Közgyűlés

 • 2008-09-19 12:05 Sport Hotel a Népkertben, Miskolc kártya kedvezményekkel

  Az már sejthető volt, hogy a szeptemberi közgyűlés egyik legnagyobb vitáját a jégcsarnok mellett elhelyezkedő ingatlan értékesítésére vonatkozó előterjesztés váltja ki. A közgyűlést megelőző napon a Fidesz részéről, a helyszínen tartott sajtó tájékoztató előre vetítette a napirend hangulatát. Az előterjesztés szerint a város a Népkertben található kettesszámú jégpálya mögötti területet kívánná értékesíteni.

 • 2008-09-19 11:30 Októbertől távhődíjemelés

  A táv-hődíjak emeléséről is döntöttek a miskolci városatyák a szeptemberi közgyűlésen. E szerint október 1-től a hődíj 9,7, a hidegvíz felmelegítési díja pedig 7,5 százalékkal emelkedik a miskolci távfűtött lakásokban. Az előterjesztésben szereplő számítások szerint, az új tarifákkal éves szinten egy átlagos, energiatámogatásban nem részesülő lakás távhőszolgáltatási költsége 7 százalékkal emelkedik.

 • 2008-09-19 11:20 Tárgyalták még...

  Tárgyalt a közgyűlés az ön-kormányzat első féléves gaz-dálkodásáról. A napirend vitája során ismét eltérő volt a különböző politikai erők álláspontja. Több ellenzéki képviselő most is azon véleményének adott hangot, hogy egyre növekvő eladósodás, működési bizonytalanság tapasztalható, munkahelyteremtés helyett "látványberuházások" zajlanak.

 • 2008-09-18 17:31 Roma kérdés napirend előtt

  A miskolci közgyűlés szeptember havi, csütörtöki ülésén a napirend előtti felszólalásokban nem nagy meglepetésre központi helyet kapott a „roma beköltözésként” elhíresült téma. Emellett a főutcai épület-felülvizsgálatok ügye, és a kerékpárutak is szóba kerültek.

 • 2008-09-17 18:10 Csütörtökön közgyűlés

  A zárt üléseken tárgyalandókkal együtt összesen 32 napirendi javaslatot vitatnak meg a képviselők a szeptemberi közgyűlésen, ám ezen kívül várhatóan számos sürgősségi indítvány is terítékre kerül majd.

 • 2008-09-17 11:43 A Fidesz tárgyalná a roma beköltözés ügyét

  A Fidesz miskolci képviselői szeretnék elérni, hogy a közgyűlés októberi ülésén tárgyalja a „roma beköltözésként” elhíresült problémát. A javaslat szerint az előterjesztés a „beszámoló az úgynevezett roma beköltözések ügyében, javaslat konkrét lépések meghozatalára” címet viselné.

 • 2008-09-13 13:57 Miskolckártya és panelprogram

  A nyári szünet után szeptember 18-án néhány fajsúlyos téma tárgyalásával térnek vissza a megszokott munkarendbe a miskolci közgyűlés képviselői. Tárgyalja a grémium például a panelprogram önkormányzati támogatási keretösszegének az eredetileg elfogadott 750 millió forintról egymilliárd forintra emelését.

 • 2008-09-11 17:13 A panelprogram is terítéken volt

  Ülésezett a miskolci közgyűlés városfejlesztési, üzemeltetési és turisztikai bizottsága, hogy véleményezzék a szeptember 18-i képviselőtestületi ülés azon pontjait, amelyekben érintettek. Például az önkormányzat 2008. évi költségvetéséről szóló előterjesztést. Ez a napirendi pont egyébként a jövő hét csütörtökön esedékes közgyűlés legfajsúlyosabb témája lesz, hiszen a költségvetési kérdésekben általában a két oldalnak markáns, ellentétes véleménye van.

 • 2008-09-10 17:15 Távhőemelést tervez a MIHŐ

  A távfűtés díjának emelését is tárgyalják a képviselők a miskolci közgyűlés szeptember 18-i ülésén. A MIHŐ számításai szerint egy támogatás nélküli lakásban októbertől a hődíjért 9,5 %-kal, a hidegvíz felmelegítési díjáért pedig 7,5 %-kal kell majd többet fizetniük a fogyasztóknak.

 • 2008-09-09 17:27 Kismamabérletet szeretnének

  A miskolci közgyűlés KDNP frakciója szeretné városunkban is bevezetni az úgynevezett kisgyermekes, vagy kismamabérletet, ezt a szeptember 18-i képviselőtestületi ülésen önálló képviselői indítványként terjesztik a grémium elé.

 • 2008-06-27 09:20 Emelkednek a távhődíjak

  A távhődíjak emeléséről is döntött tegnap a miskolci közgyűlés. Az előterjesztés szerint, július 1-től a hődíj 10,5 -, a melegvíz díja pedig 8,1 százalékkal emelkedik. A kormány és az MSZP parlamenti frakciója munkacsoportot hozott létre annak vizsgálatára, milyen módon lehetne enyhíteni a fogyasztók terheit, kivédeni, kompenzálni a vilápiaci energiaár-emelkedések hatásait. 

 • 2008-06-27 09:11 Esküt tett az új főjegyző

  Miskolc új főjegyzője, egy települési képviselő és egy külső szakbizottsági tag is esküt tett a miskolci közgyűlés tegnapi ülésén. Káli Sándor polgármester tájékoztatása szerint dr. Kriza Ákos, a Fidesz-KDNP kompenzációs listáján mandátumot szerzett települési képviselő 2008. július 1-jével lemondott státuszáról. Utóda a pártszövetség listájáról Csutorás Géza Levente lett, aki az ülésen átvette megbízólevelét, s letette a képviselői esküt.

Miskolc TV mai műsora

2020-09-28 (Hétfő)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!