Miskolc Ma (híradó)

 
Adásba kerül:  
Szerkesztő:  
Videotárban: 20663 db. videó található  

2015-04-14 19:00
Kedd
Miskolc Ma (híradó :: Ismétlés )
2015-04-14 18:00
Kedd
Miskolc Ma (híradó )
bulletAmnesty International a telepfelszámolás ellen bulletVOSZ konferencia Lillafüreden bulletKilátó Projekt bulletEgyházi lehet a Fazekas bulletHiányszakmákban képeznek ősztől állami támogatással bulletAdományt kapott a koraszülött osztály bulletKoncert a szülészeten bulletKönyvtárosok világnapja
megnézem a teljes műsort
  bulletAmnesty International a telepfelszámolás ellen
A Jobbik szerint nem számolják fel a számozott utcákat, az emberjogi szervezet viszont azt mondja, hogy a miskolci önkormányzat nem gondolta meg, és folytatja a nyomortelepek megszüntetését. Az Amnesty International tiltakozó akciót indít a számozott... (a49070 ::feltöltve: 2015-04-14 :: megszólalók: Soós Attila,frakcióvezető,Fidesz;Szamkó Attila,,;Jeney Orsolya,magyarországi igazgató,Amnesty International;Schweickhardt Gyula,polgármesteri biztos,;Jakab Péter,önkormányzati képviselő,Jobbik )
megnézem a videót  
  bulletVOSZ konferencia Lillafüreden
Az export lehet a régió vállalkozásainak a jövője. Ehhez nyújthat segítséget az unió a következő 7 évben. A források 60%-át fordítják ugyanis gazdaság- , innováció és kutatásfejlesztésre- hangzott el a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségéne... (a49077 ::feltöltve: 2015-04-14 :: megszólalók: Kriza Ákos,polgármester,;Ádám Imre,megyei elnök,VOSZ )
megnézem a videót  
  bulletKilátó Projekt
Befektetőket keres az Avasi Kilátó Fejlesztési Projekt. Már terveik is vannak. Szerintük 200 millió forintra lenne szükség az Avasi kilátónak és környékének a megújításához. A város a civil kezdeményezést egyelőre koncepciónak tekinti, mivel semmily... (a49068 ::feltöltve: 2015-04-14 :: megszólalók: ATMO (név nélkül),,;Rák Mónika,ötletgazda,Avasi Kilátó Fejlesztési Projekt )
megnézem a videót  
  bulletEgyházi lehet a Fazekas
Csak akkor lehet az egyházé a Fazekas iskola, ha a szülők is akarják. A Református egyház korábban több oktatási intézmény fenntartója lett Miskolcon. A Fazekast most a Miskolc-Belvárosi Református Egyházközség venné át. A Közgyűlés azonban csak akk... (a49067 ::feltöltve: 2015-04-14 :: megszólalók: Csögör Orsolya,megbízott lelkész,Belvárosi Református Egyházközség;Kiss Gábor,alpolgármester, )
megnézem a videót  
  bulletHiányszakmákban képeznek ősztől állami támogatással
A hiányszakmák tanulói akár havi 30 ezer forintos ösztöndíjat is kaphatnak. Borsod –Abaúj-Zemplén megyében 12 hiányszakma van a hivatalos listán. Szeptembertől ezekre a képzésekre is lehet jelentkezni, és az állam is támogatja. Hiányszakma az á... (a49065 ::feltöltve: 2015-04-14 :: megszólalók: Szűcs Bernadett Mária,,;Szegedi Judit,szakmai igazgatóhelyettes,Sándor Egészségügyi Szakközépiskola;Német Zsolt,szakképzési vezető,BOKIK )
megnézem a videót  
  bulletAdományt kapott a koraszülött osztály
Magyarországon évente 8 ezer gyerek születik korábban. Ahhoz, hogy egészségesen fejlődjenek a megfelelő táplálás a legfontosabb. Ebben segít a több mint 2 millió forint értékű, speciális anyatej és tápszer hűtő adomány. A GYEK ezenkívül egy, a csecse... (a49064 ::feltöltve: 2015-04-14 :: megszólalók: dr. Szűcs Ildikó,osztályvezető főorvos,Koraszülött-Újszülöttpatológiai Osztály;Nagy István,elnök,Országos Egyesület a Mosolyért )
megnézem a videót  
  bulletKoncert a szülészeten
A szülészeten zenélt a Budapesti Fesztiválzenekar. A muzsikát ezúttal olyanok is hallgatták, akiket még nem láthatunk. A rendhagyó koncertnek a MISEK adott otthont. ... (a49051 ::feltöltve: 0000-00-00 :: megszólalók: Pántya Hajnalka,,;Gulyás Emese,hegedű,Budapesti Fesztiválzenekar;Oláh Gyöngyvér,hegedű,Budapesti Fesztiválzenekar;Tiba Sándor,főigazgató,MISEK )
 
  bulletKönyvtárosok világnapja
A megbocsátás napja volt ma a miskolci könyvtárakban. Nem kellett késedelmi díjat fizetniük azoknak az olvasóknak, akik túllépték a kölcsönzési határidőt. Így ünnepelte a könyvtárosok világnapját a 2. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár. ... (a49059 ::feltöltve: 2015-04-14 :: megszólalók: Ladányi Csaba,,;Tóth Anita,,;Prokai Margit,igazgató,II.Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár )
megnézem a videót  
2015-04-13 19:00
Hétfő
Miskolc Ma (híradó :: Ismétlés )
2015-04-13 18:00
Hétfő
Miskolc Ma (híradó )
bullet230 ezerrel több gyerek ehet ingyen szeptembertől bulletProjektzáró a Szent Benedek Gimnáziumban bulletA Jobbik a számozott utcákról bulletFidesz reagálás a Jobbik állításaira bulletHelyreállt a Görögszőlő utca forgalma bulletÜzemanyagár-változás bulletJátékos tudomány az Adyban bulletDiákformációs Táncverseny bulletMiskolci táncház négy évtizede bulletÉjszakai vártúra
megnézem a teljes műsort
  bullet230 ezerrel több gyerek ehet ingyen szeptembertől
230 ezerrel több gyerek ehet ingyen a bölcsődékben és az óvodákban. Az ingyenes étkeztetés eddig csak a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülőket érintette. Szeptembertől azonban ezt a kedvezményt a nagycsaládosok, a tartósan fogyatékkal ... (a49055 ::feltöltve: 2015-04-13 :: megszólalók: Rögler Gáborné,óvodavezető,Vörösmarty Mihály Katolikus Általános Iskola és Óvoda;Zsóka Roland,élelmezési igazgató,MKMK )
megnézem a videót  
  bulletProjektzáró a Szent Benedek Gimnáziumban
Két éves munka fejeződött be a Szent Benedek Gimnáziumban. A hátrányos helyzetű, főleg roma diákokat segítő programra ötvenmilliós támogatást kapott az iskola. Tudatosabb életmód, jobb tanulmányi eredmény és a diákok továbbtanulása - főleg ezeket sze... (a49054 ::feltöltve: 2015-04-13 :: megszólalók: Putnoki Adrienn,,;Lövei Gabriella Zsuzsanna,szakmai vezető,"Szent Benedek miskolci iskolánk a továbbtanulás erősítéséért" projekt )
megnézem a videót  
  bulletA Jobbik a számozott utcákról
Gettóhakninak titulálta a jobbikos Jakab Péter a miskolci városvezetés telepfelszámolási programját. A Jobbik magyarázatot vár arra, hogy mi az önkormányzat valódi terve a számozott utcákkal, ha nem az, hogy eltakarítják? Jakab Péter egy, a legutóbb... (a49048 ::feltöltve: 2015-04-13 :: megszólalók: Jakab Péter,önkormányzati képviselő,Jobbik )
megnézem a videót  
  bulletFidesz reagálás a Jobbik állításaira
A számozott utcák területe szegregátum, mely szerepel a Központi Statisztikai Hivatal szegregációs adatbázisában - írta közleményében a Fidesz képviselőcsoportjának vezetője. Soós Attila azt is hozzátette, hogy a nyomortelepek felszámolását a lehető ... (a49049 ::feltöltve: 2015-04-13 :: megszólalók: )
megnézem a videót  
  bulletHelyreállt a Görögszőlő utca forgalma
Betemették a gödröket és le is aszfaltozták a Görögszőlő utca egyes részeit. Így mostantól újra járható kerékpárral és autóval egyaránt a Szerdahelyi, a Daru és a Nemzetőr utcát is érintő szakasz. A szennyvízhálózat rekonstrukciója után a kivitelező ... (a49044 ::feltöltve: 2015-04-13 :: megszólalók: Deák-Bárdos Mihály,önkormányzati képviselő,(Fidesz-KDNP) )
megnézem a videót  
  bulletÜzemanyagár-változás
Szerdától ismét változik az üzemanyag-ár. A 95-ös benzin nagykereskedelmi ára 2 forinttal csökken, a gázolajé pedig nem változik. A 95-ös literenkénti átlagára 359 forintra mérséklődik, míg a gázolajé 361 forint marad. A benzinért az utóbbi három hón... (a49058 ::feltöltve: 2015-04-13 :: megszólalók: )
megnézem a videót  
  bulletJátékos tudomány az Adyban
Trükkök és kísérletek fénnyel, elektromossággal vagy akár mágnessel. Ezeket is kipróbálhatják az Ady Művelődési Ház látogatói. Egy hétre ide költözött a tudomány világa, ahol a gyerekek játszva tanulhatnak a fizika törvényeiről. A játékos tudomány ut... (a49053 ::feltöltve: 2015-04-13 :: megszólalók: Velkey Borbála,,;Berecz Ágnes,szervező,MKK )
megnézem a videót  
  bulletDiákformációs Táncverseny
4 kategóriában, összesen 15 csoport indult az idei Diákformációs Táncversenyen. A megye iskolásainak szóló megmérettetést 13. alkalommal szervezte meg az Ifjúsági és Szabadidő Ház. A formációs és társas táncok mellett idén modern elemekben is bővelke... (a49042 ::feltöltve: 2015-04-13 :: megszólalók: Baráth Péter,táncpedagógus,Kaffka Margit Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola;Dulibán-Grajz Andrea,oktató,Bársony Tánccsoport;Csóka Edit,szervező,Ifjúsági és Szabadidő Ház )
megnézem a videót  
  bulletMiskolci táncház négy évtizede
Diplomamunkának indult, végül országos esemény lett a miskolci táncházi múltból. Negyven éves hagyomány éledt újra szombaton. Az ország minden tájáról érkezetek népzenészek, népművelők és néptáncosok Miskolcra, hogy megünnepeljék a miskolci táncház m... (a49045 ::feltöltve: 2015-04-13 :: megszólalók: Kovács Petra Klára,ötletgazda,;Papp Ferenc,osztályvezető,Kulturális és Idegenforgalmi Osztály, Polgármesteri Hivatal, Miskolc;Vavrinecz András,népzenész, a rendezvény egyik főszervezője, )
megnézem a videót  
  bulletÉjszakai vártúra
Fáklyafényes lovagi párbajjal, komolyzenei koncerttel és holdfényes sétával várta a Diósgyőri vár a látogatókat szombat este. Áprilisban négy alkalommal éjszaka is nyitva áll a vár kapuja a vendégek előtt. Átadása óta már másodszor szerveznek éjszaka... (a49043 ::feltöltve: 2015-04-13 :: megszólalók: Sebe József,,;Büky Andrea,,;Bazsó György,turisztikai menedzser,Diósgyőri vár )
megnézem a videót  
2015-04-11 20:00
Szombat
Miskolc Ma (híradó :: Ismétlés )
2015-04-11 19:00
Szombat
Miskolc Ma (híradó :: Ismétlés )
2015-04-11 18:00
Szombat
Miskolc Ma (híradó )
bulletKárfelszámolás a decemberi ónoseső után bulletTovábbra is tilos a kerti hulladék égtetése Miskolcon bulletKriza Ákos közleménye bulletÉtelosztás a Kossuth Gimnáziumbam bulletSzimfónikus alapítvány bulletGokartot készít a ME-kart bulletKöznevelés Iskolája bulletKöltészet napja Lillafüreden bulletPuttójárat - barokk tárlat a HOM-ban
megnézem a teljes műsort
  bulletKárfelszámolás a decemberi ónoseső után
A kidőlt, törött fákból 1500 köbmétert már kitermeltek az erdészek, főként a közlekedési-, turista- és erdészeti feltáró utak környékén. Amennyiben megérkezik az engedély a vegetációs időben való termelésre, a munka folytatódik. További 3000 köbméter... (a49034 ::feltöltve: 2015-04-11 :: megszólalók: )
megnézem a videót  
  bulletTovábbra is tilos a kerti hulladék égtetése Miskolcon
Egy nagyobb kupac avar 6 órás égetésével annyi szállópor keletkezik, mintha 250 autóbusz körözne egész nap a városban. A kerti hulladék égetését országos rendelet tiltja márciustól. Miskolc belterületén sem lehet égetni. A szakemberek szerint inkább ... (a49017 ::feltöltve: 2015-04-11 :: megszólalók: Krajnyák András,,;Dojcsák Dávid,szóvivő,B.A.Z Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság )
megnézem a videót  
  bulletKriza Ákos közleménye
Az ATV-ben mondhatta volna el a véleményét Kriza Ákos a miskolci ételosztás kapcsán, ám az országos televízió visszamondta a polgármester szereplésének lehetőségét. A város első embere ennek kapcsán közölte: szerette volna kifejteni, milyen kérésekke... (a49033 ::feltöltve: 2015-04-11 :: megszólalók: )
megnézem a videót  
  bulletÉtelosztás a Kossuth Gimnáziumbam
Mintegy 400 adag ételt osztottak ki délben a Kossuth Lajos Evangélikus Iskolában. A Magyar Evangélikus Egyház által indított „Köszönjük” elnevezésű 1 százalékos kampányhoz csatlakozva, az országban egy időben ezrek juthattak hideg vagy me... (a49031 ::feltöltve: 2015-04-11 :: megszólalók: Palócs Józsefné,,;Buda Annamária,vezető,Diakóniai Osztály Országos Iroda Magyarországi Evangélikus Egyház;Csöbör Katalin,országgyűlési képviselő (Fidesz-KDNP), )
megnézem a videót  
  bulletSzimfónikus alapítvány
Szimfónia programra vártak ma a Görömbölyi Közösségi Házba 70 hátrányos helyzetű gyermeket. Az iskolások az Avasról, Felsőzsolcáról, Alsózsolcáról és Szendrőládról érkeztek, hogy zenetanárok segítségével ismerjék meg a hangszereket. A Magyar Máltai S... (a49032 ::feltöltve: 2015-04-11 :: megszólalók: Csöbör Katalin,országgyűlési képviselő (Fidesz-KDNP), )
megnézem a videót  
  bulletGokartot készít a ME-kart
Fúróból önindító, fűnyíróból hibridhajtás. Így készítik a gokartot a miskolci egyetemisták. A csapat egy jövő heti versenyre készíti a nem mindennapi járművet. A mérnökhallgatók idén is izgalmas feladatot kaptak a BOSCH-tól, például hibridhajtású g... (a48995 ::feltöltve: 2015-04-11 :: megszólalók: Kiss Dávid,a villamos csapat vezetője, mérnökhallgató,ME-kart;Salamon Balázs,mérnökhallgató, csapattag,ME-kart )
megnézem a videót  
  bulletKöznevelés Iskolája
Megosztják egymás közt a tudást a borsodi iskolák. A mentoráló intézmények saját sikeres oktatási programjaikkal segítenek másokat. A Köznevelés Iskolája című programot a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ indította. A mentor iskolákat pályázaton... (a49002 ::feltöltve: 2015-04-11 :: megszólalók: )
megnézem a videót  
  bulletKöltészet napja Lillafüreden
A magyar költészet napját ünnepeljük ma. 1964 óta József Attila születésnapján, április 11-én emlékezik az ország a hazai költészet nagyjaira. Ez alkalomból Lillafüreden, József Attila szobránál tartottak megemlékezést, és idén első alkalommal bárki ... (a49035 ::feltöltve: 2015-04-11 :: megszólalók: Juhász Márton,,Zrínyi Ilona Gimnázium;Koncz Károly,Radnóti-díjas előadóművész,;Kiss Gábor,alpolgármester, )
megnézem a videót  
  bulletPuttójárat - barokk tárlat a HOM-ban
Puttó szárnyakon repíti a Képtár Légitársaság a látogatókat a Herman Ottó Múzeumban. A 10 éves kiállítás nemcsak ráncfelvarráson esett át, új, időszakos tárlattal is bővült. Az izgalmas utazás során a Barokk világába pillanthatunk be, Rembrandt, Rub... (a49030 ::feltöltve: 2015-04-11 :: megszólalók: Kiss Gábor,alpolgármester,;Pusztai Tamás,igazgató,Herman Ottó Múzeum )
megnézem a videót  
2015-04-10 20:00
Péntek
Miskolc Ma (híradó :: Ismétlés )
2015-04-10 19:00
Péntek
Miskolc Ma (híradó :: Ismétlés )
2015-04-10 18:00
Péntek
Miskolc Ma (híradó )
bulletÁtadták az Ifi-pályát bulletÜzemlátogatás a Metz Kft.-nél bulletLassan érkeznek a devizahiteles értesítők bulletA Kamara szerepe a gazdaságfejlesztésben bulletJobbik: súlyos hibák a tankönyvellátásban bulletFolyamatos a roma népesség növekedése bulletSZÉP kártya - lejár a határidő bulletÚjra lehet pályázni a legszebb konyhakertekkel bullet105 éves köszöntése bulletSivic távozik
megnézem a teljes műsort
  bulletÁtadták az Ifi-pályát
50 millió forintból újította fel az önkormányzat a József úti sporttelepet. A környékbeli iskolások, a sportágak képviselői és a kocogók is ingyen használhatják a pályát. Kriza Ákos polgármester azt mondta: a miskolciaknak további sportolási lehetősé... (a49022 ::feltöltve: 2015-04-10 :: megszólalók: Kiss Gábor,alpolgármester, )
megnézem a videót  
  bulletÜzemlátogatás a Metz Kft.-nél
Saját gyártású és világszinten is egyedülálló termékeit mutatta be ma a miskolci Metz Kft. Az üzemlátogatásra a polgármestert is meghívták. A cég vezetője a bejáráson elmondta: mostani telephelyükön 15 éve dolgoznak, és folyamatosan fejlesztenek. A c... (a49016 ::feltöltve: 2015-04-10 :: megszólalók: Metz Ferenc,cégvezető,Metz Művek Kft. )
megnézem a videót  
  bulletLassan érkeznek a devizahiteles értesítők
A devizahiteleseknek eddig mintegy 7 százaléka kapta meg pénzintézetétől az elszámolót. Ez mintegy 150 ezer devizahitelest jelent a több, mint kétmillióból. A Magyar Nemzeti Bank szerint nincs ok az aggodalomra, aki jogosult, az időben megfogja kapn... (a49018 ::feltöltve: 2015-04-10 :: megszólalók: Stoff László,képviselő,Banki Hitel Károsultjainak Egyesülete;Fülöp Zsuzsanna,szóvivő-helyettes,MNB )
megnézem a videót  
  bulletA Kamara szerepe a gazdaságfejlesztésben
A kamara szerepe megkerülhetetlen a képzésekben is - ezt a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke mondta Miskolcon. Parragh László szerint a duális képzésnek köszönhetően ma már munkahelyeken szerezhetnek tapasztalatot a felsőoktatásban tanulók is.... (a49006 ::feltöltve: 2015-04-10 :: megszólalók: Parragh László,elnök,Magyar Kereskedelmi és Iparkamara;Bihall Tamás,oktatási és képzési alelnök,Magyar Kereskedelmi és Iparkamara )
megnézem a videót  
  bulletJobbik: súlyos hibák a tankönyvellátásban
Álságosnak nevezte a tankönyvfelelős tanárok béremelését Dúró Dóra. Az Országgyűlés Kulturális Bizottságának jobbikos elnöke szerint ugyanis vannak tanárok, akik még a tavaly szeptemberi pénzüket sem kapták meg. Dúró Dóra szerint a tankönyvtörvény me... (a49023 ::feltöltve: 2015-04-10 :: megszólalók: Dúró Dóra,elnök,Országgyűlés Kulturális Bizottsága )
megnézem a videót  
  bulletFolyamatos a roma népesség növekedése
Folyamatos a roma népesség növekedése, de nincs szó népességrobbanásról a Magyar Tudományos Akadémia szerint. A becslések szerint Borsodban és Nógrádban minden harmadik általános iskolás roma származású, a főváros VIII. kerületében ez az arány több m... (a49024 ::feltöltve: 2015-04-10 :: megszólalók: Kovácsné Nagy Emese,intézményvezető,IV. Béla Körzeti Általános Iskola; Lakatos Gábor,polgármester,Szendrőlád;Papp Z. Attila,igazgató,MTA Társadalomtudományi Kutatóközpont Kisebbségkutató Intézete )
megnézem a videót  
  bulletSZÉP kártya - lejár a határidő
Telt házra számítanak a szállodákban a közelgő május elsejei és a pünkösdi hosszú hétvégén a lejáró SZÉP-kártya összegek miatt. Május végéig kell elkölteni a Széchenyi Pihenő Kártyára 2013-ban feltöltött összeget. Ha mégsem sikerül pihenésre váltani,... (a49015 ::feltöltve: 2015-04-10 :: megszólalók: Németh Ádám,felszolgáló,Calypso Kisvendéglő;Nagy Júlia,ügyvezető,MIDMAR Nonprofit Kft. )
megnézem a videót  
  bulletÚjra lehet pályázni a legszebb konyhakertekkel
Újra benevez Miskolc , "A legszebb konyhakertek" programba. Az országos mozgalom célja, hogy ösztönözze a lakosságot, hogy minél több konyhakerti zöldséget és gyümölcsöt termeljen. Nemcsak kerttulajdonosok indulhatnak a megmérettetésen, elég egy balk... (a49019 ::feltöltve: 2015-04-10 :: megszólalók: Hudák Katalin,ügyintéző,Beruházási és Városüzemeltetési Osztály,Polgármesteri Hivatal, Miskolc )
megnézem a videót  
  bullet105 éves köszöntése
A 105 éves Szabó Jánosnét köszöntötték ma a Bulgárföldi Szolgáltató Központ és Gondozóházban. Az ünnepségen Piroska néni egy kisfilmben mesélt a múltjáról és arról, hogy fiatal korában milyen volt az élet. Kriza Ákos polgármester Orbán Viktor miniszt... (a49021 ::feltöltve: 2015-04-10 :: megszólalók: )
megnézem a videót  
  bulletSivic távozik
Nem hosszabbítja meg a DVTK Szivics szerződését. Nyártól új szakember irányíthatja a labdarúgó csapatot, de addig a vezetőedző változatlanul Szivics Tomiszláv - írta ma közleményében a klub. Ma délután, a DVTK szokásos, mérkőzés előtti tájékoztatóján... (a49020 ::feltöltve: 2015-04-10 :: megszólalók: )
megnézem a videót  
2015-04-09 20:00
Csütörtök
Miskolc Ma (híradó :: Ismétlés )
2015-04-09 19:00
Csütörtök
Miskolc Ma (híradó :: Ismétlés )

FRISS VIDEOHÍREK

Politikai, közéleti magazin
Helyzetkép 2015-06-10 (00:50:00)
- Ombudsman: súlyosan sérti a szegregátumok lakóinak jogait a Miskolci Önkormányzat - Menekültek: - félmillió menekült érkezhet Európába a nyáron. Magyarországon a Nemzeti konzultációt népszerűsítő plakátokat rongálják. - Ausztria busszal és repülővel küldené vissza az illegális bevándorlókat abba az európai országba, ahol először regisztrálták őket. - Magyarországra tavaly 45 ezer illegális bevándorló érkezett. Idén már az év elő öt hónapjában 50 ezren jöttek. - Biszku-per: - kezdődik minden előről
videó feltöltve: 2015-06-10 19:00:15
16 csapatos lesz az OB I.
Miskolc Ma 2015-06-10 (00:00:01)
16 csapatos lesz ősztől az E.ON férfi ob I.-es bajnokság. Ezt korábban a Liga javasolta, tegnap pedig a Magyar Vízilabda Szövetség elnöksége rábólintott a tervre. A csapatok a 2016-os, januári belgrádi Európa-bajnokság, valamint az olimpiai felkészülés miatt dolgoztak az élvonalbeli bajnokság lebonyolításának átalakításán. Az új idényben két, nyolcas csoportot alakítanak ki, amik nagyjából azonos erősségűek lesznek. A változtatás már az újonc Miskolcot is érinti és érdekesség, hogy emiatt az a Tatabánya is indulhat az első osztályban, akiknek legyőzése a legfontosabb volt az MVLC-nek, a feljutásért folytatott küzdelmekben.
videó feltöltve: 2015-06-10 18:52:05
Mindenkit érdekel az új vár
Miskolc Ma 2015-06-10 (00:01:13)
Négyszeresére nőtt a diósgyőri vár forgalma a felújítás óta. A miskolciak mellett az ország több pontjáról, és külföldről is érkeznek a várba. A legtöbben emléket is visznek haza az élmény mellett. Azt mondják, már maga az építmény is egyedülálló attrakció.
videó feltöltve: 2015-06-10 18:51:41
megszólalók: Keresztes Edina,,;Veresné Tar Gabriella,tárlatvezető,

Közbiztonsági fórum az Avason
Miskolc Ma 2015-06-10 (00:01:51)
Kábítószeres fiatalokra és részeg randalírozókra panaszkodnak az avasiak. Bár szinte már egyetlen fészekrakó sincs a lakótelepen, a hajléktalanok és a szemetelők még mindig gondot okoznak a környéken. Az Avas Délen tartottak közbiztonsági fórumot tegnap- ahol az is elhangzott, hogy éppen ezért több rendőr és rendész lesz a problémásabb területeken.
videó feltöltve: 2015-06-10 18:51:38
megszólalók: Glatz Katalin,önkormányzati képviselő,Fidesz-KDNP;Kovács László Csaba,közterület felügyeleti és rendészeti vezető,MÖR;Kiss Gábor,alpolgármester,;06-80-46-00-46,,

Szemétszedés Lyukóban
Miskolc Ma 2015-06-10 (00:01:15)
Lyukóban szerencsére olyanok is élnek, akik tenni is akarnak környezetükért. Ma több tonna szemetet szedtek össze a városrészben, de a saját portáikon is lomtalaníthattak a lakosok. A szemétszedést a terület önkormányzati képviselője szervezte.
videó feltöltve: 2015-06-10 18:50:23
megszólalók: ATMO,,;ATMO,,;ATMO,,;Csikja Vanessza,,;Deák-Bárdos Mihály,,önkormányzati képviselő,, Fidesz-KDNP;ATMO,,

Lyukóban ellenőrzött a hatóság
Miskolc Ma 2015-06-10 (00:01:56)
Elhagyott, feltört házak és áramlopások a Lyukóvölgyben- a rendészek és a társhatóságok folyamatosan visszatérnek a helyszínre. A környéken sokan örülnek a hatósági jelenlétnek, amit a miskolci rendészek folytatni is fognak.
videó feltöltve: 2015-06-10 18:48:47
megszólalók: Atmo:Juhász Róber (nincs felirat)t,,;Juhász Róbert,,;Papp Ferenc,,;Kovács László Csaba,közterület felügyeleti és rendészeti vezető,Miskolci Önkormányzati Rendészet

Nyári diákmunka
Miskolc Ma 2015-06-10 (00:01:55)
Sok diák vállal munkát a szünidő alatt. Idén is főként irodákba, hipermarketekbe és termelő cégekhez keresik a fiatal munkaerőt. Az órabérek a munka jellegével változnak. Az alap a minimálbér, de képzettségtől és tapasztalattól függően a diákok akár a minimálbér kétszeresét is megkereshetik. Munkát vállalni a diákmunka közvetítőn keresztül érdemes.
videó feltöltve: 2015-06-10 18:47:54
megszólalók: Varga Viktória,,;Boros Jenifer,,

Fecske gyűrűzés
Miskolc Ma 2015-06-10 (00:02:06)
Több fecskét, és fecske fiókát is meggyűrűztek ma a MIVÍZ telephelyén. A Magyar Madártani Egyesület Bükki csoportja szerint 5 év múlva teljesen eltűnhetnek a fecskék Magyarországról. A miskolci vízművek telephelyén azonban csaknem 30 fecskefészek található. De, egy egészen különleges madár is gyűrűt kapott.
videó feltöltve: 2015-06-10 18:46:57
megszólalók: Pusztai Leó,,;Somoskői Péter,,alelnök,,Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Bütkki helyi csopor;Szabó György,, stratégiai igazgató,,MIVÍZ Kft.

Csődvédelmi törvényjavaslat a családokért
Miskolc Ma 2015-06-10 (00:00:21)
Több tízezer szegény sorsú családon segíthetne a KDNP törvényjavaslata, melyet ma tárgyalt az országgyűlés. A csődvédelem szerint az adós mentesítést kapna a végrehajtás alól, részleges moratórium kapcsolódik hozzá és az adósság egy részét is elengedhetik. Miskolcon a családsegítő szolgálat segített a kilátástalan helyzetbe került családokon. Az igazgató szerint az új törvény több szempontból is jobb lehet a réginél.
videó feltöltve: 2015-06-10 18:45:45
megszólalók: Földessy Judit,igazgató,Miskolci Egyesített Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Intézmény

Ezrek operája a Jégcsarnokban
Miskolc Ma 2015-06-10 (00:00:23)
A sport és a művészet tökéletesen megfér egymás mellett. Bizonyítja ezt az is, hogy a tavalyi operafesztivál egyik legnépszerűbb programjának, az Ezrek operájának a Jégcsarnok adott otthont. A tér akusztikája annyira optimális a műfajhoz, hogy az Aida után ismét ezt a helyszínt választották. Ezúttal pedig nem csak az Ezrek operája lakja majd be a csarnokot. Az operafesztivál pénteken kezdődik
videó feltöltve: 2015-06-10 18:45:13
megszólalók: Kesselyák Gergely, fesztiváligazgató,BartókPlusz Miskolci Operafesztivál


még több videohír...

Miskolc TV mai műsora

2021-04-10 (Szombat)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!