Külföld

 • 2009-05-20 16:30 Miskolci hegymászó tragédiája a Himalájában

  Sikerről számoltak be a hírügynökségek, hogy két magyar a Himalája 8156 méteres Rocky Summit nevű csúcsára felért. Aztán kaptuk a hírt, hogy ismét gyilkolt a Himalája... Egy 47 éves cseh hegymászó vesztette életét a Mount Everest meghódítása közben. Az úgynevezett magassági betegség okozta a halálát. Most pedig egy újabb halálesetről kaptunk hírt, amely közvetlen közelről érinti a miskolciakat. Dr. Szabó Levente miskolci traumatológus orvos a 7800 métert elérve, egy visszavonuló akcióban lezuhant. Társai ma reggel 6800 méteren, egy táborhoz már közel megtalálták holttestét.

 • 2009-05-20 10:37 Kelet-Szlovákiában ismét hallható a Pátria Rádió

  Miloslava Zemková, a Szlovák Rádió vezérigazgatója a rádiótanács (RoRa) keddi ülésén bejelentette: hétfőn egy 10 kilowattos adót helyeztek üzembe Kelet-Szlovákiában Kassa közelében, amely most már lefedi a február elején műsorszórás nélkül maradt területeket, így Szepsi és Kassa körzetét.

 • 2009-05-17 08:40 Nacionalisták meneteltek szombaton Kassán

  Incidens nélkül ért véget a nacionalisták szombati kassai menete és nagygyűlése -írja a szomszéd országban megjelent Új SZó. Körülbelül kétszázan gyűltek össze a vasúti pályaudvar előtt, majd rendezett sorokban vonultak keresztül a városközpont egy részén.

 • 2009-05-16 14:13 Bajnai: a forintárfolyam a bizalom növekedését jelzi

  A forintárfolyam és a kamatok alakulása azt mutatja, hogy a nemzetközi befektetők "nagyon óvatosan, de talán ismét kezdenek bízni Magyarországban" - fogalmazott Bajnai Gordon miniszterelnök az alsó-ausztriai Göttweigben a Wachau Európa Fórum alkalmával tartott sajtótájékoztatón. A kormányfő szerint olyan változások indultak be, amelyek rövid távon talán fájdalmasak, de hosszú távon képesek helyreállítani a gazdaság növekedési képességét, a stabilitást és a nemzetközi bizalmat. - Most az a legfontosabb, hogy bízzanak bennünk a pénzügyi piacok, bízzanak bennünk azok az országok, amelyek segítenek minket a világban - fogalmazott a magyar miniszterelnök. Nincs napirenden az IMF hitel változtatása - mondta ezt megelőzően magyar újságíróknak Szollár Domokos kormányszóvivő. A magyar költségvetésben lévő tartalék és rendelkezésre álló hitelkeretek egyelőre elegendőek. "Egyelőre egyáltalán nem szükséges és nem reális" a hitelkeret megváltoztatása - közölte a szóvivő, hozzátéve: a kormány úgy látja, az utóbbi 4-5 hétben nőtt a bizalom Magyarországgal szemben.

 • 2009-05-15 16:16 Európa élvonalában

  Az Európai Bizottság „European Enterprise Awards”-díját vehette át a Miskolc Holding Zrt. Prágában. A miskolci vagyongazdálkodó cég költségtakarékos működéséért és a bürökrácia mérséklésére tett lépéseiért részesült a rangos elismerésben.  

 • 2009-05-15 15:41 Kassai vendégeskedés

  Május 12-én a miskolci városi és megyei nyugdíjas képviselet küldöttsége a Kassa-Óvárosi Nyugdíjas Szervezet meghívására egy szép és élményekben gazdag napot töltött a szlovákiai testvérvárosban.

 • 2009-05-15 14:25 Miskolci gitáros a legjobbak közt

  A Yamaha (U.K.) minden éven felajánl 30.000 font ösztöndíjat az Institute Of Contemporary Music Performance (I.C.M.P.) négy tanszakára melyet tanszakonként két fiatal tehetség nyerhet el egy előzőleg beküldött videó és esszé alapján kiválasztott legjobb nyolc „versenyző” közül.

 • 2009-05-14 06:50 Szlovák–magyar viszony: az enyhülés reményében

  Új fejezetet szeretne nyitni a magyar–szlovák kapcsolatokban a külügyminiszter és a szlovák fél is kész az intenzívebb párbeszédre. Balázs Péter pozsonyi látogatása után azt mondta, ennek jeleként még a nyári szünet előtt Budapestre látogat Robert Fico szlovák kormányfő Bajnai Gordon meghívására. Balázs Péter külügyminiszter hozzátette, hogy Pozsony hajlandó tárgyalni a számos szigorítást jelentő államnyelv-törvényről, még annak bevezetése előtt.

 • 2009-05-11 10:17 Szigorúbban büntetnek a szlovákiai utakon

  Mélyebben kell mostantól a pénztárcájukba nyúlniuk Szlovákiában a közlekedési szabályokat megsértő sofőröknek. A rendőröket utasították, hogy ne a bírságok alsó, hanem a felső határát szabják ki -írja a ma reggelt megjelet Új Szó című szlovákiai magyar nyelvű napilap.  

 • 2009-05-09 17:49 Magyar katonákra támadtak

  Magyar katonákra támadtak. Lesből támadtak az egységre, amely viszonozta a tüzet. A konvojban utazó 15-20 fős rutinjárőr a heves esőzések utáni útviszonyokat vizsgálta Baglán tartományban - tudta meg a Népszabadság. A magyar felügyelet alá tartozó területen egyre aggasztóbb a biztonsági helyzet. 

 • 2009-05-06 20:47 Csak januártól startol a szlovák elektronikus autópálya-rendszer

  Csak 2010 január elejétől kezdi meg működését az eredetileg 2009 elejére tervezett elektronikus szlovák autópályadíj-rendszer - jelentette be szerdán a szlovák közlekedési miniszter. A miniszter szavai szerint addig a már idén januárban megkezdett próbasorozat lezárul, és az időközben fellépő pénzügyi problémákat is sikerül kiküszöbölni alvállalkozók segítségével.

 • 2009-05-06 16:02 Madridban a szimfonikusok

  Madrid legnagyobb koncerttermében, az Auditorio Nacional de Musicában lép fel a Miskolci Szimfonikus Zenekar Roman Zaslavsky orosz-izraeli zongoraművésszel, május 7-én. Műsoron: Beethoven Esz-dúr zongoraversenye és VII. szimfóniája. A koncerten Kovács László vezényel.

Miskolc TV mai műsora

2021-04-11 (Vasárnap)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!