Miskolc Ma (híradó)

 
Adásba kerül:  
Szerkesztő:  
Videotárban: 20663 db. videó található  

2015-04-03 18:00
Péntek
Miskolc Ma (híradó )
bulletNem épül tehermentesítő út bulletTámogatják a 25 év alatti munkanélkülieket bulletInformációs pultot nyitott a Takata az egyetemen bulletA csend napja, Nagypéntek bulletHúsvét hétvégi programok bulletEllenőrzés az utakon bulletParkolás és szemétszállítás Húsvétkor bulletDK: fel kell számolni a nyomortelepeket, de nem mindegy hogyan bulletA szovjet felszabadításra emlékezett a Munkáspárt bulletBöcsödéseket ajándékozott a Dumaszínház
megnézem a teljes műsort
  bulletNem épül tehermentesítő út
A lakosság nem akarja, ezért nem épül út a Szentpéteri kapu és a Besenyő út között. Egy uniós szabály miatt azonban kötelessége a városvezetésnek elkészítenie a hatástanulmányt. A témában közmeghallgatást is tartottak, de a Keleti elkerülőt nem épí... (a48939 ::feltöltve: 2015-04-03 :: megszólalók: Csoma Sándor,,;Varga László,országgyűlési képviselő,MSZP;Rostás László,főépítész, )
megnézem a videót  
  bulletTámogatják a 25 év alatti munkanélkülieket
A 25 évnél fiatalabbak munkanélkülisége egyre nagyobb gond az Unióban. Magyarországon csak kicsivel jobb a helyzet. Az Ifjúsági Garancia Programban 4 hátrányos helyzetű régió, köztük Észak – Magyarország vesz részt. A programmal megfelelő képzé... (a48936 ::feltöltve: 2015-04-03 :: megszólalók: Atmo:Demeter Ervin,nincs felirat,,;Demeter Ervin,kormánymegbízott,B.-A.-Z.Megyei Kormányhivatal;Lórántné Orosz Edit,foglalkoztatási főosztályvezető,B.-A.-Z.Megyei Kormányhivatal )
megnézem a videót  
  bulletInformációs pultot nyitott a Takata az egyetemen
Beköltözött a Miskolci Egyetemre a Takata. Egy modern, high-tech kiállító részt alakítottak ki az intézmény főépületében. A cég európai igazgatója azt mondta: a diákok itt egy pár kattintással megtudhatják, mit jelent, ha valaki a mérnöki hivatást v... (a48933 ::feltöltve: 2015-04-03 :: megszólalók: Deák Csaba,kancellár,Miskolci Egyetem;Kersten Bachmann,európai igazgató,Légzsák - és Elektronika Üzletág,Takata )
megnézem a videót  
  bulletA csend napja, Nagypéntek
Ma van Nagypéntek. Ezen a napon Krisztus kereszthalálára emlékezünk. A templomokban nincs szent mise, csak úgynevezett csonka mise. Nagypéntek a csendesség ideje,ilyenkor a harangok is elnémulnak.... (a48941 ::feltöltve: 2015-04-03 :: megszólalók: Szabó Sándor,református lelkipásztor,Tiszáninneni Református Egyházkerület;Papp András,székesegyházi parókus,Búza téri Görögkatolikus Székesegyház )
megnézem a videót  
  bulletHúsvét hétvégi programok
A kulturális intézmények számos programmal készülnek a hosszú hétvégére. A Húsvéti ünnepkörhöz kapcsolódó események az egész család számára kikapcsolódási és szórakozási lehetőséget kínálnak a belvárosban és Diósgyőrben is.... (a48942 ::feltöltve: 2015-04-03 :: megszólalók: Palla Melinda,kulturális manager,MKK;Szolyák Péter,tárvezető,Herman Ottó Múzeum )
megnézem a videót  
  bulletEllenőrzés az utakon
Százezer forintba is kerülhet egy pohár sör. Húsvét hétfőig a rendőrség fokozott ellenőrzéseket tart. De, nem csak az ittas vezetők számíthatnak büntetésre. A szabálytalanul közlekedők is. ... (a48938 ::feltöltve: 2015-04-03 :: megszólalók: Majár Ákos,,;Lovassyné Németh Mária,r. alezredes, Közlekedésrendészeti Osztály,B.-A.-Z. Megyei Rendőr-főkapitányság )
megnézem a videót  
  bulletParkolás és szemétszállítás Húsvétkor
Meghosszabbította a márciusi bérletek érvényességét az MVK. A szelvényekkel április 7.-ke éjfélig lehet utazni. /KÉP/ További fontos információ még az ünnepekkel kapcsolatban, hogy a MiReHuKöz húsvét hétfőn a megszokott módon szállítja el a szemetet,... (a48930 ::feltöltve: 2015-04-03 :: megszólalók: )
megnézem a videót  
  bulletDK: fel kell számolni a nyomortelepeket, de nem mindegy hogyan
Az Európai Unióban is fontos kérdés, hogy ne legyenek nyomortelepek a tagországokban, nem mindegy azonban, hogy azok felszámolása miként történik Niedermüller Péter szerint. A Demokratikus Koalíció Európai Parlamenti képviselője a Számozott utcákban ... (a48932 ::feltöltve: 2015-04-03 :: megszólalók: )
megnézem a videót  
  bulletA szovjet felszabadításra emlékezett a Munkáspárt
Magyarország náci uralom alóli felszabadulásának 70-ik évéről emlékezett ma a Munkáspárt. Fülöp Józsefné a párt miskolci elnöke a szovjet emlékműnél azt mondta, a szovjet katonák beavatkozása nagyban meghatározta a magyar emberek életét, a felszabadu... (a48935 ::feltöltve: 2015-04-03 :: megszólalók: Fülöp Józsefné,elnök,Munkáspárt Miskolc )
megnézem a videót  
  bulletBöcsödéseket ajándékozott a Dumaszínház
Bölcsődéseket ajándékozott meg a Dumaszínház. A mozgásfejlesztő eszközök a diósgyőri bölcsődések minden napjait teszik szebbé. A társulat egyik estjük bevételét ajánlotta fel a jótékony célra.... (a48908 ::feltöltve: 2015-04-03 :: megszólalók: Aranyosi Péter,humorista,;Földesi Judit,igazgató,Miskolci Egyesített Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Intézmény )
megnézem a videót  
2015-04-02 20:00
Csütörtök
Miskolc Ma (híradó :: Ismétlés )
2015-04-02 19:00
Csütörtök
Miskolc Ma (híradó :: Ismétlés )
2015-04-02 18:00
Csütörtök
Miskolc Ma (híradó )
bulletFelborult egy tartálykocsi bulletHúsvét előtti fogyasztóvédelmi ellenőrzés bulletHúsvét a szállodákban bulletKészülnek a Húsvétra a börtönben is bulletLelki felkészülés a húsvétra bulletHunyadi iskola - felújítás bulletA diósgyőriekért aggódik az MSZP bulletSajtótájékoztatót tartott a Borsodi Vajda bulletOlcsóbb lesz a gázolaj bulletEgyetemisták a Kormányablaknál bulletAUTIskola-díj bulletAutizmus világnap
megnézem a teljes műsort
  bulletFelborult egy tartálykocsi
Felborult egy izobutánt szállító vasúti tartálykocsi csütörtökön. A baleset kora reggel történt a miskolci rendező pályaudvaron. A tartály nem sérült meg és a feltöltő csonkjai is épek maradtak, így veszélyes anyag nem szivárgott ki a levegőbe. A kat... (a48915 ::feltöltve: 2015-04-02 :: megszólalók: )
megnézem a videót  
  bulletHúsvét előtti fogyasztóvédelmi ellenőrzés
Górcső alatt a húsvéti sonka és a csokinyuszi. Az ünnep előtt ismét akcióba lendült a fogyasztóvédelem. A csomagolásra, a szavatossági időre az árcímkékre kíváncsiak az ellenőrök, de vizsgálják a nyugtaadást és az akciós termékeket is. Borsodban eddi... (a48906 ::feltöltve: 2015-04-02 :: megszólalók: Balázs István József,,;Béres Miklós,,;Harmati Andrea,felügyelő,B.-A.-Z. Megyei Kormányhivatal, Műszaki Engedélyezési Fogyasztóvédelmi Főosztály;Horváthné Szendrei Szilvia,főosztályvezető helyettes,B.-A.-Z. Megyei Kormányhivatal, Műszaki Engedélyezési Fogyasztóvédelmi Főosztály )
megnézem a videót  
  bulletHúsvét a szállodákban
Nyuszi ül a gőzfürdőben. Így is kezdődhetne idén a locsolóvers. A húsvétot egyre többen töltik wellness-pihenéssel. A legtöbb miskolci hotelben telt ház lesz az ünnep alatt, van, ahol már egy hónappal ezelőtt elfogytak a szobák a hosszúhétvégére. A h... (a48920 ::feltöltve: 2015-04-02 :: megszólalók: Lázár Éva,,;Rácz Anett,szállodaigazgató,Calimbra Wellness és Konferencia Hotel )
megnézem a videót  
  bulletKészülnek a Húsvétra a börtönben is
A rabok is várják a Húsvétot. A Miskolci Büntetés Végrehajtási Intézet 400 fogvatartottja sportversennyel, locsolóvers írással és képeslapfestéssel készül. Az intézetben már hagyomány az ünnepekhez kapcsolódó szentmise is. ... (a48865 ::feltöltve: 2015-04-02 :: megszólalók: Botos László,,;Varga Kovács Csaba,,;Csízi Gábor,BV osztályvezető helyettes,B.-A.-Z. Megyei Büntetés Végrehajtási Intézet )
megnézem a videót  
  bulletLelki felkészülés a húsvétra
Ma nagycsütörtök van. Krisztus kereszthalála előtt az utolsó vacsorára emlékezik az egyház. Az esti szentmise után húsvétig elnémulnak a harangok a hívek csendben elbocsátás nélkül hagyják el a templomot. A harangok Rómába mennek húsvétig nem tartana... (a48907 ::feltöltve: 2015-04-02 :: megszólalók: Kalna Zsolt,tartományfőnök,Minorita Plébánia )
megnézem a videót  
  bulletHunyadi iskola - felújítás
Új hőszigetelést kap. Kicserélik az ajtókat, ablakokat és az elektromos hálózatot is felújítják a Hunyadi Általános Iskolában. Az épület így energiatakarékos lesz. Kevesebbet kell majd költeni fűtésre, világításra. Új tornaterem is épül az iskolában.... (a48918 ::feltöltve: 2015-04-02 :: megszólalók: )
megnézem a videót  
  bulletA diósgyőriekért aggódik az MSZP
Az úthibák miatt panaszkodik az MSZP önkormányzati képviselője Diósgyőrben. Barta György szerint bár a csatornaépítést már augusztusban befejezték a gödröket máig nem javították ki a körzetében. A Tokaji Ferenc és a Köztársaság és a Ferenczy Sándor u... (a48910 ::feltöltve: 2015-04-02 :: megszólalók: )
megnézem a videót  
  bulletSajtótájékoztatót tartott a Borsodi Vajda
Rosszul gazdálkodik az Országos Cigány Önkormányzat az állami pénzekkel a Borsodi cigányvajda szerint. Lakatos Attila azt mondta a cigányság nagy része nyomorban él, miközben vezetőik luxus ingatlanokat vásárolnak, ezért le kell mondaniuk. A cigányva... (a48909 ::feltöltve: 2015-04-02 :: megszólalók: Lakatos Attila,Borsodi Cigányvajda, )
megnézem a videót  
  bulletOlcsóbb lesz a gázolaj
Olcsóbb lesz az üzemanyag péntektől, de most csak a dieselesek örülhetnek. A gázolaj literenkénti árát 3 forinttal csökkenti a MOL. A benziné nem változik. A mérséklés után a gázolajért 364-365 forintot kérnek majd a kutakon. A benzinért továbbra is ... (a48919 ::feltöltve: 2015-04-02 :: megszólalók: )
megnézem a videót  
  bulletEgyetemisták a Kormányablaknál
Egyetemistákkal telt meg a miskolci Kormányablak. Nem ügyintézés miatt jöttek. A hivatal meghívására érkeztek. A Miskolci Egyetem közgazdász hallgatóinak mutatták be, hogyan működnek a kormányablakok, akik most sorban állás nélkül nyithattak ügyfélka... (a48913 ::feltöltve: 2015-04-02 :: megszólalók: Demeter Ervin,kormánymegbízott,B.-A.-Z. Megyei Kormányhivatal )
megnézem a videót  
  bulletAUTIskola-díj
Nem befogadó egy olyan társadalom, amely az autizmussal élő gyerekek ügyét kizárólag a család problémájának tekinti – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára az autizmus világnapján. Czibere Károly hozzátette: - „nem a... (a48923 ::feltöltve: 2015-04-02 :: megszólalók: )
megnézem a videót  
  bulletAutizmus világnap
Mosoly kuckó az autista gyermekeknek. Az országosan is egyedülálló gyermekmegőrző egyben fejlesztő központ is. A Szimbiózis Alapítvány hozta létre. Ma van az autizmus világnapja. A betegség csak Miskolcon több mint ezer embert érint. ... (a48912 ::feltöltve: 2015-04-02 :: megszólalók: Lackóné Tavassy Krisztina,,;Jakubinyi László,elnök,Szimbiózis Alapítvány )
megnézem a videót  
2015-04-01 20:30
Szerda
Miskolc Ma (híradó )
2015-04-01 19:00
Szerda
Miskolc Ma (híradó :: Ismétlés )
2015-04-01 18:00
Szerda
Miskolc Ma (híradó )
bulletEgyetemi Állásbörze bulletTapolcai strand - Facebookon posztolt a polgármester bulletSzentpéteri kapu útépítés bulletÖsszekötőút - továbbra is cáfol a főépítész bulletÚj számítógépek a baptista általános iskolában bulletMegszűnt a roaming a Vodafone-nál bulletSzeszélyes időjárás lesz húsvétkor is bulletÜnnepi közlekedés bulletHúsvéti ellenőrzés bulletCsabai kapu - megszűnt a forgalomkorlátozás bulletPalencsár József autóbuszvezető bulletPannónia fesztivál
megnézem a teljes műsort
  bulletEgyetemi Állásbörze
Mérnököket, közgazdászokat, pénzügyi szakembereket keresnek leginkább Miskolcon és a megyében. De könnyen találnak munkahelyet a természettudományi karon végzett hallgatók is. Ezt mondja a Munkaügyi Központ. A legtöbb diplomás egy éven belül talál m... (a48886 ::feltöltve: 2015-04-01 :: megszólalók: Károlyi Beatrix,,;Pásztor Imre,kommunikációs vezető,Miskolc Holding Zrt.;Jochen Limberger,műszaki igazgató,Robert Bosch Energy and Body Systems Kft.;Torma András,rektor,Miskolci Egyetem )
megnézem a videót  
  bulletTapolcai strand - Facebookon posztolt a polgármester
Nyáron újra fürdőzhetünk a tapolcai strandon. Ezt ígéri Kriza Ákos. A polgármester Facebook oldalán tett közzé egy bejegyzést: „Nem áprilisi tréfa” címmel. A poszthoz három fotót is mellékelt és ezt írta: „Májusban hosszú évek után ... (a48892 ::feltöltve: 2015-04-01 :: megszólalók: )
megnézem a videót  
  bulletSzentpéteri kapu útépítés
Mégis megépül a 3-as, és a 26-os főutat összekötő útszakasz a Szentpéteri kapuban. Legalábbis Varga László állítása szerint. A szocialista országgyűlési képviselő azt mondta a tanulmánytervek elkészültek, az útépítés engedélyezésre vár. A környezetvé... (a48896 ::feltöltve: 2015-04-01 :: megszólalók: Varga László,országgyűlési képviselő,(MSZP) )
megnézem a videót  
  bulletÖsszekötőút - továbbra is cáfol a főépítész
Nem lesz összekötőút a Szentpéteri kapuban – jelentette ki Rostás László. Miskolc főépítésze tavaly októberben már cáfolta, hogy ide terelnék a 3-as, és a 26-os főút forgalmát. Akkor egy a Demokratikus Koalíció által terjesztett szórólapon jele... (a48897 ::feltöltve: 2015-04-01 :: megszólalók: Rostás László,főépítész, )
megnézem a videót  
  bulletÚj számítógépek a baptista általános iskolában
Hátrányos helyzetű gyerekeknek segít a Tigáz. A szolgáltató számítógépeket adományozott olyan iskolának, ahol a diákok többségének nincs pénze internetre és számítástechnikai eszközökre. Így csak az iskolában férnek hozzá a világhálóhoz. A gázszolgál... (a48895 ::feltöltve: 2015-04-01 :: megszólalók: Molnárné Kertész Ildikó,igazgatóhelyettes,Nyitott Ajtó Baptista Általános Iskola, Óvoda és Szakképző Iskola )
megnézem a videót  
  bulletMegszűnt a roaming a Vodafone-nál
Nem áprilisi tréfa. Eltörte az európai roaming díjakat a Vodafone Magyarország. Április 1-től a lakossági és üzleti előfizetők is plusz költségek nélkül tudják használni előfizetéseiket minden európai országban, ha az új Red U díjcsomagot választják.... (a48891 ::feltöltve: 2015-04-01 :: megszólalók: )
megnézem a videót  
  bulletSzeszélyes időjárás lesz húsvétkor is
Napszemüvegre, kabátra, esernyőre és hótaposóra is szükség lehet Húsvétkor. Akár egyszerre is. Bolondosan indult az áprilisi időjárás, és a következő napokban is szeszélyes időre számíthatunk. A tavaszra még várni kell. Helyette viharos szél, és fagy... (a48903 ::feltöltve: 2015-04-01 :: megszólalók: Maczkó László,,;Gyüre Ferencné,,;Atmo,, )
megnézem a videót  
  bulletÜnnepi közlekedés
Ritkábban járnak majd a buszok és a villamosok Húsvétkor, Miskolcon. A vonatok a helyközi és távolsági buszjáratok is ünnepi menetrend szerint közlekednek vasárnap és hétfőn. Az Észak-Magyarországi Közlekedési Központ járatai közül Húsvét után sem in... (a48901 ::feltöltve: 2015-04-01 :: megszólalók: )
megnézem a videót  
  bulletHúsvéti ellenőrzés
Az ittas sofőrökre vadásznak a rendőrök húsvétkor, de a biztonsági öveket is ellenőrzik majd. Csütörtöktől bárhol megállíthatják az autósokat, és a biciklistákat is megszondázhatják. A szabálytalankodó, agresszív autósok sem kerülhetik el a bírságot.... (a48890 ::feltöltve: 2015-04-01 :: megszólalók: )
megnézem a videót  
  bulletCsabai kapu - megszűnt a forgalomkorlátozás
Újra négy sávon lehet közlekedni a Csabai kapuban és megszűnt a forgalomkorlátozás a Bottyán János utcában is. A Szent Ferenc és a Semmelweis kórházban távhővel fűtenek majd. Az ehhez szükséges vezetékeket építették ki. Ezért kellett lezárni a sávoka... (a48900 ::feltöltve: 2015-04-01 :: megszólalók: )
megnézem a videót  
  bulletPalencsár József autóbuszvezető
Csaknem 4 évtizedet töltött a miskolci közösségi közlekedés szolgálatában Palencsár József. A Meszléri Zoltán díjjal kitüntetett buszsofőr ma teljesítette utolsó fordulóját a 35-ös járaton. ... (a48884 ::feltöltve: 2015-04-01 :: megszólalók: Palencsár József,autóbuszvezető,;Taksás József,autóbuszforgalmi osztályvezető,MVK Zrt. )
megnézem a videót  
  bulletPannónia fesztivál
Újabb fesztivál jön Miskolcra. Az EFOTT után idén a Pannóniát rendezik itt. Az időpont már biztos, június 3-a és 7-e között bulizhatnak a városban a magyar zene kedvelői. A fesztivál hivatalos Facebook oldala szerint ugyanis: "2015-re megújul a telje... (a48889 ::feltöltve: 2015-04-01 :: megszólalók: )
megnézem a videót  
2015-03-31 21:45
Kedd
Miskolc Ma (híradó )
2015-03-31 19:00
Kedd
Miskolc Ma (híradó :: Ismétlés )
2015-03-31 18:00
Kedd
Miskolc Ma (híradó )
bulletKét éves a MÖR bulletMiskolci találmány a hamisítók ellen bulletÖt felújított osztrák szerelvény már forgalomba állt bulletBölcsődék felújítása bulletOtthon Melege Program bulletDevizahitelesek - sokan már megkapták az elszámolást bulletmérgező paprikák bulletTalajmenti fagy a földeken bulletVetőmagot osztottak Lyukóban bulletBarnamedvék Magyarországon
megnézem a teljes műsort
  bulletKét éves a MÖR
Két éves a Miskolci Önkormányzati Rendészet. Azóta csaknem ötvennel többen dolgoznak és most újabb bővítés következhet. A miskolci Fidesz-KDNP ugyanis bevezetné az úgynevezett seriff-rendszert. A tervek szerint minden választókerület saját közösségi ... (a48874 ::feltöltve: 2015-03-31 :: megszólalók: Kovács László Csaba,közterület felügyeleti és rendészeti vezető,Miskolci Önkormányzati Rendészet;Hollósy András,szóvivő,Fidesz-KDNP miskolci képviselőcsoportja )
megnézem a videót  
  bulletMiskolci találmány a hamisítók ellen
Újabb száz munkahelyet teremthet egy miskolci találmány. A világban évente mintegy 80 milliárd forintnyi összeget költenek a gyártók a hamisítás elleni harcra. Ennek a harcnak vethet véget a forradalmian új eszköz, a szmark. A biztonsági címke előáll... (a48861 ::feltöltve: 2015-03-31 :: megszólalók: Barta György,ügyvezető,Vasbeta Kft. )
megnézem a videót  
  bulletÖt felújított osztrák szerelvény már forgalomba állt
Újabb 15 használt vasúti személykocsit vett át ma a hegyeshalmi vasúti határállomáson a MÁV-START. Ezzel az Osztrák Vasúttársaságtól megvásárolt ötvenötből már 25 érkezett meg Magyarországra. A vasúttársaság az első öt felújított kocsit március 18-... (a48858 ::feltöltve: 2015-03-31 :: megszólalók: )
megnézem a videót  
  bulletBölcsődék felújítása
Öt éven belül Miskolc összes bölcsődéjét felújítják. Tavaly a város önkormányzata 350 milliós uniós forrásból, kormányzati támogatással a Mesemalom, a Napraforgó és Diósgyőri Bölcsődéket újíttatta fel. Az épületek korszerűsítése mellett a férőhelyek ... (a48866 ::feltöltve: 2015-03-31 :: megszólalók: Tóth Sándorné,bölcsőde vezető,Diósgyőri Bölcsőde;Földessy Judit,igazgató,Miskolci Egyesített Szociális és Egészségügyi és Gyermekjóléti Intézmény )
megnézem a videót  
  bulletOtthon Melege Program
Egy hónap múlva kezdődhet az Otthon Melege energetikai korszerűsítést segítő Program. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium 10 millió forintot biztosít a pályázathoz. Az 50%-os vissza nem térítendő támogatást minimum 5, de maximum 60 lakásos társasházak... (a48868 ::feltöltve: 2015-04-01 :: megszólalók: Kiss Gábor,ügyvezető,Lizzy London Kft.;Schweickhardt Gyula,polgármesteri biztos, )
megnézem a videót  
  bulletDevizahitelesek - sokan már megkapták az elszámolást
Ma kérhették utoljára az elszámolást a végtörlesztők pénzintézetüktől. Azok, akik ezt megtették és kifizették a 10 ezer forintos díjat, november 30-ig kapják majd meg a tájékoztatót. A deviza alapú hitelesek viszont április 30-ig számíthatnak az elsz... (a48876 ::feltöltve: 2015-04-01 :: megszólalók: )
megnézem a videót  
  bulletmérgező paprikák
Rákkeltő rovarirtó szert találtak a Sparban vásárolt zöld paprikán. A Greenpeace közjegyző jelenlétében 7 áruházlánc boltjaiban vett paprikamintát. A Sparban vásárolt szentesi paprika kétféle, hazánkban tiltott vegyszert tartalmazott. Az egyik, a töb... (a48873 ::feltöltve: 2015-04-01 :: megszólalók: )
megnézem a videót  
  bulletTalajmenti fagy a földeken
Visszatér a tél. Talaj menti fagyok, orkán és havazás is várható. A fagy a rügyező fákban komoly károkat okozhat. A gazdák azt mondják, hogy ha az előrejelzés bejön, akkor komoly termés kiesésre számíthatnak. Közben holnaptól a magyar gazdák több min... (a48871 ::feltöltve: 2015-04-01 :: megszólalók: Bodnár Imre,kertész,;Berta Béla,igazgató,Földművelésügyi Igazgatóság B.-A.-Z.Megyei Kormányhivatal;Erdődiné Molnár Zsófia,meteorológus,Országos Meteorológiai Szolgálat )
megnézem a videót  
  bulletVetőmagot osztottak Lyukóban
Mintegy 100 rászoruló családnak osztott vetőmagot Lyukóban a Katolikus Karitász. Főleg konyhakerti növényeket kaptak. Az Öngondoskodó Háztartások program négy évvel ezelőtt indult. Az országban arra szeretnék ösztönözni a hátrányosabb helyzetben élő... (a48877 ::feltöltve: 2015-04-01 :: megszólalók: Árvai Ferenc,igazgató,Egri Főegyházmegye Katolikus Karitász )
megnézem a videót  
  bulletBarnamedvék Magyarországon
Medvék tűntek fel a Nógrád és Heves környéki erdőkben. Ott már táblák is jelzik a veszélyt. Borsod megyében még ugyan nem láttak medvét, de nem árt az óvatosság itt sem a Bükkben. Az állatok ugyanis folyamatosan vándorolnak, így az sem kizárt, hogy ... (a48875 ::feltöltve: 2015-04-01 :: megszólalók: Veress Tamás,gyűjteményi vezető,Miskolci Állatkert és Kultúrpark;Sulyok József,osztályvezető,Bükki Nemzeti Park Igazgatóság, Természetmegőrzési Osztály )
megnézem a videót  
2015-03-30 19:00
Hétfő
Miskolc Ma (híradó :: Ismétlés )
2015-03-30 18:00
Hétfő
Miskolc Ma (híradó )
bulletSzociális pályázat a számozott utcákat elhagyó, fizető családoknak bulletVégtörlesztés - lejár a határidő bulletFöldrengés - Miskolcon és környékén is érezték bulletBontják a sátrat a Selyemréten bulletKorábban jön a családi pótlék bulletKezdődik a tavaszi szünet bulletHiányzik az oltóanyag, változik az oltási rend bulletOrvosok Napja bulletHúsvéti készülődés bulletMiskolc is csatlakozott a Föld órájához
megnézem a teljes műsort
  bulletSzociális pályázat a számozott utcákat elhagyó, fizető családoknak
Bérlakásokra pályázhatnak azok, akiknek a MIK nem hosszabbítja meg a szerződését a telepfelszámolási program miatt. Akik rendesen fizették a számlákat és betartották a társadalmi együttélés szabályait, magasabb komfortfokozatú ingatlanba költözhetnek... (a48860 ::feltöltve: 2015-03-30 :: megszólalók: Drótos János,,;Schweickhardt Gyula,polgármesteri biztos, )
megnézem a videót  
  bulletVégtörlesztés - lejár a határidő
A végtörlesztők holnapig igényelhetik tízezer forintos díj ellenében az elszámolást pénzügyi intézményüktől. Az elszámolási értesítőt november 30-áig kell kézhez kapniuk. Az egyéb módon lezárt kölcsönszerződések esetében az elszámolási értesítőket au... (a48849 ::feltöltve: 2015-03-30 :: megszólalók: )
megnézem a videót  
  bulletFöldrengés - Miskolcon és környékén is érezték
Több ház fala is megrepedt, és egy kémény is ledőlt az egy héttel ezelőtti földrengés miatt. A 3,2-es erősségű rengést délután fél hat körül érezték Miskolcon és környékén. A legtöbben azt mondták, hogy morajlást hallottak, majd megmozdultak a tárgy... (a48848 ::feltöltve: 2015-03-30 :: megszólalók: Budai Tamás,,;Dojcsák Dávid,szóvivő,B.-A.-Z. Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság )
megnézem a videót  
  bulletBontják a sátrat a Selyemréten
Elbontották a sátrat a Selyemréti Strandfürdő nagymedencéjéről. Most zárva a fürdő, az elkövetkezendő napokban a karbantartanak, Húsvét hétfőjén azonban már várják a vendégeket a Selyemréten. A bérletek érvényességét a zárás miatt egy héttel meghossz... (a48839 ::feltöltve: 2015-03-30 :: megszólalók: Hórász Lajos,gépészeti vezető,Miskolci Turisztikai Kft.;Bodnár László,főmérnök,Miskolci Turisztikai Kft. )
megnézem a videót  
  bulletKorábban jön a családi pótlék
A húsvéti ünnepek miatt hamarabb érkezik a családi pótlék. Az utalást holnap kezdik, így lesznek, akiknek már elsején a számlájukon lesz a pénz. A Buda-Cash botrányban érintett családok arra a számlára kapják majd az összeget, amit eljuttattak a Magy... (a48846 ::feltöltve: 2015-03-30 :: megszólalók: )
megnézem a videót  
  bulletKezdődik a tavaszi szünet
Mindjárt itt a tavaszi szünet. A diákok a hivatalos tanítási rend szerint szerdán mennek utoljára iskolába. A szünet országosan jövő hét keddig tart. Vagyis először szerdán lesz tanítás. Az intézmények ezt meghosszabbíthatják, ha tanítás nélküli munk... (a48845 ::feltöltve: 2015-03-30 :: megszólalók: )
megnézem a videót  
  bulletHiányzik az oltóanyag, változik az oltási rend
Egy hónappal később kapják meg az ötkomponensű DiPerTe védőoltást a gyerekek. Az oltóanyagot - ami többek között a járványos gyermekbénulás és az agyhártyagyulladás ellen is véd - minőségellenőrzési vizsgálat miatt nem tudja időben szállítani a gyárt... (a48859 ::feltöltve: 2015-03-30 :: megszólalók: Dr. Török Lajos,házi gyermekorvos,;Asztalos Ágnes,megyei tiszti főorvos,B.-A.-Z. Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerve )
megnézem a videót  
  bulletOrvosok Napja
Ma van az Orvosok Napja. Magyarország a világ hatodik országaként indítja útjára az Orvosok Napja hagyományát, és 2015. március 30-án már itthon is megemlékeztek a gyógyítókról. A nem megfelelő anyagi helyzet és a túlterheltség miatt az orvosok 17 sz... (a48844 ::feltöltve: 2015-03-30 :: megszólalók: Csiba Gábor,főigazgató főorvos,B.-A.-Z.Megyei Kórház )
megnézem a videót  
  bulletHúsvéti készülődés
Kihasználva a Húsvét előtti hetet és a törvény adta lehetőséget, tegnap voltak olyan üzletláncok, amik kinyitottak. Sokan már most elkezdték az ünnepi bevásárlást is. Legtöbben a minőségi, drágább termékeket veszik, a sonkának a kilónkénti átlag ára ... (a48843 ::feltöltve: 2015-03-30 :: megszólalók: Papczun Ernő,áruházvezető,Coop Árucsarnok )
megnézem a videót  
  bulletMiskolc is csatlakozott a Föld órájához
Idén is csatlakozott a Föld órájához Miskolc. Szombaton a Diósgyőri vár, a Miskolci Nemzeti Színház és az Avasi kilátó világítását kapcsolták le egy órára. A város 9. alkalommal csatlakozott a nemzetközi felhíváshoz. A cél a figyelem felhívása a kör... (a48847 ::feltöltve: 2015-03-30 :: megszólalók: )
megnézem a videót  

FRISS VIDEOHÍREK

Politikai, közéleti magazin
Helyzetkép 2015-06-10 (00:50:00)
- Ombudsman: súlyosan sérti a szegregátumok lakóinak jogait a Miskolci Önkormányzat - Menekültek: - félmillió menekült érkezhet Európába a nyáron. Magyarországon a Nemzeti konzultációt népszerűsítő plakátokat rongálják. - Ausztria busszal és repülővel küldené vissza az illegális bevándorlókat abba az európai országba, ahol először regisztrálták őket. - Magyarországra tavaly 45 ezer illegális bevándorló érkezett. Idén már az év elő öt hónapjában 50 ezren jöttek. - Biszku-per: - kezdődik minden előről
videó feltöltve: 2015-06-10 19:00:15
16 csapatos lesz az OB I.
Miskolc Ma 2015-06-10 (00:00:01)
16 csapatos lesz ősztől az E.ON férfi ob I.-es bajnokság. Ezt korábban a Liga javasolta, tegnap pedig a Magyar Vízilabda Szövetség elnöksége rábólintott a tervre. A csapatok a 2016-os, januári belgrádi Európa-bajnokság, valamint az olimpiai felkészülés miatt dolgoztak az élvonalbeli bajnokság lebonyolításának átalakításán. Az új idényben két, nyolcas csoportot alakítanak ki, amik nagyjából azonos erősségűek lesznek. A változtatás már az újonc Miskolcot is érinti és érdekesség, hogy emiatt az a Tatabánya is indulhat az első osztályban, akiknek legyőzése a legfontosabb volt az MVLC-nek, a feljutásért folytatott küzdelmekben.
videó feltöltve: 2015-06-10 18:52:05
Mindenkit érdekel az új vár
Miskolc Ma 2015-06-10 (00:01:13)
Négyszeresére nőtt a diósgyőri vár forgalma a felújítás óta. A miskolciak mellett az ország több pontjáról, és külföldről is érkeznek a várba. A legtöbben emléket is visznek haza az élmény mellett. Azt mondják, már maga az építmény is egyedülálló attrakció.
videó feltöltve: 2015-06-10 18:51:41
megszólalók: Keresztes Edina,,;Veresné Tar Gabriella,tárlatvezető,

Közbiztonsági fórum az Avason
Miskolc Ma 2015-06-10 (00:01:51)
Kábítószeres fiatalokra és részeg randalírozókra panaszkodnak az avasiak. Bár szinte már egyetlen fészekrakó sincs a lakótelepen, a hajléktalanok és a szemetelők még mindig gondot okoznak a környéken. Az Avas Délen tartottak közbiztonsági fórumot tegnap- ahol az is elhangzott, hogy éppen ezért több rendőr és rendész lesz a problémásabb területeken.
videó feltöltve: 2015-06-10 18:51:38
megszólalók: Glatz Katalin,önkormányzati képviselő,Fidesz-KDNP;Kovács László Csaba,közterület felügyeleti és rendészeti vezető,MÖR;Kiss Gábor,alpolgármester,;06-80-46-00-46,,

Szemétszedés Lyukóban
Miskolc Ma 2015-06-10 (00:01:15)
Lyukóban szerencsére olyanok is élnek, akik tenni is akarnak környezetükért. Ma több tonna szemetet szedtek össze a városrészben, de a saját portáikon is lomtalaníthattak a lakosok. A szemétszedést a terület önkormányzati képviselője szervezte.
videó feltöltve: 2015-06-10 18:50:23
megszólalók: ATMO,,;ATMO,,;ATMO,,;Csikja Vanessza,,;Deák-Bárdos Mihály,,önkormányzati képviselő,, Fidesz-KDNP;ATMO,,

Lyukóban ellenőrzött a hatóság
Miskolc Ma 2015-06-10 (00:01:56)
Elhagyott, feltört házak és áramlopások a Lyukóvölgyben- a rendészek és a társhatóságok folyamatosan visszatérnek a helyszínre. A környéken sokan örülnek a hatósági jelenlétnek, amit a miskolci rendészek folytatni is fognak.
videó feltöltve: 2015-06-10 18:48:47
megszólalók: Atmo:Juhász Róber (nincs felirat)t,,;Juhász Róbert,,;Papp Ferenc,,;Kovács László Csaba,közterület felügyeleti és rendészeti vezető,Miskolci Önkormányzati Rendészet

Nyári diákmunka
Miskolc Ma 2015-06-10 (00:01:55)
Sok diák vállal munkát a szünidő alatt. Idén is főként irodákba, hipermarketekbe és termelő cégekhez keresik a fiatal munkaerőt. Az órabérek a munka jellegével változnak. Az alap a minimálbér, de képzettségtől és tapasztalattól függően a diákok akár a minimálbér kétszeresét is megkereshetik. Munkát vállalni a diákmunka közvetítőn keresztül érdemes.
videó feltöltve: 2015-06-10 18:47:54
megszólalók: Varga Viktória,,;Boros Jenifer,,

Fecske gyűrűzés
Miskolc Ma 2015-06-10 (00:02:06)
Több fecskét, és fecske fiókát is meggyűrűztek ma a MIVÍZ telephelyén. A Magyar Madártani Egyesület Bükki csoportja szerint 5 év múlva teljesen eltűnhetnek a fecskék Magyarországról. A miskolci vízművek telephelyén azonban csaknem 30 fecskefészek található. De, egy egészen különleges madár is gyűrűt kapott.
videó feltöltve: 2015-06-10 18:46:57
megszólalók: Pusztai Leó,,;Somoskői Péter,,alelnök,,Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Bütkki helyi csopor;Szabó György,, stratégiai igazgató,,MIVÍZ Kft.

Csődvédelmi törvényjavaslat a családokért
Miskolc Ma 2015-06-10 (00:00:21)
Több tízezer szegény sorsú családon segíthetne a KDNP törvényjavaslata, melyet ma tárgyalt az országgyűlés. A csődvédelem szerint az adós mentesítést kapna a végrehajtás alól, részleges moratórium kapcsolódik hozzá és az adósság egy részét is elengedhetik. Miskolcon a családsegítő szolgálat segített a kilátástalan helyzetbe került családokon. Az igazgató szerint az új törvény több szempontból is jobb lehet a réginél.
videó feltöltve: 2015-06-10 18:45:45
megszólalók: Földessy Judit,igazgató,Miskolci Egyesített Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Intézmény

Ezrek operája a Jégcsarnokban
Miskolc Ma 2015-06-10 (00:00:23)
A sport és a művészet tökéletesen megfér egymás mellett. Bizonyítja ezt az is, hogy a tavalyi operafesztivál egyik legnépszerűbb programjának, az Ezrek operájának a Jégcsarnok adott otthont. A tér akusztikája annyira optimális a műfajhoz, hogy az Aida után ismét ezt a helyszínt választották. Ezúttal pedig nem csak az Ezrek operája lakja majd be a csarnokot. Az operafesztivál pénteken kezdődik
videó feltöltve: 2015-06-10 18:45:13
megszólalók: Kesselyák Gergely, fesztiváligazgató,BartókPlusz Miskolci Operafesztivál


még több videohír...

Miskolc TV mai műsora

2021-04-10 (Szombat)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!