Belföld

 • 2007-05-29 12:43 Miskolci zsaruk a legjobbak

  Borsod-Abaúj-Zemplén megyei, Miskolcon szolgáló rendőrök bizonyultak a legjobb közlekedési forgalomirányítónak, ők nyerték az országos versenyt, amely pénteken fejeződött be Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdőn - közölte a házigazda Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei főkapitányság sajtószóvivője. Egyéniben Bene Ferenc törzszászlós szerezte meg az első helyet, ő 1989 óta a miskolci kapitányság közlekedésrendészeti osztályán dolgozik - mondta Fülöp Gergely.

 • 2007-05-24 17:07 Takács Albert lesz a miniszter?

  A miniszterelnök levélben tájékoztatta az Országgyűlés elnökét arról, hogy Takács Albert kinevezését javasolja az igazságügyi és rendészeti miniszteri posztra. Gyurcsány Ferenc egyúttal arra kérte Szili Katalint, hogy terjessze a parlament illetékes bizottsága elé a miniszter-jelölt meghallgatására vonatkozó javaslatát.

 • 2007-05-24 16:56 Pályázat parlagfűmentesítésre

  „Parlagfűmentes Magyarországért” Tárcaközi Bizottság és az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat pályázati felhívása civil szervezetek parlagfűmentesítési tevékenységének támogatására. Benyújtási határidő: 2007. június 4. A „Parlagfűmentes Magyarországért” Tárcaközi Bizottság együttműködve az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálattal, a 2007. évi országos parlagfűmentesítési program keretében az alábbi pályázati felhívást teszi közzé:

 • 2007-05-24 16:49 Európai nemzeti parkok napja

  1909. május 24-én a Svéd Királyi Tudományos Akadémia kezdeményezésére egyszerre kilenc nemzeti park nyitotta meg kapuit Svédországban, ezek voltak a kontinens első nemzeti parkjai. Az Európai Nemzeti Parkok Szövetsége (EUROPARC) erre a napra emlékezve, 90 évvel később, 1999-ben ünnepelte meg először az európai nemzeti parkok napját.

 • 2007-05-24 16:45 Az inkasszó hatékonyabb az árverésnél

  Ma Magyarországon a végrehajtásról a legtöbb embernek az árverés jut az eszébe. Ez nem is csoda, hiszen a végrehajtási eljárás „záróeseménye” az ingó- vagy ingatlanárverés. Ám aki ellen már kezdeményeztek végrehajtási eljárást, annak először a leggyakrabban használt és a leggyorsabb eredményt hozó eszköz, az inkasszó ugrik be. De ne szaladjunk ennyire előre!A történet a legtöbb esetben ott kezdődik, hogy a vállalkozó (vállalkozás) – aki a saját felelősségére és kockázatára gazdasági tevékenységet folytat, elfogadva a jelenlegi külső körülményeket és feltételeket –, bevallást nyújt be az adóhatósághoz. A bevallás aláírásával kötelezettsége is keletkezik akkor, ha abban „befizetendő adót” jelöl meg. Sokszor hallani, hogy „nem én készítettem a bevallást, hanem a könyvelőm!” Csakhogy a bevallásban szereplő adatok az adózóra és gazdálkodására vonatkoznak, így természetesen a vállalkozó vagy a cég képviselője írja azt alá! Ettől kezdve a kötelezettség is rá vonatkozik! Ha egy kicsit figyelmesebbek a vállalkozások képviselői, akkor sok kellemetlenségtől óvhatják meg magunkat. Melyek ezek?

 • 2007-05-23 14:28 Miskolci fiatalokat díjaztak

  139 diák – köztük 6 miskolci – részesült a ,,Magyar Köztársaság jó tanulója, jó sportolója” díjban a 2005/2006-os tanulmányi és sporteredményeiért. Az elismerő okleveleket Hiller István miniszter adta át hétfőn Budapesten. Az általános iskolások közül azok pályázhattak, akiknek tanulmányi eredménye elérte vagy meghaladta a 4,8-as átlagot. Az előző tanév tanulmányi eredményeiért az alap- és középfokú oktatási intézményekben tanulók közül 122-en, a felsőoktatási intézmények hallgatói közül 17-en részesültek. A február 26-i határidőre 383 pályamunka érkezett.A miskolci díjazottak: Bertóti Réka Diána – tájfutás (Miskolci Egyetem), Zsigmond Száva – tájfutás (Miskolci Egyetem), Papp Ábel – sakk (Herman Ottó Gimnázium, Miskolc), Szabó Ádám Leon – sakk (Herman Ottó Gimnázium, Miskolc), Bertóti Regina Lilla – tájfutás (Herman Ottó Gimnázium, Miskolc), Zsigmond Vanda – tájfutás (Diósgyőri Gimnázium, Miskolc).

 • 2007-05-23 13:39 „Gyaloglással az egészségesebb idősödésért”

  Az egészséges életmód egyik szükséges, – persze nem elégséges – eszköze a rendszeres testedzés. Az egyre nagyobb számú idősödő lakosság esetében az egyik legmegfelelőbb testmozgás a gyaloglás. Az együttes gyaloglás klub-rendszerben, mint közösségi tevékenység különösen fontos és hasznos az elmagányosodó idős korban. A közösség segítő szerepe, a társasági kapcsolatok kialakítása, a rendszeres találkozások mind-mind egyben kommunikációs eszközök is.

 • 2007-05-22 15:11 Megvan a móri rabló

  Úgy tűnik, megvan a legújabb móri rabló - a feltételezett elkövetőt Csókakőnél, egy autóbuszról szállították le a rendőrök. A férfi, miután futva menekült a megszerzett bevétellel, vélhetően a közeli buszmegállóban szállt fel egy menetrend szerinti autóbuszra. A móri rendőrkapitányság munkatársai ezekben a percekben hallgatják ki a rablót.

 • 2007-05-22 13:51 A kórházban is szakadt a plafon

  Borsod Megyei Kórház belgyógyászatának egyik kórtermében is leszakadt a plafon egy darabja hét elején. A leomló vakolat csak azért nem okozott sérülést, mert az alatta lévő ágyakon épp nem feküdt senki.A kivitelezési munkálatokat korábban itt is az a pécsi székhelyű cég végezte, amelyik a Művészetek Házánál. Mint ismeretes, ott vasárnap szakadt le a mennyezet mintegy 2 négyzetméternyi darabja. A kórház tájékoztatása szerint felveszik a kapcsolatot a kivitelezővel, akitől teljes műszaki átvizsgálást kérnek. A javítás ugyanis – csakúgy mint a Művészetek Háza esetében – itt is garanciális időn belül van.

 • 2007-05-22 13:44 Egész héten kánikula

  Gyorsan beköszöntött a nyár, egész héten kánikulára számíthatunk. A sok napsütés mellett szerda délután gomolyfelhők tornyosulnak, elszórtan fordul elő frissítő zápor, zivatar. A hajnalok is egyre melegebbé válnak, napközben pedig a hőség mellett a magas páratartalommal is meg kell küzdenünk. Természetes vizeink hőmérséklete folyamatosan emelkedik.

 • 2007-05-22 13:39 Tüntetés, belső ellenőrzés

  A Fidesz és a KDNP női képviselői csütörtökön 18 órára néma tüntetést szerveznek a Rendészeti Biztonsági Szolgálat (Rebisz) Kerepesi úti laktanyája elé, jelentette be Pelczné Gáll Ildikó, a Fidesz alelnöke parlamenti sajtótájékoztatóján. Lapértesülések szerint az országos rendőrfőkapitány helyettese aláírta azokat a nyílt parancsokat, melyekkel belső ellenőrzéssel megbízott kollégái újra megkezdhetik munkájukat. A parancsok feljogosítják a belső ellenőrzéssel megbízott szakértőket, hogy részt vegyenek bármely rendőri parancsnoki eligazításon, s bármely, állampolgárokat érintő rendőri intézkedést megvizsgálhassanak akár a helyszínen is. A rendőri belső ellenőrökkel már péntektől találkozhatnak a szolgálatban lévő rendőrök.

 • 2007-05-22 13:34 Újabb rablás a móri bank épületében

  Rablótámadás történt abban a móri épületben, ahol öt éve az Erste Bank fiókja működött, és ahol nyolc ember meghalt Magyarország legvéresebb bankrablásába. A helyszínt jelenleg zár alatt tartja a rendőrség. A Dózsa György úti panelházak közt lévő egyszintes épületben már jó ideje nem bank működik, hanem egy műszaki cikkeket forgalmazó áruházlánc, a Euronics boltja van. Az Erste Bank egykori fiókja a 2002-es támadás után nem nyitott ki többet, új helyre költözött Móron.A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a rablás 9 óra 40 perckor történt, ekkor lépett be egy símaszkos férfi az épületbe. A rabló fegyverrel a kezében a bevételt követelte az eladóktól.Ezek átadták a férfinak a kassza tartalmát, majd a piros pulóvert és sötét tréningnadrágot viselő rabló gyalog menekült el a helyszínről. A férfi nem használta fegyverét, személyi sérülés nem történt. Egyelőre nem tudni, hogy hány vásárló és hány dolgozó tartózkodott a boltban a rablás idején. Mivel a rablás a nyolc órai nyitás után bő másfél órával történt, feltehetőleg nem lehetett sok vásárló a műszaki áruházban. A rendőrség nagy erőkkel üldözi a rablót, a személyleírások alapján egy feltehetőleg barna hajú és kék szemű férfit keresnek.A rablás ügyében a móri rendőrkapitányság nyomoz, jelenleg zajlik a tanúk meghallgatása, illetve a menekülési útvonalon további tanúk keresése.

Miskolc TV mai műsora

2024-04-20 (Szombat)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!