Hírarchívum - (83565)

 • 2007-05-16 18:04

  Jótékonysági hokibál

  A Miskolci Városi Sportiskola-Miskolci Jegesmedvék JSE jégkorong szakosztálya május 19-én, szombaton 19 órától a Miskolci Jégkorong Utánpótlásáért jótékonysági bált rendez a miskolci Szabó Lőrinc Általános Iskolában (Miskolc, Vörösmarty u. 76.). A műsorban többek között fellép a Ködmön Tánciskola C csoportos junior bajnok csapata. A vendégeket hajnalig tartó élőzenével és tombolával várja az est műsorvezetője, Popovics Pál. A belépők 4000 forintért vásárolhatóak meg. A részvételi szándékot Nagy Ildikónál a 30/389-77-06-os telefonszámon lehet jelezni.

 • 2007-05-16 18:03

  Svéd siker Miskolcon

  Remek hangulatban zajlott és svéd sikerrel zárult a Miskolci Városi Sportcsarnokban a hét elején megrendezett Első Miskolci Floorball Majális. A Miskolci Floorball Egyesület rendezésében négycsapatos mini tornára került sor, amelyen a Miskolci Betyárok mellett a fővárosi Diamonds SC, a szlovák Kosice, valamint a svéd Kolpenas IBF vett részt. A torna rendezésének az ötletét az adta, hogy a szezon kezdetén a svéd klub látta el palánkkal a miskolci együttest – ezt köszönte meg nyitóbeszédében Orosz Lajos alpolgármester. A házigazdák 1-1-es döntetlenre végeztek a Diamonds ellen, aztán 3-2-re legyőzték a kassaiakat. A kupa mégis Svédországba került, ugyanis az északiak 3-2-es győzelmet arattak a rendezők ellen. Gál Tamás csapatvezetőtől megtudtuk, hogy a gárda szombaton lép ismét pályára, mégpedig egy nagyon fontos találkozón, ugyanis az NB I-es tagság meghosszabbításáért csatázik majd Veszprémben.

 • 2007-05-16 16:20

  Főzőverseny az Avason

  A „ Mozdul az Avas „ rendezvénysorozaton belül 2007. május 26-án (szombaton) főzőversenyt rendeznek.Helye: Avastetői Sportpálya, kezdés ideje: 8.30 óra.A résztvevők részére a szervezők a következőket biztosítják:- 4 kg hús, zsír vagy olaj, zöldségek, kenyér- ivóvíz- tűzifa- műanyag tál, kanál- sörpadokVárják még korlátozott számban társasházak, kollektívák (5 fős csapat) jelentkezését a következő telefonszámra: 46/ 562-226 ( Soltészné Széles Lucia igazgató h.).Az első három csapat díjazásban részesül.

 • 2007-05-16 14:19

  Egészségügyi fejlesztések

  Szűcs Erika szerint nagyon komoly fejlesztések történtek és történnek a miskolci egészségügyben, bár az egyes reformintézkedések kapcsán kialakult konfliktusok kicsit elterelik ezekről a figyelmet. Több mint kétmilliárdos beruházással létrehozták a térségi diagnosztikai szűrőcentrumot, amelynek meghatározó szerepe lehet abban, hogy időben felismerjék - s elkezdjék kezelni - a betegségeket meglehetősen szomorú egészségügyi mutatókkal rendelkező régiónkban. Áprilisban megkezdte működését a Semmelweis Kórházban egy összevont sürgősségi ügyeleti osztály is, a 130 millió forintos beruházás keretében két, a kórházban nélkülözhetetlen osztály teljes felújítását, felszerelését végezték el. A miskolci alpolgármester minderről a MiNap-nak nyilatkozott.

 • 2007-05-16 14:13

  Fiatal miskolci filmes

  A napokban fejezte be legújabb filmjének forgatását a miskolci Hafner Zsolt, akinek Egymásért c. alkotása múlt év augusztusában, a 13. Országos Diákfilmszemlén elnyerte a Mediawave díját, egy filmtáboros részvételt. Az idén érettségiző fiatalember korán eljegyezte magát a kamerával, filmjeinek témáit életének eseményeiből, s azokból a gondolatokból meríti, amelyek leginkább foglalkoztatják. Ilyen a másság, az összetartozás, az emberek egymáshoz s a világhoz való viszonya.

 • 2007-05-16 14:08

  Dolgoznak a kárelhárításon

  Áramkimaradást, közlekedési nehézséget és avartüzet is okozott megyénkben a kedd éjszakai vihar. A miskolci tűzoltókat leginkább fakidőlésekhez riasztották, a szakemberek még szerdán délelőtt is dolgoztak az ágak eltakarításán.

 • 2007-05-16 13:59

  Szép eredmények

  Viszonylag ritkán lehet hallani a Székesfehérvári Judo Sport Clubról, ám ha jelentkeznek, akkor van miért. Mint ezúttal is, hiszen Miskolcon, a diákolimpia országos döntőjében nagyszerűen szerepeltek.

 • 2007-05-16 12:36

  Nevelőszülők tanácskoznak

  Nevelőszülők, lakásotthonok és intézmények gondoskodnak a gyermekvédelmi ellátás igénybevételére szorult gyermekek sorsáról. Tíz évvel ezelőtt törvény is született ellátásukról ennek a jubileuma alkalmából tartottak konferenciát az ITC Székházban.

 • 2007-05-16 12:33

  Kápolna-futás

  Kápolnai csúcsfutás. Ez az elnevezése annak a terepfutóversenynek és családi napnak, amelyet hagyományteremtő céllal rendeznek meg Sajókápolna térségében június hó második napján.A szervezők célja bemutatni, hogy a megyének ezen a részén is lehet színvonalas eseményt rendezni. Ráadásul nagyon szép környezetben folyik majd a futóverseny. A verseny fővédnökségét a Magyar Atlétikai Szövetség és a B.-A.-Z. Megyei Önkormányzat vállalta.A pálya hossza négy kilométer, ám korcsoportonként eltérő távot kell teljesíteni, a legkisebbeknek egy kilométert. Az első alkalommal megrendezendő Kápolnai Csúcsfutást június másodikán rendezik meg, a versenyközpont a sajókápolnai sportpálya lesz.

 • 2007-05-16 12:31

  Vizsgálati határozat megtekintése

  Környezetvédelmi engedélyezési eljáráshoz kapcsolódóan a „DAM-BÉM 120 kV-os távvezeték felhasítása a Miskolc Északi 120/20 kV-os alállomáshoz” tárgyú előzetes vizsgálati eljárása lezárult.A határozat megtekinthető május 24.-ig a Polgármesteri Hivatal Építési és Környezetvédelmi Osztályán (Miskolc, Városház tér 8. sz. III. udvar I. emelet) ügyfélfogadási időben (hétfő 13-16, szerda 8-17 és péntek 8-12 óra között), valamint az Észak-magyarországi Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőségen (Miskolc, Mindszent tér 4. sz.).

 • 2007-05-16 12:30

  Polgármesteri felhívás

  Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata nevében tisztelettel meghívom Önöket 2007. május 27-én, vasárnap 9 órakor a Hősök terén Miskolc Elesett Hőseinek Emlékművénél és 9.45 órakor a Hősök temetőjében a II. világháborús hősök emlékművénél, az I. világháborús hősök emlékművénél, a 65-ös emlékműnél, a Hadifoglyok kopjafájánál, az 56-os emlékműnél, a szovjet és a német hősök emlékművénél a Hősök Napja tiszteletére rendezendő koszorúzási ünnepségekre, ahol elhelyezzük a kegyelet virágait.Kérem azokat a pártokat, polgári és civil egyesületeket, akik a megemlékezés virágait, koszorúit szeretnék elhelyezni az emlékhelyeknél, az ünnep méltó előkészítése érdekében május 23-ig jelezzék részvételüket írásban az alábbi címen: Ifjúsági és Szabadidő Ház 3531 Miskolc, Győri kapu 27. fax: 320-716, e-mail: mri©chello.hu.Káli SándorMiskolc Megyei Jogú Város polgármestere

 • 2007-05-16 12:29

  Vajdasági látogatók

  Gyurcsány Ferenc miniszterelnök kedden bemutatkozó látogatáson fogadta a Vajdasági Magyar Szövetség múlt héten megválasztott új elnökét, Pásztor Istvánt, aki ebben a minőségében először tett látogatást Budapesten. A találkozón részt vett Korponai Dorottya, a Vajdasági Magyar Szövetség ügyvezető alelnöke és Dévavári Zoltán alelnök.

 • 2007-05-15 15:36

  Május 25-ig írásbeli érettségik

  Kedden reggel nyolc órától a kémia írásbelivel folytatódott az érettségi. Földrajzból délután kettőkor kezdődött a vizsga és ma tartották az ének-zene érettségiket is. Szerdán az emelt szintű informatika vizsga, a latin és a héber érettségi következik, csütörtökön biológiából, ember- és társadalomismeretből lehet vizsgázni. Az írásbelik május 25-ig tartanak, a szóbeli vizsgákat június elején kezdődnek.

 • 2007-05-15 15:32

  Adóbevallási rohamra készülnek

  Megerősített szolgálattal készül az adóbevallási rohamra a posta. A határidő május 21-e. Az APEH szerint idén szorgalmasabbak az adózók, régiónkban például 40%-kal többen küldték be eddig a dokumentumokat, mint egy évvel korábban. Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből május elejéig 107 ezer bevallás érkezett az adóhatósághoz. A határidő túllépése akár 100 ezer forintba is kerülhet. Az adóhatóság is készül a rohamra, így a bevallás előtti utolsó pénteken a központi ügyfélszolgálatok este hat óráig nyitva lesznek.

 • 2007-05-15 15:27

  Változhatnak a vizitdíj-szabályok

  Július elsejétől változhatnak a vizitdíj-szabályok. Az elmúlt hónapok tapasztalatai alapján pontosítja az Országgyűlés az egészségügyi reformmal kapcsolatos törvényeket. A képviselők erről kedd délelőtt tárgyaltak. A tervek szerint a változtatás után mentesülnek a vizitdíj-fizetés alól a honvédség, a rendőrség, a katasztrófavédelem és az Országos Mentőszolgálat kötelékében dolgozók, ha szolgálatteljesítés közben szerzett sérüléseiket látják el, és nem kell fizetniük azoknak sem, akik legalább 30 alkalommal adtak vért. A jövőben azoknak a 18 év felettieknek sem kellene fizetniük, akik még tanulnak és valamilyen ifjúsági egészségügyi szolgáltatás keretében veszik igénybe az ellátást. A javaslat szerint a korábbi hatszáz helyett júliustól ezer forintot kell fizetnie annak, aki beutaló nélkül megy szakrendelésre, és ez a változás kivétel nélkül mindenkire vonatkozna.