Szociális

 • 2009-08-21 17:53 Megtisztul a város

  Közhasznú munkavállalók takarítják az Északi tehermentesítő mellett Bodótető alját, illetve a Kálvária dombot Miskolcon; a munkálatok az Út a munkához program keretein belül zajlanak. Ha ezeken a területeken végeznek a munkások, a tervek szerint a Városgazda Kft. rendbe teszi a Hősök temetője mellett található I. és II. világháborús emlékművek környékét is.

 • 2009-07-21 15:13 Megalakult a Kríziskezelő Program Tanácsadó Testülete

  Ma tartotta alakuló ülését a kormány által felkért civil szervezetek képviselőiből álló Kríziskezelő Program Tanácsadó Testülete, amelynek feladata, hogy figyelemmel kísérje a Kríziskezelő Program számláján rendelkezésre álló keretösszeg felhasználását. A Tanácsban 8 civil szervezet képviselője vesz részt, akik a Program céljainak megvalósítását javaslataikkal is elősegítik. A Tanács alakuló ülésén Kiss Péter társadalompolitikai miniszter és Herczog László szociális és munkaügyi miniszter is részt vett.

 • 2009-07-17 18:07 Átadták a komlóstetői szolgáltatási központot

  Átadták az Iránytű Szociális Szolgálat Komlóstetői Idősek Klubját – az épület zsúfolásig megtelt szép korúakkal. Az ingatlan az évek során volt már mozi, a Vöröskereszt regionális irodája és orvosi rendelő is, a jövőben azonban az idősek nappali ellátását fogja szolgálni a lakóterületen.

 • 2009-04-26 06:36 ˝A kormány egyeztetés nélkül nyúlt hozzá a szociális rendszerhez˝

  Az alkoholizmus, az öngyilkosságok és az állami gondozásba kerülő gyerekek számának növekedésére számít a válság és a megszorító intézkedések nyomán Ferge Zsuzsa szociológus. Szerint a kormány ötletszerűen, egyeztetés nélkül nyúl hozzá a szociális rendszerekhez. A szakértő szerint el kell fogadni, hogy megszorítások vannak, ugyanakkor a kormányzat nem mérte fel megfelelően a következményeket.

 • 2009-04-10 18:43 Fiatalok a bűn gyűrűjében

  Iskolai- és családon belüli erőszak, agresszió, pedofília és vagyon elleni bűncselekmények –a szakemberek fontos feladata, hogy a fiatalok sem elkövetőként, sem áldozatként ne legyenek a bűncselekmények részesei. Gyermekvédelemmel foglalkozó szakemberek, szociális munkások, a rendőrség képviselői vesznek részt a bűnmegelőzési programsorozatban.

 • 2009-04-09 09:17 Konferencia a szociális és munkaügyi szolgáltatásokról

  „A szociális és munkaügyi szolgáltatások szakmai együttműködésének lehetőségei, módszerei, eszközei” címmel rendez ma szakmai tanácskozást az avasi Iránytű Szociális Szolgálat. A szakmai konferencián a szociális ellátórendszerben dolgozó szakemberek információkat szerezhetnek arról, hogyan és milyen módon csökkenthető a halmozottan hátrányos helyzetű családok veszélyeztetettsége, milyen lehetőségek kínálkoznak napjainkban a felnőtt korú, inaktív munkavállalásra képes emberek munka világába történő reintegrálására.

 • 2009-04-06 09:50 Leendő szociális szakemberek versenyeztek

  Szociális szakterületen tanuló középiskolások számára rendeztek országos versenyt a Ferenczi Sándor Egészségügyi Szakközép Iskolában. A megmérettetés nyitónapján elhangzott az is, hogy az egészségügyben nagy a kereslet az ilyen szakemberekre, hiszen a válság következtében folyamatosan emelkedik a kilátástalan helyzetbe került emberek száma.Az országos versenyre az ország legtávolabbi részéből is érkeztek fiatalok. A megmérettetésen szociális, gyermek-és ifjúságvédelmi ügyintéző, valamint szociális asszisztens szakcsoportban mérhették össze tudásukat a diákok. A versenyen egy zalaegerszegi fiatal Németh Melinda szerezte meg az első helyet.Az országos versenyen résztvevő fiatalok száma is jelezte, hogy a miskolci megmérettetésen valóban csak a szakterület legjobb tanulói vehettek részt. Mindkét szakcsoportban egyre nagyobb az igény a végzett fiatalokra ezért az iskola elvégzése után a diákok minden bizonnyal megtalálják majd helyüket az egészségügy területén. A diákoknak a versenyen túl színvonalas szabadidős programokat is szerveztek így a fiataloknak módjuk volt megismerkedni Miskolc nevezetességeivel is.A következő rendezvény sem várat már sokat magára a Ferenczi Sándor Egészségügyi Szakközépiskolában. Április 7 és 8-án-a szakképzés legfontosabb kérdéseit is érintve Országos Egészségügyi Szociális Tudományos Diákkonferenciát rendeznek az intézményben.

 • 2008-11-20 18:34 A megye szociális szakembereit ünnepelték

  Tíz szociális szakember munkáját ismerte el a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat a Szociális Munka Napja alkalmából. A kitüntetéseket Ódor Ferenc és Sója Szabolcs, a megyei közgyűlés elnöke és alelnöke adta át. Megyénkben több mint 1800 szociális szakember dolgozik, munkájukkal 4500 rászorult életét könnyítik meg.

 • 2008-11-14 17:48 A Szociális Munka Napja

  November 10-14. között rendezték meg idén a Szociális Munka Hetét Miskolcon. A program befejeztével tartott záróünnepségen a miskolci önkormányzat oklevelekkel és érmekkel ismerte el és köszönte meg a szociális területen dolgozók munkáját.

 • 2008-11-10 16:14 A Szociális Munka Hete

  Negyedik alkalommal rendezik meg Miskolcon a Szociális Munka Hetét. Az öt napos programsorozat, betekintést enged a területen dolgozók mindennapi tevékenységébe, és kifejezi a város elismerését is egyben a szociális munkások előtt. A kezdeményezés országosan is egyedülálló. (Fotónk a tavalyi hét sportnapján készült) Fotók a konferenciáról

 • 2008-11-06 15:47 Tisztelet, megbecsülés, közösségi élmény

  Az őszi hónapokban Miskolcon is kiemelt figyelmet fordítanak az idősekre és a szociális munkásokra, illetve tevékenységükre. Horváth Zoltán, az Iránytű Szociális Szolgálat megbízott igazgatója az októberi, Idősek Hónapja után, s a november 10-én kezdődő, Szociális Munka Hete előtt adott rövid értékelést, áttekintést a programokról és a rendezvények jelentőségéről.

 • 2008-10-28 15:13 Út a munkához

  Az „Út a munkához” című program széles körben történő megismertetése céljából tájékoztató fórumsorozat indult a Szociális és Munkaügyi Minisztérium megbízásából. Az országos nyitórendezvényt Miskolcon tartották. A program legfontosabb célja a rendszeres szociális segélyen lévő, tartósan munkanélküliek munkára ösztönzése.

Miskolc TV mai műsora

2023-09-24 (Vasárnap)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!