Környezet

 • 2014-05-15 12:02 Útlezárások Borsodban

  Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a nagy erejű széllökések nyomán több úton is lezárások vannak érvényben, fakidőlések miatt – tájékoztatott Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályvezetője.

 • 2014-05-15 11:38 Halálos áldozata is van már az Yvette ciklonnak

  Egy ember életét vesztette Belgrád Umcari nevű külvárosában, mert a figyelmeztetések ellenére nem volt hajlandó elhagyni otthonát, az esőzések okozta áradások miatt az országban eddig több mint 500 személyt evakuáltak - jelentette csütörtökön a szerbiai közszolgálati televízió (RTS).

 • 2014-05-14 19:41 Csütörtökön készültséget rendelhetnek el Észak-Dunántúlon

  Várhatóan csütörtökön este rendelhetik el az első fokú készültséget a Vas és Győr-Moson-Sopron megye határán fekvő Ragyogónál a Rába áradása miatt; itt két, Árpásnál három nappal később tetőzhet a folyó - közölte honlapján szerda délután az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság.

 • 2014-05-14 17:00 Több folyó vízgyűjtőjén jelentős mennyiségű csapadék várható

  A következő napokban, különösen csütörtökön több folyó vízgyűjtő területén is jelentős mennyiségű csapadék hullhat - hívta fel a figyelmet az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) szerdán az MTI-hez eljuttatott közleményében.

 • 2014-05-12 15:36 Több várost elvert a jég kora délután

  Hétfő kora délután az északkeleti megyékben zivatarok pattantak ki, több településen jég is esett. A tegnapi szupercellás zivatarokat okozó hidegfront már elhagyta térségünket, mögötte hétfőn a kora délutáni órákban az északkeleti megyékben a labilissá váló levegőben ismét záporok, zivatarok alakultak ki – írja az Időkép.hu.

 • 2014-05-12 08:55 Vizsgázni is kell az új horgászjegyért

  A tavaszias idő beköszöntével egyre többen tervezik szabadtéri programjaikat vízpartra, és előkerülnek a pecabotok is. Azoknak, akiket eddig elriasztottak a horgászati szabályok jelentős könnyítést jelent a turista állami horgászjegy bevezetése, amely május 1-je óta online, bankkártyás fizetéssel bárhonnan megvásárolható és kiváltásához nem szükséges horgászegyesületi tagság - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

 • 2014-05-12 08:26 Leszakadt ágak, kidőlt fák, rengeteg riasztás

  A heves zivataros időjárás miatt országszerte 45-ször riasztották a tűzoltókat az elmúlt 24 órában - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője hétfő reggel. Hajdu Márton elmondta: elsősorban a viharos szél, de a hirtelen lezúduló nagy mennyiségű csapadék miatt is volt dolguk. Több helyen kellett a csapadékvizet eltávolítani a pincékből.

 • 2014-05-10 13:16 Rekordszámú részt vevő a negyedik Teszedd!-en

  Rekordszámban vesznek részt idén a negyedik TeSzedd! országos szemétgyűjtési akcióban, az első két napon 110 ezer önkéntes regisztrált, közülük szombaton mintegy 70 ezren gyűjtik majd az országban a szemetet - ismertette az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség (OHÜ) ügyvezetője a rendezvény fővárosi megnyitóján szombaton.

 • 2014-05-10 13:05 Madarak és fák napja

  Madarak és fák napi rendezvényt tartottak szombaton a Bükk kapujában, a Herman Ottó Emlékházban.

 • 2014-05-09 21:35 Aprók, szépek és vadak: öt vadmacskakölyök született

  A morgásuk majdnem olyan erős, a tiltakozásuk majdnem olyan heves, mint egy felnőtt házimacskáé, pedig még csak hathetesek a miskolci állatkert kis vadmacskái. Öt apróság született, és kapta meg pénteken első oltását.

 • 2014-05-09 20:48 A hétvégén is folytatódik a TeSzedd! akció

  A TeSzedd! hulladékgyűjtési akció résztvevőinek mintegy 40 százaléka szedte a szemetet pénteken az előzetes becslések szerint, a program szombaton és vasárnap is folytatódik.

 • 2014-05-09 15:07 Jó példával jártak elöl – tavaszi takarítás a belvárosban

  Tavasszal újjáéled a természet, és ez a nagytakarítások időszaka is. Nap mint nap több száz ember takarítja Miskolc utcáit munkája során, a tiszta környezet kialakítása és fenntartása azonban közös ügyünk. Ezért – figyelemfelhívó jelleggel – idén is megtartották a „Tavaszi szél – 2014” akciót pénteken, az Erzsébet téren és az avasi templom környékén, ahol a polgármesteri hivatal és a Miskolc Holding Zrt., valamint tagvállalatainak munkatársai padot festettek, virágot ültettek, szemetet szedtek.

Miskolc TV mai műsora

2021-03-04 (Csütörtök)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!