Pályázatok

 • 2009-08-26 11:17 Pályázat díjazza a kerékpárosbarát munkahelyeket illetve településeket

  A Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium és a Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium ismét meghirdeti a „Kerékpárosbarát Munkahely 2009” és „Kerékpárosbarát Település 2009” pályázatokat. A tárcák idén harmadik alkalommal bátorítják azon kezdeményezéseket, amelyek hozzájárulnak a környezettudatos közlekedési kultúra megteremtéséhez, és ily módon a kerékpárosbarát környezet és infrastruktúra kialakításához.

 • 2009-08-26 09:08 Gyermekrajz a tűzfalon

  Telekom Gyerek ARC Miskolcon

 • 2009-08-25 19:44 Álom város a tűzfalon

  Néhány hete egy gyermekrajz díszíti Miskolc egyik legforgalmasabb csomópontjában, a Zsolcai kapuban az egyik tűzfalat. A képet három budapesti lány készítette, akik a Magyar Telekom Gyerek ARC+ pályázat nyertesei voltak. A „Tiszta levegőt” című alkotás a környezetvédelemre hívja fel az arra járók figyelmét. Fotók  

 • 2009-08-25 07:55 Fás legelők kialakítására lehet pályázni

  Ennek a hónapnak a végén lejár az agrár-erdészeti rendszerek első létrehozása mezőgazdasági földterületeken jogcímen igénybe vehető támogatások kérelmeinek benyújtási határideje. Az egyszeri, területalapú, vissza nem térítendő támogatás célja a mezőgazdasági területek többcélú, alternatív hasznosítása fás legelők kialakításával. Az ezzel kapcsolatos előírások értelmében lehet pályázni fás legelők, továbbá mezővédő fasorok létrehozására és energia-, illetve hagyományos szántóföldi növénytermesztésre.

 • 2009-08-24 23:15 2 milliárd forintra pályázhatnak a rászorulók

  Már lehet pályázni az áramszolgáltatók extrabevételeire. Azok kérhetnek támogatást, akiknél már kikapcsolták a villanyt, vagy szociálisan rászorulók. Készpénzt senki nem kap, a támogatást a villanyszámlában írják jóvá. Összesen körülbelül 2 milliárd forintot osztanak szét alapítványokon, segélyszervezeteken keresztül.

 • 2009-08-24 16:24 Áfakompenzáció az uniós projektekre

  Döntés született a július elsejével megemelkedett áfakulcs kompenzációjáról, amellyel elkerülhetőek lesznek a többletköltségek, és nem érheti veszély a nagyobb értékű beszerzésekkel vagy szolgáltatásokkal tervezett projekteket – tájékoztatott a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség.

 • 2009-08-23 21:09 Filmpályázatot hirdettek a Kutatók Éjszakájáról

  Kutatók Éjszakája kisfilmpályázatot hirdet az Eszterházy Károly Főiskola. A téma a 2009. évi Kutatók Éjszakájának mottója, egy Einsteintől vett közismert mondat: „Nem vagyok különösebben tehetséges, csak szenvedélyesen kíváncsi". A szervezők várják minden 14 és 25 éves fiatal pályamunkáját, aki úgy érzi, róla szól ez az idézet.

 • 2009-08-23 05:18 Újabb pályázat készül mikrovállalkozások támogatására

  Társadalmi egyeztetésre bocsátotta a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) az 5 főnél kisebb közép-magyarországi mikrovállalkozások számára meghirdetendő képzéssel kombinált munkahelymegőrzési pályázatát. A kiíráshoz kapcsolódó észrevételeket, javaslatokat augusztus 26-ig várják a NFÜ honlapján kialakított partnerségi fórumban.

 • 2009-08-17 10:32 13 milliárd bölcsődei férőhelyek bővítésére

  Magyarországon egy európai összehasonlítás szerint átlagban 6%-kal kevesebb nő dolgozik, mint más országokban. A munkavállalás és a munkába állás mérlegelésénél a kisgyermek megnyugtató nap közbeni elhelyezése sokat nyom a latban - mondta Simon Gábor, a Szociális és Munkaügyi Minisztérium államtitkára.

 • 2009-08-17 06:24 Új turisztikai pályázatok - szoros határidővel

  Forog az idegen...

 • 2009-08-13 16:21 Magyar-szlovák területi együttműködés

  Élénk érdeklődés mellett zajlott Miskolcon a Magyarország-Szlovákia Európai Területi Együttműködési Program Információs Napja. A többek között az egészségügy, a környezetvédelem, utak-kerékpárutak fejlesztésére kiírt pályázat első fordulójában B.-A.-Z. megye 5.5 milliárd forintot nyert el, a második fordulóban sikeresen szereplő elképzelések megvalósítására, a határon átnyúló együttműködések megvalósítására pedig 13.5 milliárd forint áll rendelkezésre.

 • 2009-08-10 14:29 Egyre nagyobb az érdeklődés az Egészségdíj iránt

  A családorvosok is örömmel fogadták a MédiUnió és a Pfizer Kft. „Összefűz az egészség” elnevezésű díját, hiszen ők azok, akik elsődlegesen szembesülnek pácienseik dohányzás, helytelen táplálkozás és mozgáshiányos életmód okozta tüneteikkel. Ők azok, akik valóban hatást tudnak gyakorolni betegeikre, hiszen testközelből követik nyomon állapotukat.

Miskolc TV mai műsora

2023-09-24 (Vasárnap)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!