Közélet

 • 2014-08-21 11:20 Vásárokon, fesztiválokon is kötelező a bizonylatadás

  Zajlik a fesztiválok, vásárok és kültéri rendezvények szezonja. Az árusok, kereskedők, vendéglátók kötelesek az alkalmi kitelepüléseken is nyugtát, illetve a termék beszerzőjének, szolgáltatás igénybevevőjének kérésére számlát adni – tájékoztatott a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Észak-magyarországi Regionális Adó Főigazgatósága.

 • 2014-08-21 11:02 Rózsa Edit: „Az MSZP-vezetés a férjemen torolná meg a döntésemet”

  Számomra lelkiismereti kérdés, hogy Miskolcon, ahol valamennyi polgármesterjelölt a kirekesztés és a háborúskodás mellett foglalt állást, a választópolgárok választhassanak olyan polgármestert, aki ezzel szemben az integráció és a béke programját képviseli. Ezért döntöttem úgy, hogy Miskolc polgármesterének indulok – írja csütörtöki közleményében Rózsa Edit.

 • 2014-08-21 10:16 Az MSZP nem szeretné a „Békét”

  Egy szerkesztőségünk birtokába került levél szerint Simon Gábor, az MSZP városi elnöke (párt)fegyelmi eljárást kezdeményez Fedor Vilmos (képünkön) ellen, mivel annak felesége, Rózsa Edit elindul miskolci polgármester-jelöltként az önkormányzati választásokon.

 • 2014-08-21 10:02 Megyei közgyűlés és ünnepi megemlékezések vidéken

  Nemzeti ünnepünk, augusztus 20-a alkalmából a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat és Szendrő városa közös ünnepi közgyűlést tartott kedden, melynek keretében Mengyi Roland elnök Kovács Dánielnek átadta az idei Rákóczi-lánc kitüntetést. Ezt követően a közgyűlés elnöke a megye több településén részt vett a megemlékezéseken.

 • 2014-08-21 09:29 Záporok, hűvös idő – vége a nyárnak?

  Változóan felhős, hűvös időre számíthatunk ma, záporokkal. Hullámzó frontálzóna vonul át lassan az ország felett, amely mögött délután már szárazabb, de hűvösebb levegő áramlik fölénk. Pénteken már több lesz a napsütés, de a hétvégén az átlagosnál hűvösebb időre számíthatunk – itt van az ősz?

 • 2014-08-21 09:18 Időjárástól függően ma is kátyúznak

  A Miskolci Városgazda Kft. tájékoztatása szerint a mai napon – időjárás függvényében – az alábbi helyszínen kátyúznak, illetve javítják a zúzalékos utakat:

 • 2014-08-21 08:20 Valószínűleg londoni az amerikai újságíró gyilkosa

  A csütörtöki brit lapok egybehangzó értesülései szerint valószínűleg londoni illetőségű az Iszlám Állam nevű szélsőséges milícia azon tagja, aki kivégzett egy amerikai újságírót.

 • 2014-08-20 21:27 Kolozsváron szentelték meg a Magyarok kenyerét

  A kolozsvári Szent István templomban szentelték meg azt a kenyeret, amit a Kárpát-medence magyarok lakta települései által adományozott búzából készült lisztből sütöttek. A fennmaradt lisztet a dévai Szent Ferenc Alapítvány és a kárpátaljai Nagydobronyi Református Irgalmas Samaritánus Egészségügyi Gyermekotthon kapja meg.

 • 2014-08-20 19:38 Budapest: meg lesz tartva a tűzijáték

  Az eddig beérkezett jelentések alapján az ünnepi tűzijátékot a terveknek megfelelően meg lehet tartani - közölte a Honvédelmi Minisztérium Rendezvényszervező Hivatal (HM NRH).

 • 2014-08-20 19:03 Erdő Péter: ragaszkodnunk kell az igazság és a szeretet értékeihez

  Az igazság és a szeretet értékeiről, a megbocsátás és az újrakezdés kegyelméről beszélt Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek szerdán Budapesten, a Szent István-napi szentmise elején elmondott bevezetőjében.

 • 2014-08-20 18:36 Kitüntették Kertész Imrét és Rubik Ernőt

  A legmagasabb magyar állami kitüntetést, a Szent István Rendet vette át Áder János köztársasági elnöktől Rubik Ernő feltaláló és Kertész Imre Nobel-díjas író szerdán a Sándor-palotában. A Szent István Rendet a miniszterelnök előterjesztésére a köztársasági elnök adományozza. Tavaly Egerszegi Krisztina ötszörös olimpiai bajnok úszónak és Lámfalussy Sándor közgazdásznak adta át az államfő ezt a kitüntetést.

 • 2014-08-20 16:55 Válságtanácskozás az amerikai újságíró meggyilkolása után

  Válságtanácskozásra ült össze szerdán a brit kormány, miután egyre több jel vall arra, hogy az Irakban megölt amerikai újságíróval az Iszlám Állam nevű szélsőséges milícia egyik brit tagja végzett.

Miskolc TV mai műsora

2021-03-01 (Hétfő)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!