Közélet

Speciális kisbusz segíti a daganatos gyerekek gyógyulását

2014-06-06 09:46

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE gyek_adomany_140605_ja.jpg

A beteg gyerekek gyógyulását elősegítő, betegszállító kisbuszt adtak át csütörtökön, a Velkey László Gyermekegészségügyi Központ parkolójában. Az Alapítvány a rákos gyermekekért 2000 munkatársai az autó mellett ajándékokat is vittek a kisbetegeknek.

Több, mint hétmillió forintba került az a speciális, hatszemélyes kisbusz, amelyet csütörtökön adott át az Alapítvány a rákos gyermekekért elnöke, s az alapítvány munkatársai. A nyíregyházi alapítvány tagjai nem érkeztek üres kézzel, az autó tele volt játékokkal, amelyet a miskolci kórházban ápolt fiatalok kaptak meg.

Az alapítvány kuratóriumának elnöke, Varga Áronné elmondta, a speciális felszereltséggel ellátott kisbuszt az adó 1%-os felajánlásokból tudták megvásárolni.

A személyes érintettség különösen fontossá tette a kisbusz átadásának alkalmát.
– Két évvel ezelőtt egy sterilházat adtunk át, most pedig újra itt lehetünk, hogy segítsünk. Akkor jártam itt először, amikor másfél éves unokámat elveszítettem. Azóta minden alkalommal igen mondunk, ha a gyermekegészségügyi központnak szüksége van valamire. Szerencsére mindig sikerül olyan embereket találni, akik segíteni szeretnének. A transzplantált és daganatos betegséggel küzdő gyerekek minden percben hősiesen harcolnak, hogy legyőzzék a betegséget. Ez a kisbusz segíti, megkönnyíti majd az utazást számukra – mondta Varga Áronné.

gyek_adomany_140605_ja_18.jpg

A kisbusz hat személy szállítására alkalmas, speciális felszereltsége van. Nagy Kálmán, a GYEK vezetője kiemelte az autó jelentőségét, hiszen – mint mondta – a daganatos és transzplantált gyerekek szállítása speciális feltételeket igényel, s más betegekkel nem is szállíthatók együtt.

– Nehéz megszervezni a szállításukat, de a kisbusz segítségével ez sokkal könnyebb lesz ezután. A feladat egyszerű lesz, a kezelésre, majd onnan hazaszállítani a gyerekeket – mondta, hozzátéve, hogy nagyon ritka, de három olyan transzplantált gyermeket is kezeltek a központban, aki ma már szülő.

A kisbetegek gyógyulásához így nagymértékben hozzájárul a kisbusz, a lelküket pedig azok a játékok, ajándékok ápolták, amelyet az alapítvány tagjai adtak át nekik. Az elmúlt években közel 400 gyerek esett át transzplantáción a GYEK-ben, s a statisztika azt mutatja, egyre több azoknak a száma, akik a műtét segítségével egészséges életet élhetnek.

K. J.
Fotó: Juhász Á.Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2022-09-26 (Hétfő)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!