Egészség

 • 2009-10-27 12:37 Pislogásra késztető szemüveg a monitorbámulóknak

  Pislogásra késztető szemüveget fejlesztett ki egy japán cég, amely elsősorban megszállott videojátékosoknak és könyvmolyoknak ajánlja a száraz szem elleni eszközét. A 40 ezer jenbe (78 ezer forintba) kerülő szemüveg érzékelői a szemhéj mozgását figyelik.

 • 2009-10-26 21:42 H1N1: Csak szülői engedéllyel olthatnak

  Írásos szülői beleegyezés kell ahhoz, hogy az óvodákban, iskolákban megkapják az ingyenes új influenza elleni védőoltást a gyerekek. Az országos tiszti főorvos kijelentette: csak szülői hozzájárulás esetén adják be az iskolai orvosok novembertől a gyermeknek ingyen járó vakcinát.

 • 2009-10-26 18:11 Elvándorolnak az orvosok

  Külföldön próbálnak szerencsét a magyar orvosok és gyógyszerészek. Ebben az évben már több száz orvos intett búcsút hazánknak. Orvoshiány lesz itthon, nem térül meg a képzésükre fordított pénz sem. A külföldi tapasztalat hasznára is válhatna a magyar egészségügynek, ha visszajönnének… 

 • 2009-10-26 10:00 Aláírásgyűjtés a pszichiátriáért

  Aláírásgyûjtést kezdeményez a Pszichiátriai Érdekvédelmi Fórum a magyarországi lélekgyógyászat pszichiátriai megmentése a "hadipszichiátriai" helyzet javításáért, a gondozók megmentéséért és más aktuális el nem odázható gondok elkerüléséért. Magyarországon a lélekgyógyászat megbetegítése történt az elmúlt évtizedben.

 • 2009-10-25 14:35 Közösen szüreteltek

  Szüreti mulatságot rendeztek az Értelmi Fogyatékosok Napközi Otthonában. A bentlakó ellátottak együtt szüreteltek bejáró társaikkal, közös produkcióval léptek színpadra. A műsor során a fiatalok felelevenítették a szüret mozzanatait Mátyás király korától egészen napjainkig.  

 • 2009-10-25 05:16 Az internetezés meggátolja a szellemi leépülést

  A keresőoldalak gyakori használata lassíthatja az időskori szellemi leépülést, és akár vissza is fordíthatja a folyamatot. Jelentősen felerősíti az idős emberek agytevékenységét, ha internetes kereséseket végeznek, állítják a Kaliforniai Egyetem kutatói.

 • 2009-10-23 14:11 Kik lesznek az év orvosai?

  A Tegyünk az Egészségünkért Alapítvány 2009. szeptember elején ismét meghirdette az Év Orvosa 2009 – Astellas Díj pályázatot az orvosi hivatás jobb megbecsülése, az orvosok áldozatos munkájának elismerése érdekében. Az idén harmadik alkalommal kiírt pályázat szervezői továbbra is várják a betegek gyógyulásának történeteit, melyek közül jó néhány már a pályázat hivatalos honlapján, a www.dijazorvosokert.hu weboldalon is olvasható.

 • 2009-10-21 05:03 Patikában a H1N1 elleni vakcina

  Receptre elvileg bárki megveheti mától 1930 forintért a FluvalP elnevezésű vakcinát. Az egyesével csomagolt oltóanyag mellett lesz tű, fecskendő és betegtájékoztató is. Az ÁNTSZ kedden befejezte a kórházak intenzív osztályainak ellenőrzését.

 • 2009-10-19 09:15 Mától utalják a többletpénzt a kórházaknak

  Mától utalja át az OEP a kórházaknak és szakrendelőknek azt a 4,5 milliárd forintos többletjuttatást, amelyről a szaktárca október elején megállapodott az intézmények szakmai szervezeteivel.

 • 2009-10-16 16:14 Műfüves pályát avattak a Győri kapuban

  Bekapcsolódott a labdarúgó akadémiai programba a Győri kapui, egészen pontosan a Zoltán utcán található általános iskola is. Pénteken délelőtt ünnepélyes keretek között adták át ugyanis a II. Rákóczi Ferenc Általános és Magyar-Német Két Tanítási Nyelvű iskola udvarán, a körvonalazódó diósgyőri labdarúgó akadémia második műfüves pályáját.

 • 2009-10-16 13:09 Aláírták a Csillagpont Kórház támogatási szerződését

  Sikeres Európa Uniós pályázat eredményeként rendkívül jelentős fejlesztés előtt áll a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház. A tervek szerint, az úgynevezett Csillagpont Kórház kialakításával a jelenlegi pavilonrendszerűből gazdaságosabban működő tömbkórházzá válik a régiós feladatokat is betöltő egyetemi oktató kórház. Ennek megvalósításával kapcsolatban írták alá pénteken a támogatási szerződést a megyei kórházban.

 • 2009-10-16 06:43 Időjáráselőrejelzés

  Országos előrejelzés:Várható időjárás az ország területére péntek estig: A gyakran megnövekvő felhőzet mellett nyugaton, északon kevesebb, délen, délkeleten több napsütésre lehet számítani. Elszórtan lehet gyenge eső, zápor, a magasabb helyeken esetleg hózápor. Többfelé megélénkül, néhol megerősödik az északnyugati, a Tiszántúlon a délnyugati szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 5 és 10 fok között alakul. Késő este többnyire 2, 7 fok valószínű.

Miskolc TV mai műsora

2021-07-31 (Szombat)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!