Sport

Véradó akció DVTK–DVSC mérkőzés előtt

2014-08-31 13:56

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Első alkalommal hirdeti meg közös véradó akcióját a Diósgyőri Stadionnál a DVTK és a Magyar Vöröskereszt. A vasárnapi DVTK – DVSC mérkőzés előtt várjuk a Diósgyőr szurkolóit, illetve minden segíteni szándékozót a „gomba” mellett lévő vöröskeresztes sátorhoz.

veradas_hete_131125ml_5.jpg

Lassan két éve már, hogy együttműködési megállapodást kötött a DVTK a Magyar Vöröskereszttel. Az összefogás keretében a klub népszerűsíti a véradást, emellett a Diósgyőr mezén megjelent a szervezet logója is. A Magyar Vöröskereszt aktivistái minden mérkőzésen jelen vannak a lelátókon és a pálya szélén is. A szurkolók már többször fordultak hozzájuk kisebb rosszullét, vagy apróbb baleset miatt.

A klub és a Magyar Vöröskereszt most nagy várakozással tekint a közös véradó akció elé. A mérkőzés előtt három és fél órával nyit a véradó sátor és egészen este nyolc óráig várja a véradókat. Kérik segíteni szándékozó szurkolókat, hogy időben érkezzenek, a véradás előtt ne fogyasszanak alkoholt és a várhatóan néhány perces sorban állás ideje alatt legyenek türelemmel.

Véradó lehet minden olyan 18-65 év közötti egészséges ember, aki nem szenved fertőző betegségben, illetve lakcímkártyával, valamint TAJ-kártyával tudja igazolni személyazonosságát. Ha az időjárás engedi, a tervek szerint a tavasztól őszig tartó időszakban minden hazai bajnoki mérkőzés előtt megismételik az akciót. Természetesen a véradóknak a szokásoknak megfelelően kis ajándékkal is kedveskednek majd.

Gyere, adj vért és ments meg három életet!


minap.huAz értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2022-11-26 (Szombat)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!