Városinfó

Vágányzár lesz július közepétől augusztus közepéig

2014-07-09 14:45

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE villamospotlo_131121ml_4.jpg

Július 13-án késő estétől augusztus 16-án üzemkezdésig a Selyemrét megállóhely és Tiszai pályaudvar villamos végállomás között vágányzár lesz, ebben az időszakban a villamosok helyett villamospótló autóbuszok fognak közlekedni. Ugyanakkor a teljes villamosvonalon éjszakai vágányzár is lesz, vagyis éjszakánként szintén villamospótló autóbuszok fognak közlekedni a villamosok helyett.

A Tiszai pályaudvar villamos végállomását pályafelújítási munkálatok miatt lezárják, emiatt a Selyemrét megállóhely és Tiszai pályaudvar villamos végállomás között vágányzár lesz. A vágányzár ideje alatt a villamosok helyett TSVP jelzéssel villamospótló autóbuszok fognak közlekedni. Ugyanebben az időszakban a teljes villamosvonalon éjszakai vágányzár is lesz, ekkor 1VP jelzéssel fognak közlekedni a villamospótló járatok.
A TSVP jelzésű, első villamospótló járat a Tiszai pályaudvarról a Selyemrét megállóig 4:07-kor, az utolsó 22:05-kor indul, ezt követően az éjszakai vágányzár lép életbe a teljes villamosvonalon.
Az 1VP jelzésű első villamospótló járat a Tiszai pályaudvarról 22:20-kor, az utolsó 3:37-kor indul. Felső-Majláthról az első 1 VP jelzésű villamospótló járat 22:50-kor, az utolsó 4:15-kor indul.

Eljutás a Vasgyárba

A Vasgyárba a 0-s villamossal, illetve az Újgyőri főtérről induló, Vasgyár érintésével közlekedő valamennyi buszjárat (9, 19, 21, 29, 67-és 68-as) igénybevételével lehetséges.

Éjszakai vágányzár

2014. július 13-tól, vasárnaptól várhatóan augusztus 16-án üzemkezdésig éjszakai vágányzár lesz a villamosvonal teljes hosszán. Az éjszakai vágányzár ideje alatt a villamosok helyett 1VP jelzéssel villamospótló autóbuszok fognak közlekedni a Tiszai pályaudvar és Felső-Majláth között.

A villamospótló autóbuszok indulási ideje és helye

A Tiszai pályaudvarról az első villamospótló autóbusz 22:20-kor, az utolsó 3:37-kor indul. Felső-Majláthról az első 1VP jelzésű villamospótló autóbusz 22:50-kor, az utolsó 4:15-kor indul. A villamospótló autóbuszok a Tiszai pályaudvar végállomáson a 31-es autóbusz megállóhelyéről indulnak, Felső-Majláth végállomáson ezeket a villamospótló járatokat a villamos felszállóhellyel párhuzamosan lehet igénybe venni. A villamospótló autóbuszok a villamos menetrendben meghirdetett indulási időpontokban indulnak.

A villamospótló autóbuszok útvonala


A villamospótló járatok a Tiszai-pályaudvar - Újgyőri piac között a villamosmegállókban állnak meg (vagyis a belvároson keresztül közlekednek), az Újgyőri piac után a Testvériség utcánál rátérnek a közútra, és az alábbi helyeken lehet ezeket a villamospótló autóbuszokat igénybe venni:
- a Bulgárföld, a Diósgyőr városközpont, valamint az Alsó-Majláth villamosmegállóhelyek helyett az 1-es autóbusz megállóhelyein állnak meg.
- a villamospótló autóbusz a Bölcs utcai villamosmegállóban nem áll meg, e helyett a járatot az 1-es autóbusz Alsó-Majláth megállóhelyén lehet igénybe venni.
- a DVTK Stadion, a Diósgyőri Gimnázium, a LÁEV és a Zenta utca villamosmegállók esetében a villamosmegállóval párhuzamosan, az út szélén kialakított villamospótlóautóbusz-megállóhelyeken állnak meg a villamospótló járatok.

minap.hu
Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2020-07-13 (Hétfő)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!