Külföld

 • 2009-06-04 14:40 Újra gond lehet a gázellátással

  Megint gond lehet az európai gázellátással - Putyin orosz elnök szerint. A májusban átvett gáz árát vasárnapig kell kifizesse Ukrajna az oroszoknak. Putyin azt mondta, hogy ha nem fizetnek időben, megint elzárják a gázt Ukrajna és így Magyarország felé. Ez azért baj, mert ilyenkor töltik fel a gáztározókat. Putyin szerint az Európai Uniónak kölcsönt kellene adnia az ukránoknak, ha nem tudnak fizetni.

 • 2009-06-03 09:17 A kormányfő gyásztáviratban fejezte ki részvétét

  Bajnai Gordon miniszterelnök kedden gyásztáviratban fejezte ki megdöbbenését és őszinte részvétét Nicolas Sarkozy francia köztársasági elnöknek a hétfőn lezuhant Air France repülőgép katasztrófája miatt.

 • 2009-06-03 07:52 A szlovákok már nem jönnek bevásárolni

  Lassan a múlt emlékévé válnak a szlovákok lendületes nagybevásárlásai Magyarországon, mostanra ugyanis eltűnt a 20-30 százalékos árkülönbség. A forint az elmúlt hetekben erősödött az euróhoz képest, emellett a szlovák üzletláncok lefaragták a legfontosabb élelmiszerek, leggyakrabban vásárolt termékek árát, és júliustól a magyar áfakulcs (néhány szegmenst leszámítva) 20 százalékról 25 százalékra nő, miközben a szlovák 2004 óta 19 százalékon stagnál.

 • 2009-06-02 16:08 Százmilliókat bukhat a Suzuki a GM csődjén

  A Suzuki közölte, hogy százmillió eurókkal válhat veszteségessé az amerikai General Motors csődje miatt. A japán konszern szerint az amerikaiakkal szemben egészében 550 millió eurónyi a követelésük, amit a GM nem fog maradéktalanul kifizetni a csőd okán. A Suzuki úgy számol, hogy a vesztesége végül 200 millió euró körül lesz a GM-mel folytatott pénzügyi tranzakciók, elsősorban az amerikainak nyújtott hitelei után. A Suzuki első számú embere szerint a GM nem teljesen veszett el, még kijavítható az a hiba, hogy nagy autókat gyárt kisebbek helyett. A japán vállalat azt is bejelentette, hogy a GM-mel folytatja a technológiai együttműködést, amely elsősorban környezetvédelmi megoldásokat céloz. A frissen felmerült pénzügyi kockázatok ellenére a Suzuki az idei üzleti évre egyelőre tartja a jövedelmezőségével kapcsolatos korábbi előrejelzését, és intézkedik a várható veszteség fedezetéről. A sajtójelentések szerint a mintegy 200 millió eurós veszteség lehet kisebb is, mivel a GM nem megtagadja a kölcsön törlesztését, hanem csak késedelmesen teljesít.

 • 2009-06-01 12:26 Jól lépcsőznek a miskolci tűzoltók

  A németországi Frankfurt egyik jelképe a MesseTurm nevű, 257 méter magas irodaépület. A helyiek immáron harmadik alkalommal szerveztek lépcsőfutó versenyt az épületben. A "3. SkyRun MesseTurm Frankfurt 2009" névre keresztelt viadalra több mint háromszáz versenyző nevezett.

 • 2009-06-01 09:55 Megcsapolták az olajvezetéket

  Mint ismeretes, a külföldre, többek kötött Magyarországra vezető kőolajvezetékek Kárpátalján keresztül haladnak, már többször próbálták megcsapolni azokat. Egy évvel ezelőtt például a nagybereznai járási Csontos-Sóslak szakaszon lepleztek le egy csoportot, amely rendszeresen megcsapolta a kőolajvezetéket. A napokban hasonló bűntényre derített fényt a rendőrség.

 • 2009-05-30 05:57 Felavatták a magyar kápolnát Doberdónál

  Kilencvenegynéhány évvel ezelőtt itt állomásoztak, harcoltak és haltak hősi halált nagyapáink, dédapáink közül nagyon sokan. A tizenkét isonzói csatában százezer magyar katona esett el, csak az itteni temetőben tízezren nyugszanak.

 • 2009-05-29 17:20 Nyolchónapos gyereket fertőzött meg a H1N1 Szlovákiában

  Egy nyolc és fél hónapos gyermek kapta el az új vírus kiváltotta influenzát Szlovákiában. A gyermek annak a 37 éves szlovák férfinak a fia, akinél a H1N1 vírust csütörtökön diagnosztizálták az egészségügyi hatóságok. A gyerek anyjánál a tesztek ismételten negatív eredménnyel végződtek.

 • 2009-05-28 11:56 Szlovákiában is megjelent az új influenzavírus

  Szlovákiában is megjelent az új H1N1 influenzavírus - jelentették szlovák hírportálok egészségügyi illetékesekre hivatkozva. Romániában pedig a tegnap bejelentett után ma két újabb új influenzás beteget azonosítottak. Újabb két személyt fertőzött meg az új típusú influenza vírusa Romániában - jelentette be Ion Bazac román egészségügyi miniszter. Miután egy nappal korábban kiderült egy New Yorkból hazatért 30 éves román nőről, hogy szervezetét megfertőzte az új típusú vírus, csütörtökön bejelentették, hogy a nő 14 hónapos gyereke, valamint a hölgy édesapja is újinfluenzában szenved. Így Romániában háromra nőtt az új vírus által megbetegített személyek száma.

 • 2009-05-28 11:54 Gyengült a forint, erősödött a dollár és a svájci frank

  Meredeken gyengült a forint a bankközi devizapiacon csütörtökön reggel, az euró árfolyama 282 forintról 286-ig szaladt. A forintesést a Commerzbank szakemberei a nemzetközi befektetői hangulat elromlásával indokolták. A tengerentúli részvényindexek szerdán két százalékhoz közeli veszteséget szenvedtek el, elsősorban a dollárnyomtatás üteme miatti aggodalmak miatt. A pesszimizmus később Európára is átragadt, ennek tudható be a régiós devizák gyengülése - mutatnak rá a Commerzbank szakemberei. A dollár jegyzése 206,40 a svájci franké 189 forinton állt kevéssel 11 előtt. A kockázatkerülés a dollár és a svájci frank erősödését hozta az euróval szemben, az EUR/USD kurzus a két nappal ezelőtti 1,4000-es szint után már 1,3800 közelében állt.

 • 2009-05-28 07:58 Sok vendégmunkás tér haza a válság miatt

  A válság idején sok munkavállaló pusztán amiatt is utcára kerülhet, mert külföldi. Idén kétezer honfitársunk tért haza, miután elveszítette külföldi állását, és nálunk is ezrével bocsátottak el vendégmunkásokat. A betanított munkásoknak a legnehezebb.

 • 2009-05-27 18:46 Felháborodtak a kassai magyarok

  Amikor egyre gyümölcsözőbb kapcsolatok alakulnak ki, derékba törhet minden...

Miskolc TV mai műsora

2021-03-04 (Csütörtök)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!