Belföld

 • 2007-05-03 09:50 A nők jobban lőttek

  A napokban rendezték meg az ORFK Rendvédelmi Szervek Kiképző Központjának nagytétényi lőterén a rendőrség 2007. évi Országos Szolgálati Pisztoly Lőversenyét. A 24 szerv részvételével lebonyolított szolgálati jellegű versenyen a B.-A.-Z. MRFK-t képviselő lövészcsapat az alábbi helyezéseket érte el:Egyéni vereny: Női polgári ruhás kategória: 1. helyezett: (és országos bajnok) Tanyiné Varga Krisztina zászlós. MRFK Női gyakorló ruhás kategória: 1. helyezett: (és országos bajnok) Pocsai Nikoletta főtörzsőrmester. Miskolc Rk. Férfi polgári ruhás kategória: 3. helyezett: Lukács Ferenc hadnagy. Miskolc Rk. Férfi szolgálati öltözetű kategória: 6. helyezett: Dobi István zászlós. MRFK Női szolgálati öltözetű kategória: 7. helyezett: Kovácsné Szemes Erika hadnagy. Miskolc Rk. Férfi gyakorló öltözetű kategória: 14. helyezett: Jónás Gábor őrmester. Miskolc Rk. Csapatvereny: 7.helyezés. Szervek közötti – az éves pontszerző versenybe beszámító – összesített csapatverseny: 6. helyezés. A legeredményesebb női versenyzőnek az ORFK REBISZ vezetője által felajánlott különdíjat (tárgyjutalmat) Tanyiné Varga Krisztina érdemelte ki.

 • 2007-05-02 15:16 Százezer ember ünnepelt az ország májusfájánál

  Május 1-jén a nap folyamán összességében mintegy 100 ezer ember vett részt „Az ország májusfája” című ünnepségsorozaton, amelynek helyszíne a budapesti Hősök tere volt. A Magyar Köztársaság kormánya által szervezett központi majális nemcsak népszerűnek bizonyult, de békésnek is: a tömegrendezvényen semmilyen rendbontás nem történt, az eseményt ezúttal nem zavarták meg radikális csoportok, a majálisozni vágyók pedig politikai megosztottság nélkül, közösen ünnepelték hazánk uniós tagságának harmadik évfordulóját, illetve a legszebb hónap első napjához kapcsolódó nemzeti hagyományokat.

 • 2007-05-02 08:54 Felvételizők

  Első körben a jelentkezők 94,6 százaléka felvételizett sikeresen valamely általa választott középfokú oktatási intézménybe a szaktárca közleménye szerint. A 2007/2008-as tanévre valamivel több, mint 104.000 tanuló adott be jelentkezési kérelmet ez 4,5 százalékkal, tehát ötezer diákkal kevesebb, mint egy évvel korábban. Az iskolák április 25-ig megküldték a felvételi döntésekről szóló értesítéseket a diákoknak. A felvettek aránya az egyes iskolatípusok szerint azonos az előző évivel: 31,4 százalékuk gimnáziumban, 42,2 százalékuk szakközépiskolában, 24 százalékuk szakiskolában, 2,4 százalékuk speciális szakiskolában folytatja tanulmányait. A 8. osztályosok számára a következő tanévre több mint ezer középiskola ötezernél több különböző típusú osztályt, tagozatot hirdetett meg.

 • 2007-05-02 08:51 Integrált ellenőrzés

  Május 1-től megváltozik a gépjárművek és a pótkocsik műszaki vizsgálata is, kibővül egy úgynevezett integrált ellenőrzéssel. A közlekedési hatóság azt várja az új rendszertől, hogy könnyebben kiszűrjék a lopott autókat. Az új vizsgálat díja 7-8 ezer forintos többletköltséget jelent az autósoknak. Május 1-ig 400-nál is több központi- és magán-vizsgahelynek kellett átállnia az új rendszerre. A vizsgáztatók attól tartanak, hogy az átállás akár több héttel is megnövelheti a várakozási időt. A közlekedési hatóság szerint csak kisebb, néhány napos fennakadások várhatóak. Addig is egy ideiglenes igazolólappal közlekedhetnek a vizsgára várók.

 • 2007-05-02 08:49 Emelkedő jegyárak

  Május elseje nemcsak árcsökkenést, áremelkedést is hozott. A vonatjegyekért átlagosan 17, a távolsági buszjegyekért 4 százalékkal kell többet fizetni. A díjemelés eredményeként egységesek lesznek a helyközi tarifák. Ennek az a célja, hogy a különböző közlekedési eszközökön utazók azonos díjat fizessenek. Az InterCity vonatok pót- és helyjegyeinek árai nem változnak. Az egységesített vasúti és távolságibusz-jegyárak mellett az igénybe vehető kedvezmények rendszerét is átalakította a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium. Május 1-jétől változnak többek között a diákok, a fogyatékkal élők és a költségvetési intézmények dolgozóinak kedvezményei, a nyugdíjasokat és a 65 éven felülieket viszont nem érintik a változások.

 • 2007-05-02 08:47 Csökkenő gyógyszerárak

  340-nél is több gyógyszer ára csökkent tegnaptól, átlagosan 8,3 százalékkal. A készítmények között elsősorban gyomorsav- és vérnyomáscsökkentők, szívgyógyszerek, antibiotikumok és antidepresszánsok találhatók. Az árcsökkenés az egészségügyi reform részeként elfogadott új gyógyszer-gazdaságossági törvénynek köszönhető. A jogszabály értelmében, a többi között, a forgalmazók kedvezményt kaphatnak, ha a társadalombiztosítási támogatásban részesülő gyógyszereik termelői árát csökkentik, és vállalják, hogy azokat legalább három évig azon az áron forgalmazzák.

 • 2007-04-25 13:44 Utazási betegségek és védőoltások

  Ha valóban gondtalanul szeretnénk élvezni a pihenést, akkor fel kell készülnünk az utazásainkra egészségügyi szempontból is. Érdemes már időben utánajárni annak, hogy a célországban milyen betegségek fordulnak elő, ezek ellen milyen módon védekezhetünk. A hepatitis (fertőző májgyulladás) napjaink egyik legelterjedtebb, legkönnyebben elkapható, utazással kapcsolatos fertőző betegségei közé tartozik, mely védőoltással hosszútávon megelőzhető. Jelenleg a világon a hepatitis a tíz legelterjedtebb fertőző betegség közé tartozik.

 • 2007-04-25 11:43 Tisztújítás a közjegyzőknél

  A Magyar Országos Közjegyzői Kamara megtartotta tisztújítását, mely során a 2007-2010-es ciklusra megválasztották a testület országos elnökét és területi elnökeit. A Miskolci Közjegyzői Kamara elnöke Dr. Kónya Katalin maradt, az új országos elnök Dr. Tóth Ádám. A közjegyzőség célja továbbra is a jogbiztonság elősegítése, szem előtt tartva a jogszabályok társadalmi igényeknek megfelelő ésszerűsítését.

 • 2007-04-25 10:05 A gyorshajtókat szűrik

  Minden üzemképes traffipaxot használnak majd szerdán és csütörtökön hazánkban is a gyorshajtók kiszűrésére. A magyar rendőrség az összeurópai TISPOL kezdeményezéséhez csatlakozva vesz részt a közlekedésbiztonsági akcióban. A fokozott közúti ellenőrzés oka, hogy bár a sérülések nagy részét az okozza, hogy nem kötik be a biztonsági övet, a legtöbb balesetért azok felelősek, akik rendszeresen és jelentősen túllépik a megengedett sebességet. Az Európai Unió célja, hogy 2010-ig felére csökkentsék a halálos közúti balesetek számát. A mostani akcióban a hagyományos és az automata sebességmérőket is bevetik majd, a Nemzeti Közlekedésbiztonsági Hatóság pedig a járművek műszaki ellenőrzését végzi majd.

 • 2007-04-25 10:03 Megszűnik a 98-as

  Megszűnik a 98-as benzin a hazai kutakon április 30-ig. Ezután már csak a kifutó készletet árulják majd. Valószínű, hogy több helyen már nem töltik fel a készleteket ezzel az üzemanyaggal, így elképzelhető, hogy egyes töltőállomásokon már a hónap vége előtt sem lehet majd kapni a 98-ast. A kivonás oka, hogy az árában és minőségében is a normál és a prémium kategória közötti 98-as benzin eladási mutatói az elmúlt időszakban folyamatosan estek. Az első negyedévben már tizedannyi sem fogyott, mint például a 95-ösből. 2005-ben a 91-es oktánszámú benzin forgalmazását szüntették meg Magyarországon.

 • 2007-04-25 10:02 Nincs fennakadás

  Pluszmunkát jelent, az ország egyes területein több lett a feladat, de eddig nem okozott problémát az átszervezés a mentőszolgálatnál – összegezte a kórházreform tapasztalatait az Országos Mentőszolgálat szóvivője Győrffi Pál. Miskolcon sincs fennakadás – reagált megkeresésünkre Breitenbach Géza regionális mentő-főorvos, aki cáfolta azokat a sajtóhíreket, amelyek szerint az egyik kritikus körzet Miskolc környéke lehet, mivel egyre gyakrabban foglalt az összes autó. Breitenbach Géza hangsúlyozta: az osztályok megszűntetése és az átalakítások ellenére is zavartalan az ellátás Borsod-Abaúj-Zemplén megyében.

 • 2007-04-25 09:49 Kék Notesz 2007

  Megjelent a nyolcadik Internethajó helyzetjelentése a magyar információs társadalomról. A KÉK NOTESZ-t 2006 óta az Internethajó szervezői adják ki a köznyilvánosság számára mindenkor hozzáférhető adatok felhasználásával a magyar információs társadalom állapotáról. A Noteszt az Internethajó szakmai vezetésével a BME-UNESCO ITTK kutatói készítik, 2007-től a GKIeNET Kft. partnersége mellett. A KÉK NOTESZT minden évben az Internethajó indulása előtt néhány héttel publikálják, 2007-től angol nyelven is. Ez lehetőséget teremt arra, hogy bárki, az Internethajó utasai, a szakmai szervezetek, a közigazgatás, vagy a kormányzat képviselői és szervezetei csatlakozó véleményükkel, állásfoglalásaikkal segítsék az Internethajó számvető eszmecseréit. A beérkezett véleményeket az Internethajó honlapján közzéteszik.

Miskolc TV mai műsora

2024-04-19 (Péntek)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!