Szociális

 • 2008-10-28 15:07 Módszertani központ fiataloknak

  Négy civil szervezet konzorciuma elnyerte a Szociális és Munkaügyi Minisztérium pályázatát. A sikeres projekt által szakmai-módszertani központok jöhetnek létre, melyek az ifjúsági közösségi élet fejlesztését célozzák meg. A központ a településeknek és civil szervezeteknek adminisztratív, koordináló és szakmai támogatást nyújt majd.

 • 2008-10-20 17:30 Fecske szárnyalása

  Füsti Molnár Sándor a hajléktalanszálló egyik ügyelője, általános szociális munkás. Az ezredfordulón lett a szálló munkatársa. Vezetéknevei miatt már ipari tanuló kora óta egyszerűen Fecskének hívják, legtöbben csak így ismerik. Igazán lendületes, nagyon lelkes ember, aki állandóan rohan, mindig intéz valamit és „szárnyalásainak” meg is lesz az eredménye. Az AHA színpad életre hívójával, a darab rendezőjével beszélgettünk...

 • 2008-10-11 20:19 Minőségbiztosítás az idősotthonokban

  Tanúsítvánnyal végződik az a 3 hetes, 40 órás tanfolyam a Szépkorúak Házában, amely pénteken indult azzal a céllal, hogy javulást hozzon az idősellátási szolgáltatásban. A továbbképzésre szociális gondozók és idősotthonokban dolgozók jelentkeztek, a tanfolyam végén pedig a szakemberek magasabb színvonalon ápolhatják, gondozhatják majd az idősotthonokban élőket.

 • 2008-09-24 15:40 „Út a munkához”

  Még szeptember elején, a kormány második féléves munkarendjének meghatározásakor kapta feladatként a Szociális és Munkaügyi Minisztérium, személy szerint Szűcs Erika (felvételünkön) miniszterasszony, hogy október 15-ig dolgozzon ki és nyújtson be egy olyan törvénytervezetet, amely alapjaiban megváltoztatná a segélyhez való jutás feltételeit.

 • 2008-09-11 10:40 A szociális jövedelemért „le kell tenni valamit az asztalra”

  Nemcsak a közmunkát, hanem a helyi vállalkozások üres állásait is kínálnák a jövőben azoknak, akik munkaképesek, mégis szociális segélyre tartanak igényt – ismertette az elképzeléseket a köztévé reggeli műsorában Szűcs Erika szociális és munkaügyi miniszter. A tárcavezető szerint a vállalkozók már érdeklődnek.

 • 2008-09-06 17:07 Ülésezett a Szociális Kerekasztal

  A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat a Szociális Kerekasztal összehívását kezdeményezte azzal a céllal, hogy a meghívottakkal a legfontosabb és legaktuálisabb társadalmi problémákról tárgyaljanak. A megbeszélésen részt vettek a megye kistérségeinek polgármesterei, az 500 fő alatti települések képviselői, valamint a szociális és oktatási szakemberek.

 • 2008-09-04 08:54 Szociális Kerekasztalt szerveztek

  Szeptember 5-ére a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat Szociális Kerekasztal összehívását kezdeményezte a kistérségek, az 500 fő alatti települések képviselői, szociális és oktatási szakemberek, valamint települési polgármesterek részvételével. A Szociális Kerekasztal összehívását a megyénkben hatványozottan jelentkező szociális problémák indokolták. Az összejövetel keretét a közös gondolkodás és megoldáskeresés adja. Ezt hivatott biztosítani a – hangsúlyozottan – nem pártpolitikai alapon meghívott résztvevők névsora is.Az esemény levezető elnöke dr. Ódor Ferenc, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke, országgyűlési képviselő. A minisztérium álláspontját dr. Mészáros Miklós, a tárca szakállamtitkára ismerteti. Az egy asztalhoz ültetett szakemberek, politikusok ez után mondják el álláspontjukat, javaslataikat.Pontosan megismerhetővé válik a tárca álláspontja, amelyhez egy széles társadalmi bázison – a Szociális Kerekasztalén – nyugvó egyeztetés kínál fel további koncepciókat. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat azért vállalta fel a Szociális Kerekasztal ülésének megszervezését, mert egyrészt így kíván hozzájárulni a hatékony és mindenki számára elfogadható eredményt hozó munkához, másrészt önkormányzati szinten szeretné kialakítani és képviselni álláspontját.A kiélezett viták mellett is egymás megerősítését és támogatását várják a találkozótól mind szakmai, mind politikai oldalról.

 • 2008-08-28 17:49 Az adócsökkentés mellett szociális és oktatási programok

  A regionális frakcióülés másnapján Kovács Tibor, az MSZP frakcióvezető-helyettese, megyei képviselőcsoport-vezető és Kormos Dénes országgyűlési képviselő, a megyei választmány elnöke értékelte az ott elhangzottakat.

 • 2008-08-22 12:16 Segélyt csak az kapjon, aki munkára nem képes, vagy nem alkalmas!

  Több rétegű a probléma - kezdte tájékoztatóját Egerben Szűcs Erika. A miniszter asszony a Szociális és Munkaügyi Minisztérium álláspontját ismertette, miközben leszögezte, hogy a minisztérium együtt kezeli a rendszeres szociális segélyezés és a foglalkoztatás problémáját.

 • 2008-08-07 17:09 Nyáron is van segítség

  Csaknem hétszázötven avasi gyermek kap ingyen ebédet idén nyáron, az Iránytű Szociális Szolgálat ugyanis július közepétől augusztus végéig napi egyszeri meleg étkeztetést biztosít a hátrányos helyzetű diákoknak.

 • 2008-07-31 10:12 Bemutatkozott az új elnök

  Bemutatkozott az Idősügyi Tanács új elnöke. A szervezet vezetője a mindenkori szociális területet felügyelő alpolgármester – Szűcs Erika miniszter helyét most Mokrai Mihály alpolgármester vette át.

 • 2008-05-01 11:00 Az anyákat köszöntötték az Iránytűben

  Anyáknapi ünnepséget tartott az Iránytű Avasi Szociális Szolgálat két idősek klubja. A rendezvényen óvodás és iskolás gyerekek köszöntötték az édesanyákat.

Miskolc TV mai műsora

2023-10-03 (Kedd)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!