Egyház

"Jézus a feltámadás és az élet!"

2014-04-20 09:42

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

A feltámadással életünk legfontosabb kapcsolata, az Istennel való kapcsolat állt helyre. Jézus azért jött el a földre, azért tanított, azért szenvedett, halt meg és támadt föl, hogy reményt és jövőt adjon a nehéz helyzetben lévő embereknek – osztotta meg velünk húsvéti gondolatait Palánki Ferenc római katolikus püspök.

palanki_ferenc_romaikat.jpg„Ez húsvét öröme: „Az Úr láttára öröm töltötte el a tanítványokat.” Jézus pedig így szólt: „Békesség nektek!” A mai sikeres világ hirdeti: „Élvezd az életet!”. De annak, aki elveszítette a munkahelyét, aki adósságcsapdában vergődik, aki műtét előtt áll, aki gyászol, vajon mit mond ez a mondat? Ő hogyan élvezze az életet? Vagy aki halálos beteg, vagy csak egyszerűen nem sikerülnek a dolgai. Remény nélkül, testi, lelki fájdalmakat hordozva lehet-e valaki boldog? Csak akinek van hite, reménye, csak az talál rá a szenvedésben is az Istenre

Az élő Krisztusról tanúságot tevő, szép életünk legyen elgondolkodtató mások számára, és döbbenjen rá a világ, hogy Jézus Krisztus „a feltámadás és az élet”! Mindenkinek örömteli, szeretetteljes húsvétot kívánok!” – zárta gondolatait Palánki Ferenc.  

minap.hu


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2023-10-03 (Kedd)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!