Városinfó

Kezdődik az iskola

2014-08-25 18:57

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE iskola-kezdes-110901ml40.jpg

Egy hét múlva becsengetnek. Miskolcon több mint 1600 elsős ül iskolapadba szeptember elsején. A legtöbb iskolában a héten osztják ki a tankönyveket. A tanév június 15-ig tart, 181 napot járnak majd iskolába a miskolci diákok is.

Szeptember elsején elkezdődik a tanítás valamennyi tanköteles diák számára. A Fazekas utcai általános iskola 3 első osztályt indít. Ide idén is nagy volt a túljelentkezés.
– 112 tanuló jelentkezett, ebből mi felvettünk 92 tanulót, tehát ők kezdik meg az első évet ebben a 3 osztályban. Ez azt jelenti, hogy 30 feletti létszám lesz egy-egy osztályban – mondja Muri Tihamérné igazgatóhelyettes.

Miskolc 30 általános iskolájában 51 elsős osztály indul a 2014/2015-ös tanévben. A legtöbb iskolában a nyári szünetben elvégezték a szokásos nyári karbantartási munkákat. A Földes Ferenc Gimnáziumban például megújult a természettudományi labor, a vizesblokkok és festettek is. Bár a diákoknak még egy hétig nyári szünet van, a tanárok már dolgoznak, hogy időben elkészüljenek az órarendek, és hogy mindenki megkapja a tankönyveket is. A könyveket a héten minden iskolában kiosztják.

– A tankönyvek is megérkeztek időben, már várják a gyerekeket, holnaptól osztjuk ki a számukra a tankönyveket. A tantárgyfelosztásaink utolsó simításait végzik, most jelen pillanatban, úgy néz ki, hogy szakos kollégáink rendelkezésünkre állnak, és így minden zökkenő nélkül tudjuk indítani az évet – nyilatkozta a Miskolc Televzió híradójának Veres Pál igazgató.

Az idei tanévtől nő azoknak a családoknak a száma, akiknek nem kell fizetniük a könyvekért. Ebben a tanévben országosan 730 ezer diák kap ingyen tankönyvet. A diákok 181 napot töltenek majd az iskolapadban, a legközelebbi szünet, az őszi szünet, ami október 27-én kezdődik.

T. E.Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2023-03-29 (Szerda)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!