Oktatás

 • 2009-04-11 17:49 Keresett bölcsészek

  A napokban ülésezett az ország öt legnagyobb Bölcsészettudományi karának dékánja, köztük a miskolci is. Az összejövetel témája, a mesterszakok felvételi eljárásának egyszerűsítése, a legfrissebb felvételi adatok elemzése és a diplomás bölcsészhallgatók pályakövetése volt.

 • 2009-04-11 13:57 Nőtt a jelentkezők száma

  36%-kal nőtt a Miskolci Egyetemre jelentkezők száma a tavalyi évhez képest - derült ki a legfrissebb statisztikai adatokból. Idén a legnépszerűbbek a Gépészmérnöki és Informatikai, a Gazdaságtudományi, illetve az Állam és Jogtudományi Karok, a Bölcsészettudományi Kar szakjai iránt pedig 100%-os növekedés figyelhető meg.

 • 2009-04-10 20:34 A tandíj miatt hallgatókat veszítettek

  Több száz hallgatót veszítettek el idén az egyetemek és főiskolák - értesült a Népszabadság. A 2007 szeptemberében beiratkozottak közül, akik nem teljesítették az előírt kreditek legalább felét, csak költségtérítéses formában folytathatják tanulmányaikat. A rosszul járt hallgatók egy része azonban nem tudta befizetni a tandíjat - így kimaradt az oktatásból.

 • 2009-04-10 17:06 Sokan jelölték a Miskolci Egyetemet

  Országos tendencia, hogy csökken a vidéki intézményekbe jelentkezők száma, de az ME nem tartozik a népszerűtlen egyetemek közé. 36%-kal nőtt a Miskolci Egyetemre jelentkezők száma a tavalyi évhez képest A legnépszerűbbek a mérnök, gazdász és jogászképzések és dupla annyi a bölcsész jelentkező, mint tavaly.

 • 2009-04-04 10:34 Újabb számítógépes tanfolyam

  A változatlan érdeklődésre való tekintettel a Miskolci Egyetem Továbbképzési Központja továbbra is indít kezdő és haladó szintű számítástechnikai és számítógép-kezelési tanfolyamokat.

 • 2009-03-31 06:58 Tandíj nélkül vonzóbb

  Az elmúlt évhez képest több mint harminc százalékkal nőtt az egyetemre, főiskolára jelentkezők száma. Betudható ez a tandíjtörvény népszavazással kikényszerített eltörlésével. A tavalyi 96 ezer főről 130 ezerre nőtt a jelentkezők száma.

 • 2009-03-26 09:34 Miskolci hallgatót is jutalmaztak

  Harmadik alkalommal adták át a "Jövő fiatal vállalkozója" pályázat díjait. Az első helyezésért járó elismerést egy különleges fogtechnikai szoftver alkotója kapta, a második helyen egy innovatív megoldásokkal foglalkozó vállalkozás végzett, a harmadik helyezést pedig egy tetőkertek tervezésével és kivitelezésével foglalkozó vállalkozás miskolcon tanuló megálmodója érdemelte ki.

 • 2009-03-25 05:23 Ma állásbörze az egyetemen

  Tizenötödik alkalommal rendezik meg az ország legnagyobb vidéki állásbörzéjét a Miskolci Egyetemen.Délelőtt 10 és délután 4 óra között várják az érdeklődőket a campus előcsarnokában és díszaulájában. A Miskolci Egyetem Diák Irodája és a MEHASZ Kht. által szervezett egynapos rendezvény alkalmat nyújt a cégek bemutatkozására, állásajánlatainak megismertetésére.

 • 2009-03-23 16:38 Egyetemisták ismerkedtek a MiHő-vel

  Mint arról már hírt adtunk, a fennállásának 40. évfordulóját ünneplő Miskolci Hőszolgáltató Kft. nyitott hetet szervez a hőszolgáltatással kapcsolatos szakmákat oktató tanintézmények részére. Ma délelőtt a Miskolci Egyetem Áramlás és Hőtechnikai Gépek Tanszékének diákjai ismerkedhettek meg a MiHő munkájával, hogy az elméletben tanultakat, most a gyakorlatban is megfigyeljék.

 • 2009-03-18 13:45 Segít az ösztöndíj

  A klasszikus mondás, vagyis hogy a pénz nagy úr, különösen a mai gazdasági helyzetben igaz igazán. Van, aki kemény fizikai munkával, van, aki szellemi tevékenységgel, van, aki mások szórakoztatásával keresi a betevőt. Az egyetemisták pedig tudássukkal, ők jegyeik, és az így elért átlag után kapnak havonta juttatást az egyetemtől. Az a hallgató, aki elég ügyes és eredményei is megfelelőek, akár egy fizetésnek megfelelő összeget is kaphat havonta.

 • 2009-03-17 09:58 MicroCAD kibővülve

  Idén 23. alkalommal rendezik meg az egyetemen a microCAD nemzetközi tudományos konferenciát. Ez évben 13 ország képviselőinek közreműködésével március 19-e és 20-a között rendezik meg a tanácskozás-sorozatot.

 • 2009-03-16 09:16 A tudomány kitüntetettjei

  Széchenyi-díjban részesült:Pápay József olajmérnök, az MTA rendes tagja, a Miskolci Egyetem egyetemi tanára.A Magyar Köztársasági Érdemrend középkeresztje a csillaggal elismerést vehette át:Kovács Ferenc, az MTA rendes tagja, a Miskolci Egyetem Műszaki és Földtudományi Kar Bányászati és Geotechnikai Intézet egyetemi tanára, állami díjas.

Miskolc TV mai műsora

2022-09-28 (Szerda)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!