Pályázatok

 • 2009-10-29 13:43 Környezetbarát család- pályázati felhívás

  Miskolc Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Építési és Környezetvédelmi Osztálya "Környezetbarát Ház, Környezetbarát Család - Miskolc 2009" címmel pályázatot hirdet.

 • 2009-10-26 06:20 Képzés és munkahelymegőrzés

  A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) módosította a Társadalmi megújulás operatív program (TÁMOP) 2.3.3A/1 és 2.3.3A/2 jelű pályázatához kapcsolódó kitöltőprogramot, hogy 250 főnél kevesebb embert foglalkoztató nagyvállalkozás is igényelhessen munkaidő-csökkentéssel és képzéssel kombinálva munkahelymegőrzésre európai uniós támogatást.

 • 2009-10-26 06:09 Hatszáz méter bicikliút, negyvenmillió forintból

  Az Észak-Magyarországi Regionális Fejlesztési Tanács támogatta Eger város pályázatát a hevesi megyeszékhely kerékpárúthálózatának fejlesztésére. A fejlesztés a belvárosban a Kossuth Lajos utca, illetve Eger déli részén a Sas út közötti szakaszt érinti.

 • 2009-10-25 06:39 Minden út a borvidékekhez vezet

  A mezőgazdasági utak építésének, felújításának támogatásával segíti a borvidékeket és a tanyás térségeket a szaktárca. Az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program (ÚMVP) keretében meghirdetett támogatással olyan projektek finanszírozhatók, amelyek a borászataikról híres területek elérhetőségét javítják, vagy a tanyákat hozzák közelebb a külvilághoz.

 • 2009-10-25 05:09 Ismét keresik a gyémántokat Miskolcon

  A Miskolci Gyémántok Alapítvány immár 11. alkalommal várja a miskolciak ajánlását, hogy kiderüljön: ki az a személy, vagy melyek azok az egyesületek, közösségek, amelyek tagjai Miskolci Gyémánt díjjal jutalmazhatók.

 • 2009-10-21 17:57 Minél több gyermek mozduljon ki a fotelból

  Szerdán ünnepélyes keretek között átadták a Miskolc Városi Szabadidőközpont új szabadtéri multifunkcionális műanyag pályáját. Bardóczi Gábor (képünkön jobbra), az Önkormányzati Minisztérium sport- és stratégiai főosztályvezető-helyettese és Orosz Lajos, sportért felelős alpolgármester adta át az új pályát. Megnyitójában Orosz Lajos elmondta, hogy a beruházás Miskolc város sportkoncepciójába szorosan illeszkedik, amelynek az a célja, hogy minél több gyermek mozduljon ki a fotelból a számítógép elől és menjen sportolni a szabadba.

 • 2009-10-19 17:06 A parlamentben is téma volt a Zöld Nyíl

  A Magyar Országgyűlés idei őszi ülésszakának mai délutánján az azonnali kérdések órájában Káli Sándor (MSZP) országgyűlési képviselő, Miskolc polgármestere kérdést tett fel az uniós beruházásban megvalósításra váró villamosprojekttel kapcsolatban. Kérdésében a polgármester a kormány álláspontját kérte, hogy veszélyben van-e az elmúlt napokban tapasztalt felelőtlen politizálás miatt Miskolc legnagyobb projektje, a Zöld Nyíl villamospálya-felújítási és villamoskocsi-beszerzési programja.

 • 2009-10-18 07:06 Romák a közigazgatásban

  Népszerűnek bizonyult a cigány származású diplomásoknak kiírt pályázat, a kétszáz álláshely elnyeréséhez szükséges tanfolyamra ötszázan adtak be pályázatot. Nem biztos azonban, hogy valamennyien romák, mert a jelentkezők származását nem vizsgálja az illetékes kormányzati szervezet.

 • 2009-10-16 16:01 Pályázaton nyert a Szemere

  Több mint 24 millió forint támogatást nyert a Szemere Bertalan Szakközépiskola egy Európai Uniós pályázaton. A projekt a szakképzésben és a felnőttképzésben érintett intézmények, határokon átnyúló együttműködését kívánja elősegíteni.  

 • 2009-10-16 13:09 Aláírták a Csillagpont Kórház támogatási szerződését

  Sikeres Európa Uniós pályázat eredményeként rendkívül jelentős fejlesztés előtt áll a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház. A tervek szerint, az úgynevezett Csillagpont Kórház kialakításával a jelenlegi pavilonrendszerűből gazdaságosabban működő tömbkórházzá válik a régiós feladatokat is betöltő egyetemi oktató kórház. Ennek megvalósításával kapcsolatban írták alá pénteken a támogatási szerződést a megyei kórházban.

 • 2009-10-15 18:27 Idén is Demján ösztöndíj a Miskolci Egyetemen

  355 hallgató kaphatja meg az idei tanévben a Miskolci Egyetemről a Demján Sándor Szociális Ösztöndíjat, további 45 diáknak pedig külföldi tanulmányaikhoz nyújtanak segítséget. A műszaki karok tanulói november közepéig pályázhatnak, a nyertesek szeptemberig visszamenőleg havi 20 ezer forintot kaphatnak – tudtuk meg az ösztöndíj-pályázat szerződésének aláírásán.

 • 2009-10-15 09:08 „Egy várost közösen kell kitalálni”

  – Munkahelyeket vár el tőlünk Miskolc lakossága – hangsúlyozta szerdán a lillafüredi Palotaszállóban a II. Technopolisz Konferencia megnyitó gondolatai között Káli Sándor, a város polgármestere. Az egész napos befektetői, pénzügyi és gazdaságélénkítést szolgáló eszmecserére több mint 170-en érkeztek, közöttük olyan előadók, akiknek mindennapjai azzal telnek, hogy kimunkálják, merre tovább a válság után.

Miskolc TV mai műsora

2022-10-03 (Hétfő)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!