Életmód

 • 2014-08-09 20:31 Vasárnap ismét többfelé lehetnek heves esőzések

  Tizenhárom megyére és a fővárosra a várható heves zivatarok és felhőszakadás miatt figyelmeztetést adott ki vasárnapra az Országos Meteorológiai Szolgálat. Baranya, Bács-Kiskun, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Heves, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém, Zala és Pest megyére, valamint Budapestre adtak ki elsőfokú figyelmeztetést.

 • 2014-08-09 14:16 Sok napsütés várható, fátyolfelhőkkel

  Sok napsütés várható némi fátyolfelhőzettel, illetve délutáni gomolyfelhő-képződéssel. Magyarország nagyobbik részén nem lesz csapadék, bár délutántól a Dunántúl nyugati felén előfordulhatnak kisebb záporok és zivatarok is.

 • 2014-08-09 13:32 ÁNTSZ: többfelé magas lehet a parlagfű pollenkoncentrációja

  Az Országos Környezetegészségügyi Intézet (OKI) jelentése szerint az ismétlődő záporok, zivatarok valamelyest lassítják a parlagfű pollenkoncentráció emelkedését, a hétvégén ugyanakkor már többfelé elérheti a magas szintet - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat szombaton az MTI-vel.

 • 2014-08-07 21:50 Kenószámok

  A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint az augusztus 7-ei kenójátékban a következő számokat sorsolták:

 • 2014-08-07 21:39 Egy italt a Szinva felett?

  A címben szereplő kérdés már hivatalosan sem lágy költői kép – csütörtökön este megnyitották a Helynekem legújabb „kerthelyiségét”, így már bárki járhat, ücsöröghet, italozhat, beszélgethet a Szinva felett.

 • 2014-08-07 16:36 Jövő év januárjában lép életbe a közétkeztetésről szóló rendelet

  Szeptember helyett jövő év január 1-jén lép hatályba a közétkeztetésről szóló rendelet, amely szabályozza az iskolai menzákon, kórházakban adandó ételek elkészítését, tápanyagtartalmát, és mérföldkő a sófogyasztás csökkentésében - jelentette be Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériuma család- és ifjúságügyért felelős államtitkára csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.

 • 2014-08-07 09:19 Figyelmeztet az ÁNTSZ a parlagfű koncentrációja miatt

  Az Országos Környezetegészségügyi Intézet a parlagfű virágzása miatt figyelmeztetést adott ki az ország északkeleti részére, valamint a Kiskunság északi felére - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) csütörtökön az MTI-vel.

 • 2014-08-05 11:03 Bioétel és Borfesztivál, 2014 Hajdúszoboszló

  A hajdúszoboszlói Bioétel és Borfesztivál Magyarország egyedülálló gasztronómiai eseménye, melyen bio alapanyagokból helyben készült ételkülönlegességek, finomságok kóstolása közben kiváló magyar pincészetek boraival ismerkedhetnek meg az érdeklődők. A Hajdúszoboszlói Vendéglátók Egyesülete szervezésében zajló, háromnapos rendezvényt népzenei és néptáncbemutatók, könnyű- és komolyzenei koncertek, valamint a bio életformát népszerűsítő kísérőprogramok egészítik ki. A belépés ingyenes!

 • 2014-08-05 10:51 VI. Jósvafői Hucul Lovasnapok, Falunap és III. Nemzetközi Patkolókovács Verseny

  Idén is megrendezik augusztus 22-24.-én a Jósvafői Hucul Lovasnapokat, a jósvafői Fedeles lovaspályán. A rendezvény különlegessége, hogy a hagyományosnak mondható versenyszámok, mint a huculösvény, díjugratás, fogathajtás, idén is kiegészülnek a patkolókovácsok versenyével, amelyet neves (Konrad Maier, Günter Bosl) bírói gárda pontoz.

 • 2014-08-04 22:09 Kenószámok

  A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint az augusztus 4-ei kenójátékban a következő számokat sorsolták:

 • 2014-08-04 16:16 Hűvösebb és esősebb idő érkezik

  Eleinte a térségünk felett lévő meleg, viszonylag nedves, labilis légállapotú levegő alakítja időjárásunkat, majd kedden napközben nyugat, északnyugat felől gyenge hidegfront érinti a Kárpát-medencét. Folytatódik a változékony idő.

 • 2014-08-04 10:57 Gombagyűjtés – kettős veszély

  Az esős-meleg időjárásnak köszönhetően még mindig jócskán van gomba a Bükkben és a Zemplénben, sokan szednek ilyenkor, kirándulás keretében egy-egy vacsorára valót. Az azonban nem igazán közismert, hogy nemcsak a mérgező gombákkal kell vigyázni – a gombaszedésnek megvannak a törvényi feltételei is.

Miskolc TV mai műsora

2021-04-14 (Szerda)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!