Közgyűlés

 • 2009-03-05 17:14 Napirend előtt

  A miskolci közgyűlés márciusi ülésének napirend előtti felszólalásaiban is a kohászat helyzete kapta a fő hangsúlyt. Konszenzus jött létre abban, hogy a közgyűlés levélben forduljon Gyurcsány Ferenc miniszterelnökhöz a krízis megoldása érdekében.

 • 2009-03-05 17:05 DAM: világos, egyértelmű tájékoztatást várnak

  A miskolci közgyűlés márciusi ülésének elején tájékoztató hangzott el a Kohászati Krízis Munkacsoport legutóbbi megbeszéléseiről. Káli Sándor polgármester egyebek között elmondta: pontos állásfoglalást várnak a DAM 2004 Kft. tulajdonosi körétől további szándékaikat illetően. Az egy éves leállással és az azt követő esetleges újraindítással kapcsolatos terveket ugyanis nem tartják megfelelőnek és elégségesnek.

 • 2008-11-22 16:26 Így szavaztak

  Kora estére maradt a szavazás csütörtöki közgyűlésen. A befektetők miskolci megtelepedését célozza az a vállalkozásfejlesztést segítő rendelet, amelyet 37 igen szavazattal fogadott el a testület.Miskolcon 34 temető van melyek számos a városért egykor nagyon sokat tevő kiemelkedő személyiség nyugszik. A közgyűlés döntésének értelmében a város 104 síremléket fog védetté nyilvánítani, a részletekkel kapcsolatos előterjesztés ,második fordulóban 2009 márciusában kerül a testület elé.A sürgősségi előterjesztést megszavazták ennek megfelelően 20 millió forintos ráfordítással 36 fővel két hónap próbaidőre városőrség vigyáz a rendre az Avasi lakótelepen.A közgyűlés ebben az évben legközelebb december 18-án ülésezik a városháza dísztermében.

 • 2008-11-20 15:54 Káli Sándor a tapolcai népszavazásról

  Káli Sándor miskolci polgármester a közgyűlés napirendjének megkezdése előtt a december 7-iki, Tapolca önállósulásával kapcsolatos népszavazásról szólt, ami jelenleg leginkább foglalkoztatja a város lakosságát. Mint mondta, a város közvéleményének döntő többsége értetlenül áll a kezdeményezés előtt, a közgyűlésben képviselt pártok is egységesek abban, hogy nem támogatják a városrész leválását.

 • 2008-11-20 13:51 Esküt tett az új bizottsági tag

  Letette az esküt a közgyűlés előtt Gyurkó Péter, akit a miskolci önkormányzat gazdasági szakbizottságának a külsős tagjává választottak. Gyurkó Péter Feledy Pétert váltja a bizottságban, annak a megállapodásnak az értelmében, mely szerint a választási ciklus első felében a KDNP, második felében pedig az MDF delegálja a külsős tagot.

 • 2008-11-19 17:07 Ülésezik a közgyűlés

  A zárt ülésen tárgyalandó egyetlen napirendi javaslatot is beleszámítva összességében húsz előterjesztést tárgyalnak meg a képviselők és valószínűleg számos sürgősségi indítvány is terítékre kerül majd, a miskolci közgyűlés csütörtöki, novemberi ülésén.

 • 2008-10-20 14:23 Nő a bölcsődei férőhelyek száma Miskolcon

  A városi bölcsődei férőhelyek bővítéséről is döntöttek a képviselők, a miskolci közgyűlés októberi ülésén. A határozat szerint, a növekvő igényekre való tekintettel, három intézményben összesen ötvennel több kisgyermek elhelyezésére nyílik majd lehetőség, 2009. január 1-jétől.

 • 2008-10-17 17:48 Így szavaztak

  Bár hosszú vita előzte meg, a szavazáskor végül is elfogadta a közgyűlés a diósgyőri vár és Lillafüred közötti terület fejlesztésére vonatkozó napirendet. Az előterjesztő szerint fontos, hogy az érintett területeken élő helyi lakosok jól érezzék magukat lakóhelyükön, mert ettől függhet az ideérkezők közérzete is. Lényeges az is, hogy Miskolc minden évszakban nívós turisztikai kínálatot tudjon nyújtani a vendégeknek.

 • 2008-10-17 10:34 Tragédiákhoz vezethetnek a hiányosságok

  Önálló képviselői indítványt nyújtottak be az októberi ülésre a miskolci közgyűlés Fidesz-frakciójának a tagjai, a város közúti jelzőtábláinak, jelzőlámpáinak, útburkolati jeleinek állapotával, illetve a hibák, hiányosságok megszüntetésével kapcsolatban.

 • 2008-10-17 10:28 Napirend előtti hozzászólások

  A miskolci köz-gyűlés októberi ülésén, napirend előtt Káli Sándor polgármester bejelentette, hogy hónapokon keresztül zajló jogi és szakmai tárgyalássorozat után elhárultak az akadályok a városi fűtőerőmű megvásárlása elől. A napokban aláírták azt az adásvételi szerződést, amely szerint Miskolcé lehet Magyarország egyik legmodernebb erőműve.

 • 2008-10-14 13:49 Kedvezményekre jogosít majd a MiskolcCard

  Ked-vezmé-nyekre jogosító városi kártya, úgy-nevezett MiskolcCard bevezetését tervezik Miskolcon, jövő év nyarától. A sikeres hazai és nemzetközi példákon alapuló kezdeményezés a borsodi megyeszékhelyen is kedvezményes fogyasztást, illetve vásárlást biztosít majd a helyi lakosok számára mindazon szolgáltatóknál, melyek csatlakoznak a MiskolcCard partnereihez.

 • 2008-09-23 12:26 Új utcanevek Miskolcon

  Több új utca-, illetve közterület-elnevezést is jóváhagyott legutóbbi ülésén a miskolci közgyűlés. Miskolc-Martin-Kertvárosban az elmúlt években alakították ki a Visó utcából nyíló új utat, melyet közművesítettek, kavicsburkolatot kapott. Az új utcában már több családi ház használatbavételi engedéllyel rendelkezik, újabb építkezések is folyamatban vannak, s továbbiak várhatók.

Miskolc TV mai műsora

2021-02-27 (Szombat)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!