Városinfó

Költözik a sebészet, az urológia és a belgyógyászat

2014-08-24 11:22

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE surgossegi_140822_ja_11.jpg

Szeptembertől a megyei kórházban működik a sürgősségi osztály. A MISEK-ből felújítás miatt kell költöznie – a sürgősségi mellett – a sebészetnek, az urológiának és a belgyógyászati részlegnek is. Az áttelepülés csak ideiglenes, előreláthatólag egy évig tart majd.

Több mint 150 ággyal és mintegy 300 dolgozóval költözik a Miskolci Semmelweis Kórház és Egyetemi Oktató Kórház sebészete, az urológia, a belgyógyászati részleg és a sürgősségi osztály szeptemberben. A költözés oka az épületszárny teljes felújítása, ami várhatóan jövő októberre készül el. A sebészet és az urológia a Diósgyőri Kórházba költözik. A belgyógyászat marad a Semmelweisben, csak másik épületbe kerül. A sürgősségi osztály pedig a megyei kórházban működik tovább.

surgossegi_140822_ja_3.jpg

– Jogutódlással az osztály átkerül a megyei kórházba. Az itt dolgozó csapat is a másik kórházba kerül, sok minden nem fog változni, a szakmai munkát lehetőleg még ennél is jobban kell, hogy végezzük – mondta el Csollák István, megbízott osztályvezető főorvos. Szeptembertől tehát azoknak a betegeknek is a megyei kórház sürgősségi osztályára kell majd menniük, akik területileg a MISEK-hez tartoznak.

– Mindenkinek a megyei kórházba kell először menni, ott végzik el a sürgősségi vizsgálatot, és ha az ottani szakemberek úgy döntenek, hogy olyan fekvőbeteg-ellátásra van szükség, ami itt a kórházunk területén van, akkor ide fogják irányítani a betegeket. Tehát a fekvőbeteg ellátása a hozzánk tartozó lakosságnak továbbra is itt fog történni – nyilatkozta a részletekről Tiba Sándor, a MISEK főigazgatója.

surgossegi_140822_ja_15.jpg

A Semmelweis kórház épületszárnyát pályázati pénzből, mintegy kétmilliárd forintból újítják fel. A felújításon túl új műszereket és bútorokat is vásárolnak majd.

minap.hu
Fotó: Juhász Á.
Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2021-11-29 (Hétfő)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!