Egyház

 • 2014-04-20 22:09 Templomi lézerfénykoncert húsvéthétfőn

  Jelenések címmel láthatja a közönség a Fényszínház legújabb előadását húsvét hétfőn Budapesten, a Rózsafüzér Királynéja Plébániatemplomban.

 • 2014-04-20 19:06 "Krisztus feltámadt! Valóban feltámadt!"

  – Ebben az évben a feltámadás számomra a hit alátámasztója, reményünk megnövelője, szeretetünk tökéletesítője. Jézus feltámadása a szeretetből fakadó élet bizonyossága, és ez felelősségteljes folytatásra kötelez minket: egymás közötti szeretetre - nyilatkozta honlapunknak az ünnepről Orosz Atanáz görög katolikus püspök, exarcha.

 • 2014-04-20 15:21 Húsvétvasárnap: az ételszentelés napja

  A húsvét a keresztények egyik legfontosabb ünnepe, a Krisztus-központú kalendárium központi főünnepe. A néphagyomány szerint húsvét első napjához tartozott az ételszentelés tradíciója.

 • 2014-04-20 14:54 Az éhezők segítését szorgalmazta Ferenc pápa

  A világot sújtó éhezés és a konfliktusok leküzdését, a védtelenek és kizsákmányolt emberek védelmét szorgalmazta Ferenc pápa vasárnap a Szent Péter-bazilika lodzsájáról mondott beszédében.

 • 2014-04-20 10:44 „Újbóli, örökkön tartó megújulás”

  A máig élő tavaszi népszokások mindig keveredtek a húsvéttal, hiszen van egy közös gondolatuk: az újbóli, örökkön tartó megújulásé. És a lényeg éppen ez: a múlandóból az örökkévalóba lépünk – mondta el portálunknak az ünnepről Balajthy József, miskolc-felsővárosi református lelkész

 • 2014-04-20 09:42 "Jézus a feltámadás és az élet!"

  A feltámadással életünk legfontosabb kapcsolata, az Istennel való kapcsolat állt helyre. Jézus azért jött el a földre, azért tanított, azért szenvedett, halt meg és támadt föl, hogy reményt és jövőt adjon a nehéz helyzetben lévő embereknek – osztotta meg velünk húsvéti gondolatait Palánki Ferenc római katolikus püspök.

 • 2014-04-19 21:45 Erdő Péter: nincs más boldogság, mint az, ami a szeretetből fakad

  Adjuk hírül, hogy többek vagyunk, mint amire sokszor becsüljük magunkat, hogy nincs más boldogság, mint az, ami az irgalomból, a megbocsátásból, a figyelmes, a mindenét megosztó szeretetből fakad - mondta Erdő Péter bíboros nagyszombat este húsvét vigíliájának szertartásán, a zsúfolásig telt budapesti Szent István-bazilikában.

 • 2014-04-19 17:40 Szentsír-látogatás, körmenet, tűzszentelés nagyszombaton

  A nagyszombat a húsvétot megelőző nap a keresztény naptárban, a húsvéti örömünnep kezdete. Miskolcon, a Mindszenti templomban egész napos szentsír-látogatást tartanak, majd az esti szertartás és szentmise végén feltámadási körmenetet tartanak. A minorita templomban pedig este 20:00 órától tűzszenteléssel, majd körmenettel ünneplik Jézus feltámadását.

 • 2014-04-18 19:11 A legmélyebb gyász napja – Nagypéntek

  Nagypénteken a keresztény világ Krisztus keresztre feszítésére, halálára emlékezik. Ez a legszigorúbb böjt és a legmélyebb gyász ideje. Jézus Pilátus palotájától a Golgotáig hordozta a keresztet. Ma minden katolikus templomban van „keresztút”, ahol a keresztények képtől képhez haladva lélekben a jeruzsálemi keresztutat járják végig.

 • 2014-04-18 16:42 Bábel Balázs: Asztrik érsek maradványainak azonosítása felbecsülhetetlen értékű felfedezés

  Szent Istvánnak a pápától koronát hozó Asztrik kalocsai érsek maradványainak a beazonosítása felbecsülhetetlen értékű felfedezés – mondta Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek pénteken, az MTI-nek adott interjúban.

 • 2014-04-18 13:57 Kis koncert nagy örömmel

  Húsvéti örömzene várja vasárnap, déli fél 1-kor a miskolciakat a Hősök terén. Két miskolci kórus rövid koncertet ad azért, hogy a városban minél többen részesüljenek a zene által az ünnep örömében.

 • 2014-04-17 20:32 Erdő Péter: az ünnep üzenete, hogy sorsközösségben vagyunk egymással

  A húsvéti ünnep üzenete, hogy sorsközösségben vagyunk egymással, ezért meg kell próbálni egymásban a méltóságot felfedezni - mondta Erdő Péter bíboros az InfoRádió Aréna című, csütörtöki műsorában.

Miskolc TV mai műsora

2022-08-14 (Vasárnap)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!