Életmód

 • 2007-09-21 09:06 Prosztata-nap

  A 70 év feletti férfiak 60-70%-a küzd prosztatapanaszokkal, a szűrésekre viszont még mindig kevesen járnak. Az Európai Prosztata Napot azért találták ki, hogy felhívják a figyelmet a prosztata betegségeire, a szűrővizsgálatok fontosságára és a gyógyítás lehetőségeire. A prosztatarák a férfiak második leggyakoribb rosszindulatú daganata. Az 50-es évek második felében, 60 év felett támadja meg a férfiakat. Az idejében felismert kóros elváltozás jó eséllyel gyógyítható, ezért is jelentnek sokat a rendszeres vizsgálatok. Bár nem mindenki ügyel ennyire az egészségére, a B.-A.-Z. Megyei Kórház urológiai szakrendelésén mindig sokan várnak vizsgálatra. A prosztataproblémák általában korfüggőek: száz 70 éven felüli férfi közül 60-70-nek vannak ezzel kapcsolatos panaszai, 90 év felett pedig gyakorlatilag valamennyi férfinél kimutatható a prosztata-daganat. A vizsgálat ugyan nem kellemes, de annyira nem kényelmetlen, hogy az egészség érdekében ne kellene elvégeztetni. A B.-A.-Z. Megyei Kórház urológiai szakrendelése előzetes bejelentkezés után munkanapokon várja a jelentkezőket.

 • 2007-09-17 14:47 Az egészségmegőrzésért kampányoltak

  Betegség- keresés helyett inkább egészség- megőrzés – ez volt a mottója a miskolci egészségnapnak, amelyre nemcsak az időseket és a betegségekkel küzdőket, hanem a fiatalokat is várták. Az ingyenes szűrővizsgálatok mellett kulturális, sport és szórakoztató programokat is szerveztek. A rendezvényen kitüntették a kiemelkedően dolgozó miskolci egészségügyi dolgozókat is.

 • 2007-09-06 19:15 Egészség és kultúra

  A Szüreti Fesztivál, a Családi Egészségnap és a Miskolci Montmartre idén összehangolva, egymást kiegészítve kerülnek megrendezésre. A szervezők közös sajtótájoztatón ismertették Miskolc őszi rendezvényeinek programját.

 • 2007-06-15 17:08 Ahol az egészség terem

  A Magyar Biokultúra Szövetség az ország 7 régiójában, az egyes régiókban tagszervezetei – régiónkban az Észak-magyarországi Biokultúra Egyesület – szervezésében július 8-án nyitott biogazdaságok bemutatkozásával rendez kampányt az egészséges, környezetbarát magyar biotermékek fogyasztásának és termelésének előmozdítása érdekében. A kampányban felhívják a figyelmet az élelmiszerbiztonság és a fogyasztóvédelem egyre több vásárlót érdeklő kérdéseire, valamint arra, hogy csak a magyar fogyasztói igények megváltozása eredményezhet hosszabb távon minőségi élelmiszerkínálatot a boltok polcain. Ugyancsak a fogyasztói igény gyakorolhat pozitív hatást a magyar kormány a biotermelést és más természetkímélő mezőgazdasági termelési módokat ösztönző támogatáspolitikájára.Az egyes helyszíneken termékbemutatók, termékkóstolók és előadások segítik az érdeklődőket a környezetbarát mezőgazdaság és az egészséges élelmiszerek előnyeinek megismerésében. Az országos rendezvénysorozat alapvető célja, hogy a bio és más minőségi magyar termékek fogyasztását előmozdítsa, továbbá felhívja a figyelmet a környezetbarát mezőgazdaságban rejlő lehetőségekre.Az Észak-magyarországi Biokultúra Egyesület tagságának együttműködésével megrendezésre kerülő regionális akciónap során, nem csak a fogadó gazdaságot ismerhetik meg az érdeklődők, hanem tucatnyi biogazdálkodó is bemutatkozik termékeivel, amelyeket természetesen minden érdeklődő kóstolással minősíthet. A rendezvény aktualitását az adja, hogy az elmúlt időszakban érezhetően megnőtt az – elsősorban importból származó – élelmiszertermékekkel szembeni bizalmatlanság, mely bizalom visszaszerzése minden hazai élelmiszergyártó elemi érdeke, ha nem a fogyasztók megtévesztésében érdekelt.Az egyes helyszíneken rendezendő program színes és érdekes gyerekprogramokkal, állatsimogatóval, kvízjátékkal, a felnőttek számára kóstolóval, orvos-természetgyógyász előadásával és más érdekességekkel várja az érdeklődőket. További információk: Észak-magyarországi Biokultúra Egyesület www.biokultura.org

 • 2007-05-08 08:59 A szociális hálót erősítik

  Képzéssel a szociális hálóért – ez volt a mottója annak a zárókonferenciának, amelyen a szociális területen dolgozó szakemberek fejlesztéséről szóló, több mint egy évig tartó program eredményeit értékelték. A projekt költségeit pályázati forrásból fedezték. A mindennapi munkában és a megelőzésben azonnal hasznosítható tudást szerezhettek a Miskolci Családsegítő Szolgálat koordinálásával szervezett képzésen résztvevő szakemberek. A foglalkozások helyszíne a József Attila Iskola volt. A 15 hónapos projektre 25 és fél millió forintot nyertek a humánerőforrás-fejlesztési operatív program keretéből. A képzésen résztvevők leginkább az európai uniós ismeretek iránt érdeklődtek. Az oktatás része volt ugyanis, hogy a szakemberek elsajátíthassák: hogyan készíthetnek maguk is sikeres pályázatokat.

Miskolc TV mai műsora

2021-04-14 (Szerda)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!