Életmód

 • 2009-08-26 21:15 H1N1: nincs mellékhatása a védőoltásnak

  Nincsenek mellékhatásai a H1N1 típusú vírus ellen kidolgozott védőoltásnak.Így jövő héten már gyerekeken is elkezdik a klinikai vizsgálatokat. Októberre pedig készen lehet a 4 millió oltás. A minisztérium bemutatta a járványügyi tervet is.

 • 2009-08-26 12:01 Gondolatok a hálapénzről - Egy kutatás margójára

  73,4 milliárd hálapénzt adtak a betegek tavaly az orvosoknak a Patika Egészségpénztár felmérése szerint – olvasható egy a napokban nyilvánosságra hozott tanulmányban. Más adatok szerint is magas ez az összeg, de közel nem ekkora mértékű.

 • 2009-08-26 11:17 Pályázat díjazza a kerékpárosbarát munkahelyeket illetve településeket

  A Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium és a Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium ismét meghirdeti a „Kerékpárosbarát Munkahely 2009” és „Kerékpárosbarát Település 2009” pályázatokat. A tárcák idén harmadik alkalommal bátorítják azon kezdeményezéseket, amelyek hozzájárulnak a környezettudatos közlekedési kultúra megteremtéséhez, és ily módon a kerékpárosbarát környezet és infrastruktúra kialakításához.

 • 2009-08-26 06:45 Sokat költünk a patikákban

  Három év alatt több mint 70 százalékkal nőtt a lakosság vényköteles gyógyszerekre fordított kiadása – derült ki a Magyar Gyógyszerész Kamara (MGYK) felkérésére készült felmérésből. Ennek legfőbb oka az orvosságokhoz adott tb-támogatás csökkentése.

 • 2009-08-10 18:09 III. Országos Gyógynövénynapok Bükkszentkereszten

  A hétvégén a legendás bükki füvesember, Szabó Gyuri bácsi és természetgyógyász kollégái tartottak előadást, és ingyenes tanácsadással is várták az odalátogatókat. A helyszínen gyógyteákat is lehetett kóstolni, valamint Gyuri bácsi egyedülálló gyógynövénykertjét is megnézhették az érdeklődők.

 • 2009-08-10 14:29 Egyre nagyobb az érdeklődés az Egészségdíj iránt

  A családorvosok is örömmel fogadták a MédiUnió és a Pfizer Kft. „Összefűz az egészség” elnevezésű díját, hiszen ők azok, akik elsődlegesen szembesülnek pácienseik dohányzás, helytelen táplálkozás és mozgáshiányos életmód okozta tüneteikkel. Ők azok, akik valóban hatást tudnak gyakorolni betegeikre, hiszen testközelből követik nyomon állapotukat.

 • 2009-08-05 14:16 Elhordták a szeméthegyet

  Néhány hónappal ezelőtt áldatlan állapotok uralkodtak a számozott utcák környékén. Az ott lakók szerint főként a nyári hőségben elviselhetetlen volt a szemét és a bűz, sőt a kidobott háztartási hulladék, ételmaradék a rágcsálókat is idevonzotta. Erre felé időről-időre megjelentek az engedély nélkül lerakott szemétkupacok.

 • 2009-07-25 16:31 Folytatódik a Virágzó Női Egészség-akció

  Az idén tavasszal indult nagy sikerű országos programsorozat szeptember 18-án Szegeden, október 2-án Pécsett, október 16-án pedig Miskolcon folytatódik. Az IBE Egyesület a Kontinenciáért kampányának során gyógytornászok, szakorvosok és közismert személyiségek: Udvaros Dorottya, Polyák Lilla és V. Kulcsár Ildikó járják az országot, hogy egyre több hölgy figyelmét hívják fel intim egészségük, jó közérzetük és nőiségük megőrzésének fontosságára.

 • 2009-07-21 15:13 Megalakult a Kríziskezelő Program Tanácsadó Testülete

  Ma tartotta alakuló ülését a kormány által felkért civil szervezetek képviselőiből álló Kríziskezelő Program Tanácsadó Testülete, amelynek feladata, hogy figyelemmel kísérje a Kríziskezelő Program számláján rendelkezésre álló keretösszeg felhasználását. A Tanácsban 8 civil szervezet képviselője vesz részt, akik a Program céljainak megvalósítását javaslataikkal is elősegítik. A Tanács alakuló ülésén Kiss Péter társadalompolitikai miniszter és Herczog László szociális és munkaügyi miniszter is részt vett.

 • 2009-07-17 18:07 Átadták a komlóstetői szolgáltatási központot

  Átadták az Iránytű Szociális Szolgálat Komlóstetői Idősek Klubját – az épület zsúfolásig megtelt szép korúakkal. Az ingatlan az évek során volt már mozi, a Vöröskereszt regionális irodája és orvosi rendelő is, a jövőben azonban az idősek nappali ellátását fogja szolgálni a lakóterületen.

 • 2009-07-02 12:20 A betegek jobban bíznak az orvosokban

  Tíz lakosból kilenc gondolja úgy, hogy az egészségmegőrzés alapja a széles körű tájékozottság, mégis csak a magyar felnőtt lakosság 12 százaléka tájékozódik rendszeresen az egészség híreivel kapcsolatban – derül ki a Szinapszis Kft. legújabb, a WEBBeteg kérésére készített felméréséből.

 • 2009-06-30 16:04 Átszervezik Miskolcon a kötelező úszásoktatást

  Üzemeltetői feladatok hárulnak ősztől a MISI-re

Miskolc TV mai műsora

2021-07-31 (Szombat)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!