Belföld

 • 2007-05-22 12:47 Közlekedési ellenőrzések

  A közlekedésbiztonsági helyzet javítása érdekében 2007. május 1-jétől 2007. december 31-ig Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Nógrád megye útjain fokozott közúti ellenőrzések zajlanak. Az Országos Rendőr-főkapitányság 2. területi egységeként megjelölt megyéinek ún. Területi Koordinációs Központja a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság. Az ittasság, a sebesség-, a biztonsági öv ellenőrzések ütemtervszerűen történnek a rendőrkapitányságok illetékességi területén és rendszeressé váltak  a három megyét érintő, azonos időpontban összevont, közös, fokozott ellenőrzések is. 

 • 2007-05-22 12:09 Logisztikai központ Kassán

  Félmilliárd euró értékben létesít ipari és logisztikai központot Kassán az Immorent Slovensko, az Immorent AG szlovákiai leányvállalata. A létesítményről Miskolcon rendeztek tájékoztatót a tulajdonosok, annak reményében, hogy magyar cégek is igénybe veszik majd.Kassán, Kelet-Szlovákia központjában épülő ipari és logisztikai park az Osztrava-Kassa-Kijev és a Rzeszó-Kassa-Debrecen útvonal találkozásánál, a kassai repülőtér közvetlen közelében található. A hatvan hektáros területen május elején kezdődött meg a központ kialakítása - mondta a miskolci rendezvényen Doór Zoltán, a Magyar Logisztikai Egyesület elnöke.

 • 2007-05-21 17:40 Tiszai baleset

  Egyelőre nem keresik tovább a speciális mentők azt a férfit, aki szombaton délután merült el a Tiszában a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Cigándnál. A 44 éves nyírbátori férfi munkatársaival korábban a part közelében dolgozott, amikor hírtelen úgy döntött: megmártózik az alig 16 fokos vízben. A férfit kollégái próbálták visszatartani, de nem tudták lebeszélni a fürdőzésről.A 44 éves férfi a cigándi szabadstrand közelében merült el a Tiszában. Munkatársai hiába próbálták lebeszélni a fürdőzésről nem hallgatott rájuk. A szemtanúk szerint körülbelül 10 percig volt bent, úszkált, még a partra is kikiabált, aztán eltűnt.

 • 2007-05-21 17:37 Mérgező bodzát loptak

  Frissen permetezett, vagyis vélhetően még mérgező bodzát loptak el a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Olaszliszka határából.A csaknem két és fél hektárnyi bodzást a múlt héten dézsmálták meg a tettesek - közölte a terület egyik gazdája. A bodzást két nappal a lopás előtt levéltetvek ellen használt permettel fújták le, ráaadásul az előírt adag kétszeresét használták, mert a normális adag nem volt elég

 • 2007-05-21 14:21 Lemondott a főigazgató is

  A miniszterelnök elfogadta a Nemzetbiztonsági Hivatal főigazgatójának lemondását. Galambos Lajos, a Nemzetbiztonsági Hivatal főigazgatója a mai napon felmentését kérte a miniszterelnöktől. A kormányfő május 31-i hatállyal elfogadta a főigazgató lemondását. Az új főigazgató kinevezéséig megbízottként Laborc Sándor ezredes, a főigazgató műveleti helyettese irányítja a Nemzetbiztonsági Hivatal munkáját.

 • 2007-05-21 14:17 Fizetni kell a tévék után

  Már csak néhány napja van a szállodáknak, hogy befizessék a tv-üzembentartási díj első részletét. Bár lehetnek olyan szállodák, ahol a vendégekre hárítják át a költségeket, sok helyen nem emelnek majd árat nehogy visszaessen a forgalom. 1998-ban vezették be először a televízió-üzembentartási díjat, amelyet mindenkitől beszedtek, aki a készüléket használta. 2002-ben a kormány minden érintettől átvállalta a terhet, idén áprilistól azonban bizonyos vállalkozásoknak újra fizetniük kell. Azoknak a szállodáknak, amelyek minden szobában biztosítanak televíziót, jelentősen megnövelheti a kiadásait a készülékenként havonta csaknem 1000 forintra rugó díj. Az egyik miskolci panzió tulajdonosa úgy véli, hasonló jellegű kiadásuk már így is van, ezt csak tovább növeli a tévédíj bevezetése. A vendéglátósok a tévédíj bevezetése miatti többletköltséget várhatóan nem hárítják tovább a vendégekre, mert nem szeretnék őket elriasztani a szolgáltatások igénybevételétől.

 • 2007-05-21 12:31 Megvan a móri fegyverszállító?

  A nyolc halálos áldozattal járó móri rablás elkövetői attól a 34 éves tatabányai férfitól, S. Zoltántól vásárolhatták a fegyvert, akit kedden vett őrizetbe a rendőrség - nyilatkozta Csizner Zoltán, a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) bűnügyi főosztályvezetője. A rendőrség szerdán közölte, hogy a móri rablással kapcsolatban egy újabb férfit fogtak el.A nyomozók február 16-án vettek őrizetbe két férfit, akiket azzal gyanúsítottak, hogy elkövetőként részt vettek a móri bankrablásban. A rendőrség szerint a korábban börtönőrként is dolgozó 36 éves N. László volt az, aki lelőtte a bankban tartózkodókat. A férfi a veszprémi postásgyilkosság kapcsán került a rendőrség látkörébeA 34 éves, korábban szobafestőként dolgozó W. Róbertet pedig a rendőrség azzal gyanúsítja, hogy a rablás során az Erste Bank ajtajában állva elküldte a postafiókhoz érkezőket. A rendőrség a bizonyítékok között említette azt, hogy N. László lakásán megtalálták a gyilkos fegyvereket, a bank ajtaján megtalálták W. Róbert ujjlenyomatát. Ráadásul mindketten vallomást is tettek, a gyilkosságokat azonban eddig tagadták.Csizner szerint a harmadik gyanúsítottat lőfegyverrel való visszaélés miatt vették őrizetbe. A rendőrség javaslata alapján a férfit pénteken előzetes letartóztatásba helyezték. A gyanú szerint ő volt az, aki a fegyvereket - sorozatlövő és maroklőfegyvert - eladta a móri bankrablás elkövetésével gyanúsított N. Lászlónak. A rendőrség szerint az újabb gyanúsított elfogadásával nem dőlt meg az a teória, hogy ketten vettek részt az öt évvel ezelőtti rablásban.Az előzetes letartóztatásról szóló döntést a kerületi bíróság azzal indokolta, hogy a gyanúsított esetében fennáll a szökés, elrejtőzés, illetve bűnismétlés veszélye. A letartóztatást elrendelő végzés ellen a gyanúsított és védője fellebbezett, így az nem jogerős.S. Zoltánnak megmutatták a móri rablásban használt fegyvereket, és a gyanúsított felismerte, megmutatta azt a Scorpio típusú géppisztolyt, amelyet ő adott el N. Lászlónak - közölte az ATV Egyenes beszéd című műsorában péntek este Ihász Sándor fővárosi főügyész.Enyedi Tibor, S. Zoltán ügyvédje pénteken megerősítette azt a több esti televíziós hírműsorban elhangzott információt, miszerint védence korábban rendőr volt.

 • 2007-05-21 12:24 Újra Orbán a Fidesz elnöke

  Újra Orbán Viktort választották a Fidesz elnökévé a hétvégén, a párt tisztújító kongresszusán. Az elnöki posztért egyedüliként indult Orbánra 1608 támogató szavazat érkezett, 39-en voksoltak ellene, 9 szavazat pedig érvénytelen volt, míg 58-an elfelejtették bedobni az urnába a felvett szavazólapot. A párt alelnökeivé választották Pelczné Gál Ildikót 1394, Pokorni Zoltánt 1509, Kósa Lajost 1534 szavazattal, Varga Mihályt pedig 1608 szavazattal.

 • 2007-05-21 12:15 Petrétei is távozik

  Gyurcsány Ferenc vasárnap elfogadta Petrétei József igazságügyi és rendészeti miniszter lemondását. Május 31-i hatállyal távozik Bene László országos, Gergényi Péter budapesti rendőrfőkapitány, valamint Dobozi József, a REBISZ parancsnoka is. Az utódokat egyelőre nem nevezte meg a kormányfő. Gyurcsány közölte: Petrétei és a rendészeti vezetők távozásához hozzájárultak az elmúlt hetek rendőrséggel kapcsolatos botrányai.

 • 2007-05-21 11:56 Kampány az ittas vezetés ellen

  Május 19. és szeptember 1. között Budapesten valamint az ország több nagyvárosában (Miskolcon, Pécsett, Siófokon, Szegeden és Debrecenben) szórakozóhelyeken figyelmeztetik a fiatalokat a felelős gépjárművezetésre valamint az ittas vezetés veszélyeire.

 • 2007-05-18 15:26 Ügyeleti idő - új szabályozás

  Július 1-től az ügyeleti idő teljes tartama munkaidőnek minősülne az egészségügyben. A munkaügyi tárca azután dolgozott ki új javaslatot, hogy az Alkotmánybíróság 2007. június 30-ával megsemmisítette az egészségügyi ágazatban dolgozók ügyeleti idejének szabályozását.

 • 2007-05-18 15:19 Rendőrség: erősítik a belső ellenőrzést

  A nemi erőszakkal gyanúsított rendőrök ügye nyomán erősítik a belső ellenőrzést, és megpróbálnak többet tenni a rendőrök által elkövetett bűncselekmények megelőzésére. Gyurcsány Ferenc felháborodásának adott hangot, de szerinte reménykeltő, hogy a rendőrök már nem védik úgy a mundér becsületét, mint régen. A Fidesz a rendészeti miniszter, valamint az országos és a budapesti rendőrfőkapitány lemondását követeli. Az igazságügyi miniszter módosítaná a Btk-t.

Miskolc TV mai műsora

2024-04-20 (Szombat)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!