Egyház

 • 2014-06-08 14:54 Bölcskei Gusztáv: az ünnep az igazságról szól

  Pünkösd Isten csodálatos igazságáról szól - hangsúlyozta Bölcskei Gusztáv tiszántúli református püspök vasárnap a debreceni Református Nagytemplomban tartott igehirdetésében.

 • 2014-06-08 14:32 Erdő Péter: a Szentlélek békességet hoz

  A Szentlélek békességet hoz, összekapcsolja az embereket és a népeket - mondta Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek az esztergomi bazilikában bemutatott pünkösdvasárnapi szentmisén.

 • 2014-06-07 17:58 Lelki híd a csíksomlyói zarándokokkal

  A csíksomlyói zarándokokkal lelki közösségben, első alkalommal rendezték meg a Pünkösdi Juniálist szombaton a Csanyikban, ahol a pünkösdi szentmisét követően egész nap családi programok várták az érdeklődőket. Mások mellett élő koncertet adott a Fonogram-díjas Holdviola zenekar is. A rendezvény fővédnöke Kriza Ákos polgármester, védnöke pedig Palánki Ferenc püspök, általános helynök volt.

 • 2014-06-07 16:24 Öntudatra ébredésre és a közösség szolgálatára buzdították a híveket a szentmisén

  Öntudatra ébredésre és a közösség szolgálatára buzdította a híveket a csíksomlyói pünkösdszombati szentmisén Oláh Dénes marosvásárhelyi főesperes, plébános. A szentbeszédben Isten igéje meghallgatásának és megélésének a fontosságára is felhívta a figyelmet.

 • 2014-06-07 10:16 Gyülekeznek a zarándokok a csíksomlyói Hármashalom-oltár előtt

  Egyházi zászlók, magyar és székely lobogók alatt, zarándokok tízezrei érkeztek szombaton délelőtt a csíksomlyói Hármashalom-oltár elé, ahol helyi idő szerint déli fél egykor (magyar idő szerint 11.30-kor) kezdődik a pünkösdi búcsú hagyományos szabadtéri szentmiséje. A zarándokok között van Áder János köztársasági elnök is, aki magánlátogatásra érkezett Erdélybe – tájékoztatta az MTI-t Zsigmond Barna csíkszeredai főkonzul.

 • 2014-05-30 17:37 Szaúdi hittudós: a férfi és nő közötti internetes csevegést tiltja a vallás

  Egy tekintélyes szaúd-arábiai iszlám hittudós szerint vallásilag tilos és bűnnek számít a férfiak és nők közötti csevegés a világhálón – olvasható az al-Arabíja pánarab hírtelevízió honlapján.

 • 2014-05-30 14:10 Sajóládon rendezik meg a pálos települések idei találkozóját

  Az idén Sajóládon rendezik meg a pálos rendhez kötődő települések harmadik találkozóját. A szombati programokon a harminchat ilyen magyarországi városból, községből tizenhét vesz részt – közölte Pozbai Zoltán (Fidesz-KDNP), a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei település polgármestere pénteken az MTI-vel.

 • 2014-05-27 13:19 Zemplénben is megszólalt az Európa Rádió

  A Tiszáninneni és a Tiszántúli Református Egyházkerület rádiója, az Európa Rádió megkezdte adását Zemplénben is - tájékoztatta Sike Gábor főszerkesztő kedden az MTI-t.

 • 2014-05-17 16:42 Lelkészbeiktatást ünnepeltek a Deszkatemplomban

  Hálaadó istentisztelettel ünnepelték szombaton, a Deszkatemplomban Almási Ferenc lelkipásztor beiktatását. A lelkész legfőbb céljául azt fogalmazta meg, hogy a gyülekezet folyamatosan erősödjön, növekedjen összetartásban, szeretetben. Az ünnepi alkalmon Csomós József, a Tiszáninneni Református Egyházkerület püspöke hirdetett igét.

 • 2014-05-09 11:25 Megérkezett Miskolcra a Mária-út zarándokcsoportja

  Görömbölyre érkezett meg csütörtökön este a Mária-úton zarándokló csoport. A görömbölyi római katolikus egyházközségen fogadták őket, s bárki csatlakozhatott hozzájuk, hogy továbbhaladjon velük, Sajópálfala felé.

 • 2014-05-05 14:04 Kisdiákok a szent pápa – az ember életéről

  II. János Pál pápa tiszteletére, szentté avatása alkalmából hirdetett dramatikus versenyt az egri egyházmegye katolikus általános iskolásainak a miskolci Szent Imre Római Katolikus Általános Iskola és Kisboldogasszony Óvoda. A pápa nagyon szerette a fiatalokat, nagy figyelmet fordított az ifjúságra is, ezért is tartják fontosnak, hogy minél jobban megismerjék tevékenységét.

 • 2014-05-02 19:35 „Egyedül Istené a dicsőség”

  A választás eredményéért hálaadásra várta az érdeklődőket pénteken Csöbör Katalin országgyűlési képviselő a Jezsuita templomba. Az alkalmon P. Holczinger Ferenc jezsuita szerzetes és Mike Martin református lelkipásztor szolgáltak. A hálaadást agapé követte.

Miskolc TV mai műsora

2023-10-03 (Kedd)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!