Városinfó

Közlekedési változások az ünnepség miatt

2014-08-30 08:40

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

A diósgyőri vár átadási ünnepsége miatt jelentős forgalomnövekedésre kell számítani. Ezért az MVK Zrt. sűríti járatait, több bérletpénztár nyitásával készül, a Régió Park Miskolc Kft. pedig ingyenesen biztosítja parkolóinak használatát a vár környékén.

Több busz és villamos Sűrűbben közlekednek majd az 1-es villamosok: a Tiszai pályaudvar és Felső-Majláth között egész nap 6 perces követési idővel járnak. Ugyancsak besűrítik az 1-es autóbuszokat a Tiszai pályaudvar és a Majális park között. Céljáratként Diósgyőri vár felirattal autóbuszok indulnak a Búza térről Diósgyőr városközpontig, ezek indulása az utasforgalom nagyságához igazodik majd. Közvetlen járat indul este 10 órakor, a tűzijáték után Diósgyőrből a Hejő-parkba, az Avasi kilátóhoz és a Repülőtérre. A busz Diósgyőr városközpontban, az 1-es autóbusz Tiszai pályaudvar irányába lévő megállójában várja az utasokat. Jegypénztárak, parkolók Szombaton több bérletpénztár tart nyitva a szokásosnál. Az alábbi helyeken, illetve a Vár utcai ideiglenes standon tudnak jegyet venni az utasok: – Tiszai pályaudvar, 6.00–19.00 – Búza tér, 6.00–19.00

– Felső-Majláth 7.00–14.00

– Diósgyőr, Vár utcai stand, 10.00–19.00 – Avas városközpont, 7.00–14.00 – Újgyőri főtér, 7.00–14.00

– Uitz Béla utca, 7.00–14.00

Szombaton ingyen lehet parkolni a Régió Park Miskolc Kft. vár környéki parkolóiban, így a Bartók Béla utcán, a Nagy Lajos király útján, a Vár utcán, a Bodrogi Zs. utcán. Változik a forgalmi rend a vár környékén A Puskás Tivadar utca, a Bartók köz és a Tölgy utca mindkét oldalán megállni tilos. A Nagy Lajos király útján a Vár utca kereszteződésétől a cukrászdával szembeni oldalon sem lehet megállni. A János utca a Bartók köztől a Tapolcarét utca parkolóig egyirányú lesz, az utca egyik oldalán a parkolás megengedett. A Haller Gy. utcai parkoló (közvetlenül a vár mellett) a VIP vendégek számára kijelölt parkolóhely. A várátadásra érkezők a Tapolcarét utcai és a Nagy Lajos király útján található parkolót vehetik igénybe, valamint a környékbeli utcákon is megállhatnak, ahol az megengedett. A közlekedést és parkolást táblákkal jelzik, illetve az önkormányzati rendészet, a polgárőrség és a rendőrség munkatársai segítik.  


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2021-10-17 (Vasárnap)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!