Oktatás

 • 2009-07-24 13:22 Pótfelvételikre augusztus 10-ig lehet jelentkezni

  Augusztus 10-ig lehet jelentkezni a pótfelvételikre, az eddigi gyakorlattól eltérően azonban nem a felsőoktatási intézményekhez, hanem az Oktatási Hivatalhoz kell benyújtani a kérelmet. Az idén is egy felsőoktatási intézménybe és egy képzésre jelentkezhetnek a diákok.

 • 2009-07-23 23:11 Túlterheltség miatt elszállt a felvi.hu

  Nem sokkal a felsőoktatási felvételi ponthatárok csütörtök esti kihirdetése után a www.felvi.hu weboldal elérhetetlenné vált. A ponthatárokat este 8 órakor hirdették ki, a felvi.hu-ról letölthető teljes listát azonban 10 perccel ezután már nem lehetett letölteni a túlterheltség miatt. Ha már ide kattintott kedves olvasó, felvételiző, akkor a Miskolci Egyetem ponthatárait megtekintheti itt:

 • 2009-07-23 22:03 Felvételi ponthatárok Miskolcon

  Eljött a várva várt pillanat a felsőoktatási intézmények jelentkezői most megtudják, gólyaként mennek az őszbe, vagy készülni kell még egy ideig a felvételire. Este nyolckor már fenn voltak a hivatalos jelentkezési ponthatárok az Országos Felsőoktatási Központ honlapján. Mi itt részletesen a Miskolci Egyetem ponthatárait közöljük.

 • 2009-07-23 05:35 Ma nyilvánosak lesznek a felvételi ponthatárok

  Ma eldől mintegy 127 500 felvételiző sorsa, estére nyilvánosságra hozzák a felvételi ponthatárokat. Elsőként - valószínűleg este 8 óra körül - a www.felvi.hu portálon jelennek meg a bűvös számok. Azok, akik a jelentkezési lapjukon megadták mobiltelefonszámukat, ezen az estén SMS-ben is értesítést kapnak az eredményről. Idén 27 ezerrel többen jelentkeztek a felsőoktatási intézményekbe, mint tavaly.

 • 2009-07-20 09:14 Magasabbak lehetnek a felvételi ponthatárok

  Ponthatárok először július 23-án, csütörtökön késő este

 • 2009-07-14 14:23 Milliárdokat nyert az egyetem

  Több mint 9 milliárd forintot nyert el a Miskolci Egyetem az Új Magyarország Fejlesztési Terv 9 pályázatán. Hamarosan megújul a főépület, fejlesztik az eszköz – és informatikai parkot, augusztusban pedig indul a Zenepalota rekonstrukciója.  Zenepalotát már két éve szeretnék felújítani, de erre csak két hete kaptak engedélyt.

 • 2009-07-09 20:28 Felvételi pótlás éjfélig

  Ma éjfélig van lehetőség a felsőoktatási felvételi eljárással kapcsolatos utolsó bármilyen ügyintézésre. Aki még nem küldte be az érettségi bizonyítványa másolatát vagy a többletpontra való jogosultsága igazolását, megváltozott valamely adata, netán sorrendet módosítana, az ezt éjfélig teheti meg.

 • 2009-07-08 16:42 56 ezer hallgató felsőfokú tanulmányait támogatja az állam

  A 2010-2011-es tanévben, ahogy ezt megelőzően is, 56 ezer hallgató felsőfokú tanulmányait támogatja az állam - közölte a kormányszóvivő. Budai Bernadett hozzátette: a támogatottak összlétszámban nincs, ám a képzési területek eloszlásában van változás. A bölcsész szakokon csökken, ezzel párhuzamosan pedig a műszaki, a gazdasági és az egészségügyi karokon nő az államilag támogatott helyek számra. A kormánydöntés során az elsődleges szempont az volt, hogy felsőfokú képzés a munkaerő-piaci folyamatokhoz igazodjon - jelentette ki Budai Bernadett.

 • 2009-07-04 16:34 Egyetemi tudásközpont

  A Miskolci Egyetemen működő Mechatronikai és Logisztikai Rendszerek Regionális Egyetemei Tudásközpontja, az MLR RET 4 éves működését értékelte és zárta le ülésével a Tudásközpont Igazgatósági Tanácsa. Az MLR RET sikeres innovációkban és kutatási eredményekben mérhető tevékenysége az Egyetem és az ipari cégek együttműködését fogta össze és ösztönözte minél hatékonyabb közös munkára.

 • 2009-07-03 12:59 Értékelték a tudásközpontot

  A Miskolci Egyetem Mechatronikai és Logisztikai Rendszerek Regionális Egyetemi Tudásközpontja (MLR-RET) 4 éves működését értékeli és zárja a Tudásközpont Igazgató Tanácsa július 3-i ülésén. A sikerekről Dr. Mang Béla elnök számolt be az ülés előtti sajtótájékoztatón. A Tudásintenzív Mechatronikai és Logisztikai Rendszerek Regionális Egyetemi Tudásközpont a Miskolci Egyetem szervezeti keretében sikeres működési ciklust teljesített.

 • 2009-07-01 19:59 Új dékánok az egyetemen

  A Miskolci Egyetemen új dékánokat neveztek ki a három legnagyobb kar: a Műszaki, földtudományi-, a Gépészmérnöki.és a Bölcsészettudomyáni kar élére, mert a leköszönő vezetők kitöltötték idejüket a karok élén. Legnagyobb feladatuk a Bolognai rendszer kiteljesítése lesz. Az új dékánok megbízása július elsejétől lép hatályba és 4 évet tölthetnek a karok élén. Az újonnan megválasztott vezetők legfontosabb feladata a bolognai rendszerre való átállás lesz. 

 • 2009-06-30 21:21 Divatszakok a felsőoktatásban 2009-ben

  A múlt évhez hasonlóan idén is a turizmus és vendéglátás vezeti az egyetemi, főiskolai szakok népszerűségi listáját. Emellett a gazdálkodás illetve menedzsment szakokra is rengetegen jelentkeztek - derül ki az Educatio Kht. elemzéséből, amelyet kedden tettek közzé. A harmadik helyen a mérnök-informatikus szak áll, negyedik pedig a kommunikáció.

Miskolc TV mai műsora

2022-09-28 (Szerda)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!