Külföld

 • 2009-06-28 12:26 Új boncolást kér Jackson családja

  A pop király halálának okát a boncolás után sem tudták megállapítani. A család egyértelmű választ vár arra, miért állt le az 50 éves sztár vérkeringése. Az orvosban, aki a halál előtt Michael Jackson-nal volt nem bíznak a sztár hozzátartozói, új boncolást kérnek.

 • 2009-06-27 17:31 Magyarokat kellett kimenteni a Drávából

  Magyarokat kellett kimenteni a Dráva folyóból pénteken délután, a csoport vízitúrázni indult, a magyar és a horvát határrendészet közösen indult a segíteni rajtuk. Szakács József, a bolhói határrendészeti kirendeltség vezetője elmondta: 17 fős csoport indult Őrtilostól vízitúrázni, öt kenuval. A járműveket a Duna-Dráva Nemzeti Parktól (DDNP) bérelték, s teljesen horvát szakaszon hajóztak.

 • 2009-06-26 13:08 Házi készítésű elektromobilok

  Németországban a miskolci futam legjobbjai

 • 2009-06-25 11:08 A génmódosított szervezetekről is tárgyalnak

  Az éghajlatváltozás, az ipari kibocsátások, a biológiai sokféleség, valamint a géntechnológiával módosított szervezetek (GMO-k) témaköre is napirendre került az Európai Unió Környezetvédelmi Tanácsa június 25-ei luxemburgi tanácskozásán, a magyar delegációt dr. Kling István államtitkár vezeti. Magyarország többek között indítványozta a hatályos uniós jogszabályok módosítását, hogy a jövőben az egyes tagállamok maguk dönthessenek arról, termesztik-e a GMO-t.

 • 2009-06-24 12:56 Tovább csökken a Rába szennyezése

  Szabó Imre környezetvédelmi és vízügyi miniszter kedden este megbeszélést folytatott Nikolaus Berlakovich osztrák kollégájával. A miniszterek áttekintették a Rába-akcióprogrammal kapcsolatos teendőket is. Az akcióprogram része, hogy a folyót leginkább szennyező ausztriai bőrgyárak egy új, magasabb szintű tisztítást biztosító szűrőt építenek be. Elsőként a Boxmark cég feldbachi gyárában kezdték el megépíteni a berendezést, a szűrő július elején kezdhet el üzemelni, a beruházás közel 2 millió euróba került.

 • 2009-06-23 21:42 Megmenekülhet a rosé

  Az Európai Bizottság (EB) bejelentette, hogy Brüsszel nem támogatja azt az előterjesztést, amely engedélyezte volna a rosék fehér- és vörös bor keverésével történő előállítását - közölte az EUbusiness.

 • 2009-06-23 19:37 Morcos lett az Európai Parlament

  Hadüzenet nélküli háború zajlik az Európai Parlament és az uniós tagállamok között azóta, hogy az EU csúcsértekezlete kiállt amellett, hogy a következő öt évben ismét a jelenlegi bizottsági elnök, José Manuel Barroso irányítsa az integráció végrehajtó szervezetét. Az Európai Parlament azt kifogásolja, hogy az állam- és kormányfők ezzel a lépéssel kész helyzet elé akarják állítani az egyetlen választott testületet, pedig az Európai Parlament egyre nagyobb befolyást vívott ki magának az uniós politika formálásában.

 • 2009-06-18 16:50 Elképesztő képek a 3000 éve nem látott múmiáról

  A Philips csúcstechnológiájú orvosi komputer tomográfiai (CT) szkennerjének köszönhetően megdöbbentő háromdimenziós képek kerültek nyilvánosságra a múmiáról, amelyet 3000 évvel ezelőtt zártak szarkofágjába. A tébai templom feltételezett papnője, az egyiptomi Meresamun választékosan díszített szarkofágja, érintetlen és teljesen zárt maradt a Chicagói Keleti Múzeum egyetemén, ahová több mint 80 éve került, mert a csodálatos dekoráció megrongálódásának kockázata miatt vonakodtak azt belül is megvizsgálni. Nézze meg a képeket!Tovább

 • 2009-06-18 16:26 Növekszik az időjárási katasztrófák száma

  2008-ban folytatódott a világtrend: egyre több az időjárással összefüggő katasztrófa. A tavalyi év az elmúlt évtized második legtöbb halálesethez vezető esztendeje volt - tette közé jelentésében a Nemzetközi Vöröskereszt június 17-én New Yorkban.2008-ban természeti katasztrófák következtében 235 736 ember halt meg világszerte, ennél többen a megfigyelések óta csak 2004-ben, a délkelet-ázsiai cunami évében veszítették életüket hasonló okok miatt. A legtöbb áldozatot 2008-ban két ázsiai esemény követelte: a Nargis-ciklon nyomán Mianmarban 138 ezer embert halt meg vagy tűnt el, a szecsuáni földrengés pedig 87 ezret meghaladó halottat hagyott maga után.A tavalyi természeti katasztrófák összesen 181 milliárd USA dollár kárt okoztak a jelentés szerint. A katasztrófák több mint háromnegyede fejlődő országot sújtott, a halálesetek 99 százalékát itt követelve - mondta el Maarten van Aalst, a jelentés egyik szerzője."Az 1990-es években évente átlagosan mintegy 200 természeti katasztrófát tapasztaltunk. Az elmúlt évtizedben ez a szám átlagosan 350 volt, tavaly 297" - tette hozzá van Aalst. A rendkívüli időjárási jelenségek egyre gyakoribb előfordulása okaként a szakértők egyértelműen a klímaváltozást látják, hozzátéve, arra kell felkészülnünk, hogy a hasonló jelenségek - árvizek, szárazságok és viharok - egyre gyakoribbá és egyre súlyosabbá válnak.

 • 2009-06-18 15:49 Jó hír a frankhiteleseknek

  A svájci nemzeti bank (SNB) csütörtökön tudatta, hogy kész lépéseket tenni a svájci frank esetleges (euróval szembeni) megerősödése ellen. A bank elsősorban euróvásárlásokkal előzné meg a frank tervezettnél nagyobb arányú erősödését, de nem hagyományos eszközökkel is interveniál majd.Ennek alátámasztására kamatdöntést is hozott: irányadó rátáját változatlanul hagyta, a megcélzott bankközi kamatsáv eszerint továbbra is 0 és 0,75 százalék között helyezkedik el. Az SNB hozzátette: intézkedéseivel a sáv alsó széléhez igyekszik húzni a rátát. A három hónapos Libor (londoni bankközi referenciakamat) a frankra egyébként jelenleg is 0,25 százaléknál áll.A bank nyilatkozatában közölte még, hogy a gazdaságnak ezentúl is "nagyvonalúan" igyekszik likviditást biztosítani. Reményét fejezte ki, hogy a recesszióba került gazdaság és a monetáris politika helyzete fokozatosan normalizálódik. Az SNB egyébként az idén 2,5-3 százalékos visszaesésre számít Svájcban.

 • 2009-06-18 14:56 Jönnek a guantanamói foglyok?

  Magyarország csütörtökön hivatalosan is felkérést kapott guantánamói foglyok befogadására az amerikai féltől - tájékoztatott Mátrai Zsuzsanna külügyi szóvivő azt követően, hogy az amerikai elnök guantánamói különmegbízottja tárgyalt a Külügyminisztérium képviselőivel."Daniel Fried tájékoztatott arról, hogy az amerikai adminisztráció hivatalosan felkéri a magyar kormányt: vizsgálja meg guantánamói fogvatartottak befogadásának lehetőségét, és erre vonatkozóan információkat adott át" - hangsúlyozta Mátrai Zsuzsanna.Az amerikai különmegbízottat Szabó Vilmos államtitkár és Várkonyi László szakállamtitkár fogadta. A megbeszélésen Várkonyi László elmondta: a magyar kormány a nemzetközi jogi és emberi jogi rendszert erősítő és az egész transzatlanti közösség hitelét növelő döntésnek tartja a fogolytábor felszámolását - olvasható a közleményben.A szakállamtitkár arról is beszélt, hogy kormány kész minden kérést, opciót alaposan megvizsgálni. Várkonyi László felhívta a figyelmet arra, hogy a végleges döntés előtt parlamenti konzultációk szükségesek - tette hozzáAz amerikai partnerekkel folytatódik az egyeztetés - hangsúlyozta Mátrai Zsuzsanna.Daniel Fried a magyar kormány mellett tárgyal a parlamenti pártok képviselőivel is. A diplomata Madridból érkezett Budapestre. A szerdai megbeszéléseken az amerikai kormány arra kérte Spanyolországot, hogy fogadjon be négy foglyot a bezárásra váró guantánamói különleges börtönből.Barack Obama amerikai elnök január 22-én rendelte el a guantánamói katonai börtön egy éven belüli bezárását. A foglyok befogadásáról néhány héttel később számos európai országgal, így Magyarországgal is tárgyalásokat kezdett az Egyesült Államok. Guantánamón jelenleg mintegy 240 embert tartanak elzárva a világtól, akik döntően arab országok állampolgárai. Sokuk már évek óta az amerikai börtöntábor lakója, néhányukat olyan módszerekkel vallatták, amelyek jogvédő csoportok szerint kínzásnak minősülnek.

 • 2009-06-15 18:33 A Tisza vízminőségét korszerűbb műszerekkel figyelik

  Korszerű mérőműszerrel szerelték fel a Kárpátalja megyei vízgazdálkodási főosztály vízminőség-ellenőrző laboratóriumát, amellyel az eddiginél gyorsabban határozható meg a Tisza vizének nehézfémtartalma. Az atomabszorpciós spektrométert a Magyarországgal szomszédos ukrajnai megye vízügyi hatósága pályázaton nyert 65 ezer euróért vásárolta az Ukrajna és Románia közötti tiszai árvíz- és vízminőség-védelmi, 2008-ban aláírt határvízi megállapodás keretében. 

Miskolc TV mai műsora

2021-04-17 (Szombat)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!