Belföld

 • 2007-06-15 13:43 Népszerű üdülési csekkek

  A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány Közlése szerint nagyságrenddel nőtt az üdülési csekkek forgalma, értékesítése Borsod-Abaúj-Zemplén megyében az elmúlt év hasonló időszakához képest. Az év első öt hónapjában 484 millió 532 ezer forintért vásároltak a megye munkaadói üdülési csekket a munkavállalóknak, tavaly ugyanebben az időszakban ez alig haladta meg a 300 millió forintot.Összességében 33 ezer munkavállaló kapott üdülési csekket Borsodban, miközben egy évvel ezelőtt mintegy 8 ezren éltek az igénylés lehetőségével.Az alapítvány elnöke közölte: egyre több gazdálkodó él a törvény adta lehetőséggel, és tekinti feladatának a munkavállalói életminőségének javítását, rekreációját, az üdülésicsekk-forgalmazásból keletkezett bevétel pedig elősegíti a szociálisan rászorultak támogatását oly módon, hogy egyidejűleg tehermentesíti a költségvetés kiadási oldalát.Az alapítvány gazdálkodásának eredményeként 2007-ben 2,5 milliárd forint értékű üdülési csekket tud biztosítani mintegy 80 ezer alacsony jövedelmű, szociálisan rászorult dolgozónak differenciált önrész vállalása mellett. Borsodban már több mint félezer helyen fogadják el az üdülési csekkeket.

 • 2007-06-14 15:24 Alapműveltségi vizsgát javasolnak

  A családok egzisztenciális helyzete és az urbanizációs különbségek nagy szerepet játszanak mind az iskolaválasztásban, mind a lemorzsolódási hajlandóságban – jelentette ki Liskó Ilona, az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet tudományos főmunkatársa a Magyarország Holnap Oktatási és Gyermekesély Kerekasztal tegnapi vitaindítójában. A szakértő javaslatai között szerepel a szakképzés és az általános képzés különválasztása, valamint az alapműveltségi vizsga bevezetése is.

 • 2007-06-12 15:18 Árverési anomáliák

  Az adózás rendjéről szóló törvény szerint az adóhatóság a végrehajtás alá vont ingóságot, illetve ingatlant rendszerint árverésen, árverésen kívüli eladással, illetve nyilvános pályázat útján értékesíti. Jelen írásban ezek közül csak az árveréssel, ezen belül is az ingó árveréseken előforduló anomáliákkal foglalkozunk, bár a visszaélések az ingatlan-árveréseket sem kímélik.

 • 2007-06-12 15:15 Lovagkeresztet kapott

  Magas állami kitüntetésben részesült Richard Skene, a Holcim Hungária Zrt. elnök-igazgatója. Skene a Magyar Köztársaság Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetést Újhelyi Istvántól, az Önkormányzati és Településfejlesztési Minisztérium miniszterhelyettesétől vette át. Az elismerést Richard Skene elsősorban a Holcim Hungária Otthon Alapítvány létrehozásáért kapta, mely immár harmadik éve országszerte jelentős segítséget nyújt a települési önkormányzatoknak bérlakás-építési programjaik finanszírozásában.A magas szintű állami kitüntetés adományozásakor elismerték Richard Skene-nek a Hungarian Business Leaders Forum igazgatójaként az etikus vállalatvezetésért tett erőfeszítéseit és a Magyar Rotary Clubban végzett tevékenységét. Az elismerés ugyanakkor szól a Holcimnek, mint jelentős svájci befektetőnek is, mely Európa legkorszerűbb cementgyárát készül felépíteni Nyergesújfalun.Végül az állami kitüntetés díjazza Skene azon erőfeszítését, mely a fenntartható építészet magyarországi meghonosítására irányul. (A Holcim a közeljövőben FENNT címmel nagyszabású konferenciát szervez a hazai építész szakma számára.)

 • 2007-06-11 17:16 Rendőrautóba hajtott

  Az elsődleges adatok szerint ittas volt annak az autónak a vezetője, amely egy rendőrautónak ütközött a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Ongán tegnap délután. A miskolci rendőrkapitányság rendőrei a településen járőröztek, amikor egy kereszteződésben egy autó kocsijukba rohant. A sofőrt megszondáztatták és kiderült, hogy ittas volt. A két rendőr könnyebb nyaksérülést szenvedett, a balesetet okozó autó vezetője nem sérült meg. A rendőrautóban jelentős kár keletkezett.

 • 2007-06-11 17:14 Vihar pusztított

  Debrecenben és környékén mintegy 20 percen át jég esett tegnap délután, a cseresznyét és a meggyet valószínűleg mind leverte. A nagyváros és Egyek néhány házának pincéjéből tűzoltók szivattyúzzák a vizet. Jégesőt jelentettek a borsodi Mezőkeresztes és Kazincbarcika környékéről is. Újharangod, Miskolc és Szerencs térségében fakidőlésekhez riasztották a tűzoltókat. A meteorológusok szerint a napokban bárhol kialakulhat hasonló időjárás.

 • 2007-06-11 17:05 Támogatták a BRFK új vezetőjét

  Egyhangú szavazással támogatta hétfőn Tóth Gábor, a BRFK új vezetője kinevezését a fővárosi önkormányzat illetékes szakbizottsága.Bencze József, országos rendőrfőkapitány emlékeztetett arra, hogy a jelölt több kerületben is tapasztalatot szerzett 1990 óta. Úgy vélte, Tóth Gábornak elsősorban a lakosságot leginkább irritáló bűncselekmények visszaszorítására kell majd figyelmet fordítania. Egyebek közt példaként említette a gépkocsilopásokatTóth Gábor hangsúlyozta, hogy az eddigi pozitívumok megőrzése mellett új szemléletű, új gondolkodású BRFK-t kíván kialakítani. Mint mondta, a lakossági elvárásokra sokkal érzékenyebb, szakmaiságon, törvényességen, tisztességen alapuló rendőrségre törekszik.Bencze József vezérőrnagy szerint igen nagy kihívás előtt áll a magyar rendőrség, mivel 2008 januárjától a határőrséggel integráltan kell megfelelnie a schengeni elvárásoknak.A főkapitány felidézte, hogy a központi régióban 2002 óta stagnál, 105-109 ezer körüli a bűncselekmények száma. Az elmúlt három évben a vagyon elleni bűncselekmények egyharmadát, a rablások felét, az emberöléseknek pedig 80-90 százalékát derítette fel a BRFK.A főkapitány szerint felülvizsgálatra szorul a rendőri biztosítások köre, mivel az elmúlt időszakban ez nagy terhet rótt a szervezetre. Változást vár a főkapitány a kerületek terheinek elosztásánál is. Szorgalmazza, hogy a közlekedőket jobban segítsék a rendőrök, például a nyári útfelújítások idején. Danielisz Béla (MSZP) bizottsági elnök szerint a rendőrségnek vissza kellene kerülnie a civil közigazgatásba, illetve a civil funkcióit civil módon kellene ellátnia. Az elnök szerint cél az is, hogy jól megfizetett, jól kiképzett, kiszámítható életpályával rendelkező rendőrök tevékenykedjenek. A rendőröknek munkájukat az állampolgárokkal együttműködve kellene ellátniuk, „nem pedig uralni kellene azokat” - jegyezte meg. Tóth Gábor dandártábornok felhívta a figyelmet arra, hogy jelenleg 753 ember hiányzik a budapesti rendőrségnél, további 600 pedig fél éven belül távozhat a szolgálattól. Ha nem lenne létszámhiányuk, már eredményesebben dolgozhatnának. A főkapitányjelölt a lakosság biztonságérzetének növelésére szorosabb együttműködést tervez a civil, illetve a hatáskörileg illetékes szervezetekkel. Mint mondta, határozott, kulturált, szigorú fellépést igényel a bűnelkövetőkkel szemben, a társadalom többsége biztos, hogy támogatja ezt.Képviselői kérdésekre Tóth Gábor közölte, hogy a jövőben egyelőre nem tervezi azt, hogy civilekre bízzák a rendőrkapitányságok őrzését. Határozottabban ellenőrzik majd a közlekedőket, s ennek részeként a buszsávok jogszerű használatát. Hasonlóképpen maximális szigorral intézik ezután is a fegyvertartási engedélyek kiadását.Bencze József köszönetét fejezte ki azért, hogy a bizottság szakmai és nem politikai kérdésekkel foglalkozott.

 • 2007-06-11 16:13 Megdőlt a csókrekord

  Több mint 12 800-an csókolóztak egyszerre a Kossuth téren szombaton este, nem sokkal fél 10 után a szervezők szerint. Ezzel Budapest már másodszor vette el a Fülöp-szigetek fővárosától, Manilától a dicsőséget. Az egyik bulvárlap rendezvénye iránt nagy volt az érdeklődés, a Kossuth tér környékét már délután 5 óra után lezárták.

 • 2007-06-11 15:14 Mérföldkő a város életében

  Elkészült a Hősök tere – ezzel lezárult az a kétéves városépítő munka, amelynek célja Miskolc belvárosának megújítása volt. A téren pihenőpark, szökőkút, és egy úszó, úgynevezett diáksziget szolgálja a miskolciak kényelmét, a felszín alatt pedig egy 145 férőhelyes mélygarázs kapott helyet.

 • 2007-06-11 13:39 Megjelentek az első EU-s támogatások eredményei

  2007 májusában megjelentek az első EU-s támogatások eredményei, így a lehívott támogatási összegek, illetve a sikeres pályázatok száma mostantól bárki számára megtekinthető. A Gazdaságfejlesztési Operatív Program (GOP), a Társadalmi Megújulás Operatív Program (TÁMOP), valamint a Közép-Magyarországi Operatív Program (KMOP) keretében sikeresen megpályázott támogatási összegek kistérségi, regionális, valamint megyei szintű megoszlását, összehasonlító elemzését a Pillars Tanácsadó Kft. szakértői készítették el, ezzel átláthatóbbá téve a támogatások jelenlegi megoszlását, valamint lehetőséget biztosítva a támogatási rendszer, valamint a pályázási hajlandóság jövőbeli erősítésére.

 • 2007-06-08 17:01 Bemutatkoztak a hallgatók

  A Mechatronikai és Anyagtudományi Kooperációs Kutató Központ kezdeményezésére másodszorra rendezték meg a Tudományos Diákfórumot, június 8-án a Miskolci Egyetemen. A programon a vállalati igényekhez igazodó kutatási feladatokban közreműködő hallgatók mutatták be a tevékenységüket és kutatási eredményeiket. A Miskolci Egyetemen több olyan innovációs szervezet is van, amely kutatási tevékenységet közvetít az ipar és a felhasználói szféra felé. Fontos ez a folyamatosan átalakuló gazdasági program miatt is. A térségben több befektető vet fel olyan témákat, amelyeknek tudományos vonatkozásai is lehetnek. Az egyetemen a professzorok vezetésével sok hallgató foglalkozik ezzel a területtel. A diákfórum előadásain fokozott jelentőséget kapott a logisztika és a mechatronika, de természetesen más innovációval kapcsolatos témák is prioritást élveztek.

 • 2007-06-08 16:48 Fizetni kell, ha másként nem, kedvezménnyel

  Sokéves tapasztalat, hogy az adóbevallási határidőket követően többen kerülnek abba a helyzetbe, hogy nem, vagy nem teljes mértékben tudják megfizetni kötelezettségüket az állami költségvetés felé. 2007. január 1-jétől az adóhatóság már nem csak az adótartozásokat tartja nyilván, hanem – az Illetékhivatallal történő szervezeti összevonásnak köszönhetően – az illeték-kötelezettségeket is előírja, és teljesülésüket figyelemmel kíséri. Ez utóbbi területen is adódhatnak átmeneti fizetési nehézségeik az adózóknak.

Miskolc TV mai műsora

2024-04-19 (Péntek)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!