Miskolc Ma (híradó)

 
Adásba kerül:  
Szerkesztő:  
Videotárban: 20663 db. videó található  

2015-05-14 19:00
Csütörtök
Miskolc Ma (híradó :: Ismétlés )
2015-05-14 18:00
Csütörtök
Miskolc Ma (híradó )
bulletElkaszálta a kúria a telepfelszámolás egyik passzusát bulletMSZP a Kúria döntéséről bulletJobbik a Kúria határozatáról bulletFidesz-KDNP a Kúria határozatáról bulletNyomortelep felszámolás - Kúria bulletFelszámolás-közeli helyzetben a Miskolci Piac Zrt. bulletAz ápolókat ünnepelik bulletAdomány a GYEK-nek bulletAugusztusban érkeznek a tankönyvek bulletNAV - 7 gyakori hiba az adóbevallásban bulletVáltozékony időben több a baleset az utakon bulletFutóverseny a bűnmegelőzésért bulletMóra Ferenc Emléknap
megnézem a teljes műsort
  bulletElkaszálta a kúria a telepfelszámolás egyik passzusát
Pénzért sem költöztetheti el a városból azokat a miskolci önkormányzat, akiknek a gettók felszámolása miatt mondják fel a bérleti szerződését. A Kúria elkaszálta a nyomortelep felszámolási program erre vonatkozó passzusát. A testület önkormányzati ta... (a49513 ::feltöltve: 2015-05-14 :: megszólalók: )
megnézem a videót  
  bulletMSZP a Kúria döntéséről
Az MSZP szerint undorító hecckampány volt a nyomorexport. A párt közleményében azt írja a városvezetés is tudja, hogy senkinek sem írhatja elő hová ne költözzön. De hatalmának megtartásáért mégis hergelte az embereket. A szocialisták szerint a nyomor... (a49524 ::feltöltve: 2015-05-14 :: megszólalók: )
megnézem a videót  
  bulletJobbik a Kúria határozatáról
A Jobbik szerint a Fidesz telepfelszámolása a gyakorlatban már korábban megbukott. Most azonban már jogilag is véget ért a gettóhakni – írja a radikális párt. Jakab Péter szerint a városvezetésnek be kell látnia, hogy az egyetlen törvényesen já... (a49514 ::feltöltve: 2015-05-14 :: megszólalók: )
megnézem a videót  
  bulletFidesz-KDNP a Kúria határozatáról
A Jobbik a parlamentben és a városi közgyűlésben is akadályozta a nyomortelep-felszámolási programot és a fészekrakó ügy megszüntetésének a gyorsítását is. Most pedig egy olyan Kúria döntésből próbál politikai hasznot húzni, ami semmilyen hatással ne... (a49515 ::feltöltve: 2015-05-14 :: megszólalók: )
megnézem a videót  
  bulletNyomortelep felszámolás - Kúria
A nyomortelepek felszámolásáról szóló rendeletet tavaly májusban fogadta el a miskolci közgyűlés. Ennek egyik passzusában szerepel, hogy 1,5 – 2 millió forintot kaphat az a bérlő, aki vállalja, hogy a pénzért cserébe elköltözik Miskolcról, és a... (a49516 ::feltöltve: 2015-05-14 :: megszólalók: )
megnézem a videót  
  bulletFelszámolás-közeli helyzetben a Miskolci Piac Zrt.
A város nem felelős a Miskolci Piac Zrt. hitelválságáért, de elkötelezett a Búza téri piac működtetése mellett. Kriza Ákos egy fórumon beszélt erről a Búza téri árusoknak. A polgármester azt ígérte senkinek sem kell aggódni. A piacot üzemeltető cég ... (a49517 ::feltöltve: 2015-05-14 :: megszólalók: Latesz Ágnes,kereskedő,;Koczák Szilvia,sajtószóvivő,Polgármesteri Hivatal, Miskolc;A riporter: Kóródi Tímea,, )
megnézem a videót  
  bulletAz ápolókat ünnepelik
Csak a legkitartóbbak és a szakmájuk iránt leginkább elhivatott ápolókmaradnak meg a pályán. Az ápolói életpályamodell jelenleg nem vonzó, nem kínál megfelelő egzisztenciát, az azt választóknak ezért nagy az elvándorlás. A szakmai érdekképviseleti sz... (a49508 ::feltöltve: 2015-05-14 :: megszólalók: Klusóczki Tivadarné,,;Atmo: igazítja a párnát,,;Stefán Ádám,ápoló,Endokrinológiai Osztály, MISEK;Tiba Sándor,főigazgató,MISEK )
megnézem a videót  
  bulletAdomány a GYEK-nek
Egy csúcsmodellnek számító, aktív kerekesszéket adományozott a megyei kórház Gyermekrehabilitációs Osztályának a Rehab Észak Kft. Az állítható, könnyen használható, és szállítható székkel sportolni is lehet, ha már megtanulta kezelni a gyerek. Ebben ... (a49509 ::feltöltve: 2015-05-14 :: megszólalók: Dr. Zahuczky Katalin,osztályvezető főorvos,B.-A.-Z. Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház Gyermekrehabilitációs Osztály )
megnézem a videót  
  bulletAugusztusban érkeznek a tankönyvek
Szeptembertől még több általános iskolás tanulhat majd ingyen tankönyvekből. Mostantól ugyanis nem csak az első, és második osztályos diákoknak, hanem a harmadikosoknak is ingyen jár a tankönyv és a munkafüzet. Idén több mint 12 millió tankönyvet ren... (a49522 ::feltöltve: 2015-05-14 :: megszólalók: Migléczi Lászlóné,tankönyvfelelős,Hunyadi Mátyás Általános Iskola;Kegyes Jenő,igazgató,Bársony-Hunyadi Általános Iskola )
megnézem a videót  
  bulletNAV - 7 gyakori hiba az adóbevallásban
Lekéssük a határidőt, nem írjuk, alá, rossz helyre kerülnek az adatok, vagy rosszul számoljuk ki a gyermekek után járó kedvezményeket. Négy hiba a leggyakoribb 7 közül, amit a személyi jövedelemadó bevallásnál elkövetünk. Videót készített a NAV arró... (a49520 ::feltöltve: 2015-05-14 :: megszólalók: )
megnézem a videót  
  bulletVáltozékony időben több a baleset az utakon
Megijednek az autósok az esőtől. Egy óra alatt 5 baleset is történt délelőtt Miskolcon és környékén. A legtöbben a fékutat vétik el a vizes aszfalton, de a látási viszonyok változására sem figyelnek sokan. Pedig esőben még nagyobb körültekintésre len... (a49518 ::feltöltve: 2015-05-14 :: megszólalók: Molnár Emil,rendőr alezredes, osztályvezető,Miskolci Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály;Rázsi András,meteorológus, )
megnézem a videót  
  bulletFutóverseny a bűnmegelőzésért
A bűnmegelőzésért futott csaknem 100 iskolás. A 2 kilométeres táv teljesítésére a győri kapui, Újgyőri főtér környéki és diósgyőri városrészből is érkeztek gyerekek. A figyelemfelhívó akciót a rendőrség és a rendészet szervezte, a terület önkormányza... (a49510 ::feltöltve: 2015-05-14 :: megszólalók: Gazdusné Pankucsi Katalin,önkormányzati képviselő,Fidesz-KDNP )
megnézem a videót  
  bulletMóra Ferenc Emléknap
1933-ban a miskolci könyvhéten is megfordult Móra Ferenc. Barátaival még egy pincét is meglátogatott. Az íróról elnevezett városi könyvtárban minden év májusában megemlékeznek erről. Az idei emléknapra Móra Ferenc dédunokája is eljött. ... (a49505 ::feltöltve: 2015-05-14 :: megszólalók: Esztián Petra,,;Vészits Andrea,író,Móra Ferenc dédunokája )
megnézem a videót  
2015-05-13 20:30
Szerda
Miskolc Ma (híradó )
2015-05-13 20:30
Szerda
Miskolc Ma (híradó )
2015-05-13 19:00
Szerda
Miskolc Ma (híradó :: Ismétlés )
2015-05-13 19:00
Szerda
Miskolc Ma (híradó :: Ismétlés )
2015-05-13 18:00
Szerda
Miskolc Ma (híradó )
bulletPályázatok naprakészen - konferencia Széchenyi 2020 bulletEgyüttműködési szerződést kötöttek a Miskolci Egyetemen bulletBúza téri piac bulletMSZP bulletÚj csatornatisztító jármű a régióban bulletHősök temetése bulletParlagfű-már most érdemes irtani bulletMiskolci informatikusok a világ elitjében bulletKerékpárosok versenye
megnézem a teljes műsort
  bulletPályázatok naprakészen - konferencia Széchenyi 2020
Akár a napokban megjelenhetnek a gazdaságfejlesztésre kiírt pályázatok. A következő 6 évben 34 milliárd eurós uniós támogatás érkezik hazánkba. Ennek a 60%-át gazdaságfejlesztésre, munkahelyteremtésre fordítják majd. Borsod-Abaúj-Zemplén megye várha... (a49494 ::feltöltve: 2015-05-13 :: megszólalók: Tóth Anett Krisztina,tanácsadó,Borsod Megyei Gazdaságfejlesztő Kft.;Vitályos Eszter,Európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkár,;Csöbör Katalin,országgyűlési képviselő, )
megnézem a videót  
  bulletEgyüttműködési szerződést kötöttek a Miskolci Egyetemen
A Zempléni Tudásközpont programról és a Weinberg Ösztöndíj elindításáról állapodott meg a Miskolci Egyetem és a Weinberg 93 Építő Kft. Az együttműködéssel a fiatal mérnökök lehetőségeket kapnak arra, hogy a térségben kapjanak munkát és így itt boldog... (a49500 ::feltöltve: 2015-05-13 :: megszólalók: )
megnézem a videót  
  bulletBúza téri piac
Felszámolás-közeli helyzetben a Miskolci Piac Zrt., de nem veszítik el megélhetésüket az árusok - mondta Kriza Ákos az érintetteknek rendezett fórumon ma. A polgármester elmondta: A Miskolci Piac Zrt. egy 2005-ben felvett hitelt görget maga előtt, a... (a49502 ::feltöltve: 2015-05-13 :: megszólalók: )
megnézem a videót  
  bulletMSZP
Több pénzt és nagyobb hatáskört biztosítana az önkormányzatoknak az MSZP. A javaslataikat a jövő évi költségvetés vitájakor terjesztik elő. Varga László országgyűlési képviselő azt mondta, hogy a személyi jövedelemadó 10 és a gépjárműadó 80 százalék... (a49488 ::feltöltve: 2015-05-13 :: megszólalók: Gőgös Zoltán,elnökhelyettes,MSZP )
megnézem a videót  
  bulletÚj csatornatisztító jármű a régióban
Új csatornatisztító autót vásárolt a miskolci közműszolgáltató. A speciális jármű és a hozzá való eszközök csaknem 50 millió forintba kerültek. A korszerű autóval a nehezen megközelíthető, szűk utcákban is könnyebb lesz a csatornatisztítás és a vízhá... (a49489 ::feltöltve: 2015-05-13 :: megszólalók: Kiszela Gergő,szolgáltatási vezető,MIVIKÖ Kft.;Schweickhardt Gyula,ügyvezető,MIVIKÖ Kft. )
megnézem a videót  
  bulletHősök temetése
Emberi csontokat találtak tavasszal a Búza téri templom kerítés építésénél. A földből egyenruhákhoz tartozó felszerelési tárgyak, gombok is előkerültek, így már akkor sejteni lehetett, hogy az odatemetett emberek a II. Világháború idején halhattak me... (a49493 ::feltöltve: 2015-05-13 :: megszólalók: Bohos György Róbert,,;Tóth Ferenc,ökonómus,Miskolci Görög Katolikus Exarchátus;Vladimir Semidetko,első titkár,Oroszországi Föderáció Nagykövetsége )
megnézem a videót  
  bulletParlagfű-már most érdemes irtani
Bár csak júliusban virágzik, már most érdemes elkezdeni a parlagfű irtást. A külterületeken ezt az önkormányzati rendészet ellenőrzi. Júliustól büntetik is azokat, akik telkükön nem irtják ki az allergén növényt. Idén a Szimbiózis Alapítvány is bekap... (a49426 ::feltöltve: 2015-05-13 :: megszólalók: Kovács László Csaba,közterület-felügyeleti és rendészeti vezető,MÖR;Jakubinyi László,elnök,Szimbiózis Alapítvány;Asztalos Ágnes,megyei tiszti-főorvos,B.-A.-Z. Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerve )
megnézem a videót  
  bulletMiskolci informatikusok a világ elitjében
Ismét bekerült a világ legjobb informatikusai közé a Miskolci Egyetem csapata. A nemzetközi szuperszámítógépes versenyen a miskolciak egyedüli európaiként képviselhetik az öreg kontinenst. 150 egyetem csapatából a legjobb 16 találkozik majd a döntőbe... (a49434 ::feltöltve: 2015-05-13 :: megszólalók: Vincze Dávid,egyetemi adjunktus,Miskolci Egyetem )
megnézem a videót  
  bulletKerékpárosok versenye
A fiatalok biztonságára is figyel a polgárőrség. Ma gyerekeknek rendeztek kerékpáros KRESSZ versenyt az Avasi lakótelepen. Céljuk, hogy javuljon a közlekedés biztonsága és csökkenjen a kerékpáros balesetek, különösen a gyermekbalesetek száma. ... (a49490 ::feltöltve: 2015-05-13 :: megszólalók: Csóra György,elnök,B.-A.-Z Megyei Polgárőr Szövetség;Pitkó László,közlekedésrendészeti osztályvezető,B.-A.-Z.Megyei Rendőr-főkapitányság;Óvári Zsuzsanna,Főosztályvezető,Humán Főosztály Polgármesteri Hivatal )
megnézem a videót  
2015-05-12 21:19
Kedd
Miskolc Ma (híradó )
2015-05-12 19:00
Kedd
Miskolc Ma (híradó :: Ismétlés )
2015-05-12 18:00
Kedd
Miskolc Ma (híradó )
bulletTakata bulletRendkívüli megyei közgyűlés bulletÚjabb lépcsőházak készültek el az Otthonvédelmi Programban bulletMiskolcon is több a turista bulletNAV-Ellenőrzés bulletCsökken a benzin ára bulletBevándorlási helyzet Borsodban bulletMegalakult az Esélyegyenlőségi Tanács bulletTehetségnap a Miskolci Egyetemen bulletJótékonysági koncert egy tűzoltóért bulletVárosnap - koncertek a Szent István téren
megnézem a teljes műsort
  bulletTakata
Jelenleg 450 ember dolgozik a Takatában, év végére azonban ez a szám elérheti a 7-800 főt is. Ez is elhangzott azon a bejáráson, ahol a cég vezetője mutatta meg a most folyó termelést a város vezetőinek. ... (a49485 ::feltöltve: 2015-05-12 :: megszólalók: Kersten Bachmann,ügyvezető,Takata Safety System Hungary Kft.;Kriza Ákos,polgármester, )
megnézem a videót  
  bulletRendkívüli megyei közgyűlés
93 milliárd forint uniós forrásból fejleszthetik Borsod-Abaúj-Zemplén 15 járásának településeit. A területfejlesztési programot április végén fogadta el a megyei közgyűlés. Egy apró módosítás után a stratégiai terveket a napokban küldik meg az irányí... (a49477 ::feltöltve: 2015-05-12 :: megszólalók: Török Dezső,elnök,B.A.Z Megyei Közgyűlés )
megnézem a videót  
  bulletÚjabb lépcsőházak készültek el az Otthonvédelmi Programban
Felújították a fészekrakós lépcsőházakat. Április végéig 61 társasházban végeztek a munkások. Összesen 115 millió forintot költöttek a tönkre tett helységek rendbetételére. Az önkormányzat tavaly hozta létre az otthonvédelmi alapot. A programra azok ... (a49468 ::feltöltve: 2015-05-12 :: megszólalók: Kaluja Éva,,;Novák Józsefné,elnök,Váralja Lakásszövetkezet;Schweickhardt Gyula,polgármesteri biztos, )
megnézem a videót  
  bulletMiskolcon is több a turista
Megduplázódott a román vendégéjszakák száma, de Ukrajnából is csaknem kétszer annyi vendég jött Miskolcra idén, mint tavaly. A legnagyobb vonzerőt továbbra is a Barlangfürdő jelenti. Az idegenforgalmi főszezonban új attrakciók nyílnak a városban, így... (a49465 ::feltöltve: 2015-05-12 :: megszólalók: Lantos Zsuzsa,fürdővezető,Barlangfürdő;Mészáros László,társtulajdonos,Lévay Villa Hotel;Nagy Júlia,TDM menedzser,MIDMAR Nonprofit Kft. )
megnézem a videót  
  bulletNAV-Ellenőrzés
A mezőgazdasági és élelmiszeripari nagykereskedőket ellenőrzi a NAV Borsod-Abaúj-Zemplén Megyében. Leginkább azokat vizsgálják, akik az Európai Unió tagállamaiból hoznak be ilyen termékeket és itthon tovább értékesítik azokat. A revizorok leginkább a... (a49470 ::feltöltve: 2015-05-12 :: megszólalók: )
megnézem a videót  
  bulletCsökken a benzin ára
Olcsóbb lesz a tankolás szerdától. Igaz most csak a benzinnel hajtott kocsik tulajdonosai örülhetnek. A MOL 2 forinttal csökkenti a 95 benzin nagykereskedelmi árát. A gázolajé ugyanakkor nem változik. A mérséklés után a 95-ös benzin literenkénti átla... (a49473 ::feltöltve: 2015-05-12 :: megszólalók: )
megnézem a videót  
  bulletBevándorlási helyzet Borsodban
Borsodban nincsenek illegális bevándorlók, a migrációs útvonalak elkerülik Észak-magyarországot. Többségében kínai és koszovói fiatalok érkeznek a megyébe dolgozni vagy tanulni. A Bevándorlási Hivatal tájékoztatása szerint a munkavállalók a kereskede... (a49467 ::feltöltve: 2015-05-12 :: megszólalók: Patriot Berisha,társtulajdonos,Toti Pékség Kft.;Lipusz Brigitta,igazgató,Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal Észak-magyarországi Regionális Igazgatóság )
megnézem a videót  
  bulletMegalakult az Esélyegyenlőségi Tanács
Megalakult az Esélyegyenlőségi Tanács Miskolcon. 10 ezer fogyatékkal élő érdekeit képviseli majd a városban. Utcafórum, interaktív kiállítás és parabike felvonulás hívta fel a figyelmet a fogyatékkal élőkre a szakmai napon. ... (a49476 ::feltöltve: 2015-05-12 :: megszólalók: Jakubinyi László,elnök,Szimbiózis Alapítvány;Kiss Gábor,alpolgármester,;Kósa Ádám,Európa Parlamenti képviselő, )
megnézem a videót  
  bulletTehetségnap a Miskolci Egyetemen
Fiatal kutatókat ünnepeltek a Miskolci Egyetemen. A Tehetségnapon a Tudományos Diákköri munkában és az Országos Tudományos Diákkonferencián kiemelkedően teljesítő hallgatókat tudását ismerték el. Róluk és TDK-sikereikről még kiállítás is nyílt a menz... (a49472 ::feltöltve: 2015-05-12 :: megszólalók: Dabasi Halász Zsuzsanna,titkár,TDT, Miskolci Egyetem )
megnézem a videót  
  bulletJótékonysági koncert egy tűzoltóért
Jótékonysági koncerttel és árveréssel segítenek a bajbajutott miskolci tűzoltónak. Vass Tamás, aki 2006 óta a miskolci hivatásos tűzoltóság tagja idén márciusban kapott szívrohamot. Megműtötték, de a 31 éves fiatalember azóta is éber kómában van. A t... (a49474 ::feltöltve: 2015-05-12 :: megszólalók: )
megnézem a videót  
  bulletVárosnap - koncertek a Szent István téren
Koncertekkel, kirakodóvásárral ünnepelte Miskolc a város napját. Estére több ezres tömeg töltötte meg a Szent István teret, ahol az idén 40 éves EDDA köszöntötte a 650 éves Miskolcot. ... (a49466 ::feltöltve: 2015-05-12 :: megszólalók: Pásztor Ferenc,,;Pataky Attila,, )
megnézem a videót  
2015-05-11 18:00
Hétfő
Miskolc Ma (híradó )
bulletÜnnepi közgyűlés Miskolc város napján bulletÜnnepi koszorúzások bulletVárosnapi programok bulletCsaládi nap a Szent István téren bulletEgészségnap a Városházán bulletMadarak és Fák Napja a Szent István téren bulletIsmét kinyitottak az avasi pincék bulletVendéglátás a régi Miskolcon bulletJótékonysági est a Művészetek Házában bulletÚj ülőpad az Avason bulletKönyvtári majális bulletZeneexpressz
megnézem a teljes műsort
  bulletÜnnepi közgyűlés Miskolc város napján
Május 11-e Miskolc város napja. A fennmaradt dokumentumok szerint ezen a napon, 1909-ben I. Ferenc József aláírásával hitelesítette a város címeres kiváltságlevelét. 1992 óta ezen a napon adják át Miskolc város kitüntető címeit. Idén 38 díjat osztott... (a49462 ::feltöltve: 2015-05-11 :: megszólalók: Kriza Ákos,polgármester,;Alakszainé Dr. Oláh Annamária,,;Dr. Nagy Kálmán,, )
megnézem a videót  
  bulletÜnnepi koszorúzások
A város ünnepe alkalmából Miskolc korábbi polgármestereinek és kiemelkedő polgárainak sírját koszorúzta meg Kriza Ákos polgármester, Somorjai Lehel, a megyei levéltár igazgatója és Papp Ferenc, a Kulturális és Idegenforgalmi Osztály vezetője. A Deszk... (a49458 ::feltöltve: 2015-05-11 :: megszólalók: )
megnézem a videót  
  bulletVárosnapi programok
Színpadi műsorokkal folytatódtak a városnapi programok a Szent István téren. Kora délután a Crosscover zenekar koncertje nyitotta a zenés kavalkádot. A május 11-ei programok zárásaként este 8 órától az EDDA Műveké a színpad, koncertjük címe is az ünn... (a49464 ::feltöltve: 2015-05-11 :: megszólalók: )
megnézem a videót  
  bulletCsaládi nap a Szent István téren
Régi korok játékait is kipróbálhatták a Szent István téri családi nap résztvevői vasárnap. A kosár körhinta és az óriás kirakó mellett ügyességi játékok, népi vásár, a színpadon pedig bábszínház és egész napos programok várták a családokat.... (a49457 ::feltöltve: 2015-05-11 :: megszólalók: Barva Janka,,;Patenszky Lászlóné,, )
megnézem a videót  
  bulletEgészségnap a Városházán
Vércukorszint-mérés, egészségteszt, táplálkozási és mozgásszervi tanácsadás is várta vasárnap a Polgármesteri Hivatal aulájában az érdeklődőket. Az egészségfejlesztési program két évvel ezelőtt indult. Célja a térségben élők egészségi állapotának és... (a49453 ::feltöltve: 2015-05-11 :: megszólalók: Varga József,,;Nagy Szilvia,projektmenedzser,MISEK )
megnézem a videót  
  bulletMadarak és Fák Napja a Szent István téren
A Madarak és Fák Napján játékokkal, színes természet fotókkal és hasznos tanácsokkal várták az érdeklődőket a Magyar Madártani Egyesület a Szent István téren felállított standján. A vállalkozó kedvű gyerekek színezhettek, tesztet tölthettek, mindeköz... (a49450 ::feltöltve: 2015-05-11 :: megszólalók: Somoskői Péter,alelnök,Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Bükki Csoport )
megnézem a videót  
  bulletIsmét kinyitottak az avasi pincék
Nótaszó, ízletes sajtok és remek borok várták a vendégeket szombat délután a történelmi Avason, ahol 25 pince nyitotta ki kapuit a borbarátok előtt. A negyedik alkalommal megrendezett Borangoláson most is megtelt élettel az egykor szebb napokat látot... (a49452 ::feltöltve: 2015-05-11 :: megszólalók: Bacsó András,,;Nagy Ádám,,;Tóth Levente,, )
megnézem a videót  
  bulletVendéglátás a régi Miskolcon
Év elején indult és a kezdetektől nagy az érdeklődés a miskolci TDM városfelfedező programsorozata iránt. A hétvégi túrán az érdeklődők megismerhették a régi miskolci vendéglátó egységeket, cukrászdákat, hoteleket és éttermeket is. ... (a49444 ::feltöltve: 2015-05-11 :: megszólalók: Gyarmati Zoltánné,,;Zabari Klára,,;Kupcsik Sarolta,munkatárs,TDM Miskolc )
megnézem a videót  
  bulletJótékonysági est a Művészetek Házában
A kárpátaljai magyarok megsegítésére tartottak jótékonysági estet a Művészetek Házában. Az esten fellépett többek között Seres Ildikó, Jászai Mari-díjas színésznő és a Miskolci Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola kórusa is. Kiss János alpolgárm... (a49451 ::feltöltve: 2015-05-11 :: megszólalók: Kiss János,alpolgármester, )
megnézem a videót  
  bulletÚj ülőpad az Avason
Üvegekből építettek padot az avasiak, az avasiaknak. A Dialóg Egyesület és önkéntesei fogtak össze. A pad az Avasi Közösségi Kávézó előtt található. De nem csak az ülőpadot adták át, hanem megrendezték az 1. szomszédságok közötti vetélkedőt is.... (a49442 ::feltöltve: 2015-05-11 :: megszólalók: Sélley Andrea,elnök,Dialóg Egyesület;Rostás László,főépítész, )
megnézem a videót  
  bulletKönyvtári majális
A könyvkötést is megtanulhatták a gyerekek a szombati könyvtári majálison. A megyei könyvtár előtt népi játszókert, kismesterség bemutató és zenei koncertek is várták a résztvevőket. A város ünnepéhez kapcsolódó szabadtéri program célja az olvasás né... (a49455 ::feltöltve: 2015-05-11 :: megszólalók: Juhász Bálint,,;Harmati Klaudia,,;Prókai Margit,igazgató,II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár )
megnézem a videót  
  bulletZeneexpressz
Több, mint 2300 nyugdíjas regisztrált a szombat esti Zeneexpressz koncertre. A Salkaházi Program rendezvényét a Generali Arénában tartották. A szépkorúaknak szóló programok folytatódnak, augusztus végén Nyugdíjas Főzőverseny és Táncdalfesztivál lesz ... (a49454 ::feltöltve: 2015-05-11 :: megszólalók: Himmerné Szopkó Mariann,,;Dropka Gézáné,,;Fásy Ádám,,;Kriza Ákos,polgármester, )
megnézem a videót  
2015-05-09 20:00
Szombat
Miskolc Ma (híradó :: Ismétlés )

FRISS VIDEOHÍREK

Politikai, közéleti magazin
Helyzetkép 2015-06-10 (00:50:00)
- Ombudsman: súlyosan sérti a szegregátumok lakóinak jogait a Miskolci Önkormányzat - Menekültek: - félmillió menekült érkezhet Európába a nyáron. Magyarországon a Nemzeti konzultációt népszerűsítő plakátokat rongálják. - Ausztria busszal és repülővel küldené vissza az illegális bevándorlókat abba az európai országba, ahol először regisztrálták őket. - Magyarországra tavaly 45 ezer illegális bevándorló érkezett. Idén már az év elő öt hónapjában 50 ezren jöttek. - Biszku-per: - kezdődik minden előről
videó feltöltve: 2015-06-10 19:00:15
16 csapatos lesz az OB I.
Miskolc Ma 2015-06-10 (00:00:01)
16 csapatos lesz ősztől az E.ON férfi ob I.-es bajnokság. Ezt korábban a Liga javasolta, tegnap pedig a Magyar Vízilabda Szövetség elnöksége rábólintott a tervre. A csapatok a 2016-os, januári belgrádi Európa-bajnokság, valamint az olimpiai felkészülés miatt dolgoztak az élvonalbeli bajnokság lebonyolításának átalakításán. Az új idényben két, nyolcas csoportot alakítanak ki, amik nagyjából azonos erősségűek lesznek. A változtatás már az újonc Miskolcot is érinti és érdekesség, hogy emiatt az a Tatabánya is indulhat az első osztályban, akiknek legyőzése a legfontosabb volt az MVLC-nek, a feljutásért folytatott küzdelmekben.
videó feltöltve: 2015-06-10 18:52:05
Mindenkit érdekel az új vár
Miskolc Ma 2015-06-10 (00:01:13)
Négyszeresére nőtt a diósgyőri vár forgalma a felújítás óta. A miskolciak mellett az ország több pontjáról, és külföldről is érkeznek a várba. A legtöbben emléket is visznek haza az élmény mellett. Azt mondják, már maga az építmény is egyedülálló attrakció.
videó feltöltve: 2015-06-10 18:51:41
megszólalók: Keresztes Edina,,;Veresné Tar Gabriella,tárlatvezető,

Közbiztonsági fórum az Avason
Miskolc Ma 2015-06-10 (00:01:51)
Kábítószeres fiatalokra és részeg randalírozókra panaszkodnak az avasiak. Bár szinte már egyetlen fészekrakó sincs a lakótelepen, a hajléktalanok és a szemetelők még mindig gondot okoznak a környéken. Az Avas Délen tartottak közbiztonsági fórumot tegnap- ahol az is elhangzott, hogy éppen ezért több rendőr és rendész lesz a problémásabb területeken.
videó feltöltve: 2015-06-10 18:51:38
megszólalók: Glatz Katalin,önkormányzati képviselő,Fidesz-KDNP;Kovács László Csaba,közterület felügyeleti és rendészeti vezető,MÖR;Kiss Gábor,alpolgármester,;06-80-46-00-46,,

Szemétszedés Lyukóban
Miskolc Ma 2015-06-10 (00:01:15)
Lyukóban szerencsére olyanok is élnek, akik tenni is akarnak környezetükért. Ma több tonna szemetet szedtek össze a városrészben, de a saját portáikon is lomtalaníthattak a lakosok. A szemétszedést a terület önkormányzati képviselője szervezte.
videó feltöltve: 2015-06-10 18:50:23
megszólalók: ATMO,,;ATMO,,;ATMO,,;Csikja Vanessza,,;Deák-Bárdos Mihály,,önkormányzati képviselő,, Fidesz-KDNP;ATMO,,

Lyukóban ellenőrzött a hatóság
Miskolc Ma 2015-06-10 (00:01:56)
Elhagyott, feltört házak és áramlopások a Lyukóvölgyben- a rendészek és a társhatóságok folyamatosan visszatérnek a helyszínre. A környéken sokan örülnek a hatósági jelenlétnek, amit a miskolci rendészek folytatni is fognak.
videó feltöltve: 2015-06-10 18:48:47
megszólalók: Atmo:Juhász Róber (nincs felirat)t,,;Juhász Róbert,,;Papp Ferenc,,;Kovács László Csaba,közterület felügyeleti és rendészeti vezető,Miskolci Önkormányzati Rendészet

Nyári diákmunka
Miskolc Ma 2015-06-10 (00:01:55)
Sok diák vállal munkát a szünidő alatt. Idén is főként irodákba, hipermarketekbe és termelő cégekhez keresik a fiatal munkaerőt. Az órabérek a munka jellegével változnak. Az alap a minimálbér, de képzettségtől és tapasztalattól függően a diákok akár a minimálbér kétszeresét is megkereshetik. Munkát vállalni a diákmunka közvetítőn keresztül érdemes.
videó feltöltve: 2015-06-10 18:47:54
megszólalók: Varga Viktória,,;Boros Jenifer,,

Fecske gyűrűzés
Miskolc Ma 2015-06-10 (00:02:06)
Több fecskét, és fecske fiókát is meggyűrűztek ma a MIVÍZ telephelyén. A Magyar Madártani Egyesület Bükki csoportja szerint 5 év múlva teljesen eltűnhetnek a fecskék Magyarországról. A miskolci vízművek telephelyén azonban csaknem 30 fecskefészek található. De, egy egészen különleges madár is gyűrűt kapott.
videó feltöltve: 2015-06-10 18:46:57
megszólalók: Pusztai Leó,,;Somoskői Péter,,alelnök,,Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Bütkki helyi csopor;Szabó György,, stratégiai igazgató,,MIVÍZ Kft.

Csődvédelmi törvényjavaslat a családokért
Miskolc Ma 2015-06-10 (00:00:21)
Több tízezer szegény sorsú családon segíthetne a KDNP törvényjavaslata, melyet ma tárgyalt az országgyűlés. A csődvédelem szerint az adós mentesítést kapna a végrehajtás alól, részleges moratórium kapcsolódik hozzá és az adósság egy részét is elengedhetik. Miskolcon a családsegítő szolgálat segített a kilátástalan helyzetbe került családokon. Az igazgató szerint az új törvény több szempontból is jobb lehet a réginél.
videó feltöltve: 2015-06-10 18:45:45
megszólalók: Földessy Judit,igazgató,Miskolci Egyesített Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Intézmény

Ezrek operája a Jégcsarnokban
Miskolc Ma 2015-06-10 (00:00:23)
A sport és a művészet tökéletesen megfér egymás mellett. Bizonyítja ezt az is, hogy a tavalyi operafesztivál egyik legnépszerűbb programjának, az Ezrek operájának a Jégcsarnok adott otthont. A tér akusztikája annyira optimális a műfajhoz, hogy az Aida után ismét ezt a helyszínt választották. Ezúttal pedig nem csak az Ezrek operája lakja majd be a csarnokot. Az operafesztivál pénteken kezdődik
videó feltöltve: 2015-06-10 18:45:13
megszólalók: Kesselyák Gergely, fesztiváligazgató,BartókPlusz Miskolci Operafesztivál


még több videohír...

Miskolc TV mai műsora

2021-04-11 (Vasárnap)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!