Pályázatok

 • 2009-08-10 10:21 Megregulázott közbeszerzés

  Egy monitoring munkacsoport jóváhagyására van szükség augusztus 24-től minden olyan, 50 millió forintot meghaladó közbeszerzési pályázat kiírásához, amelyet a kormány tagjai, illetve a felügyeletük alá tartozó költségvetési szervek, valamint többségi állami érdekeltségű gazdasági társaságok kezdeményeznek - tartalmazza a Magyar Közlönyben most megjelent kormányhatározat.

 • 2009-08-07 13:14 Folytatódik a panelprogram

  Magasabb támogatás nyerhető

 • 2009-08-06 20:47 Hulladék képek

  Fotópályázatot hirdet, Fotózd le a nulla hulladékot címmel a Hulladék Munkaszövetség. A szervezet a Nulla Hulladék Program keretében 10 lépést határozott meg, amelyek segítségével  csökkenthető a hulladék mennyisége. A pályázók feladata, hogy a fényképek segítségével  felhívják a figyelmet a hulladékproblémára.

 • 2009-08-06 20:02 Űrkutatásban mi vagyunk a legjobbak

  Félmillió eurót nyert a Miskolci Egyetem kapuin belül működő Admatis Kft.,  pályázaton. Az Európai Űrkutatási Ügynökség pályázati kiírását követően 11 nyertes pályamunka született, melyek közül négyet magyarok írtak, többek között az előbb említett FOCUS űrkutatási kísérletet. Ezzel Magyarország szerepelt a legjobban Bulgária mellett, ahonnan szintén négy sikeres pályázat érkezett.

 • 2009-08-03 06:18 „Zöldülhetnek” a panelek

  Több hónapos várakozás után végre megjelent a zöld beruházási rendszer (ZBR) első pályázati kiírása. A környezetvédelmi tárca honlapján közzétett felhívásból kiderül, azok pályázhatnak sikerrel, akik iparosított technológiával gyártott (zömmel panel) lakóépületek, illetve ezek gépészeti rendszereinek, berendezéseinek felújítását, korszerűsítését tervezik.

 • 2009-07-31 16:09 Csaknem félmilliárdot nyert a miskolci kistérség

  Minden második pályázat sikeres volt

 • 2009-06-29 15:32 Pályázat szeméttárolókra

  Miskolc megyei jogú Város Önkormányzat Diósgyőr Településrészi Önkormányzata pályázatot ír ki, vissza nem térítendő támogatásra. Pályázat célja: kültéri, zárható, fém szeméttároló építése lépcsőházanként. Pályázók köre: a Diósgyőr Településrészi Önkormányzat területén található olyan társasházak/lakószövetkezeti lépcsőház amely még nem rendelkezik a fent leírt létesítménnyel.

 • 2009-06-15 12:14 Sikeres pályázat a II.-es Jégpálya „nyári ruhájára”

  A Miskolc M. J. V. Önkormányzata és a Miskolc Városi Szabadidőközpont által közösen beadott pályázattal, – mely a helyi önkormányzatok fenntartásában lévő sportlétesítmények felújításának támogatását célozta meg – Varga Zoltán önkormányzati miniszter döntésének megfelelően, sikerült a maximális tízmillió forintot elnyerni. Az összeg a II. sz. jégpályára kerülő speciális sportburkolat költségeinek egy részét hivatott fedezni és a támogatási szerződés megkötését követően kerül majd folyósításra. A hiányzó forrást a Szabadidőközpont saját erőből kívánja előteremteni.

 • 2009-06-03 08:38 Uniós pénzből életmódváltás

  Az életmód-programokról szóló TÁMOP 6.1.2. pályázatok előreláthatólag az elkövetkező hetekben kerülnek társadalmi vitára, és ezt követően várható a pályázat kiírása. Összesen 6 milliárd forintra lehet majd pályázni. „Már a pályázat megjelenése előtt érdemes megkezdeni a felkészülést, ami akár két-három hónapot is igénybe vehet. A legfontosabb a pályázat célrendszerének kidolgozása, a támogatandó tevékenységi kör pontos meghatározása, illetve a bevonni kívánt partnerek megtalálása” – emelte ki Dózsa Csaba egészségpolitikai szakértő a Tegyünk Egészségünk Színvonaláért (TESZ) Alapítvány konferenciasorozatának miskolci záróeseményén.

 • 2009-05-16 12:51 Sikeres pályázat az egészséges ivóvízért

  Az Európai Unió támogatásával 11 Tisza-menti települést érintő (Györgytarló, Gávavencsellő, Tiszabercel, Tiszakarád, Tiszacsermely, Ibrány, Tiszatelek, Ároktő, Tiszadorogma, Tiszacsege, Egyek) távlati ivóvízbázis-védelmi program végrehajtására pályázott az Észak-magyarországi Környezetvédelmi és vízügyi Igazgatóság a Környezeti és Energetikai Operatív Program keretén belül. A 100% támogatottságú, 197 millió Ft értékű munka keretében, az érintett 25.2 Györgytarló, 25.3 Tiszakarád, 27.2 Ároktő–Tiszadorogma távlati vízbázisok területén olyan diagnosztikai és állapotfelvételi munkák kerülnek elvégzésre, amelyek lehetővé teszik a területek jövőbeni víztermelésbe való bevonását, hosszú távra biztosítva ezzel a jó minőségű ivóvízellátást. A projekt időtartama: 2008. október 1. – 2010. szeptember 30.A munka jelenlegi fázisában a kísérleti víztermelő telepek és a monitoring-hálózat kiépítését végzik a szakemberek. A vízbázis-védelmi feladatokra 2000-től eddig 1,285 milliárd Ft-ot fordított az ÉKÖVÍZIG. A projekt az Európai Unió támogatásával valósul meg.

 • 2009-05-12 05:20 EU-s pályázatot nyert a Miskolci Nemzeti Színház és a Kassai Állami Színház

  A Miskolci Nemzeti Színház másodszor is bizalmat kapott, ezúttal a Színházi előadások létrehozása és cseréje Miskolc és Kassa városában címmel, a Kassai Állami Színházzal közösen benyújtott európai uniós pályázat kapcsán. Ennek keretében a három évvel ezelőtti előadáscsere-sorozat a 2009-2010-es évadban még tovább fejlődik: a miskolci teátrum és a Kassai Állami Színház ugyanis közösen hoz létre egy színházi produkciót.

 • 2009-04-16 16:34 Pályázat illegális hulladéklerakók felszámolására

  A Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium honlapján mától elérhető az a pályázat, amelynek segítségével önkormányzatok civil szervezetekkel együttműködve számolhatják fel a településeik illegális hulladéklerakóit. A települési illegális hulladéklerakók felszámolására "Tiszta Magyarországért" címmel hirdetett pályázatra önkormányzatok és velük együttműködő civil szervezetek jelentkezhetnek. A zöldtárca 86 millió forintot oszt szét a sikeresen pályázók között. 

Miskolc TV mai műsora

2023-10-03 (Kedd)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!