Egészség

 • 2009-10-14 09:46 Orvosi rendelőt kaptak a lyukóiak

  Orvosi rendelő várja a betegeket Lyukóvölgyben. Az önkormányzat konténereiben jól felszerelt rendelőt alakítottak ki, ami régi hiányt pótol, a lyukóiak mostantól számíthatnak orvosi ellátásra otthonuk közelében, a tb-kártyákkal nem rendelkezők ambuláns ellátása is biztosított lesz.  

 • 2009-10-13 19:29 Készek demonstrálni a mozgáskorlátozottak is

  Ha a jövő évi költségvetéshez benyújtott módosító javaslataikat nem fogadják el, és a parlament megszavazza a több milliárd forintos elvonást, akkor demonstrálni fogbak a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek tagjai is. A megszorítások miatt már írtak levelet a miniszterelnöknek, a köztársasági elnöknek, az állampolgári jogok országgyűlési biztosának és az országgyűlési képviselőknek is. Választ azonban még nem kaptak.

 • 2009-10-13 17:14 Meghaladta a 100 milliárdot az egészségbiztosítási alap hiánya

  Az év első kilenc hónapjában meghaladta a 100 milliárd forintot az egészségbiztosítási alap hiánya és már túllépés van a gyógyszerkasszában, ami azt jelenti, hogy a gyógyszer gyártóknak és forgalmazóknak ki kell egészíteniük a gyógyszerbüdzsét - derült ki az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) vezetői tájékoztatójából.

 • 2009-10-13 02:49 A kialkudottnál is több pénzt kaphatnak a kórházak

  Megkapják a kórházak a kialkudott pénzt, sőt annál még hatmilliárd forinttal többet - derült ki az Országgyűlés egészségügyi bizottságának ülésén, amelyen a kormány módosító indítványát a fideszes képviselők is megszavazták. Nemcsak a korábban kértnél, hanem még a múlt héten kialkudottnál is több pénzt kaphatnak a kórházak. Eddig arról volt szó, hogy az idei költségvetés terhére csak 4,5 milliárd forint pluszt tud kiszorítani a kormány.

 • 2009-10-12 08:49 A H1N1 influenza elleni vakcinákon nincs lejárati dátum

  A lejárati időt ugyan nem tüntették fel az új influenza elleni, a háziorvosoknak kiosztott vakcinákon, ám mint közölték: azokat a gyártási időtől számított egy évig lehet felhasználni. Csakhogy a dobozokon a gyártási idő sem szerepel, a tájékoztató pedig nem azonos azzal, amit a hatóság engedélyezett - állítja az egyik reggeli országos megjelenésű napilap.

 • 2009-10-10 09:55 Miskolcon egy zöldebb világért

  Átlagosan 350 kg háztartási hulladékot termelnek évente a magyarok, és ennek csak 15%-át hasznosítják újra, míg ez az arány a skandináv országban eléri a 80-90%-ot. Két hónap alatt az ország tizenkét bevásárlóközpontjába látogat el az az országos rendezvénysorozat, melynek célja, hogy segítse a környezettudatos, felelős gondolkodásmód kialakítását a fiatalok körében is.

 • 2009-10-08 10:42 Meghalt a harmadik újinfluenzás beteg Magyarországon!

  Meghalt az új típusú influenza harmadik magyarországi áldozata. A hírt az egészségügyi miniszter jelentette be csütörtök délelőtt. Az elhunyt egy daganatos betegséggel kezelt hölgy.

 • 2009-10-08 08:45 Csökkenő gyógyszerárak októbertől

  Októbertől 390 orvosság ára csökkent, átlagosan 3,5 százalékkal, ezek között negyvenhaté 10-20 százalékkal mérséklődött. Ez utóbbiak vérnyomáscsökkentők és daganatellenes készítmények. A gyógyszercégek árversenyének is köszönhető, hogy az év utolsó negyedében 2,5 milliárd forint megtakarításra számít az Országos Egészségbiztosítási Pénztár a gyógyszerkasszában, ha változatlan marad a forgalom összetétele.

 • 2009-10-04 13:55 Nem a jelenlegi vírusra "szabták"

  Aggódnak az orvosok a H1N1-oltás miatt

 • 2009-09-15 22:23 Figyelem! Visszaélnek a transzplantációt végző főorvos nevével

  Visszaéltek a napokban Nagy Kálmán, a miskolci Gyermek Egészségügyi Központ Gyermek Transzplantációs Osztálya vezetőjének nevével. Ismeretlenek lakásokat járva gyűjtöttek pénzt egy csontvelő transzplantációs műtétre. A gyermekorvos cáfolta a külföldi transzplantációs műtét tényét, miután az ilyen jellegű beavatkozásokat itthon, térítésmentesen végzik.

 • 2009-09-15 22:08 Változik októbertől az elsősegélynyújtó vizsga

  A teljes újraélesztést számon kérhetik október 1-jétől a közúti elsősegélynyújtó vizsgán. Ez azt jelenti, hogy a vizsgázóknak nem csak a befúvásos lélegeztetést, hanem a szívmasszázst is el kell sajátítaniuk, mielőtt jogosítványt szereznek. 

 • 2009-09-15 21:38 Egyszerre is beadható a két influenza elleni védőoltás

  Más-más testtájakra, de egyszerre beadható lesz ősszel a szezonális és az újinfluenza elleni vakcina, ha végeznek utóbbi tesztelésével és gyártásával. A H1N1 elleni vakcina tesztelése tart, ebből a tervek szerint 4 millió adag lesz ingyenes. Hamarosan pontosan meghatározzák, konkrétan milyen célcsoportokat veszélyeztet leginkább a két kórokozó, és nekik érdemes lesz mindkét vakcinát beadatni. A szezonális influenza elleni oltóanyagból 1, 3 millió adagnyit osztanak szét ingyen a leginkább veszélyeztetettek között, ez a mennyiség már raktáron van.

Miskolc TV mai műsora

2020-08-15 (Szombat)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!