Szociális

 • 2014-01-19 15:46 1550 család kap élelmiszert Miskolcon

  Az EU-élelmiszersegély keretében Borsod-Abaúj-Zemplén megye 62 településén összesen 250 tonna tartósélelmiszert ad át az Ökumenikus Segélyszervezet létminimum alatt élőknek és kisnyugdíjasoknak az elmúlt időszakban. Ennek a mennyiségnek a része az a 17,5 tonnányi, azaz 1500, egyenként mintegy 10-12 kilogrammos élelmiszercsomag (liszt, tészták, kristálycukor, vitaminkészítmény), melyet az Ökumenikus Segélyszervezet és a Gyermekjóléti Szolgálat munkatársai adnak át a Miskolcon élő rászorulók számára.

 • 2014-01-18 15:59 Naponta kétszáz embernek, sokszor az egyetlen étkezés

  Hogy mennyien veszik igénybe a teajáratot, az nem az időjárástól függ, hanem attól, hogy van-e pénzük élelemre az embereknek. Így a viszonylag enyhe télben is elfogy az a több mint kétszáz adag szendvics és tea, amit az ellátásban résztvevő szervezetek naponta biztosítanak – szombattól már a hétvégén is.

 • 2014-01-17 17:16 Családi járulékkedvezmény érvényesítése

  Idén nagyobb kedvezményhez juthatnak azok a családok, amelyek tavaly nem tudták teljesen kihasználni a törvény által biztosított lehetőségeket. Január elseje óta ugyanis nemcsak az összevont adóalapból, például a bérjövedelmek adóalapjából, hanem az azt terhelő egyes járulékokból is levonható a családi kedvezmény.

 • 2014-01-17 11:25 Élelmiszercsomagokat osztottak Hernádkakon

  A Magyar Ökumenikus Segélyszervezet intervenciós segélyprogramból származó tartós élelmiszereket vitt Hernádkakra, amiket az önkormányzat osztott ki a rászorulóknak csütörtök délután. Az eseményen részt vett Mengyi Roland, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke, országgyűlési képviselő.

 • 2014-01-15 15:58 Borsodban vesznek részt legtöbben a téli közfoglalkoztatásban

  Mintegy 25 ezer fő vesz részt a téli közfoglalkoztatásban, Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, közülük 15 ezren különböző képzésekben is részesülnek, hogy azok sikeres elvégzését követően visszatérhessenek a munka világába – mondta Demeter Ervin, megyei kormánymegbízott szerdán, az Andrássy Gyula Szakközépiskolában.

 • 2014-01-14 12:46 Bejárták a Tetemvárt, hogy megoldhassák a gondokat

  Területbejáráson vett részt kedden a Tetemváron Sebestyén László országgyűlési képviselő, a rendőrség, a Miskolci Önkormányzati Rendészet, a polgármesteri hivatal illetékes munkatársaival és a társszervek képviselőivel. Céljuk az volt, hogy felmérjék a problémákat, beszélgessenek a lakókkal, és közösen megoldást találjanak a környék gondjaira.

 • 2014-01-12 17:50 „Azért dolgozunk, hogy valamicskét javítsunk a világon”

  A Regionális Civil Központ Alapítvány (RECIK) 1998-as megalakulása óta igyekszik jobbá tenni az emberek életét. Ma ezt a tevékenységet három szolgáltatástípus köré szervezik: civil és közösségi, fejlesztési illetve képzési, valamint munkaerő-piaci szolgáltatások – emellett részt vesznek komplex és nemzetközi projektekben, számos egyéb szervezettel együttműködve.

 • 2014-01-12 16:46 Uniós munkavállalás - tovább meccselnek

  Élesen bírálta a bajor miniszterelnök az Európai Bizottság (EB) magatartását az uniós társállamokból érkező munkavállalók szociális ellátása körüli vitában. London még tovább szigorítaná a rendszert, miközben Andor László kijelentette: a brit szociális ellátórendszernek hasznosak a külföldi munkavállalók.

 • 2014-01-12 14:48 Hétvégi teajárat – még jól jön a segítség

  Széleskörű egyházi összefogásnak köszönhetően újraindul a hétvégi teajárat január 18-án, jövő szombaton. Ahhoz azonban, hogy a folyamatos működés biztos legyen, még szükséges a segítség – akár pénzadomány, akár természetbeni felajánlás formájában.

 • 2014-01-12 13:21 Operába mehetnének – már csak a ruha hiányzik

  Az avasi lakótelepen, nehéz körülmények között élő húsz fiatal számára operalátogatást szervez a Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány. A jegy és az utazás költsége már megvan – azonban ahhoz, hogy megfelelő ünneplő ruhában tudjanak megjelenni a fiatalok a budapesti Operaházban, még segítséget kérnek a szervezők.

 • 2014-01-11 10:45 Jótékonysági koncert a hétvégi teajáratért

  A felajánlásoknak köszönhetően újraindul a hétvégi teajárat január 18-án, jövő szombaton, és február végéig biztosított az ellátás. Hogy legalább még egy hónapig hétvégén is ételhez juthassanak a nehéz sorsú emberek, jótékonysági koncertet tartanak most vasárnap, január 12-én délben a diósgyőri református templomban.

 • 2014-01-10 10:32 Közös adatbázis a szociálisan felelős közbeszerzések előmozdítására

  A megváltozott munkaképességűeket foglalkoztató társaságokat és a szociálisan felelős közbeszerzések megrendelőit segíti a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) és a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) egy új adatbázissal.

Miskolc TV mai műsora

2023-10-03 (Kedd)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!