Közgyűlés

 • 2008-06-25 16:40 Közgyűlés holnap

  A zárt ülésen tárgyalandókkal együtt összességében 38 napirendi javaslatot vitatnak meg a képviselők a nyári szünet előtti utolsó önkormányzati ülésen. A közgyűlésen minden bizonnyal számos sürgősségi indítvány is terítékre kerül és várhatóan sokan élnek majd a napirend előtti hozzászólások nyújtotta lehetőséggel is.A napirendek sorában téma lesz Miskolc Építési Szabályzatának, valamint a lakások bérletéről szóló rendelet módosítása.A távhőt szolgáltató MIHŐ Kft. energiaköltségeinek növekedése miatt – ha a képviselők megszavazzák – változik a lakossági távhő szolgáltatási hődíj mértéke. Miskolc-Tapolca helyzete is téma lesz a júniusi közgyűlésen. A Fidesz és a KDNP frakció politikusainak önálló képviselői indítványa azonnali intézkedési terv elfogadását sürgeti Tapolca fejlesztése és a városrészben élők életkörülményeinek javítása érdekében.A közgyűlésen több napirend témája az oktatás. Ezek között szó lesz egyes középfokú oktatási intézmények képzési jellegének módosításáról, és a középiskolákban indítható csoportok, osztályok számának meghatározásáról is. A képviselők zárt ülésen döntenek majd az oktatási-nevelési intézmények magasabb vezetői álláshelyének betöltéséről.Az ülésen javaslat hangzik el az egykori Zalka Máté laktanya lillafüredi ingatlancsoportjának, valamint az egyéb, Miskolc területén lévő, befektetés céljára alkalmas ingatlanok értékesítésére.A képviselők beszámolót hallanak a Főutcai Plaza Projekt elért eredményeiről és az önkormányzat 2007. évi környezetvédelmi tevékenységéről is.A napirendek sorából ezúttal sem marad ki a sport. Ennek megfelelően döntenek a képviselők műfüves labdarúgó pályák építésének finanszírozásáról és a Miskolci Labdarúgó Akadémia létrehozásáról is.A közgyűlés munkáját csütörtökön 13 órától teljes egészében közvetíti a Miskolc Televízió.

 • 2008-06-21 23:44 Csütörtökön közgyűlés

  Maratoni ülésre számítanak Miskolc önkormányzati képviselői, ugyanis a júniusi közgyűlés kiemelt témákkal, például az integrált városfejlesztési stratégiával is foglalkozik. A város középtávú fejlesztési tervének kidolgozására azért volt szükség, mert az Új Magyarország fejlesztési terv ezt megköveteli. A stratégia kiemelt része az úgynevezett szegregációs terv, amelyben azt fogalmazzák meg, hogyan kívánják megszüntetni az itt-ott még meglévő szegregációs telepeket, mit lehet tenni a hátrányos helyzetűek képzéséért és álláshoz juttatásáért, hogyan kell működtetni a város szociális rendszerét és intézményeit, és hogyan lehet kezelni többek között a díjhátralékosok és a jogcím nélküli lakosok problémáját. A júniusi közgyűlés tárgyalja a távhődíjak emelését is. Az előterjesztés szerint a hődíjat 10,5 százalékkal, a hidegvíz felmelegítési díjat pedig 8,1 százalékkal emelnék július elsejétől.

 • 2008-06-15 19:47 Elkészült az Integrált Városfejlesztési Stratégia

  A következő, június 26-i miskolci közgyűlés kiemelt témáiról tartott sajtótájékoztatót Horváth Ottóné és Szebeni Péter az MSZP-frakció nevében szerdán.

 • 2008-05-23 18:28 Elstartolt a villamos-projekt

  Hivatalosan is „eldördült a rajtpisztoly” csütörtökön a miskolci Városházán, a villamosprojekt pályára állt és elstartolt. A képviselő-testület ülése előtt Káli Sándor polgármester mutatta be a közgyűlés tagjainak a projekt makettjét, estére pedig a grémium a tervekre is igent mondott, így mehet a kormány, majd a brüsszeli döntéshozók elé.

 • 2008-05-23 11:13 Napirend előtt a májusi közgyűlésen

  Dr. Szinay Attila fideszes frakció-vezető a Diósgyőri Kórház trauma-tológiájának meg-szűnése, átköltöztetése, és 100 dolgozó "búcsúja" kapcsán szólalt fel. Az ellenzéki politikus bírálta a kormány egészségpolitikáját - melynek átalakításai Miskolcon is éreztetik a hatásukat - a traumatológiát érintő intézkedést pedig szakmailag is aggályosnak, idő előttinek nevezte, amely nem lett megfelelően előkészítve.

 • 2008-05-22 14:17 Személyi kérdésekben döntött a miskolci közgyűlés

  Letette az alpolgármesteri esküt dr. Mokrai Mihály (képünkön balról), akit a miskolci közgyűlés ma választott meg Szűcs Erika utódjául. Mint ismeretes, Szűcs Erikát, a város eddigi szociális és egészségügyi kérdésekért felelős alpolgármesterét nemrégiben szociális és munkaügyi miniszterré nevezték ki.

 • 2008-05-21 11:52 Tapolca, villamos-projekt a közgyűlés előtt

  Tizenkilenc napirendi javaslatot, ezekből hármat zárt ülésen tárgyalnak a képviselők a májusi közgyűlésen. Az előterjesztések számát növelhetik majd a sürgősségi indítványok is, amelyekből minden bizonnyal sok terítékre kerül és vélhetően nem lesz hiány a napirend előtti hozzászólásokban sem.

 • 2008-05-15 14:15 Fidesz: vizsgálni kell a megújuló energiákat

  Önálló képviselő indítványt terjesztenek be a közgyűlés májusi ülésére dr. Szinay Attila és Lenártek András fideszes képviselők, melyben kérik: az önkormányzat vizsgálja, illetve vizsgáltassa meg annak lehetőségeit, miként lehetne alkalmazni a megújuló energiaforrásokat Miskolc ellátásában. - Napjainkban egyre több szó esik az energiapolitikáról a világban és idehaza is. A családok költségeinek egyre nagyobb hányadát teszi ki az energiaköltség, amely közvetlenül érinti a kisebb-nagyobb közösségek életkörülményeit, biztonságát.

 • 2008-04-18 11:44 Napirend előtt a közgyűlésben

  A miskolci közgyűlés áprilisi ülésén, napirend előtt Káli Sándor polgármester egyperces néma felállásra kérte a jelenlévőket, a nemrégiben elhunyt Kelemen István korábbi városi főépítész, önkormányzati képviselő emlékére. Ezt követően Káli Sándor a grémium nevében gratulációját fejezte ki dr. Zsúdel Lászlónénak, a Ferenczy Sándor Egészségügyi Szakközépiskola igazgatójának, aki a közelmúltban a Magyar Köztársaság Arany Érdemkeresztje elismerésben részesült, és Ádám Ibolyának, a polgármesteri hivatal kulturális és vendégforgalmi osztályvezetőjének, akit a Magyar Köztársaság Bronz Érdemkeresztje kitüntetéssel jutalmaztak.

 • 2008-04-10 17:10 Közgyűlés előtt

  Az áprilisi közgyűlés napirendi pontjairól tárgyalt a héten a Magyar Szocialista Párt miskolci képviselőcsoportja. Néhány fontosabb témáról dr. Simon Gábor frakcióvezető, és Szebeni Péter frakcióvezető-helyettes adott tájékoztatást. Dr. Simon Gábor elmondta: a frakció tárgyalt - és állást foglalt - a miskolci hőerőmű ügyével kapcsolatban, emellett tájékoztatót hallgattak meg a „nagy villamosprojekt” néven ismert beruházásról is. - Az MSZP helyi képviselőcsoportja üdvözli és biztatónak tartja, hogy az elmúlt napokban a kormány is Miskolc mellett foglalt állást a hőerőmű ügyében.

 • 2008-03-07 14:12 Fejlődés vagy tragikus helyzet?

  Csütörtökön tartotta márciusi ülését Miskolc város közgyűlése, melyen napirendre kerül a város 2008-as költségvetésének tervezete is, melyet a két politikai oldal egészen másként értelmezett.

 • 2008-02-27 10:31 Harcban Miskolc a „melegért”

  Miskolc képviselő-testülete a február 14-i rendkívüli közgyűlésen teljes egyetértésben elfogadta, hogy a Miskolc távfűtésében kulcsszerepet betöltő erőműnek tulajdonosa lehessen a város. A közgyűlés választ várt a miniszterelnöktől arra, miképpen indulhatott meg az önkormányzat kizárásával az erőműt működtető MIFÜ Kft. privatizálása. Az ügyben hétfőn a parlamentben Pelczné dr. Gáll Ildikó, a Fidesz alelnöke intézett interpellációt a pénzügyminiszterhez.

Miskolc TV mai műsora

2020-09-28 (Hétfő)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!