Oktatás

 • 2009-08-26 16:38 Később kezdődik a tanítás a Könyves Kálmán Általános Iskolában

  Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata Oktatási Kulturális és Civil Kapcsolatok Főosztálya tájékoztatja a szülőket, hogy a Könyves Kálmán Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézményben a felújítási munkálatok elhúzódása miatt csak szeptember 10-én kezdődhet meg a balesetmentes, biztonságos oktató-nevelő munka.

 • 2009-08-26 09:08 Gyermekrajz a tűzfalon

  Telekom Gyerek ARC Miskolcon

 • 2009-08-25 19:44 Álom város a tűzfalon

  Néhány hete egy gyermekrajz díszíti Miskolc egyik legforgalmasabb csomópontjában, a Zsolcai kapuban az egyik tűzfalat. A képet három budapesti lány készítette, akik a Magyar Telekom Gyerek ARC+ pályázat nyertesei voltak. A „Tiszta levegőt” című alkotás a környezetvédelemre hívja fel az arra járók figyelmét. Fotók  

 • 2009-08-25 10:52 Az ügyvédjelöltek számát korlátoznák hazánkban

  Megfelelő éves árbevételhez kötné az ügyvédi kamara, hogy ügyvédek és ügyvédi irodák gyakornokot, jelöltet alkalmazzanak. Erre a most módosított szakmai törvény jogosítja fel az érdekvédelmi szervezetet. A jogszabály szerint csak az az ügyvéd kerülhet be a pályakezdőket foglalkoztatók névjegyzékébe, aki legalább 2 éve gyakorolja hivatását, és nem áll fegyelmi vagy büntetőeljárás hatálya alatt.

 • 2009-08-24 22:12 Megújuló miskolci gyermekintézmények

  Mint arról már korábban beszámoltunk, a DVTK futballakadémiájához műfüves pályákat alakít ki Miskolc különböző pontjain a Diósgyőri Sportlétesítményeket Működtető Nonprofit Kft, többek között a Győri kapuban is. A Zoltán utcai iskola udvarán a vízelvezető rendszert már kiépítették a szakemberek, így már csak a világítás, a palánk és a pályatest kialakítása van hátra. Az iskola mellett a József úti óvoda és az Ifjúsági Sporttelep is megújul.

 • 2009-08-23 08:06 Változik a közoktatási törvény szeptembertől

  Több ponton is változik a közoktatási törvény a most induló tanévben, így a jövőben lehetővé válik, hogy a szakiskolában tanulók az általános iskola után bekapcsolódjanak a szakképzésbe, létre lehet hozni egységes óvoda-bölcsődét, s módosulnak a finanszírozási paraméterek is.

 • 2009-08-17 06:30 Fiatal, kezdő vállalkozókat is segít az Erasmus program

  XXI. századi vándorlegények és vándorleányok. Nemcsak a diákokat, hanem a fiatal vállalkozókat is segíti az európai tapasztalatok megszerzésében az Erasmus program. A költségek 90 százalékát állják. Irány Európa - ez volt a még 1987-ben indult Erasmus program mottója, amelynek segítségével mára már több mint másfél millió egyetemista élhette át, milyen is egy külföldi egyetemen tanulni. A program sikere a fiatal vállalkozóknak is utat nyitott, néhány hónapja már ők is részt vehetnek a csereprogramban.

 • 2009-08-15 13:33 Jövő héten gólyatábor

  Augusztus 25-én kezdődik az idei gólyatábor a Miskolci Egyetemen. Az ország különböző területeiről ide érkező több mint 1000 diák az ötnapos rendezvényen egyszerre ismerkedhet meg a campussal, az oktatókkal, a felsőbb évesekkel és az egyetemi élettel is.

 • 2009-08-13 23:02 Ösztöndíj lehetőségek

  Hatvanhárom hallgatót terjesztettek elő idén a Miskolci Egyetemről a Köztársasági Ösztöndíjra, az előző tanévhez képest tehát nőtt azoknak a diákoknak a száma, akik szeptembertől 34 ezer forintos támogatást kaphatnak. A Demján Sándor Alapítvány 20 ezres ösztöndíjával pedig a szociálisan rászorult diákokat próbálják ösztönözni a jó tanulmányi eredményekre.

 • 2009-08-10 08:11 Pótfelvételi - már csak ma!

  A pótfelvételit elektronikus úton a www.felvi.hu e-felvételi rendszere segítségével, illetve postai úton lehet elintézni. Idén azonban már nem az iskoláknak, hanem az Oktatási Hivatalnak kell címezni a jelentkezési lapokat; ezeket egyébként az Educatio Nonprofit Kft. ügyfélszolgálatán, illetve a kiszemelt felsőoktatási intézményekben lehet beszerezni. 

 • 2009-08-06 11:09 Pótfelvételi – hétfőig még lehet jelentkezni

  2009. augusztus 10-ig van még lehetőség felvételizni a felsőoktatásba. A pótfelvételi eljárásban csak egy szakra lehet jelentkezni e-felvételivel vagy jelentkezési lapon. A legtöbb meghirdetett szak költségtérítéses formában indul, emellett összesen 25 államilag támogatott mesterképzésre is lehet jelentkezni. A választható képzések listája és az eljárás tudnivalói a www.felvi.hu honlapon érhetőek el.

 • 2009-07-30 18:16 Pótfelvételi lehetőségek

  Augusztus 10. a pótfelvételi lapok leadásának határideje. Így akik lemaradtak a felvételiről, nem kell egy évet várniuk, a pótfelvételi eljárás újabb lehetőséget kínál az őszi tanulmánykezdésre. A Miskolci Egyetem nyolc kara és egy intézete 70 szakterülettel várja a továbbtanulni szándékozókat.

Miskolc TV mai műsora

2022-09-28 (Szerda)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!