Oktatás

 • 2014-04-16 21:04 Stabil a Miskolci Egyetemre jelentkezők száma

  A jelentkezések adatai alapján kijelenthető, hogy több hallgató lesz szeptembertől a Miskolci Egyetemen, mint ebben a tanévben, ez is jelzi, hogy jó úton jár az egyetem megújult vezetése, mondta szerdai sajtótájékoztatóján Torma András rektor.

 • 2014-04-16 20:18 Jól szerepeltek a megyénkbeli szakmunkás tanulók

  A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara 2014-ben hetedik alkalommal rendezte meg a Szakma Kiváló Tanulója Versenyt (SZKTV), valamint az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyt (OSZTV). Ezek országos döntőjét, a VII. Szakma Sztár Fesztiválon április 14-16. között Budapesten, a Hungexpo Vásárközpont G és F pavilonjában tartották.

 • 2014-04-16 15:39 Lányok napja 2014 - Meghosszabbították a jelentkezési határidőt

  Meghosszabbították a Lányok napja programra a jelentkezési határidőt, a Nők a Tudományban Egyesület szerda délutáni közlése szerint, a nagy érdeklődésre való tekintettel április 20., vasárnap éjfélig lehet jelentkezni.

 • 2014-04-16 15:00 Taroltak a borsodi diákok a pénzügyi vetélkedőn

  Három borsodi és egy nógrádi csapat nyert a K&H Vigyázz, Kész, Pénz! pénzügyi vetélkedő hetedik középdöntőjén. A mostani fordulóban Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Nógrád megye diákjai mérték össze játékos formában pénzügyi tudásukat.

 • 2014-04-16 12:51 Parragh: a duális képzés a felsőoktatásban is szükséges

  A felsőoktatásban is be kell vezetni a duális képzést azokon a területen, amelyek a reálgazdaság számára képeznek szakembereket - fejtette ki Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke szerdán a VII. Szakma Sztár Fesztivál zárórendezvényén, Budapesten. Az eseményen Orbán Viktor miniszterelnök is részt vett.

 • 2014-04-15 15:37 Képzési koncepció, migráns diákok számára

  Migráns fiatalok számára segít szakképesítésük megszerzésében az a hiánypótló interkulturális szakképzési koncepció, melyet miskolci oktatási intézmények dolgoztak ki, a magyar állam és az Európai Unió által nyújtott több mint 30 millió forintos támogatással. A Martin János Szakképző Iskolába hétfőn megérkeztek az első külföldi diákok, akik már be is kapcsolódtak a tanórai munkába – az elmélet megalkotása után tehát a gyakorlatban is kipróbálják a koncepció elemeit.

 • 2014-04-15 11:22 Ötven éve a miskolci oktatás szolgálatában

  Fennállásának ötvenedik évfordulóját ünnepelte a miskolci Könyves Kálmán Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola. A hétfő esti, jubileumi gálán, a Miskolci Nemzeti Színház Nagyszínházában közel négyszáz fellépő szórakoztatta a közönséget: egykori és jelenlegi diákokat, oktatókat, s a város vezetőit.

 • 2014-04-14 16:28 Ifjú matematikusjelöltek versengtek

  Komoly, országos matematikaversenynek adott otthont a Herman Ottó Gimnázium. A számtani megmérettetést 43. alkalommal rendezték meg, díjátadó ünnepségét pedig a matekderbi helyszínéül szolgáló iskolában tartották, hétfőn. A legjobbak az országos döntőn is bizonyíthatnak.

 • 2014-04-14 14:34 A Gutenberg-galaxison túl

  A Miskolci Egyetem könyvtára közel 50 millió forintból továbbfejlesztette információszolgáltatási rendszerét. Többek között digitális képkönyvtár, tananyagterminál, az elektronikus katalógus és a helyi tudományos repozitórium bővítése, valamint az online tartalmak mobil eszközökön történő használatát biztosító szoftverfejlesztés valósult meg. A projekt zárórendezvényét hétfőn tartották az egyetemi könyvtárban.

 • 2014-04-14 09:47 Idén is keresik a szakma sztárjait

  Megkezdődött a 2014. évi Szakma Sztár Fesztiválja, az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny és a Szakma Kiváló Tanulója Verseny döntője hétfőn Budapesten a Hungexpo területén 38 szakmában, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) szervezésében. Megyénket ezúttal hat tanuló képviseli.

 • 2014-04-11 20:23 Egyre több a diplomás, és kevesebb a korai iskolaelhagyó

  Egyre többen szereznek főiskola vagy egyetemi diplomát, és ezzel párhuzamosan egyre csökken azok aránya, akik a kelleténél előbb hagyják abba a tanulást - derül ki az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat pénteken közzétett adataiból.

 • 2014-04-10 17:07 Kárpátaljai költő Miskolcon

  Azok a versélmények a legmaradandóbbak, amelyeket személyesen, közvetlenül a költőtől kapunk – ezen gondolat jegyében, Költészet napi programsorozatának egyik szereplőjeként Miskolcra invitálta Vári Fábián László kárpátaljai költőt a megyei könyvtár. A Magyar Művészeti Akadémia tagja először a Herman Ottó Gimnázium tanulóival találkozott csütörtökön, pénteken pedig a lillafüredi koszorúzási ünnepségen mond majd emlékbeszédet.

Miskolc TV mai műsora

2022-09-25 (Vasárnap)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!