Környezet

Elviselhetetlen a bűz Szikszón

2009-09-15 19:10

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Több tonnányi, feltehetően állati fehérjét és zsírt tartalmazó hulladékra bukkantak helyi környezetvédők egy korábban bezárt szemétlerakóban Szikszón. A bűzt árasztó anyag miatt feljelentést tettek a környezetvédelmi felügyelőségen és az ügyészségen ismeretlen tettesek ellen. Egy biológus szerint akár a vízbázist is szennyezhette az illegálisan elhelyezett anyag.

Egyelőre senki nem tudja, mit találtak a két éve bezárt szikszói szeméttelepen. A természetvédők azt feltételezik, hogy előre kiásott gödrökbe, éjszaka hordják a folyékony, bűzös anyagot, amelyet szeméttel fednek be. A területen több ilyen gödör nyomát látni. A szeméttelep a lakott területtől távol van,  egyelőre nem találtak olyan szemtanút, aki látott volna teherautókat ide jönni.
 
A szeméttelepre kedden délelőtt érkeztek a Jövő Nemzedékek Országgyűlési Biztosa Irodájának munkatársai, akik eredetileg más miatt jöttek Szikszóra. Egyikük, Jánosi László biológus, tudományos munkatárs szerint a szennyezés miatt veszélybe kerülhet a város ivóvízbázisa. Nem tudjuk, hogy vízzáró réteg, vagy ivóvízbázis van-e a szeméttelep alatt, de ha van, úgy el fogja szennyezni, hogy soha nem lehet többet kitisztítani.


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2021-04-18 (Vasárnap)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!