Közélet

„Újbóli, örökkön tartó megújulás”

2014-04-20 10:44

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

A máig élő tavaszi népszokások mindig keveredtek a húsvéttal, hiszen van egy közös gondolatuk: az újbóli, örökkön tartó megújulásé. És a lényeg éppen ez: a múlandóból az örökkévalóba lépünk – mondta el portálunknak az ünnepről Balajthy József, miskolc-felsővárosi református lelkész

balajthy_jozsef_reformatus.jpg„Minden embernek, a hívőknek is elvont és távoli az örök élet, ugyanúgy hordozzuk magunkban ezzel kapcsolatban a kétségeinket, kérdéseinket, mint egykor a tanítványok. Húsvétkor megérkezik erre az Úristen válasza, megmutatja, hogy aki szent, tiszta, igaz, azt nem hagyja a halottak közt, az feltámad az örök életre. Nincs olyan üzenete a húsvétnak, amiben ne lenne benne a remény! Nagypéntek környékén mindenkinek, a tanítványoknak és a meggyógyítottaknak is egy gondolatuk volt: aki másokon segített, az magára maradt. Ám harmadnapra megtudták, nem így történt: nem a halál győzött, hanem az élet!

Az utolsó Kálvin-évben, halálának 550. évfordulóján arról is szólnunk kell húsvétkor, hogy lám, az alapigazságok, amiket megfogalmazott, élnek, aktuálisak. Ez is erősíti tudásunkat: a Szentírás mindenekfelett. Az ember máig nem tudott ettől jobbat és igazabbat” – fogalmazott a református lelkész.

minap.huAz értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2022-09-28 (Szerda)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!