Életmód

Az egészség, mint érték

2014-06-13 20:43

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE egeszseg_140613_fkcs_11.jpg

A helyes táplálkozásról, az élelmiszerek minőségéről is szó volt az Egészség Érték konferencián. Az Egészséges Táplálkozásért Egyesület a csaknem 20 szakmai előadás mellett bioélelmiszer bemutatóval és kóstolóval is várta az egészségügyi szakembereket a megyei kórházba.

Az ételek és italok megfelelő arányú és változatos fogyasztásával minimálisra csökkenthető a betegségek kockázata. Csiba Gábor ezért is javasolta, hogy vezessék be a hamburgeradót. 2011-ben az Országgyűlés elfogadta a túl sós, cukros, zsíros, alkoholos ételek többletadóját.

egeszseg_140613_fkcs_2.jpg

– Aki ezeket az ételeket italokat termékeket fogyasztja az fizesse meg előre a gyógyítása költségeit, vagy ha az áremelkedés miatt, amit most már népegészségügyi termékdíjnak használják hivatalosan, az áremelkedés miatt valaki leszokik ezen termékekről, akkor pedig egészségesebb lesz – mondja Csiba Gábor, a B.-A.-Z. Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház főigazgató főorvosa.Pfliegler Péter, Miskolc alpolgármestere elmondta, fontosnak tartja a város lakosságának egészségmegőrzését, a másik ok pedig ami miatt eljött, hogy az Egészséges Táplálkozásért Egyesület alelnöke a Belga Királyság Nagykövetségének attaséjával itt találkozott. Vele a két ország közötti lehetséges gazdaságfejlesztésről is beszéltek.

egeszseg_140613_fkcs_9.jpg

A rendezvény célja elsősorban a hazai természetes élelmiszerek népszerűsítése volt és az hogy minél szélesebb körben alkalmazhassák az egészségügyi intézményekben és a közétkeztetésben.

F. I.

Fotó: F. Kaderják CsillaAz értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2020-07-06 (Hétfő)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!