Miskolc Ma (híradó)

 
Adásba kerül:  
Szerkesztő:  
Videotárban: 20663 db. videó található  

2015-03-28 20:00
Szombat
Miskolc Ma (híradó :: Ismétlés )
2015-03-28 19:00
Szombat
Miskolc Ma (híradó :: Ismétlés )
2015-03-28 18:00
Szombat
Miskolc Ma (híradó )
bulletÚj kutatási osztállyal gyarapodott a MISEK bulletKözfoglalkoztatás helyett szociális szövetkezet bulletBeiskolázás bulletKriza Jánosról emlékeztek meg a Feledy-házban bulletII. Rákóczi Ferencre emlékeztek Miskolc-Görömbölyön bulletMegnyílt a Kalandpark bulletCsodák aulája bulletNyílt nap a város menhelyén
megnézem a teljes műsort
  bulletÚj kutatási osztállyal gyarapodott a MISEK
Mintegy 300 millió forintos beruházásként új kutatási osztállyal gyarapodott a Semmelweis Kórház. Az európai szinten is magas színvonalú létesítmény a gyógyszerkutatás korai szakaszában vállal majd szerepet. Tavaly 14 klinikai vizsgálatban közreműköd... (a48825 ::feltöltve: 2015-03-28 :: megszólalók: Dr. Pap Tibor,orvosigazgató,MISEK;Dr. Kovács Péter,ügyvezető tulajdonos,CRU Hungary Kft. )
megnézem a videót  
  bulletKözfoglalkoztatás helyett szociális szövetkezet
Felkonf: Közfoglalkoztatás helyett szociális gazdaságok – röviden így foglalható össze az Európai Unió gazdaságösztönző programja, amire csak idén 6 milliárd forintot különített el. Főleg hátrányos helyzetű régiókban, több mint 2000 szociális ... (a48818 ::feltöltve: 2015-03-28 :: megszólalók: Lengyel Józsefné,Szeretetvonal Szociális Szolgálat,;Szenttamási István Tamás,munkatárs,Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. )
megnézem a videót  
  bulletBeiskolázás
Alig egy hónapjuk van a szülőknek arra, hogy eldöntsék, melyik iskolába íratják be gyerekeiket. Miskolcon a szülők csaknem 40 általános iskola közül választhatnak. A törvény szerint a gyerekek hat éves koruktól tankötelesek, de halasztásra is van leh... (a48830 ::feltöltve: 2015-03-28 :: megszólalók: Cseke Gábor,igazgató,Fazekas utcai Általános Iskola;Hoskó Bertalanné,igazgató,Gárdonyi Géza Katolikus Általános Iskola és Óvoda;Bódor Andrea,főigazgató,B.-A.-Z. Megyei Pedagógiai Szakszolgálat )
megnézem a videót  
  bulletKriza Jánosról emlékeztek meg a Feledy-házban
„Kádár Kata – Ballada illusztrációk Kriza János emlékére” című kiállítással emlékeztek meg az 1875. március 26-án elhunyt, erdélyi származású költőről, néprajzkutatóról, unitárius püspökről a Feledy- házban. A tárlat népballadák ált... (a48834 ::feltöltve: 2015-03-28 :: megszólalók: )
megnézem a videót  
  bulletII. Rákóczi Ferencre emlékeztek Miskolc-Görömbölyön
Az elmúlt évek hagyományait követve az idén is megemlékeztek Miskolc-Görömbölyön II. Rákóczi Ferencről, születésének 339. évfordulóján. A görömbölyi iskolánál gyülekeztek az emlékezők tegnap délután, innen lovas huszárokkal vonultak fel a Rákóczi sz... (a48835 ::feltöltve: 0000-00-00 :: megszólalók: )
 
  bulletMegnyílt a Kalandpark
A hűvös idő ellenére is sokan látogattak ki a Miskolc Városi Kalandparkba , ahol többek között ugráló vár, hajómodellek és játékos vetélkedők várták az érdeklődőket a szezon első napján. A kicsik a gyermekpálya új szakaszait is kipróbálhatták.... (a48833 ::feltöltve: 2015-03-28 :: megszólalók: Porcs Benkovics Helga,,;Bordás Zoltán,,;Móricz Nikolett,,;Illyés Miklós,ügyvezető,Miskolci Sportcentrum Kft. )
megnézem a videót  
  bulletCsodák aulája
A Csodák aulájában járhattak az Avasi Gimnázium diákjai. Az iskola természettudományos napot tartott, ahol diákok mutattak be kísérleteket diákoknak. A program egyik helyszíne volt a gimnázium természettudományos laborja is, amiből mindössze 4 van a ... (a48829 ::feltöltve: 2015-03-28 :: megszólalók: Iván Benjámin,,;Vass Virág,,;Schmidtné Törő Ágnes,igazgató,Avasi Gimnázium )
megnézem a videót  
  bulletNyílt nap a város menhelyén
Első alkalommal szerveztek nyílt napot a Miskolci Állategészségügyi Telepen. A programon sétáltatni és örökbe fogadni egyaránt lehetett. A telepen jelenleg 70 kutya él, nekik szeretnének gazdát találni. Nyílt nap ezután rendszeresen lesz, minden hóna... (a48832 ::feltöltve: 2015-03-28 :: megszólalók: Rózsavölgyi Péter,,;Dovák Bertalanné,vezető,Miskolci Állategészségügyi Telep;Schweickhardt Gyula,ügyvezető,Miskolci Városgazda Nonprofit Kft.;Pfliegler Péter,alpolgármester, )
megnézem a videót  
2015-03-27 20:00
Péntek
Miskolc Ma (híradó :: Ismétlés )
2015-03-27 19:00
Péntek
Miskolc Ma (híradó :: Ismétlés )
2015-03-27 18:00
Péntek
Miskolc Ma (híradó )
bulletÚj fűrészüzemet avattak Miskolcon bulletKözmunkaprogram éves költségvetés bulletMiskolcon nem emelték az adókat, de a plázák nem úszták meg bulletÉlesben működnek az új traffipaxok bulletPénzt akarnak kicsalni a MIVÍZ nevében bulletSzínházi világnap bulletSportpályát avattak a Fráterben
megnézem a teljes műsort
  bulletÚj fűrészüzemet avattak Miskolcon
Hiánypótló a hazai iparban az az új miskolci fűrészüzem, amit pénteken avattak fel az Európa Centerben – erről Bitay Márton állami földekért felelős államtitkár beszélt az üzem átadóján. A WIS Holding Zrt. 2,6 milliárd forintos beruházása első ... (a48821 ::feltöltve: 2015-03-27 :: megszólalók: Méhn Imre,projektvezető,WIS Holding Zrt.;Pfliegler Péter,alpolgármester,;Bitay Márton,állami földekért felelős államtitkár, )
megnézem a videót  
  bulletKözmunkaprogram éves költségvetés
10%-al több forrás jut idén a közfoglalkoztatásra mint tavaly. A megyébe 36,1 milliárd forint érkezik, ez több mint 33 ezer állástalan foglalkoztatására elég. A program célja továbbra is az, hogy segély helyett munkát kapjanak az emberek. ... (a48819 ::feltöltve: 2015-03-27 :: megszólalók: Pozsgai Attila,Berente,;Demeter Ervin,kormánymegbízott,;Lórántné Orosz Edit,igazgató,B.A.Z Megyei Munkaügyi Központ )
megnézem a videót  
  bulletMiskolcon nem emelték az adókat, de a plázák nem úszták meg
2014-ben minden eddiginél több 11,4 milliárd forint folyt be a város kasszájába helyi adóbevételekből, úgy, hogy a lakosság adóterheit az önkormányzat csökkentette – jelentette be Soós Attila. A Fidesz képviselőcsoportjának vezetője elmondta a ... (a48828 ::feltöltve: 2015-03-27 :: megszólalók: Soós Attila,frakcióvezető,Fidesz )
megnézem a videót  
  bulletÉlesben működnek az új traffipaxok
Vége a tesztidőnek, csütörtöktől élesben működnek a rendőrség új traffipaxjai. A mobileszközök egyelőre csak a sebességet mérik, de ettől sokkal többre is képesek. Ősztől azt is dokumentálják, ha például valaki átlépte a záróvonalat vagy tilos jelzés... (a48815 ::feltöltve: 2015-03-27 :: megszólalók: Szilágyi István,,;Tóth István,, )
megnézem a videót  
  bulletPénzt akarnak kicsalni a MIVÍZ nevében
Csatornatisztításért próbálnak pénzt kicsalni eddig ismeretlen személy vagy személyek Miskolcon a MIVÍZ Kft. nevében. A közcsatornák tisztítása nem okoz fennakadást a város napi működésében és nem korlátozza a felhasználót, így arról külön értesítést... (a48820 ::feltöltve: 2015-03-27 :: megszólalók: )
megnézem a videót  
  bulletSzínházi világnap
Rögtönzött jelenetek, jelmezpróba, és eddig ismeretlen kulisszatitkok a színház világából. Ma országszerte a színházak világnapját ünneplik. Ebből az alkalomból Miskolcon, a színészmúzeum várta a látogatókat, akik pár órára a színészek jelmezeibe búj... (a48823 ::feltöltve: 2015-03-27 :: megszólalók: Nemkin Panna,,;Deák Szabolcs,igazgató,Alternatíva Általános Iskola, Gimnázium és Szakképző Iskola, Sajóecseg;Mikita Gábor,muzeológus,Miskolci Színháztörténeti és Színészmúzeum )
megnézem a videót  
  bulletSportpályát avattak a Fráterben
Vadonatúj sportpályát avattak a Fráter György Katolikus Gimnáziumban. Az iskola fenntartójától kért segítséget ahhoz, hogy megteremtsék a minden napos testneveléshez szükséges feltételeket. Az Egri Egyházmegye 10 millió forintot adott a gumiborítású... (a48824 ::feltöltve: 2015-03-27 :: megszólalók: Balogh Milán,,;Lóczi Tamás,igazgató,Fráter György Katolikus Gimnázium;Menkő Veronika,, )
megnézem a videót  
2015-03-26 20:00
Csütörtök
Miskolc Ma (híradó :: Ismétlés )
2015-03-26 19:00
Csütörtök
Miskolc Ma (híradó :: Ismétlés )
2015-03-26 18:00
Csütörtök
Miskolc Ma (híradó )
bulletTérkép készül a problémás ingatlanokról bulletDrogszemetet gyűjtöttek Miskolcon bulletVaddisznót fogtak a rendészek bulletA kórházakért aggódik a DK bulletKamarai tagdíj befizetés bulletVérükkel segítettek a Holding dolgozói bulletPályaorientációs nap a Kós Károly szakközépiskolában bulletEgyre több a szépíró gyerek bulletOrszágos rajzverseny Miskolcon
megnézem a teljes műsort
  bulletTérkép készül a problémás ingatlanokról
Minden lyukói ingatlant újraellenőriznek a rendészek. Feltérképezik a problémás telkeket és értesítik a tulajdonosokat. A cél hogy ne maradjanak illegális lakásfoglalók és szemétlerakók a városrészben. A Fidesz-KDNP tervei szerint a megemelt közbizto... (a48811 ::feltöltve: 2015-03-26 :: megszólalók: Váradi Béla Markó,,; Korom Ferenc,,; Kovács László Csaba,közterület felügyeleti és rendészeti vezető,Miskolci Önkormányzati Rendészet;Hollósy András,szóvivő,Fidesz-KDNP miskolci képviselőcsoportja )
megnézem a videót  
  bulletDrogszemetet gyűjtöttek Miskolcon
Összegyűjtik a drogszemetet. Fecskendőket, injekciós tűket, zacskókat mindent összeszednek, amit kábítószeresek használtak. Az akcióban önkormányzati rendészek is segítenek Miskolcon. A veszélyes hulladékot laboratóriumban vizsgálják majd meg azért, ... (a48809 ::feltöltve: 2015-03-26 :: megszólalók: Dombovári Ottó(nincs felirat),, )
megnézem a videót  
  bulletVaddisznót fogtak a rendészek
Vaddisznó sétált az aszfalton délelőtt. Az állat a Csermőkei úton okozott kisebb fennakadást a közlekedésben. Az eltévedt vad miatt mindkét sávban torlódás alakult ki. A kiérkező rendészek terelték le az állatot az útról, és a Városgazda munkatársain... (a48812 ::feltöltve: 2015-03-26 :: megszólalók: )
megnézem a videót  
  bulletA kórházakért aggódik a DK
A kórházak átszervezése miatt aggódik a DK. Gyurcsány Ferenc pártjának miskolci politikusai attól félnek, hogy osztályok szűnhetnek meg, egészségügyi dolgozók kerülhetnek utcára, miután a kórházak az Állami Egészségügyi Ellátó Központ fennhatósága al... (a48810 ::feltöltve: 2015-03-26 :: megszólalók: )
megnézem a videót  
  bulletKamarai tagdíj befizetés
A jövő hét keddig kell befizetni a kötelező kamarai tagság díját. 2012-óta törvény írja elő, hogy a kamarához regisztrálni kell a vállalkozásnak és évente 5 ezer forint, úgynevezett hozzájárulási díjat kell fizetni. ... (a48771 ::feltöltve: 2015-03-26 :: megszólalók: Tóth József,vállalkozó,;Bihall Tamás,elnök,BOKIK )
megnézem a videót  
  bulletVérükkel segítettek a Holding dolgozói
Vérüket adták a Miskolc Holding dolgozói. Több, mint ötven önkéntes donor jelentkezett a Vöröskereszt felhívására és vállalta a tűszúrást. A cégcsoport az idén már harmadik alkalommal szervezett ingyenes véradást és kérte dolgozóitól, hogy segítsenek... (a48801 ::feltöltve: 2015-03-26 :: megszólalók: Pásztor Imre,kommunikációs vezető,Miskolc Holding Zrt.;Dombi István,,MIHŐ Kft.;Nagy Gábor,,Miskolc Holding Zrt.;Pálffy Kinga,vezérigazgató,Miskolc Holding Zrt. )
megnézem a videót  
  bulletPályaorientációs nap a Kós Károly szakközépiskolában
Tanuljanak szakmát. Az általános iskolák pályaválasztói mellett a gimnáziumok végzőseit is arra ösztönzik, hogy mielőtt egyetemre mennének, vegyenek részt szakképzésen. A miskolci Koós Károly Építőipari Szakközépiskolában például újra indítanak körny... (a48807 ::feltöltve: 0000-00-00 :: megszólalók: Hollósi Attila,tanuló,Kós Károly - Építőipari Szakközépiskola és Szakiskola;Kiss Judit, Szerbin József, Szarka Gábor,,;Bodonyi Csaba,építész,;Kocsis István,igazgató,Kós Károly - Építőipari Szakközépiskola és Szakiskola )
 
  bulletEgyre több a szépíró gyerek
Reviczky Gyula Húsvét című versét, vagy egy szabadon választott népköltést vethettek papírra az idei Húsvéti Szépíró Verseny résztvevői. Tizenhat iskola diákjai ragadtak tollat, ceruzát a régióból. Összesen csaknem hatszáz iskolás pályázott, hogy meg... (a48806 ::feltöltve: 2015-03-26 :: megszólalók: Csöbör Katalin,országgyűlési képviselő, )
megnézem a videót  
  bulletOrszágos rajzverseny Miskolcon
Csendéletet, portrét és aktot rajzolnak diákok. Két napon át az ország legjobb rajzosai versenyeznek Miskolcon. 24 képzőművészeti középiskolából érkeztek a Fazola Henrik Szakképző Iskolába. Idén itt tartják az Országos Rajzversenyt. ... (a48802 ::feltöltve: 2015-03-26 :: megszólalók: Daragó Orsolya,,Fazola Henrik Szakképző Iskola;Schreiner Gergő,,Győri Tánc-és Képzőművészeti Szakközépiskola;Kőnig Frigyes,Munkácsy-díjas képzőművész, zsűri elnök,;Mokrai Attila,igazgató,Fazola Henrik Szakképző Iskola )
megnézem a videót  
2015-03-25 20:30
Szerda
Miskolc Ma (híradó )
2015-03-25 19:00
Szerda
Miskolc Ma (híradó :: Ismétlés )
2015-03-25 18:00
Szerda
Miskolc Ma (híradó )
bulletÚjraszentelték a Búza téri székesegyházat bulletAz életvezetés iskolája a megye felzárkóztatásáért bulletDuális képzés bulletQuestor kártalanítás bulletSzámozott utcák bulletA kapitalizmus áldozataira emlékezett a Munkáspárt bulletEurópai Parlament Modell bulletKözépkori forgatag bulletÉbredeznek a kullancsok is
megnézem a teljes műsort
  bulletÚjraszentelték a Búza téri székesegyházat
Ünnepélyes keretek között újraszentelték a Nagyboldogasszonyról elnevezett Búza téri, több mint 100 éves görög katolikus székesegyházat. A templom mintegy százmillió forintos állami forrásból újult meg. A székesegyházat magas rangú egyházi méltóságok... (a48792 ::feltöltve: 2015-03-25 :: megszólalók: Szentesi Istvánné,,;Erdő Péter,bíboros,esztergom-budapesti érsek;Kriza Ákos,polgármester,;Balog Zoltán,miniszter,EMMI )
megnézem a videót  
  bulletAz életvezetés iskolája a megye felzárkóztatásáért
Újabb munkahelyek jöhetnek létre és kedvező gazdasági folyamatok indulhatnak el több mint 12 ezer borsodi ember bevonásával- hangzott el a megyeházán. Az unió által támogatott, úgynevezett életvezetés iskolája az emberi erőforrások fejlesztését, a vá... (a48797 ::feltöltve: 2015-03-25 :: megszólalók: Bánné Gál Boglárka,alelnök,B.-A.-Z. Megyei Közgyűlés;Deák Csaba,kancellár,Miskolci Egyetem;Köpeczi-Bócz Tamás,EU Fejlesztések Koordinációjáért és Stratégiákért felelős helyettes államtitkár,EMMI )
megnézem a videót  
  bulletDuális képzés
800 hallgató vehet részt szeptembertől gyakorlatorientált képzésben, amiért havonta a minimálbér 60 százalékának megfelelő pénzt is kap. Az EMMI Felsőoktatásért Felelős Államtitkárságának politikai tanácsadója hozzátette: az országban 21 felsőoktatás... (a48784 ::feltöltve: 2015-03-25 :: megszólalók: Szigeti Ádám,politikai főtanácsadó,EMMI Felsőoktatásért Felelős Államtitkárság )
megnézem a videót  
  bulletQuestor kártalanítás
A Befektető-védelmi Alap tudomásul vette a Magyar Nemzeti Bank álláspontját, miszerint kártalanítaniuk kellene a fiktív Quaestor-kötvénnyel rendelkező befektetőket. A Beva ügyvezető igazgatója azt mondta, hogy a Quaestor Értékpapír Zrt. ügyében még n... (a48786 ::feltöltve: 2015-03-25 :: megszólalók: )
megnézem a videót  
  bulletSzámozott utcák
A szemetes udvar miatt, akár a bérleti díj is felmondható. Ennek betartását az önkormányzati rendészet folyamatosan ellenőrzi is. Most a MIK eljárását nehezményezi a Jobbik. Egy számozott utcán lakó idős asszony bérleti díját akarták felmondani, mert... (a48796 ::feltöltve: 2015-03-25 :: megszólalók: Gaál Magdolna(nincs felirat),,;Jakab Péter,frakcióvezető,Jobbik,Miskolc;Pásztor Imre,kommunikációs vezető,Miskolc Holding Zrt. )
megnézem a videót  
  bulletA kapitalizmus áldozataira emlékezett a Munkáspárt
A rendszerváltás óta folyamatosan romlott az egészségügy, csökkentek a munkahelyek és egyre több a szegény a Munkáspárt miskolci vezetője szerint. Fülöp Józsefné hozzátette, mindezért a 90 utáni kapitalista rendszer okolható, így a Munkáspárt március... (a48795 ::feltöltve: 2015-03-25 :: megszólalók: )
megnézem a videót  
  bulletEurópai Parlament Modell
A 2020-ig tartó program részletei mellett Szerbia csatlakozását a migránsok kérdését és a gázáramoltatás változtatását is megvitatták középiskolások a plenáris üléseken. Ma zárult a holland kezdeményezésre induló Európai Parlament Modell, ami Miskolc... (a48793 ::feltöltve: 2015-03-25 :: megszólalók: Gonda Iván,tanuló,Földes Ferenc Gimnázium;Fazekas Róbert,igazgatóhelyettes,Földes Ferenc Gimnázium )
megnézem a videót  
  bulletKözépkori forgatag
Lovagok érkeztek az egykori 21-es számú általános iskolába, hogy bemutatót tartsanak a középkori fegyverekről és arról, hogyan harcol egy igazi lovag. Az intézmény októberben vette fel a Diósgyőri Nagy Lajos király Általános Iskola nevet, ezért olyan... (a48794 ::feltöltve: 2015-03-25 :: megszólalók: Vucskó Zsuzsanna,igazgató,Diósgyőri Nagy Lajos király Általános Iskola )
megnézem a videót  
  bulletÉbredeznek a kullancsok is
Magyarországon évente több ezer embert fertőznek meg a kullancsok Lyme-kórral. Az enyhe tél is kedvezett a vérszívóknak, többségük ugyanis átvészelte azt. A legveszélyeztetettebb Zala, Veszprém és Vas megye, de Észak-Magyarországon is előfordul fertő... (a48763 ::feltöltve: 2015-03-25 :: megszólalók: Asztalos Ágnes,megyei tiszti főorvos,Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerve;Tóthné dr. Takács Anna,helyettes vezető,Fehér Holló Gyógyszertár )
megnézem a videót  

FRISS VIDEOHÍREK

Politikai, közéleti magazin
Helyzetkép 2015-06-10 (00:50:00)
- Ombudsman: súlyosan sérti a szegregátumok lakóinak jogait a Miskolci Önkormányzat - Menekültek: - félmillió menekült érkezhet Európába a nyáron. Magyarországon a Nemzeti konzultációt népszerűsítő plakátokat rongálják. - Ausztria busszal és repülővel küldené vissza az illegális bevándorlókat abba az európai országba, ahol először regisztrálták őket. - Magyarországra tavaly 45 ezer illegális bevándorló érkezett. Idén már az év elő öt hónapjában 50 ezren jöttek. - Biszku-per: - kezdődik minden előről
videó feltöltve: 2015-06-10 19:00:15
16 csapatos lesz az OB I.
Miskolc Ma 2015-06-10 (00:00:01)
16 csapatos lesz ősztől az E.ON férfi ob I.-es bajnokság. Ezt korábban a Liga javasolta, tegnap pedig a Magyar Vízilabda Szövetség elnöksége rábólintott a tervre. A csapatok a 2016-os, januári belgrádi Európa-bajnokság, valamint az olimpiai felkészülés miatt dolgoztak az élvonalbeli bajnokság lebonyolításának átalakításán. Az új idényben két, nyolcas csoportot alakítanak ki, amik nagyjából azonos erősségűek lesznek. A változtatás már az újonc Miskolcot is érinti és érdekesség, hogy emiatt az a Tatabánya is indulhat az első osztályban, akiknek legyőzése a legfontosabb volt az MVLC-nek, a feljutásért folytatott küzdelmekben.
videó feltöltve: 2015-06-10 18:52:05
Mindenkit érdekel az új vár
Miskolc Ma 2015-06-10 (00:01:13)
Négyszeresére nőtt a diósgyőri vár forgalma a felújítás óta. A miskolciak mellett az ország több pontjáról, és külföldről is érkeznek a várba. A legtöbben emléket is visznek haza az élmény mellett. Azt mondják, már maga az építmény is egyedülálló attrakció.
videó feltöltve: 2015-06-10 18:51:41
megszólalók: Keresztes Edina,,;Veresné Tar Gabriella,tárlatvezető,

Közbiztonsági fórum az Avason
Miskolc Ma 2015-06-10 (00:01:51)
Kábítószeres fiatalokra és részeg randalírozókra panaszkodnak az avasiak. Bár szinte már egyetlen fészekrakó sincs a lakótelepen, a hajléktalanok és a szemetelők még mindig gondot okoznak a környéken. Az Avas Délen tartottak közbiztonsági fórumot tegnap- ahol az is elhangzott, hogy éppen ezért több rendőr és rendész lesz a problémásabb területeken.
videó feltöltve: 2015-06-10 18:51:38
megszólalók: Glatz Katalin,önkormányzati képviselő,Fidesz-KDNP;Kovács László Csaba,közterület felügyeleti és rendészeti vezető,MÖR;Kiss Gábor,alpolgármester,;06-80-46-00-46,,

Szemétszedés Lyukóban
Miskolc Ma 2015-06-10 (00:01:15)
Lyukóban szerencsére olyanok is élnek, akik tenni is akarnak környezetükért. Ma több tonna szemetet szedtek össze a városrészben, de a saját portáikon is lomtalaníthattak a lakosok. A szemétszedést a terület önkormányzati képviselője szervezte.
videó feltöltve: 2015-06-10 18:50:23
megszólalók: ATMO,,;ATMO,,;ATMO,,;Csikja Vanessza,,;Deák-Bárdos Mihály,,önkormányzati képviselő,, Fidesz-KDNP;ATMO,,

Lyukóban ellenőrzött a hatóság
Miskolc Ma 2015-06-10 (00:01:56)
Elhagyott, feltört házak és áramlopások a Lyukóvölgyben- a rendészek és a társhatóságok folyamatosan visszatérnek a helyszínre. A környéken sokan örülnek a hatósági jelenlétnek, amit a miskolci rendészek folytatni is fognak.
videó feltöltve: 2015-06-10 18:48:47
megszólalók: Atmo:Juhász Róber (nincs felirat)t,,;Juhász Róbert,,;Papp Ferenc,,;Kovács László Csaba,közterület felügyeleti és rendészeti vezető,Miskolci Önkormányzati Rendészet

Nyári diákmunka
Miskolc Ma 2015-06-10 (00:01:55)
Sok diák vállal munkát a szünidő alatt. Idén is főként irodákba, hipermarketekbe és termelő cégekhez keresik a fiatal munkaerőt. Az órabérek a munka jellegével változnak. Az alap a minimálbér, de képzettségtől és tapasztalattól függően a diákok akár a minimálbér kétszeresét is megkereshetik. Munkát vállalni a diákmunka közvetítőn keresztül érdemes.
videó feltöltve: 2015-06-10 18:47:54
megszólalók: Varga Viktória,,;Boros Jenifer,,

Fecske gyűrűzés
Miskolc Ma 2015-06-10 (00:02:06)
Több fecskét, és fecske fiókát is meggyűrűztek ma a MIVÍZ telephelyén. A Magyar Madártani Egyesület Bükki csoportja szerint 5 év múlva teljesen eltűnhetnek a fecskék Magyarországról. A miskolci vízművek telephelyén azonban csaknem 30 fecskefészek található. De, egy egészen különleges madár is gyűrűt kapott.
videó feltöltve: 2015-06-10 18:46:57
megszólalók: Pusztai Leó,,;Somoskői Péter,,alelnök,,Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Bütkki helyi csopor;Szabó György,, stratégiai igazgató,,MIVÍZ Kft.

Csődvédelmi törvényjavaslat a családokért
Miskolc Ma 2015-06-10 (00:00:21)
Több tízezer szegény sorsú családon segíthetne a KDNP törvényjavaslata, melyet ma tárgyalt az országgyűlés. A csődvédelem szerint az adós mentesítést kapna a végrehajtás alól, részleges moratórium kapcsolódik hozzá és az adósság egy részét is elengedhetik. Miskolcon a családsegítő szolgálat segített a kilátástalan helyzetbe került családokon. Az igazgató szerint az új törvény több szempontból is jobb lehet a réginél.
videó feltöltve: 2015-06-10 18:45:45
megszólalók: Földessy Judit,igazgató,Miskolci Egyesített Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Intézmény

Ezrek operája a Jégcsarnokban
Miskolc Ma 2015-06-10 (00:00:23)
A sport és a művészet tökéletesen megfér egymás mellett. Bizonyítja ezt az is, hogy a tavalyi operafesztivál egyik legnépszerűbb programjának, az Ezrek operájának a Jégcsarnok adott otthont. A tér akusztikája annyira optimális a műfajhoz, hogy az Aida után ismét ezt a helyszínt választották. Ezúttal pedig nem csak az Ezrek operája lakja majd be a csarnokot. Az operafesztivál pénteken kezdődik
videó feltöltve: 2015-06-10 18:45:13
megszólalók: Kesselyák Gergely, fesztiváligazgató,BartókPlusz Miskolci Operafesztivál


még több videohír...

Miskolc TV mai műsora

2021-04-10 (Szombat)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!