Miskolc Ma (híradó)

 
Adásba kerül:  
Szerkesztő:  
Videotárban: 20663 db. videó található  

2015-04-29 18:00
Szerda
Miskolc Ma (híradó )
bulletHatósági ellenőrzés a Bábonyibércen bulletRemy Automotive Hungary Kft. - gyárlátogatás bulletÁlláskeresők napja bulletVállalati tanácsadás a régióban bulletAdózási határidők, szankciók bulletForgalomirányítási verseny bulletVilághírű művészek a Miskolci Szimfonikus Zenekarban
megnézem a teljes műsort
  bulletHatósági ellenőrzés a Bábonyibércen
Utcákra szórják a szemetet a Bábonyibércen. A családok egy része ugyanis nem fizet a hulladékszállításért, sőt sokan szerződést sem kötöttek. Az is kiderült a szerdai ellenőrzésen, hogy virágzik a „lakásbiznisz”. A tulajdonosok sokszor la... (a49284 ::feltöltve: 2015-04-29 :: megszólalók: Kovács László Csaba,közterület felügyeleti és rendészeti vezető,Miskolci Önkormányzati Rendészet;Orbán Viktor,miniszterelnök, )
megnézem a videót  
  bulletRemy Automotive Hungary Kft. - gyárlátogatás
Hogyan készül vadonatúj a régi, hibás indítómotorokból és generátorokból?A Miskolci Egyetem mérnök hallgatói az amerikai Remy vállalat miskolci üzemében testközelből nézhették meg a folyamatot. A több mint 15 éve működő gyár vezető autóipari cégek be... (a49294 ::feltöltve: 2015-04-29 :: megszólalók: Atmo,,;Tóth Elek Domokos,,;Vadászné Bognár Gabriella,intézetigazgató,Gép- és Terméktervezési Intézet, Miskolci Egyetem;Orosz Tamás,termelési vezető,Remy Automotive Hungary Kft. )
megnézem a videót  
  bulletÁlláskeresők napja
Esztergályosokra, CNC forgácsolókra, gépkezelőkre van leginkább szükség a megyében. A fémipari végzettséggel rendelkező szakmunkásokat keresik legjobban. A Magyar Ökumenikus Segélyszervezet állásbörzéjén több, mint 2000 munkalehetőséget ajánlottak az... (a49283 ::feltöltve: 2015-04-29 :: megszólalók: Sütő Ádám,,;Lórántné Orosz Edit,főosztályvezető,Foglalkoztatási Főosztály B.-A.-Z Megyei Kormányhivatal;Kovács István,jószolgálati nagykövet,Ökumenikus Segélyszervezet )
megnézem a videót  
  bulletVállalati tanácsadás a régióban
Üzleti tervekhez, de szoftver fejlesztésre is kértek pénzt az Észak-magyarországi régióban működő vállalkozások. A tanácsadási programban 8 millió forintra pályázhatott egy-egy cég. Az erre szánt uniós forrásokra 382 érvényes pályázat érkezett 2010 ó... (a49266 ::feltöltve: 2015-04-29 :: megszólalók: Tóth József,vállalkozó,Ro-Pánt 95 Bt.;Török Zoltán,ügyvezető,Török Zoltán – ügyvezető – NORDA Észak-magyarországi Regionális Fejlesztési Ügynökség;Ádám Imre,elnök, VOSZ B.-A.-Z. Megyei Szervezete;Krisán László,vezérigazgató,KAVOSZ Zrt. )
megnézem a videót  
  bulletAdózási határidők, szankciók
Borsodban csaknem 35 ezren kérték a NAV- tól az egyszerűsített adóbevallás elkészítését. A kitöltött ajánlatokat április 30-ig postázta vissza a hivatal az adózóknak. Akik maguknak készítik el a bevallást azoknak május 20-ig kell a nyomtatványt post... (a49253 ::feltöltve: 2015-04-29 :: megszólalók: Drahos Ferencné,,;Kiss Józsefné,,;Kiss Tiborné,bevallási osztályvezető,NAV Észak-magyarországi Regionális Adó Főigazgatósága;Körtvélyesi Zsuzsanna,főosztályvezető,NAV Észak-magyarországi Regionális Adó Főigazgatósága )
megnézem a videót  
  bulletForgalomirányítási verseny
Előkerült a karmantyú, a jelsíp és a forgalomirányító bot. A rendőri, vagy szakszóval karos forgalomirányítás kellékei. A jelzőlámpák korában leginkább baleseteknél, vagy nagyobb rendezvényeknél találkozhatnak forgalomirányító rendőrökkel az autósok.... (a49285 ::feltöltve: 2015-04-29 :: megszólalók: autós:nincs felirat,,;autós :nincs felirat,,;Béres Ferenc,Forgalomellenőrző Alosztály,B.-A.-Z.Megyei Rendőr-főkapitányság;Bene Ferenc,Közlekedésrendészeti Osztály,Miskolci Rendőrkapitányság )
megnézem a videót  
  bulletVilághírű művészek a Miskolci Szimfonikus Zenekarban
Világhírű karmester és világhírű hegedűművész vendégeskedik a Miskolci Szimfonikus Zenekarban. Vásáry Tamás és Tamsin Waley-Cohen (Temzin Veli Kohen) az Érzelmek labirintusa című koncert miatt érkezett a városba. A közös próbák után mindkét művész az... (a49295 ::feltöltve: 2015-04-29 :: megszólalók: Vásáry Tamás,zongoraművész, karmester,;Tamsin Waley-Cohen,hegedűművész, )
megnézem a videót  
2015-04-28 21:19
Kedd
Miskolc Ma (híradó )
2015-04-28 19:00
Kedd
Miskolc Ma (híradó :: Ismétlés )
2015-04-28 18:00
Kedd
Miskolc Ma (híradó )
bulletTakata és Miskolci Egyetem: Újabb megállapodás bulletDigitális Úton-Útfélen bulletOrszágos munkavédelmi roadshow bulletTestvérpár kilakoltatása bulletNem mennek a földrengéshez menteni a miskolci mentőkutyák bulletNepáli földrengés bulletKárpátaljai magyaroknak segít az ország bulletParlagfű mentesítési program bulletVasgyári Közösségi Ház családi napja
megnézem a teljes műsort
  bulletTakata és Miskolci Egyetem: Újabb megállapodás
Újabb stratégiai megállapodást kötött a Takata és a Miskolci Egyetem. A Gépészmérnöki és Informatikai Karral már korábban is együttműködtek, most pedig a Műszaki Anyagtudományi és a Műszaki Földtudományi Karral is megkötötték a megállapodást. A Takat... (a49276 ::feltöltve: 2015-04-28 :: megszólalók: )
megnézem a videót  
  bulletDigitális Úton-Útfélen
Hátrányos helyzetűeknek segít eligazodni a számítógép és internet világában a Digitális Úton-Útfélen. A programmal a Miskolci Egyetem Bölcsészettudományi Kara negyven Borsod-Abaúj-Zemplén megyei iskolának segít. A pedagógusoknak informatikai tanfolya... (a49277 ::feltöltve: 2015-04-28 :: megszólalók: Bucz Lajosné,igazgatóhelyettes,IV.Béla Általános Iskola, Hejőkeresztúr;Szabó-Tóth Kinga,projektmenedzser,Digitális Úton-Útfélen;Ugrai János,főigazgató,Tanárképző Intézet, Miskolci Egyetem;Kiss Gábor,alpolgármester, )
megnézem a videót  
  bulletOrszágos munkavédelmi roadshow
A munkáltatók több, mint felénél találtak valamilyen szabálytalanságot a munkavédelmi felügyelők az utóbbi években. Borsod-Abaúj-Zemplén megyében évente 20 ezer ellenőrzést végeznek. A munkáltatók 32 százaléka bejelentés nélkül foglalkoztat, 17 száza... (a49263 ::feltöltve: 2015-04-28 :: megszólalók: Tátrai István,képzési igazgatóhelyettes,Miskolci Andrássy Gyula Szakközépiskola;Kiss Mihály,kormánytisztviselő,Munkaügyi ellenőrzési osztály, B.-A.-Z. Megyei Kormányhivatal;Kisanyik Tímea,tevékenység koordinátor,Projekt-végrehajtási Osztály, Nemzetgazdasági Minisztérium )
megnézem a videót  
  bulletTestvérpár kilakoltatása
Egyelőre a hajléktalanszállón marad az a testvérpár, akiket hétfőn délután költöztetett ki a végrehajtó a Győri kapuban. Évek óta nem fizettek. Több mint 400 ezer forint tartozást halmoztak fel. A szociális intézmény még a kilakoltatás előtt felajánl... (a49270 ::feltöltve: 2015-04-28 :: megszólalók: Schweichhardt Gyula,polgármesteri biztos,Polgármesteri Hivatal;Földessy Judit,igazgató,MESZEGYI;Szűcs Béla,,;Duberné Dunaveczky Éva,intézményvezető,Hajléktalanokat Gondozó Központ, Magyar Vöröskereszt B.-A.-Z. Megyei Szervezete )
megnézem a videót  
  bulletNem mennek a földrengéshez menteni a miskolci mentőkutyák
Nem utazott el Nepálba a Karisz mentőcsapatával a miskolci Spider Mentőcsoport két keresőkutyája. 7 magyar orvos és medikus indult el ma a földrengés helyszínére, ahol a mentést koordinálók szerint már túl sok a mentőkutya. A két miskolci keresőkutya... (a49268 ::feltöltve: 2015-04-28 :: megszólalók: Lehóczki László,vezető,Spider Mentőcsoport )
megnézem a videót  
  bulletNepáli földrengés
Nepált a múlt hétvégén 7,9-es erősségű földrengés rázta meg. A halálos áldozatok száma meghaladja a négyezret, a sebesülteké a nyolcezret. Százezrek kényszerültek sátortáborokba, és komoly nehézséget okoz az ivóvíz és az élelmiszerek biztosítása is... (a49275 ::feltöltve: 2015-04-28 :: megszólalók: )
megnézem a videót  
  bulletKárpátaljai magyaroknak segít az ország
Kárpátaljai magyarokon segít az ország. A háborús helyzet miatt az elmúlt egy évben az Ukrajnában élő magyarok helyzete folyamatosan romlik. Ezért kérte a kormány korábban a megyei jogú városokat, hogy vállaljanak felelősséget a kisebb kárpátaljai kö... (a49259 ::feltöltve: 2015-04-28 :: megszólalók: Kriza Ákos,polgámester,;Koczák Szilvia,szóvivő,Polgármesteri Hivatal )
megnézem a videót  
  bulletParlagfű mentesítési program
Parlagfű mentesítési pályázatot nyert a miskolci Szimbiózis Alapítvány. Így a majorság lakói is bekapcsolódnak a város parlagfűmentesítésébe. Eszközbeszerzésre és 100 közmunkás foglalkoztatására több, mint 3 millió forintot nyertek a Földművelésügyi... (a49267 ::feltöltve: 2015-04-28 :: megszólalók: Kovács László Csaba,közterület felügyeleti és rendészeti vezető,Miskolci Önkormányzati Rendészet )
megnézem a videót  
  bulletVasgyári Közösségi Ház családi napja
Az év „Családbarát Munkahelye” címet nyerte el tavaly a 800 embert foglalkoztató Miskolci Egyesített Szociális Egészségügyi és Gyermekjóléti Intézmény. Ebből az alkalomból ma családi napot tartottak a Vasgyári Közösségi Házban.... (a49265 ::feltöltve: 2015-04-28 :: megszólalók: Martonné Fekete Rita,családgondozó, referens,;Gúr Péter Attila,általános igazgatóhelyettes,Miskolci Egyesített Szociális Egészségügyi és Gyermekjóléti Intézmény )
megnézem a videót  
2015-04-27 19:00
Hétfő
Miskolc Ma (híradó :: Ismétlés )
2015-04-27 18:00
Hétfő
Miskolc Ma (híradó )
bulletSzakma Sztár Fesztivál bulletLezuhant egy sárkányrepülő Parasznyán bulletKinyitott a mélygarázs a Hősök terén bulletÚjabb drágulás a kutakon bulletVakvezető kutyák a GYEK-ben bulletElkezdődött az 5. Bach hét bulletIV. Avasi Borangolás beharangozó bulletCsaládi nap a Peleházban
megnézem a teljes műsort
  bulletSzakma Sztár Fesztivál
A jó szakma felér egy diplomával. Ez a szlogenje az idei Szakma Sztár Fesztiválnak, amit Orbán Viktor nyitott meg hétfőn. A Budapesten megrendezett háromnapos vetélkedőn az ország legjobb szakmunkás tanulói mérték össze tudásukat, közülük a legjobbak... (a49262 ::feltöltve: 2015-04-27 :: megszólalók: Bihall Tamás,elnök,BOKIK;Oláh Zsuzsanna,,Ózd;Parragh László,elnök,MKIK;Orbán Viktor,miniszterelnök, )
megnézem a videót  
  bulletLezuhant egy sárkányrepülő Parasznyán
Lezuhant egy sárkányrepülő egy hete Parasznyán. A motoros kisgép villanyoszlopnak ütközött, majd a szántóföldre zuhant. A pilóta súlyosabb, hölgy utasa könnyebb sérüléseket szenvedett. A kidöntött villanyoszlop miatt az ÉMÁSZ-nak is akadt dolga a he... (a49256 ::feltöltve: 2015-04-27 :: megszólalók: Lénárt Attila,,;Tréba Eszter,,;Dr. Kazacsay Ferenc,oszt.vez. főorvos,B.A.Z Megyei Kórház, Traumatológia )
megnézem a videót  
  bulletKinyitott a mélygarázs a Hősök terén
Újra kinyitott a mélygarázs a Hősök terén. Mostantól a Régió Park Miskolc Kft. üzemelteti. Az elmúlt hetekben műszakilag felülvizsgálták és felújították a fedett parkolót. Többek között festettek, átprogramozták a beléptetést és elvégezték a vízszige... (a49261 ::feltöltve: 2015-04-27 :: megszólalók: )
megnézem a videót  
  bulletÚjabb drágulás a kutakon
Újabb drágulás a kutakon: szerdától 2 forinttal kerül többe literenként a 95-ös benzin, ám a gázolaj ára nem változik. Így a benzin ára 375 forintra nő, a gázolajé 376 forint marad. A Mol legutóbb múlt pénteken változtatott az árakon, akkor a benzin... (a49254 ::feltöltve: 2015-04-27 :: megszólalók: )
megnézem a videót  
  bulletVakvezető kutyák a GYEK-ben
Ma van a vakvezető kutyák világnapja. Ebből az alkalomból a segítő ebek a GYEK kis betegeihez is ellátogattak. A gyerekek a kutyák munkájáról tanulhattak, de a vakvezető hámos közlekedést is kipróbálhatták. A programot a Miskolci Lions Klub szervezte... (a49255 ::feltöltve: 2015-04-27 :: megszólalók: Samu Dominik,,;Mezősi Tamás,kuratóriumi elnök,Baráthegyi Vakvezető és Segítő Kutya Iskola Alapítvány;Koleszár Péter,elnök,Első Miskolci Lions Klub )
megnézem a videót  
  bulletElkezdődött az 5. Bach hét
Elkezdődtek a miskolci Bach hét rendezvényei. Hat napon át templomokban és a Zenepalotában zenekari és kamaraműveket, egyházzenei, csembaló és zongoradarabokat is hallgathat a komolyzenét kedvelő közönség. A programsorozat célja, hogy a barokk zene é... (a49244 ::feltöltve: 2015-04-27 :: megszólalók: Heiner Béláné,,;Kostyál Kálmán,Bartók-Pásztory díjas hegedűművész,Miskolci Egyetem;Flach Antal,csembalóművész,Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola )
megnézem a videót  
  bulletIV. Avasi Borangolás beharangozó
Magyar borvidékek, 30 ismert borászatával ismerkedhetnek meg a III. Avasi Borangolás látogatói. Május 8-án és 9-én 25 patinás avasi pince várja a borkedvelőket. A tradicionális miskolci pincekultúrát népszerűsítő rendezvényhez konferencia és városház... (a49155 ::feltöltve: 2015-04-27 :: megszólalók: Némedi Varga Zoltán,elnök,Miskolci Borbarátok Társasága )
megnézem a videót  
  bulletCsaládi nap a Peleházban
Kőzetek meghatározása, ősmaradványok keresése, talajmintavétel, földfesték készítés és ismeretterjesztő előadás a Bükk hegység kialakulásáról. Többek között ezekkel a programokkal várták a múzeum földnapi rendezvényére a családokat. A Lillafüredi Her... (a49247 ::feltöltve: 2015-04-27 :: megszólalók: Szoják Péter,tárvezető,Herman Ottó Múzeum Pannon tenger, Földtörténeti Tár )
megnézem a videót  
2015-04-25 20:00
Szombat
Miskolc Ma (híradó :: Ismétlés )
2015-04-25 19:00
Szombat
Miskolc Ma (híradó :: Ismétlés )
2015-04-25 18:00
Szombat
Miskolc Ma (híradó )
bulletElkezdődött a munka a gyógyszerkutató központban bulletFejlesztések a Görög Katolikus Általános Iskolában bulletAdok-Kapok ruhaadomány bulletAlig 120 vakvezető jut 80 000 látáskárosultra bulletElsősegélynyújtó verseny – megyei forduló bulletGondolatzárás - lezárult a Gondolatmenet bulletMiskolc Város Bora 2015 bulletDávid-szarvasok születtek bulletFTC - DVTK 3:0
megnézem a teljes műsort
  bulletElkezdődött a munka a gyógyszerkutató központban
Kórházban szerzett tüdőgyulladásra keresik a legújabb gyógymódot a Misekben egy hónapja átadott kutatási központban. A 300 millió forintos létesítmény első vizsgálatain 32-en dolgoznak. A kutatások kiemelkedő lehetőséget nyújtanak az abban résztvevők... (a49240 ::feltöltve: 2015-04-25 :: megszólalók: Dr. Kovács Péter,ügyvezető tulajdonos,CRU Hungary Kft.;Dr. Pap Tibor,orvosigazgató, osztályvezető,Infectológiai Osztály, MISEK )
megnézem a videót  
  bulletFejlesztések a Görög Katolikus Általános Iskolában
Több mint fél milliárd forintból korszerűsítették a Miskolci Görög Katolikus Általános Iskolát. 4 új közösségi teret alakítottak ki, felújították a tornatermet, a konyhát. Az épületet akadálymentesítették, de új sport és taneszközöket is érkeztek az ... (a49205 ::feltöltve: 2015-04-25 :: megszólalók: Bodolóczki Mária,pályázati szaktanácsadó,Miskolci Apostoli Exarchátus;Tóth Ferenc,ökonómus,Miskolci Apostoli Exarchátus )
megnézem a videót  
  bulletAdok-Kapok ruhaadomány
Ismét ruhákat gyűjt a rászorulóknak az Ökumenikus Segélyszervezet. Az akció országos, központi helyszíne pedig Biatorbágy. A szervezet az összegyűlt, jóminőségű ruhákat, cipőket, sportszereket és játékokat az ország több pontján működő központjaiba j... (a49226 ::feltöltve: 2015-04-25 :: megszólalók: Budai Bernadett,intézményvezető,Ökumenikus Segélyszervezet Szociális és Fejlesztő Központ Miskolc )
megnézem a videót  
  bulletAlig 120 vakvezető jut 80 000 látáskárosultra
Kutyás vezetés és a vakok számára kifejlesztett Braille-írás - többek között ezekkel is megismerkedhettek szombaton az érdeklődők az egyik miskolci üzletközpontban. Április 27. a vakvezető kutyák világnapja. Az állatok gazdái, kiképzői és a tevékenys... (a49241 ::feltöltve: 2015-04-25 :: megszólalók: Bobcsák Máté,,; Bobcsák Ferenc,,; Mezősi Tamás,kuratóriumi elnök,Baráthegyi Vakvezető és Segítő Kutya Iskola Alapítvány )
megnézem a videót  
  bulletElsősegélynyújtó verseny – megyei forduló
Italozó fiatalok a tóparton, részeg horgász a ladik mellett, megkéselt kezű lány, mentés a magasból és egy csecsemő újraélesztése. Ilyen és ezekhez hasonló megrendezett, ám életszerű helyzeteket kellett megoldaniuk tegnap a fiataloknak az Országos E... (a49237 ::feltöltve: 2015-04-25 :: megszólalók: Gelencsér Istvánné,szervezeti és szociális koordinátor,Magyar Vöröskereszt Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezete )
megnézem a videót  
  bulletGondolatzárás - lezárult a Gondolatmenet
Befejeződött a Gondolatmenet. Három hónapig több témával várták kiállítások a Rákóczi házban az érdeklődőket. A Gondolatzárón a Szemere Szakközépiskola tánctagozatos diákjai a tárlat üzeneteit a mozgás nyelvére fordították le - így lett a Gondolatmen... (a49238 ::feltöltve: 2015-04-25 :: megszólalók: Richvalszky Zsuzsa,tánctanár,Szemere Bertalan Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium;Vinter Krisztina,,Szemere Bertalan Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium;Pusztai Tamás,igazgató,Herman Ottó Múzeum )
megnézem a videót  
  bulletMiskolc Város Bora 2015
Egy 2012-es egri Cuvé, egy 2014-es sárga muskotály és egy 2002-es tokaji borkülönlegesség. Megosztva ez a három bor érdemelte ki idén a Miskolc Város Bora címet. Ötödik alkalommal rendezték meg a megmérettetést, amelyre 45 bormintát szállítottak a te... (a49239 ::feltöltve: 2015-04-25 :: megszólalók: Berta Béla,elnök,Miskolczi Pincék Asztaltársasága;Barta Gábor,önkormányzati képviselő,(Fidesz-KDNP);Kiss Gábor,alpolgármester,;Csöbör Katalin,országgyűlési képviselő,(Fidesz-KDNP) )
megnézem a videót  
  bulletDávid-szarvasok születtek
Ismét Dávid-szarvasok születtek a miskolci Vadasparkban. Tavaly egy, idén két kicsi jött a világra, ugyanazon a napon, ám két anyától. A Dávid-szarvas rendkívül ritka állat. Vadon 100 éve kihalt, eredeti élőhelye Kína volt. Ma már csak európai állatk... (a49242 ::feltöltve: 2015-04-25 :: megszólalók: Krajnyák Zoltán,zoopedagógus,Miskolci Állatkert és Kultúrpark )
megnézem a videót  
  bulletFTC - DVTK 3:0
És végül egy sporthír. A labdarúgó OTP Bank Liga NBI 25. fordulójában a Ferencváros otthonába látogatott a DVTK labdarúgó-csapata. A mérkőzésen 3:0 arányú győzelem született az FTC javára. A mérkőzésről bővebben hétfői sporthíreinkben számolunk be. ... (a49243 ::feltöltve: 2015-04-25 :: megszólalók: )
megnézem a videót  
2015-04-24 20:00
Péntek
Miskolc Ma (híradó :: Ismétlés )
2015-04-24 19:00
Péntek
Miskolc Ma (híradó :: Ismétlés )
2015-04-24 18:00
Péntek
Miskolc Ma (híradó )
bullet150-ről 500-ra nőhet a térfigyelő kamerák száma bulletSoha nem látott mértékű ütemben folytatódik a fejlődés Miskolcon bulletÉrdekképviselet a vállalatoknak bulletUkrán turisztikai szakemberek Miskolcon bulletTovább bővülhet a miskolci kerékpáros úthálózat bulletHáromszoros győztes a Miskolci Egyetem gokartja bulletMária úti zarándokok Miskolcon bulletBúcsúzik a Shakespeare év bulletTAVASZI SZÉL- takarít a város
megnézem a teljes műsort
  bullet150-ről 500-ra nőhet a térfigyelő kamerák száma
Az egész várost bekamerázzák - ezt mondta Kriza Ákos, televíziónknak adott interjújában. A polgármester ismertette annak az ötpontos, összesen 180 milliárdos szerződésnek a részleteit, amit kedden írt alá Orbán Viktor miniszterelnökkel. A megállapodá... (a49228 ::feltöltve: 2015-04-24 :: megszólalók: Kovács László Csaba,közterület felügyeleti és rendészeti vezető,Miskolci Önkormányzati Rendészet; Kriza Ákos,polgármester, )
megnézem a videót  
  bulletSoha nem látott mértékű ütemben folytatódik a fejlődés Miskolcon
Az előző ciklusban mintegy 100 milliárd forint értékű beruházás valósult meg Miskolcon, a napokban pedig újabb 180 milliárd forintos csomagot jelentett be Orbán Viktor miniszterelnök. Soós Attila, a Fidesz miskolci frakcióvezetője azt is közölte: enn... (a49234 ::feltöltve: 2015-04-24 :: megszólalók: Soós Attila,frakcióvezető,Fidesz )
megnézem a videót  
  bulletÉrdekképviselet a vállalatoknak
A magyar cégek csaknem 80 százaléka nem tudja az érdekeit érvényesíteni, de a változó gazdasági környezet is nehézséget jelent számukra - derül ki az Európai Szociális Alap támogatásával készített felmérésből. A Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szö... (a49230 ::feltöltve: 2015-04-24 :: megszólalók: Kiss János,alpolgármester, )
megnézem a videót  
  bulletUkrán turisztikai szakemberek Miskolcon
Ukrán turisztikai szakemberek vendégeskedtek Miskolcon. Lillafüredre, a Diósgyőri várba és a Barlangfürdőbe is ellátogattak, de a város további nevezetességeivel, valamint idegenforgalmi szolgáltatásaival is megismerkedtek. A tanulmányutat a Magyar T... (a49222 ::feltöltve: 2015-04-24 :: megszólalók: Kucsmás Kriszta,,Utazási Iroda, Ungvár;Kupcsik Sarolta,munkatárs,Tourinform, Miskolc )
megnézem a videót  
  bulletTovább bővülhet a miskolci kerékpáros úthálózat
Tovább bővülhet Miskolc kerékpáros úthálózata, sőt beindulhat itt is a közbringa program. A Kerékpáros Miskolc Egyesület egész napos programot szervezett az egyik bevásárlóközpontban, ahol nemcsak az élhető városról, hanem a fenntartható mobilitásról... (a49233 ::feltöltve: 2015-04-24 :: megszólalók: Pfliegler Péter,alpolgármester, )
megnézem a videót  
  bulletHáromszoros győztes a Miskolci Egyetem gokartja
Megvédte címét, és idén is Abszolút Győztesként távozott a Miskolci Egyetem csapata a hétvégi gokart építő versenyről. A Go-Kart! Go-Bosch versenyen, Budapesten 10 egyetemi-főiskolai csapat mérte össze tudását. A miskolciak idén hibridhajtású járműve... (a49229 ::feltöltve: 2015-04-24 :: megszólalók: Kiss Dávid,a villamos csapat vezetője,ME-Kart;Kiss Gábor,gépész-hallgató,Miskolci Egyetem;Trohák Attila,adjunktus,Automatizálási és Infokommunikációs Intézeti Tanszék, Miskolci Egyetem )
megnézem a videót  
  bulletMária úti zarándokok Miskolcon
Mária úti zarándokok érkeztek tegnap délután Görömbölyre. Ma délelőtt a Városházán fogadták őket és a Fráter György Katolikus Gimnáziumba is ellátogattak. Idén először miskolciak is csatlakoztak a zarándokokhoz. A Mária úti zarándoklat Budapestről in... (a49223 ::feltöltve: 2015-04-24 :: megszólalók: Kiss Gábor,alpolgármester,;Tiszkó Istvánné,,;Gubánné Ármai Erika,,;Lóczi Tamás,igazgató,Fráter György Katolikus Gimnázium és Kollégium )
megnézem a videót  
  bulletBúcsúzik a Shakespeare év
Egy időre raktárba kerül a Shakespeare portré. Az angol költő 451. születésnapján főutcai felvonulással és színdarab részletekkel búcsúztak el a monumentális képtől és magától a Shakespeare-évtől is Miskolcon. Az 55 ezer kupakból készült portrét Máty... (a49221 ::feltöltve: 2015-04-24 :: megszólalók: Korsós Noémi,Lévay József református Gimnázium,;Szentesi Klaudia,Munkácsy Mihály Általános iskola,;Kolozsvári Katalin,Zsófi édesanyja, )
megnézem a videót  
  bulletTAVASZI SZÉL- takarít a város
A Miskolc Holding és a polgármesteri hivatal dolgozói takarítottak ma a Hősök terén. A TAVASZ SZÉL - TAKARÍT A VÁROS elnevezésű akció immár öt éves múltra tekint vissza a városban. Célja, hogy ráirányítsa a figyelmet arra, hogy mindenki tehet a körny... (a49215 ::feltöltve: 2015-04-24 :: megszólalók: Csákány László,,;Vécsi György,igazgatósági elnök,Miskolc Holding Zrt.;Kiss Gábor,alpolgármester, )
megnézem a videót  

FRISS VIDEOHÍREK

Politikai, közéleti magazin
Helyzetkép 2015-06-10 (00:50:00)
- Ombudsman: súlyosan sérti a szegregátumok lakóinak jogait a Miskolci Önkormányzat - Menekültek: - félmillió menekült érkezhet Európába a nyáron. Magyarországon a Nemzeti konzultációt népszerűsítő plakátokat rongálják. - Ausztria busszal és repülővel küldené vissza az illegális bevándorlókat abba az európai országba, ahol először regisztrálták őket. - Magyarországra tavaly 45 ezer illegális bevándorló érkezett. Idén már az év elő öt hónapjában 50 ezren jöttek. - Biszku-per: - kezdődik minden előről
videó feltöltve: 2015-06-10 19:00:15
16 csapatos lesz az OB I.
Miskolc Ma 2015-06-10 (00:00:01)
16 csapatos lesz ősztől az E.ON férfi ob I.-es bajnokság. Ezt korábban a Liga javasolta, tegnap pedig a Magyar Vízilabda Szövetség elnöksége rábólintott a tervre. A csapatok a 2016-os, januári belgrádi Európa-bajnokság, valamint az olimpiai felkészülés miatt dolgoztak az élvonalbeli bajnokság lebonyolításának átalakításán. Az új idényben két, nyolcas csoportot alakítanak ki, amik nagyjából azonos erősségűek lesznek. A változtatás már az újonc Miskolcot is érinti és érdekesség, hogy emiatt az a Tatabánya is indulhat az első osztályban, akiknek legyőzése a legfontosabb volt az MVLC-nek, a feljutásért folytatott küzdelmekben.
videó feltöltve: 2015-06-10 18:52:05
Mindenkit érdekel az új vár
Miskolc Ma 2015-06-10 (00:01:13)
Négyszeresére nőtt a diósgyőri vár forgalma a felújítás óta. A miskolciak mellett az ország több pontjáról, és külföldről is érkeznek a várba. A legtöbben emléket is visznek haza az élmény mellett. Azt mondják, már maga az építmény is egyedülálló attrakció.
videó feltöltve: 2015-06-10 18:51:41
megszólalók: Keresztes Edina,,;Veresné Tar Gabriella,tárlatvezető,

Közbiztonsági fórum az Avason
Miskolc Ma 2015-06-10 (00:01:51)
Kábítószeres fiatalokra és részeg randalírozókra panaszkodnak az avasiak. Bár szinte már egyetlen fészekrakó sincs a lakótelepen, a hajléktalanok és a szemetelők még mindig gondot okoznak a környéken. Az Avas Délen tartottak közbiztonsági fórumot tegnap- ahol az is elhangzott, hogy éppen ezért több rendőr és rendész lesz a problémásabb területeken.
videó feltöltve: 2015-06-10 18:51:38
megszólalók: Glatz Katalin,önkormányzati képviselő,Fidesz-KDNP;Kovács László Csaba,közterület felügyeleti és rendészeti vezető,MÖR;Kiss Gábor,alpolgármester,;06-80-46-00-46,,

Szemétszedés Lyukóban
Miskolc Ma 2015-06-10 (00:01:15)
Lyukóban szerencsére olyanok is élnek, akik tenni is akarnak környezetükért. Ma több tonna szemetet szedtek össze a városrészben, de a saját portáikon is lomtalaníthattak a lakosok. A szemétszedést a terület önkormányzati képviselője szervezte.
videó feltöltve: 2015-06-10 18:50:23
megszólalók: ATMO,,;ATMO,,;ATMO,,;Csikja Vanessza,,;Deák-Bárdos Mihály,,önkormányzati képviselő,, Fidesz-KDNP;ATMO,,

Lyukóban ellenőrzött a hatóság
Miskolc Ma 2015-06-10 (00:01:56)
Elhagyott, feltört házak és áramlopások a Lyukóvölgyben- a rendészek és a társhatóságok folyamatosan visszatérnek a helyszínre. A környéken sokan örülnek a hatósági jelenlétnek, amit a miskolci rendészek folytatni is fognak.
videó feltöltve: 2015-06-10 18:48:47
megszólalók: Atmo:Juhász Róber (nincs felirat)t,,;Juhász Róbert,,;Papp Ferenc,,;Kovács László Csaba,közterület felügyeleti és rendészeti vezető,Miskolci Önkormányzati Rendészet

Nyári diákmunka
Miskolc Ma 2015-06-10 (00:01:55)
Sok diák vállal munkát a szünidő alatt. Idén is főként irodákba, hipermarketekbe és termelő cégekhez keresik a fiatal munkaerőt. Az órabérek a munka jellegével változnak. Az alap a minimálbér, de képzettségtől és tapasztalattól függően a diákok akár a minimálbér kétszeresét is megkereshetik. Munkát vállalni a diákmunka közvetítőn keresztül érdemes.
videó feltöltve: 2015-06-10 18:47:54
megszólalók: Varga Viktória,,;Boros Jenifer,,

Fecske gyűrűzés
Miskolc Ma 2015-06-10 (00:02:06)
Több fecskét, és fecske fiókát is meggyűrűztek ma a MIVÍZ telephelyén. A Magyar Madártani Egyesület Bükki csoportja szerint 5 év múlva teljesen eltűnhetnek a fecskék Magyarországról. A miskolci vízművek telephelyén azonban csaknem 30 fecskefészek található. De, egy egészen különleges madár is gyűrűt kapott.
videó feltöltve: 2015-06-10 18:46:57
megszólalók: Pusztai Leó,,;Somoskői Péter,,alelnök,,Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Bütkki helyi csopor;Szabó György,, stratégiai igazgató,,MIVÍZ Kft.

Csődvédelmi törvényjavaslat a családokért
Miskolc Ma 2015-06-10 (00:00:21)
Több tízezer szegény sorsú családon segíthetne a KDNP törvényjavaslata, melyet ma tárgyalt az országgyűlés. A csődvédelem szerint az adós mentesítést kapna a végrehajtás alól, részleges moratórium kapcsolódik hozzá és az adósság egy részét is elengedhetik. Miskolcon a családsegítő szolgálat segített a kilátástalan helyzetbe került családokon. Az igazgató szerint az új törvény több szempontból is jobb lehet a réginél.
videó feltöltve: 2015-06-10 18:45:45
megszólalók: Földessy Judit,igazgató,Miskolci Egyesített Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Intézmény

Ezrek operája a Jégcsarnokban
Miskolc Ma 2015-06-10 (00:00:23)
A sport és a művészet tökéletesen megfér egymás mellett. Bizonyítja ezt az is, hogy a tavalyi operafesztivál egyik legnépszerűbb programjának, az Ezrek operájának a Jégcsarnok adott otthont. A tér akusztikája annyira optimális a műfajhoz, hogy az Aida után ismét ezt a helyszínt választották. Ezúttal pedig nem csak az Ezrek operája lakja majd be a csarnokot. Az operafesztivál pénteken kezdődik
videó feltöltve: 2015-06-10 18:45:13
megszólalók: Kesselyák Gergely, fesztiváligazgató,BartókPlusz Miskolci Operafesztivál


még több videohír...

Miskolc TV mai műsora

2021-04-11 (Vasárnap)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!