Külföld

 • 2009-05-27 14:29 Csökkenti hazánk a külképviseletek számát

  Száz körülire csökkenne a külképviseletek száma a takarékossági csomag részeként. Így kevesebb mint nyolcvan országban maradna magyar nagykövetség - jelentette be a külügyminiszter. Balázs Péter elmondta, hogy a diplomáciai hálózat karcsúsításától évi kétmilliárd forintos megtakarítást remélnek. Értékesítenék a külföldi ingatlanok egy részét is, ebből 8-10 milliárdos bevételre számítanak. A külszolgálati dolgozók fizetését öt és fél százalékkal csökkentik a tervek szerint - tette hozzá a külügyminiszter.

 • 2009-05-27 12:42 Fokozott ellenőrzés Szlovákiában

  Egész Szlovákia területére kiterjedő rendőri akció veszi kezdetét csütörtöktől. A vasárnapig tartó ellenőrzéssorozatban a sebességhatárok betartását, az alkoholfogyasztást, és a kresznek megfelelő közlekedést vizsgálják. A szlovákiai rendőrség szerint a magyar autósok legtöbbje, nem tompított fényszóróval közlekedik, ami északi szomszédunknál minden napszakban, minden úton kötelező, és ennek elmulasztása útszakasztól függően, 16-33 euro bírságot jelent. Azt is tudni kell, hogy amennyiben a vezető a helyszínen készpénzben nem tudja a bírságot megfizetni, a szlovák rendőrségnek jogában áll elkobozni a jogosítványt.

 • 2009-05-26 07:32 Észbe kaptak a szomszédban is a kereskedők

  A szlovák kiskereskedők márciusban döbbentek rá, hogy valamit tenniük kell, mert óriási méreteket öltött a magyarországi bevásárló turizmus. Tehát nem otthon költik el pénzüket, hanem inkább vállalják a néhány kilóméteres autózást, hogy olcsóbban vásároljanak magyar boltokban. Májusban már néhány áruházlánc úgy hirdetti akciós termékeit, hogy azok olcsóbbak, mint Magyarországon.

 • 2009-05-25 13:19 Böjte Csaba csatlakozott a Világ Körüli Menethez

  Böjte Csaba, az Év embere és a Haza Embere díjjal kitüntetett ferences rendi szerzetes, immár sokadik azon magyar és nemzetközi közéleti és ismert személyiségek sorában, akik csatlakoztak a Világ Körüli Menethez a Békéért és az Erőszakmentességért. „Uram, tégy engem a békéd eszközévé”- idézte fel Szent Ferenc egy mondatát a szerzetes, amikor a Menet magyarországi szervezőivel találkozott, és elmondta, hogy ferences rendi testvérként Ő maga is úgy érzi, hogy a béke eszközévé kell válnia. „A Világ Körüli Menet a Békéért és Erőszakmentességért egy kis lehetőség, hogy kifejezzem a hitemet: békére és szeretetre születtünk.” – mondta a szerzetes. E példa nélkül álló, a békét, a nukleáris leszerelést és az erőszakmentességet hirdető összefogáshoz több vallás képviselője csatlakozott már világszerte, úgymint Desmond Tutu Nobel-békedíjas dél-afrikai érsek, vagy Őszentsége a Dalai Láma.

 • 2009-05-25 11:16 Gyógyszert oszt, jegyet vesz, közösséget épít a mobil

  SMS hotelszoba-kulcs; gyógyszeradagoló vagy éppen fizetőeszköz: a Near Field Communication (NFC) segítségével új alkalmazások egész sorának központi eleme lehet itthon is megszokott mobiltelefonunk. Finnország high-tech-jéről ismert városában, Oulu-ban már körvonalazódik egy átfogó városi NFC rendszer, így az uszoda belépőtől a tömegközlekedésig mindenhol gyorsan, energiatakarékosan és egyszerűen lehet fizetni.

 • 2009-05-24 16:32 Helyreállítják a megrongált emlékművet

  Elkezdték a vereckei honfoglalási emlékmű helyreállítását, az ungvári és beregszászi magyar főkonzulátusok munkatársainak részvételével. Ismeretlenek március elején rongálták meg a néhány hónapja felavatott műalkotást. Több darabot letörtek belőle és oldalaira jelszavakat, náci jelképeket festettek. A magyar diplomaták most megtisztítják a műemlék környékét, egy munkácsi kőfaragó vállalat dolgozói pedig lecsiszolják a gyalázkodó feliratokat.

 • 2009-05-24 08:43 Csáky Pált gyorshajtáson kapták

  Gyorshajtáson érték Csáky Pált Rimaszombat közelében: a Magyar Koalíció Pártjának elnöke a megengedett óránkénti 50 kilométeres sebességnél kétszer gyorsabban hajtott. A politikus igazolta magát a rendőröknek, de élt mentelmi jogával és büntetlenül tovább hajtott. Az esetről az egyik szlovák kereskedelmi televízió számolt be, amely éppen a hétvégi közúti ellenőrzésekről készített riportot.

 • 2009-05-24 05:52 Együtt az élő Tiszáért

  Május elején kezdődött és a tervek szerint június 19-ig tart majd az, a külső szemlélő számára szinte felfoghatatlan erőpróba, melynek keretében Hídvégi-Üstös Pál arra vállalkozott, hogy 50 nap alatt körbefutja a legmagyarabb folyót, a Tiszát. A program védnöke Dr. Szekeres Imre, honvédelmi minisztere. Az ultratávos hosszútávfutóval, békenagykövettel a táv egyharmadának vége előtt Badaló (Beregszászi járás) határában sikerült néhány szót váltani.

 • 2009-05-22 05:08 Az adózás megváltoztatásáról beszél csütörtökön este a miniszterelnök

  A vagyonadó tervezett formája igazságos és vállalható. A legvagyonosabb réteg részt vesz a válság megoldásában, a nyugdíjasok, a munkanélküliek, a nagycsaládosok pedig kaphatnak könnyítéseket. Bajnai Gordon szerint hazánkban megnyugodhatnak az emberek, mert a kormány olyan vagyonadót vezet be, amely a lakosság 95 %-át nem terheli majd – hangsúlyozta a MTV, Az Este című műsorában.

 • 2009-05-21 13:49 Kézigránátos támadó hatolt be a szerb elnöki hivatalba

  A B92 független szerb rádióadó közlése szerint két kézigránáttal hatolt be egy ismeretlen fegyveres Belgrádban a szerb elnöki hivatal épületébe.  Az első hírek szerint a rendőrség által már korábbról már ismert a behatoló, aki a hatóságok közlése szerint "pszichiátriai eset". A rendőrség úgy tájékoztatott, hogy az illetőt bekerítették, a környező utcákat lezárták, a férfival tárgyalnak. A támadó az egyik kézigránátot kibiztosította. A B92 nem hivatalos információi szerint Borisz Tadics szerb elnök nem tartózkodik az épületben.

 • 2009-05-21 12:32 Magyar emberkereskedő bukott le Ausztriában

  Ausztriába csalt és prostitúcióra kényszerített magyar nőket az osztrák rendőrség feltételezése szerint egy magyar férfi, akit mára virradóra, emberkereskedelem gyanújával vettek őrizetbe az osztrák hatóságok.A 31 éves férfi egy ideje rendőrségi megfigyelés alatt állt. A gyanú szerint 2007 óta hamis ígéretekkel Stájerországba csalt magyar nőket, ott bordélyokban prostitúcióra kényszerítette őket, az így szerzett pénzt pedig fenyegetéssel, illetve erőszakkal elvette tőlük - számoltak be az osztrák lapok.A rendőrség két áldozatról tud, de feltételezik, hogy többen is vannak.

 • 2009-05-21 11:07 Harmadával több bevétele lehetne a magyar tömegközlekedésnek is

  Közel harminc százalékkal nagyobb bevétel, kényelmesebb utazás – ez a gyorsmérlege a Citizen közreműködésével Szófia metróhálózatában bevezetett vonalkód-rendszernek. A Citizen becslése szerint hasonló nagyságrendű eredményeket lehetne elérni egyes hazai tömegközlekedési vállalatoknál is a jegynyomtatások területén.

Miskolc TV mai műsora

2021-02-24 (Szerda)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!