Közélet

Gyermekbarát adomány a kórháznak a Bosch gyárból

2014-06-19 13:47

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE gyek_bosch_140619_ja_32.jpg

Új munkaruhákat adtak át fél millió forint értékben csütörtökön, a megyei kórházban, és felavatták a már színes rajzokkal díszített falat is. A Bosch és egyik hazai beszállítója a beteg gyermekek közérzetén szeretne javítani az adománnyal.

A Robert Bosch Energy and Body System Kft. vezetése, valamint egyik hazai beszállítója, az Éltex Kft. igazgatója ajándékkal érkezett csütörtökön a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház Gyermek Radiológiai osztályára.

Fél millió forint értékben új, színes munkaruhákat adományoztak az osztálynak, s mindezek mellett 200 ezer forintot is átadtak, hogy segítsék az osztályt, s ezzel az ott vizsgált, ápolt gyerekeket.

Max Nitzsche, a miskolci gyár ügyvezető igazgatója elmondta, a kórház támogatási kérelme év elején érkezett meg hozzájuk, s egyértelmű volt, hogy igent mondanak a kérésre.

gyek_bosch_140619_ja_13.jpg

– A nehéz diagnosztikai vizsgálatok során egy-egy színes munkaruha felszabadultabbá tenné a gyerekeket, így könnyebben, gyorsabban vizsgálhatóvá válnak. Számunkra ez a kezdeményezés fontos. A Bosch Miskolc egyik legnagyobb munkaadójaként szívén viseli a város sorsát, s a gyerekekre mindig nagy figyelmet fordít. Megéri szakítani a fehérruhás orvos képével, mert a színes ruha bíztató mosolyt jelent a gyerekek számára – mondta, hozzátéve, nagyon fontos, hogy a gyerekek milyen környezetben vannak mikor betegek.

– Nagy igénybevételt jelent nekik egy-egy vizsgálat, s ha valamivel könnyebbé tehetjük a kórházban töltött perceket, akkor azt meg kell tennünk – tette hozzá Max Nitzsche.

gyek_bosch_140619_ja_9.jpg

A ruhák mellett 200 ezer forint támogatást is átnyújtott a két cég az ünnepi alkalmon az osztálynak. Deák Mária osztályvezető főorvos kiemelte, az egészségügy jelenlegi állapotában minden adomány nagyon jókor érkezik.

Mint fogalmazott, nagy öröm, hogy mindig akadnak segítőkész emberek.

gyek_bosch_140619_ja_36.jpg

– A gyerekek szorongását, a fájdalomtól való félelmüket az osztályon dolgozók könnyítik meg. Fontos azonban emellett az is, hogy milyen környezet fogadja a kis betegeket. A ruháknak köszönhetően sokkal vidámabb lesz a gyerekek itt eltöltött ideje. A Zrínyi gimnázium tanulói pedig szabadidejüket nem sajnálva a folyosó falát dekorálták ki, amely egészen más légkört teremt a kórházi miliőben – hangsúlyozta az osztályvezető főorvos.

gyek_bosch_140619_ja_30.jpg

A színes ruhákat a kórházi dolgozók választották ki – 20 munkatárs színeket választott, ami alapján megkapta leendő munkaruháját. Két garnitúra érkezett tehát a pipacs, a narancs, a citromsárga, a királykék és zöld színeiben – a zöld természetesen nem a „műtős” zöld árnyalatot képviseli, sokkal inkább hasonlatos a nyári mező füvének színéhez.

minap.hu
Fotó: Juhász Á.
Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2022-09-28 (Szerda)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!