Életmód

 • 2009-10-26 14:55 Rejtett értékeink – felhívás

  A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság újra meghirdeti a „Rejtett értékeink” vetélkedősorozatot. A játék célja, hogy az iskolás felnőtt csapatok egy-egy tájvédelmi körzetet bejárjanak a kijelölt túraútvonalon, és hogy felfedezzék az igazgatóság kevésbé ismert területeit is.

 • 2009-10-26 10:00 Aláírásgyűjtés a pszichiátriáért

  Aláírásgyûjtést kezdeményez a Pszichiátriai Érdekvédelmi Fórum a magyarországi lélekgyógyászat pszichiátriai megmentése a "hadipszichiátriai" helyzet javításáért, a gondozók megmentéséért és más aktuális el nem odázható gondok elkerüléséért. Magyarországon a lélekgyógyászat megbetegítése történt az elmúlt évtizedben.

 • 2009-10-25 20:12 Milyen időnk lesz?

  Éjszaka mindenütt erősen megnövekszik a felhőzet, többfelé párássá válik a levegő, köd képződik. Hétfőn csak rövid napos időszakok lehetnek, helyenként lassan szűnik meg a köd. Kisebb eső, szitálás előfordulhat, a déli óráktól főként északon, estétől keleten is szórványosan várható eső, zápor.

 • 2009-10-25 18:37 Káros az óraátállítás?

  Az órákat október 25-én, vasárnap hajnali három óráról hajnali kettőre kellett visszaállítani. Egy órával többet aludhattunk múlt éjszaka. Hazánkban a XX. század első felében volt nyári-téli időszámítás, de 1958-tól szüneteltették, 1980-ban vezették be újra.

 • 2009-10-25 07:53 Lesújtó az idegen nyelvismeretünk

  Nem áll jól a szénánk, ami nyelvismeretünket illeti. Ráadásul az sem vigasztalhat bennünket, hogy legalább a mi nyelvünket sokan beszélik. A mai fiatalok számára nemcsak lehetőség, hanem kötelező is elsajátítani egy-két idegen nyelvet. Az eredmény azonban lesújtó.

 • 2009-10-25 07:20 II. Tisza-tavi Madarász és Természetfotós Fesztivál

  A Tisza-tavi Turizmus Fejlesztő egyesület és a Magyar Turizmus Zrt. Tisza-tavi Regionális Marketing Igazgatósága ismét megrendezte a Tisza-tavi Madarász és Természetfotós Fesztivált Porószlón. Tegnap már sok madarász szakembert és laikus érdeklődőt fogadtak a természetvédelmi területen, da a mai napon is még várnak érdeklődőket, akik csónakokkal látogathatják végig a Tisza-tó madarak által kedvel helyeit.

 • 2009-10-25 05:16 Az internetezés meggátolja a szellemi leépülést

  A keresőoldalak gyakori használata lassíthatja az időskori szellemi leépülést, és akár vissza is fordíthatja a folyamatot. Jelentősen felerősíti az idős emberek agytevékenységét, ha internetes kereséseket végeznek, állítják a Kaliforniai Egyetem kutatói.

 • 2009-10-25 04:48 Nyerünk vagy veszítünk az óraátállítással?

  Tegnap este valószínű, hogy nagon sok családban elhangzott az a mondat, hogy éjszaka többet alhatunk egy órával. Azt gondolhatnánk, hogy ez egy jó dolog, hiszen egy órával valóban visszahúztuk az órákat, hajnali 3-kor 2-re. Ha ez az egy órás visszapörgetést még nem tette volna meg, akkor még nem késő. A számítógépek az óraigazítást automatikusan megtették helyettünk. De térjünk vissza az órahúzogatás emberre gyakorolt hatásaihoz, a belső óránkhoz...

 • 2009-10-24 18:23 Szüreti Bál a Szépkorúak Házában

  A Szépkorúak Házában negyedik alkalommal rendezték meg a szüreti bált, éneklésből, táncból és vidámságból sem volt hiány. Erre az ünnepségre már régóta készülnek az intézmény lakói.

 • 2009-10-24 06:48 Időjárás előrejelzés mára (október 24.)

  Várható időjárás az ország területére szombat estig: Az ország nagy részén erősen felhős vagy borult lesz az ég, inkább csak keleten, délkeleten számíthatunk néhány órás napsütésre. A Dunántúlon többfelé, a Duna-Tisza-köze északi felén elszórtan várható további eső, zápor, majd délutántól lassan megszűnik a csapadék. Az északi, északkeleti szél többfelé lesz élénk, a Dunántúlon erős, kezdetben viharos széllökések is várhatók. A legmagasabb nappali hőmérséklet nyugaton 11, keleten 18 fok körül valószínű, késő este 9, 14 fokra van kilátás.

 • 2009-10-24 06:43 Mai horoszkóp (október 24.)

  KOS: (március 21 - április 20.) Már előre eltervezted, hogy milyen finomságokkal fogod kényeztetni a családodat a hétvégén, aminek ők kifejezetten örülnek, sőt a lehető legrövidebb időn belül gyorsan be is falják azokat, te pedig fürödhetsz az elismerésekben. A hosszú hétvége alatt ezt többször is megismételheted.

 • 2009-10-23 14:11 Kik lesznek az év orvosai?

  A Tegyünk az Egészségünkért Alapítvány 2009. szeptember elején ismét meghirdette az Év Orvosa 2009 – Astellas Díj pályázatot az orvosi hivatás jobb megbecsülése, az orvosok áldozatos munkájának elismerése érdekében. Az idén harmadik alkalommal kiírt pályázat szervezői továbbra is várják a betegek gyógyulásának történeteit, melyek közül jó néhány már a pályázat hivatalos honlapján, a www.dijazorvosokert.hu weboldalon is olvasható.

Miskolc TV mai műsora

2020-07-10 (Péntek)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!