Környezet

Magyarország és Románia szorosabbra fűzi együttműködését

2009-09-10 15:43

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Magyarország és Románia szorosabbra fűzi együttműködését a környezet- és természetvédelem, valamint a vízügy területén – többek között erről is megállapodtak a Magyar – Román Környezetvédelmi Vegyes Bizottság 2009. szeptember 9-10-én Budapesten tartott hetedik ülésén. Magyarországot Kling István, a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium államtitkára és Haraszthy László, a tárca természetvédelmi szakállamtitkára képviselte. A román delegációt Doru Laurian Bădulescu, a Román Környezetvédelmi Minisztérium államtitkára vezette.

A delegációvezetők megelégedésüket fejezték ki a szakértői csoportok tevékenységével és az elért eredményekkel kapcsolatban.
Sikeres a két ország közötti együttműködés az európai uniós források felhasználásában, a környezetvédelmi operatív programok keretében. A felek kölcsönösen tájékoztatják egymást a programok tapasztalatairól, végrehajtásuk helyzetéről és a finanszírozási lehetőségekről.
Magyarország és Románia már korábban is szorosan együttműködött a Natura 2000 területek fenntartását célzó tervek kidolgozásában, megvalósításában. A két ország prioritásként kezeli e területeken folyó agrár-környezetvédelmi programokkal kapcsolatos tapasztalatok átadását is.
A Vegyes Bizottság megállapította, hogy Románia szakminisztériuma változatlanul nem lát lehetőséget a Verespataki projekt környezeti hatásvizsgálati eljárásának folytatására. A Vegyes Bizottság megvitatta és elfogadta a Romániában tartandó következő együttes kormányülés napirendjére kerülő témákat.


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2021-04-17 (Szombat)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!