Szociális

 • 2009-10-22 15:29 Vegye napirendre a Ház a szociális kártya kérdését

  Az MDF felszólítja a parlamenti pártokat, hogy vegyék napirendre a szociális kártya országos bevezetéséről szóló határozati javaslatot – mondta Pusztai Erzsébet, az MDF népjóléti kabinetének vezetője. Kiemelte: Herényi Károly MDF-es politikus, országgyűlési képviselő már október 5-én benyújtotta azt a határozati javaslatot, amelynek célja az igazságos, célzott és átlátható segélyezési rendszer megteremtése.

 • 2009-10-21 21:53 A képzés, a közmunkaprogram jelentse a megoldást

  Jövőre is kaphat egy család rendelkezésre állási támogatás (rát) mellett rendszeres szociális támogatást is - mondta Gúr Nándor, az Országgyűlés foglalkoztatási bizottságának szocialista elnöke. A szocialista képviselő a fideszes Czomba Sándor sajtótájékoztatójára reagálva, közölte: azt szeretnék elérni, hogy egy családban ne két-három rendelkezésre állási támogatásban részesülő legyen. Akik elesnek ettől a támogatástól a közmunkaprogramokban, vagy az operatív programokból finanszírozott különböző képzéseken vehetnek részt - fűzte hozzá.

 • 2009-10-10 12:42 Hol robban a következő "szocpol-bomba"?

  Borsodban kétszázan kerültek bíróság elé

 • 2009-10-10 11:04 Idősügyi együttműködés Kassa és Miskolc között

  Idén április 30-án együttműködési megállapodást kötöttek egymással Miskolc és Kassa idősügyi szervezetei. A szépkorúak azóta is rendszeresen részt vesznek egymás programjain, így történt ez most is, az Idősek Nemzetközi Világnapja alkalmából.

 • 2009-10-10 07:17 Az edelényi polgármester a zsidó nagytőkéről

  Navracsics Tibor hétfőn személyesen kívánja tisztázni Molnár Oszkár edelényi polgármesterrel a zsidó nagytőke Magyarországgal kapcsolatos terveire vonatkozó kijelentését. A Fidesz frakcióvezetője erről egy sajtótájékoztatón beszélt arra kérdésre válaszolva, miként értékeli , hogy Edelény fideszes polgármestere, országgyűlési képviselő a helyi televíziónak azt mondta "...előtérbe helyezem a magyar érdekeket a globális pénztőke, ha úgy tetszik a zsidó nagytőkével szemben, ami be akarja kebelezni az egész világot és főleg Magyarországot".

 • 2009-10-09 17:05 Új égési kórterem a GyEK-ben

  Egyre több az égési sérülést szenvedett gyermek, ráadásul egyre fiatalabbak. A miskolci Gyermekegészségügyi Központ (GYEK) 2002 óta Regionális Égéscentrumként is működik, ezért mára elkerülhetetlenné vált a fejlesztés a Gyermekintenzív Osztályon. Forrás azonban eddig nem volt erre, most a "Tudománnyal a Gyermekek Egészségéért" Alapítvány másfél millió forinttal segítette egy égési kórterem kialakítását a GYEK-ben.

 • 2009-09-15 05:47 Szépkorúak akadémiája Miskolcon

  Szépkorúak akadémiája címmel a Miskolci Egyetem és a MINŐIES Alapítvány 128 órás előadássorozatot szervez a Szociális és Munkaügyi Minisztérium támogatásával. A két féléves felnőttképzés részvételi tanúsítványt ad. Az előadásokat péntek délutánonként lesznek és a Miskolci Egyetem professzorai, minősített oktatói tartják az Egyetem Központi Épületében.

 • 2009-09-06 10:25 Újabb lehetőség szociális energiatámogatásra

  A kormány az önkormányzati minisztériumi fejezetnél kezelt Robin Hood adóból származó bevétel összegéből csoportosított át 18,4 milliárdot a szociális és munkaügyi minisztériumhoz - közölte a szociális és munkaügyi minisztérium sajtóosztálya. A pótlólagos forrás szükségességével a tárca már 2008 végén számolt.

 • 2009-08-27 06:59 Több település is követheti a monoki példát

  Az önkormányzatok jelenlegi helyzetét figyelembe véve valószínű, hogy nemcsak Monokon, hanem az ország számos más településén is szociális kártyára kapják majd a támogatást a rászorulók. Szepessy Zsolt polgármester helyi, de országos nyilvánoságot kapott kezdeményezése egyre több városatyának nyeri el a tetszését, és gondolkodik el annak bevezetéséről. A most még visszatartó elem: a szociális kártya körül kialakult alkotmányellenességi mizéria.

 • 2009-08-24 13:22 Méltányossági emelés, egyszeri segély lehetősége nyugdíjasoknak

  A gazdasági válság kedvezőtlen hatásainak tompítását célzó intézkedések között módosították a nyugdíjasok részére nyújtható méltányossági nyugdíjemelés és egyszeri segély engedélyezésének feltételeit is, amely pozitív változást jelent mind a jogosultak körét, mind az egyszeri segély összegét tekintve.

 • 2009-08-24 06:42 Gondokkal terhes közmunka

  A polgármesterek szerint az Út a munkához program a települések forrásait szívja el

 • 2009-08-24 06:17 Félezren kaptak eddig segélyt a krízisalapból

  Az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatósághoz eddig több mint ezeregyszáz kérelem érkezett. A legtöbb igényt az Észak-alföldi, majd az Észak-magyarországi, a legkevesebbet a Nyugat-dunántúli régióból nyújtották be. Eddig félezren kaptak juttatást az egyre bővülő krízisalapból.

Miskolc TV mai műsora

2022-10-03 (Hétfő)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!